Ko jūs būtu gatavi savā dzīvē mainīt, dēļ tā lai izveidotu attiecības?

Kad dzīvo viens, tad var dzīvot kā gribi un darīt ko gribi.Kad jau dzīvē ienāk otrs cilvēks tā nu gluži vairs nav ka var darīt visu ko kas ienāk prātā, bet dažkārt var būt pat radikālas pārmaiņas, kā piemēram dzīvesvietas, darba maiņa un kaut kādi savi paradumi jau jāsaskaņo ar to otru.Tad vai būtu gatavi kaut ko mainīt vai tomēr labāk paliktu vieni kā kaut ko mainītu?Prasu tāpēc ka pēc 40 un vēl jau vairāk pēc 50 daudzi ir ļoti kūtri lai kaut ko mainītu un gaida lai viņiem kāds pieskaņotos-nevis paši cenšas pieskaņoties un tā tad arī paliek vieni!

Rondijs  Parastajā versijā "mainīt dzīvi" sievietēm nozīmē, ka uztaisa jaunu frizūru, nopērk jaunas kurpes, atrod jaunu darbu, sākt kādu jaunu diētu vai nodarboties ar sportu. Tās jau visas ir ārējas izmaiņas. Lai teiktu ka cilvēks mainījies, jābūt iekšējām izmaiņām. Tādas izmaiņas var sākties no ļoti sāpīgas pieredzes, kura kārtīgi "iesper" pa pakaļu. Piemēram, ja ir bijusi ilgstoša, dziļa depresija, vai kādas nopietnas slimības, traumas, atkarības. Tāpāt, aiz gara laika neviens nemainās, jo īstas izmaiņas prasa milzu darbu ar sevi, daudz laika un spēka. Tāpēc es apšaubu, ka cilvēks pēc 50, pats labprātīgi spēj kaut ko izmainīt sevī, bez ārēja cēloņa, vai apstākļu spiests.

burleska  Nu pag, Tu jau tā nodefinēji, ka vispār nevienas izmaiņas neatbildīs tiem kritērijiem. Jo nevaru iedomāties nevienā vecumā, ka cilvēks sēdētu un aiz gara laika izdomātu- tagad es mainīšu sevi. Vienmēr ir kāds ārējs cēlonis- teiksim, viņš redz, ka esot tāds, kā šobrīd, nejūtās labi... dara citiem pāri... nu jebkas. Vai galu galā paskatās spogulī un nolemj, ka ar tik saskābušu seju nav patīkami dzīvot. Un tad domā, ko sevī pamainīt, lai tas mainītos. Kad šīs sakarības apgūst- nu, ka kaut kas sevī jāpamaina, ja grib, lai ap pašu kaut kas mainītos, tad tā mainīšanās kļūst par izpriecu, nevis smagu darbu :)

EsparTevi  Būtiskākais, gan sievietei, gan vīrietim, ko jāmaina , lai izveidotu ilgstošas attiecības ir dzīvesvietas maiņa! Šajā laikā, abi divi, 99 no simts gadījumos nemainīs to(bērni, hipotēkas, gaiss, vecāki, stāvs, zālājs, atmiņas, darba tuvums uttt.)! Attiecīgi var pats mierīgi izrēķināt cik liela iespējamība ir izveidot adekvātas attiecības! Protams var apelēt un teikt, ka pārvācoties tikai vienam nāktos risināt tikai pusi problēmu, bet tieši šis apstāklis arī nosaka cik stipri, katrs no subjektiem gatavs mainīties attiecību pēc. :)

Rondijs  "Un tad domā, ko sevī pamainīt, lai tas mainītos." nu nav tas tik vienkārši, nu nav. Šī frāze vairāk izklausās kā - es no rīta pamodos, nejūtos pārāk labi, davai ka es pamainīšu šodien kaut ko sevī, lai būtu labāk. Tas nekam neder. Izmaiņas tā nenotiek. Cilvēks lielā mērā ir paradumu vergs. Prāts ir ļoti inerts, tas negrib mainīties, pat jaunībā, kur nu vēl nobriedušā vecumā. Tiklīdz kā nav piepūles, viņš atkal iet pa veco taciņu, jo tā ir vieglāk un efektīvāk, netērējas spēki un enerģija. Lai iestaigātu jaunu taciņu, pa to taciņu ir jāiet, katru dienu, dienu no dienas - un tikai tad, gada beigās jauna taciņa būs iestaigāta. Tāds tas mehānisms.

burleska  :) Rondij, gan jā, gan nē... Ir, ko vieglāk mainīt, ir, ko grūtāk... Bet jēgas par to diskutēt nav, paliksim katrs pie savām domām vai pieredzes ;)

Drole  "Prāts ir ļoti inerts, tas negrib mainīties.." (C)


Bez fleksibilitaates un speejas adapteeties humanoiidi labaakajaa gadiijumaa joprojaam seedeetu kokos, bet visticamaak, buutu jau sen izniikushi (kaut gan tagad ir naacis modee palikt beerna praataa fiziski paaraugushiem eksemplaariem, kas, protams, noziimee sugas degradaaciju un izniikshanu).

https://youtu.be/-xUisjHoB_8?list=WL&t=307 ; Dr. Bret Weinstein

Rondijs  Vai ne, Drole? Ja tas nebūtu inerts, mēs tak visi zinām, ka vajag ēst veselīgi, ka vajag sportot, ka nevajag sēdēt Oho, nevajag skatities TV. Visi kādreiz esam nolēmuši ka sāksim regulāri sportot, ēst veselīgi, neskatītes TV utt. Bet rezultātā kas notiek? Kas notiek ar visām jaungada apņemšanām? Ja tik viegli mēs varētu mainīties, visiem būtu muskuļoti, sportiski, veselīgi augumi, skaisti balti zobi un veselas aknas :)

Rondijs  burleska, ja jau saki nē, tad padalies, varbūt esi atklājusi kādu jaunu un efektīvu metodi, kā pāris dienās un bez piepūles izmainīt sevi? Nobela prēmija psiholoģijā jau sen gaida savu saņēmēju. Ja nē, tad diemžēl, tas ir vien pašapmāns.

C_hloe  Bunpastika uzdeva jautājumu - ko Jūs (konkrēts Tu) būtu gatavs mainīt. Daudzi aiziet no atbildes, sākot spriest citu vietā.
Zinu, ka var mainīt visu - dzīvi, piedaradumus, paradumus, gaumi, ja vien..... tik vien, ka ne visi zin, kas ir tas, ja vien un tik vien, ka daudzi alkst vnk izveidot attiecības, lai nu beidzot būtu, velkot sedziņu uz savu pusi. Pieprasot no otra mainīties un apgalvojot, ka jau ta daudz ir ziedojis otra labā.
Mainīšanās un mainīt ir atkarīgs no tā, ko es jūtu pret konkrētu cilvēku. Tik vien. Šobrīd nav satikts neviens, lai man būtu vēlme kaut ko īpasi mainīt :)

Drole  Kas tad traucee izstaaties no klubinja, kuraa visiem jaaskataas TV un jaaeed dzankfuuds un peecaak jaaciesh no taa, ka pats sev riebjas? Viss ir galvaa! Ir tak citi klubi, kuru biedrus pie tv pat ar desu nevar pievilinaat un no sporta pat ar koku nevar aizdziit.

burleska  Treniņš, Rondij, treniņš :) Un atklātība vismaz pret sevi. Kāpēc, teiksim, nevajag sēdēt oho? Man vajag :) Tas man dod nepieciešamo domu apmaiņas minimumu ar gudriem ļaudīm ;) Ja es to dabūšu citā veidā, es aiziešu no oho. Tie Tavi piemēri tādi- no pavisam vieglajiem. Tiešām orientēti uz ikdienas ieradumiem, kam ar domu un attieksmes maiņu sakars minimāls. Lai gan arī svara zaudēšanai ir interesantas tehnikas, kas nemaz nav orientētas uz ieradumu maiņu, bet tieši uz darbu ar zemapziņu... Ai, gari rakstīt. Varbūt tiešām kādreiz grāmatu uzrakstīšu ;)

Rodnijs  burleska, obligāti uzraksti to grāmatu, tādu talantu psiholoģijā slēpt no citiem nebūtu labi, tas taču var palīdzēt simtiem cilvēku! Plus atnesīs tev slavu un naudu. Es domāju, tu to vari darīt uz Oho sēdēšanas rēķina, mēs pacietīsimies.Bet kad grāmata gatava, nāc lūdzu atpakaļ konsultēt arī mūs, es jau sagatavošu jautājumus, jo man reāli vajag to tehnologiju kā mainīt sevi pāris dienās.

burleska  Tas ir process... Cilvēks mainās visu laiku... Nu, ja viņš ir domājošs. Ir diezgan stulbi justies neapmierinātam ar dzīvi un nemainīties :) Bet par Tavu teicienu- pāris dienās- gan jau Tu šo pārspīlējumu izvēlējies apzināti, lai parādītu, ka es runāju par nereālām lietām ;)

Drole  Graamata jau ir.

https://www.amazon.com/dp/B01FPGY5T0/ref=chrt_bk_rd_nf_1_ci_lp

RRAGANA  Neko nemainītu. Priekš kam? Viss paliktu tieši tā, kā ir. Un man ir labi, tā, kā ir. Kamdēļ vispār jāmainās? Nu kam tas ir vajadzīgs, lai es būtu savādāka? Man točna nē!

Trenta  Nebiju gatava mainīt, jo bija sajūta, ka esmu tikai patvērums uz laiku. Bet ja būtu īstais cilvēks, droši vien meklētu kompromisus.

zigmars_uk  Sīkums! Man kā vīrietim tā nav problēma, ka kāda sieviete mainīs savu dzīvi, lai būtu kopā ar mani! Pats gan neko nemainīšu uz sliktāku, jo man ir zināmas saistības, kuras ir jāpilda un tās ir svarīgākas pat par dažām labām attiecībām. Tā kā viss notiekas pēc plāna:) Vismaz sieviete, pie reizes, būtiski pieaudzēs savus ienākumus...

gundega19  Par tiem pāri 50
Ja cilvēks visu mūžu audzējis savu egoismu, nav meklējis saskaņu, bet savu labumu, tad diez vai mainīsies arī tagad.
Ja cilvēks ir centies pēc saskaņas attiecībās, bet kaut kas tomēr nav izdevies, tad ir vērts paanalizēt - kur bija problēma. Atzīt arī savas kļūdas. Un tad, ejot uz jaunām attiecībām, ņemt vērā iepriekšējo pieredzi, kā saka - nekāpt otrreiz uz tā paša grābekļa. Un tad noteikti ir vērts mainīties, jo tu mainies uz labāko.

alvis25  Ja mainās tad jāmainās abām pusēm .

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu