Vai vajag mācīt vīrietim, kā sevi mīlēt?

Vakariņojot restorānā pie blakus galdiņa sēdēja pāris, tāds, starp 35 un 40. Sēdēja pavisam tuvu, tāpēc negribot sanāca noklausīties.
Nu un radās šāds dialogs:
Sieviete saka: Cik labi, ka Tev izdevās atbraukt ātrāk, man tik ļoti Tevis pietrūka!
Vīrietis atbild: Man arī Tevis ļoti pietrūka, es nespēju vien sagaidīt, kad būs mazāk darba un es varēšu atlidot kaut uz nedēļu!
Un TAD sieviete pateica ko tādu, kas man lika aizdomāties: Vai Tu, lūdzu, nevarētu man to teikt biežāk, kad mēs neesam kopā? Nepārproti, Tu esli vienmer labs pret mani, es zinu, ka Tev rūpu, bet Tu nekad nesaki, ka domā par mani, vai ka Tev manis pietrūkst...es zinu, ka tas tā ir, bet man ir svarīgi to DZIRDĒT- vārdi ir mana mīlestības valoda.
Vīrietis izklausījās ļoti izbrīnīts: Mīļā, bet PROTAMS, ka man Tevis vienmēr pietrūkst, kad neesam kopā, es noteikti mēģināšu atcerēties to arī pateikt skaļi biežāk!

Biju izbrīnīta. Es savos gandrīz 40 nekad neesmu norādījusi, ko man teikt, bet vienkārši izvēlējos vīriešus, kas savās izpausmēs ir līdzīgi man, attiecīgi, nekas nebija jānorāda.

Kas tas bija? Diedelēšana pēc uzmanības, vai savu vēlmju izteikšana? Kā Jūs reaģētu vīrieša vietā?

Alionushka  Kā man reiz teica kāda garīguma sista persona, vīrieši ir kā suņi, viņi saprot tikai īsas, skaidri izrunātas un precīzas komandas, un tāpēc smalki mājieni uz viņiem neiedarbojas. Pieņemot, ka šis mazticamais dialogs tomēr ir risinājies, sieviete rīkojās pareizi. Pēc šitā vīrietis ierakstīs plānotājā "Mīļi vārdi draudzenei katru dienu plkst. 21.00" un uzliks telefonā atgādinājuma signālu.

Drole  "Kas tas bija? "

Man ir dazhas versijas.

A. Teeminjas autore gatavo rakstinju tanshu zhurnaaliitim.
B. Teeminjas autore dialogu noklausiijusies lubu romaana filmeeshanas epizodee.
C. Tie bija cilveekveidiigie roboti, viirieshveidiigais noteikti. TIK salkani viirieshi nerunaa.

ne_meklejumos  Noteikti vajag, vismaz savas jūtīgākās vietas atklāt, nevis tēlot aizvainotu, par neprasmi tās pielietot.

neko  C. Tie bija cilveekveidiigie roboti, viirieshveidiigais noteikti. TIK salkani viirieshi nerunaa.
----
Pamēģini kādreiz padzert kafiju kādā jauniešu/hispertu kafejnīcā un paklausies ko viņi runā, dzirdēsi ne to vien.

Drole  C.

Hipsteru? Ha! Soyboy NAV viirieshi.

Epifanija  no tādām noklausītām sarunām man paliktu slikti, reāli uzprasās uz makaroniem, jēli! noteikti pieceltos un aizietu prom, citur kur relaksēties, kaut kādu nogribējušos sarunas mani nesaista...

riebekle  Normāla saruna. Tā tikai mums sievietēm liekas, ka visam jābūt nojaušamam un pašsaprotamam, un tad ja tā nav, mēs pamanāmies uzmest lūpu. Es arī tā darīju, kamēr man neapskaidroja, ka vīrieši domā savādāk un viņiem ir "jābelž ar cirvi pa pieri" jeb jāsaka viss tiešā tekstā. Un - YES!!!! Tas strādā! Un vairs nav jāklausās tādas frāzes kā "kā es to varēju zināt?!", "nemāku lasīt domas", "kāpēc tu man uzreiz neteici?" u.t.t. Tagad, ja ko gribu, saku pa tiešo - samīļo mani, paņem mani šitā, izdari tā, u.t.t. Un viss notiek - abi laimīgi. :D

Epifanija  nu beidziet tos vīriešus taisīt par tādiem idiotiem, ka viņi neko nevar un nezin, negrib - būs pareizāk teikts! jūs tikai gribat visu izdīgt pirms laika un jau pirmajā randiņā, lai jums ielien biksītēs un ja kāds to nedara, tad tas ir jefiņš!:D

Rondijs  Nevar teikt biežāk jo patiesībā jau nemaz nepietrūkst tik ļoti, ka tas būtu tā īpaši jāuzsver. Vīrietim jau pašam sava dzīve arī ir, kurā nemaz nav laika par tādiem niekiem domāt.

Katema  Kā jau te daudzi minēja, arī es uzskatu, ka ir jāpasaka otram, kas ir tas, ko gribētu biežāk saņemt no otra. Reizēm nepietiek tikai ar pankūkām gultā, gribas dzirdēt mīļu vārdu un saņemt mīļu bučiņu arī!

Mirdzina  Gudra sieviete!

miers2  Ja dzirdi pogojam alkstīgalu, tad arī ievas būs turpat tuvumā - uz galvošanu! Ja sieviete tā inčīgi palūdz un pasaka priekšā, tad vienā šajā piemērā tas ir prikolīgi un var likt mīļi pasmaidīt, bet uz galvošanu viņa būs tikpat veikla pamācītāja arī citās lietās..un tas var būt jau kaitinoši - man nepatiktu. Man neviena nav atļāvusies ko tādu - parasti viņas bija priecīgas, ja es pats atcerējos..jo te ir tāda lieta - nevajag vīrietim atgādināt par neuzmanību - tad viņam mazāk nāks glavā meklēt trūkumus šajā sievietē!

mairita1971  Ja visu laiku teiks vienu un to pašu,domājams dāmai apniks.Sāks prasīt ko citu.Tāpat kā ar ziediem.Man patīk dzeltenas rozes,un katrus svētkus man tās tika dāvinātas,līdz beidzot gribējās pārmaiņu.Ej nu mūs sievietes saproti.

HOUSE  Manuprāt ļoti saprotama situācija, divi cilvēki mīl viens otru, vēl vairāk, viņi spēj izrunāties, nevis uzgriezt muguru. Dažreiz viss ir saprotams bez vārdiem. Liekas arī man līdzīgi kāda reiz teica, jo esmu no tiem, kas to drīzāk apliecina, nevis mētājas ar trīs vārdu teikumiem. Kā anekdotē, tantuks savam večukam jautā, kādēļ nesaki, ka mani mīli? Večuks, es taču reiz pateicu! Ja kas mainīsies, tu to uzzināsi pirmā!
S, ljubimimi ņe razstavaiķes
Vsei krovju prorastaiķe v ņih
I každij raz na vek prašķaiķes,
Kagda uhoģiķe na mig...

Minkans22  Domāju, ne viens, ne otrs variants no minētajiem, tā nav ne diedelēšana, ne norādīšana. Tā ir normāla komunikācija starp diviem mīlošiem cilvēkiem. Tā ir savu vēlmju paušana nekautrējoties, uzticoties partnerim. Saruna par sajūtām. Sieviete pasaka, ka viņai ir patīkami dzirdēt labus vārdus no sava vīrieša, tas viņai liek justies labi un vēlētos to sajust vēl biežāk. Savukārt, vīrietim patīk atklāta valoda un viņš nav dusmīgs, bet priecīgs, jo zin, kas sievai patīk un iepriecinās vēl vairāk.

runcizs  Ne par konkrēto situeišen, bet par uzdoto jautājumu: VĪRIETIS IR JĀMACA :D Ir tāds probļems, ka lielākā daļa latvju zelteņu uzskata, ka apprecējušās/satusojušas ar pusmērkaķi, kurš tad tagad viņām par CILVĒKU jāpārtaisa. Kā klasiķis saka, apprecējušās ar sagatavi, no kuras tagad ar zāģēšanu jāizzāģē ĪSTO VĪRIETI...

av2  tie vaardi, ka miili to otru cilveeku ir jaasaka. Kas zina, vai buus vairs iespeeja riitaa..... Ja miili, protams.

valmierietis333  Tieši tādēļ man nepatīk publiskas vietas , kur ne parunāt normāli , ne paēst , ne atpūsties - tikai nervi beigti - visādas tantiņas pie blakus galda lūr virsū un skaita katru mutē iebāzto kumosu un noklausās privātas sarunas , lai pēc tam varētu izklačot tālāk !

valmierietis333  Bet atbildot uz jautājumu ... nav vīrietis jāmāca , viņš bija jāmāca ,kad viņš vēl puika bija un tas bija jādara vecākiem , tagad par vēlu ko mainīt !

EsparTevi  Mana necilā pieredze rāda, ka pamatā jau sievietes ir jāpamāca, jo vińas sava dzimuma neatkārtojamībå uzskata, ka tas ir pietiekams arguments un ieguldījums attiecībās, lai tālākās zināšanas un varëšanas nebūtu jaizpilda. Vispār jau labi ja abi apmierinās ar to mazāko, ko viens otram spēj dot, tad nevienam nerodas trūkuma sajūtas! ;)
Mācīšana un mācīšanās ne katram ir dotas! No skolas laikiem atceros, ka nevisi učuki spēja iemācīt un protams arī nekatru var saprast! Lai notiktu apgūšanas proces pirmkārt partnerim ir jāvēlas priekš otra kautko darīt! Lai darītu ir jāgūst prieks no procesa un tam motivācija noteikti ir otra labsajūta. Parasti jau cilvēkus uztrauc tikai savas sajūtas un personiskais gandarījums. :)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu