Genderisms attiecībās.

Palasot iepriekšējo tēmu komentāju viedokļus ,ievēroju vienu fenomenu, ko bieži piemin pie tam kategoriskā apgalvojuma formā-"´sievietei jājūt tā (kas nu pēc autora domām tur viņai jājūt), vīrietim jājūt šitā....(atkal kaut kāds apgalvojums). Vai tiešām tik liela atšķirība starp sievieti un vīrieti, vai tomēr mēs visi esam cilvēki un jūtam +,- vienu un to pašu. Es te nerunāju par īpašiem fizioloģiskiem jušanas gadījumiem kā sieviešu PMS vai vīriešu rīta erekciju, bet tieši jūtām kā psiholoģisko reakciju-piem. lasīju viedokli, ka vīrietis justas labi tikai tad, ja viņš ir saimnieks mājās, man radās jautājums, kā tad sieviete kā kalpone jūtas labi? Lasu-sievietei svarīgi justies mīlētai-vai tad vīrietis to negrib?Vai tiešām atšķirība starp dzimumiem ir tik liela kā mums te grib iegalvot par tiem Marsiem un Venērām?

Felde  Lai cik atsskirigi mes nebuutu,manuprat-galvenais,lai satiekas divi taadi,kas var palauties viens uz otru! Un tad ari bus saticiba,miers,pallaviba.... Te,esmu noverojusi-viriesu anketas gana biezzi ir tadi teksti-esmu paklausigs,palavigs,lauju sievietei dominet itvisaa.... Teksts jau automatiski liek domat,ka tas ir neizlemigs miikstccaulis! Bet,piellauju,kaadai tiesi tadu vajag,lai piecirstu kaaju,un dreseetu... Valdonigas sievietes,kuras allazz ir gudrakas par citiem-taadus savaac! Katram podinam pa vaacinam... :) :)

raina1970  Vīrietis ir mājās- saimnieks, sieviete- saimniece...kur problēma, kāpēc ir pretstatījums-saimnieks-kalpone?Nu ir tie dzimumi atšķirīgi, cilvēces vēsture tomēr to rāda un rāda, lai kā kāds neticētu un censtos pataisīt visus vienādus. Protams, kāda nekāda bāze homo sapiensam būs vienāda, vai līdzīga abiem dzimumiem, tomēr tas ir tikai kodols.. apkārt būs tas atšķirīgais.. Daba nav neracionāla dāma, vai nesaprātīga galīgi, lai tā veidotu mūs.. Motivācijas, prioritates, uzdevumi, iespejas, daramais- katarm dzimumam ir biki atšķirīgas, un līdz ar to arī atšķiras resursi , kas doti, lai to visu paveiktu-- tīri bioloģiski, ķīmiski..

Edgars37  11:06
...bet logiska argumentacija nenoliedz sferu eksistenci, vai ne ta😉? Es a varu argumentet kada sieviskaja sfera, bet tas nebut nenozime, ka es so sferu saku uzskatit par neitralo vai virisko😉

Gunitaa  Autore, Tev neko neizsaka jēdziens "PRETĒJIE dzimumi"? Acīmredzot, atšķiribām jābūt pietiekami lielām, un ne jau par fizioloģiju tur ir runa !
Protams, ka abi dzimumi dzīves laikā izjūt visu emociju spektru, BET atšķirība ir tajā, kā viņi savas emocijas IZPAUŽ, kā arī REAĢĒ uz situācijām! Tev pašai patiktu vīrietis, kurš "saceptos´ vai izplūstu asarās par katru sīkumu, vai piem. mežā, ieraugot kādu zvēru, panikā kliegtu un slēptos aiz sievietes muguras? Viss tas pats arī attiecibās! Protams, ka arī vīrieši grib izjust gan mīlestību, gan maigumu, u.c., bet viņam tomēr visās situācijās jāpaliek Vīrietim (protams, ja vien vispār viņš cienīgs par tādu saukties...)

Epifanija  protams, ka vīrietis izjūt to pašu emociju gammu, ko sieviete, tikai atšķirīgi reaģējam...

Gunitaa  Pričom te Karnegi, Freids vai mamma? Pati daba ir radījusi pretējos dzimumus AR VISU NO TĀ IZRIETOŠO, bet ja Tevi interesē pašu pieredze, tad no savas pieredzes varu teikt, ka man riebjas mīkstčaulīgi vīrieši - "lupatas", kuri drīzāk atgādina bābas, un vienīgā atšķirība ir tikai tajā, ka viņiem kaut kas kūļājas starp kājām.. :D

Stika  Man jau pats jēdziens "genderisms" kretinē!
Un pilnībā piekrītu Gunitai! 👍

C_hloe  11:58 Māti googli Tev palīgos ka minimums
http://veselam.la.lv/2016/04/05/virietis-un-sieviete-7-atskiribas-uzvedibas-reakciju-fiziologiska-un
-pat-neironu-limeni/

Sākumā minēju, ka atškirības uzvedība un izpratne par lietu kartību sakņojas atiecīgi reliģijās, mentalitatēs, ģeogrāfijā. Zviedri gribēja panakt, ka vīriešiem arī jācurā sēdus - lai nediskrimine sievietes.
Vīrietis ir fiziski spēcīgāks, vienkaršaku, bet loģiskaku domašanu, orientets uz problēmu risināšanu. Sieviete ir emocionālāka, fiziski vajaka (arī tapēc, ka viņai ir jāiznēsa un jadzemdē bērni, viņai nebūtu jācilā smagumi un javeic smagi fiziski darbi)
Personīga pieredze - patīk ar vīrieti justies droši kā emocionāli, tā arī fiziski, patīk, ja spēju vīrietim radīt stabilu miera un emocionalās drošibas sajūtu.
Vineetaa, šķiet, ka Tev labpatiktu dzīvot matriarhatā. Skaldīt un valdīt un izmantot no vīrieša tikai viņa vienīgo fizioloģisko atšķirību. Meklē, gan atradīsi, vadāmu, bikstāmu, klusējošu un paklausīgu.

selnija_  Man kauns teikt, bet es vispār pirmo reizi lasu tādu vārdu: genderisms. Laikam vecmodīga kļuvusi.
Es balsoju par vīrieti kā galvu ģimenē, balsoju par seniem standartiem. Vīrietim jābūt tādam, lai sieviete viņu cienītu, stiprākam garā, žēl ka tagad tādu tik maz. Bet sievietei bieži vien pašai jātiek galā ar dzīves grūtībām, jo nav laiks gaidīt, kamēr atradīsies stiprais vīrietis.

Šodien Gunitai torte pienākas!

studentka  Nē, man patiktos dzīvot sabiedrībā, kur cilvēkus nevērtētu pēc dzimuma, bet gan pēc spējām un saprašanas, lai man nav katram ļurbakam jārāda savs krampis. Citādi ieraugot mani būvmateriālu veikalā vai autoservisā, vīrieši sāk muļķīgi smaidīt un runā visādas muļķības,lieki tērējas laiks pierādot, ka es arī kaut ko no tām lietām saprotu.

gertrude  ,,Pati daba mums ir iedevusi tikai atšķirīgus ķermeņus, bet ne atšķirīgu prātu´´ - no kurienes šitā putra?
jā, atšķirība starp dzimumiem ir tieši tik liela kā no Marsa līdz Venērai, un paldies autores tik bieži piesauktajai dabai par to, jo citādāk visi būtu vienādas bezdzimuma būtnes un vairotos pumpurojoties.

Epifanija  saprast un zināt, jau nav slikti, slikti ir demonstrēt savu pārākumu un sacensties ar vīriešiem izmēros... vai tas ir sievišķīgi? varbūt kādam arī patiks tāds čomaks blakus, varbūt pat lielāko tiesu..

Rondijs  12:37 tieši tā. Tāpēc nesaprotu no kurienes daudzām sievietēm tāda kā lepuma sajūta par to ka viņas ir stipras, kā kārtīgi veči. Jums tak nav izredzes šajā lauciņā, vecis, kas ir iedzimts vecis jums saliks tā kā tā. Tur kur cīnās iedzimts, pret iemantotu, jums nav cerību. Lūk savā lauciņā, sievietes lauciņā, ja būsiet sieviete uz visiem simts, nav neviens, kas var jūs uzveikt. Tur ir tas spēks.

VecmeitaARrunci  Vecum vecais teiciens..gimenes galva ir viirs,bet sieva ir kakls,kas to galvu groza.Viirietim ir jaalauj justies kaa viirietim,taa ir vina suutiiba.kaapeec man jaalien viiriesu laucinaa?varu,bet negribu.

raina1970  Nebūtu īsti prātīgi skatīt pavisam atsevišķi- fiziologiju un psihi.Indivīds ir abu šo opciju kopums. Ir gana daudz pētījumu- ja , protams, interesē, tiesi par šo atšķirību tēmu-- var pameklēt un palasīt gan netā, gan kadā bibliotēkā. Atšķirības sākas ar to pašu fizioloģiju, ar bioķīmiskiem procesiem kuri norit organismā....Sievietei ir krietni īsāka saite starp labo un kreiso smadzeņu puslodi, kā arī- mazliet smalkāk strukturētas smadzenes- smalkaki tie lauciņi- kas par ko atbild// vairāk šūnu acī--- kas nosaka to, ka spēj izšķirt gan krietni vairak krāsu toņu, gan labak attīstīta perifērā redze.. un tā var turpināt vēl un vēl.. šīs atšķirības ietekmē gan psihi, gan katra dzimuma indivīda pamatuzvedību///

Parama  Autorīt, jo tu vairāk ieklausīsies interneta memļakos, un mēģināsi to izprast, jo mazāk tu sapratīsi, kas ir genderisms!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu