58 vai tās ir dzīves beigas?man sieva 13gadus jaunāka. Tagad nevar pārvietoties bez palīdzības.

adalaide  vnk. džeks cerēja,ka sieva viņu aptekalēs,bet "ablom"...

Tessa  Bachatera, kads naivums tava vecuma :D cilvekiem par to maksa naudu-lai rakstiitu iedvesmojoshus rakstus. reali situacija ir dramatiska, ar grutiibam var dabut transportu, lai aizgadatu slimnieku pie arstiem (zobarsts, acu arsts), nakas saskarties ar nievajoshu attieksmi no tiem, kuriem aprupetajs ludzas transportu (stastu par Jelgavu). talak, ka tu iedomajies "celjojumu" ar cilveku pec insulta, 130 kg smagu? aprupetaja svars ir 52 kg. reali, kad atbrauc atrie un aizved uz slimniicu, sašprice un netur, jo neies krameties un izmeklet 1.grupas invaliidu, pasham ir japasuta transports (25eur), lai aizgadat invaliidu kilometru attalajas majas, plus jasamaksa (un arii jaatrod) cilvekiem, kuri uzstums vinju uz otro stavu, jo pats paiet vinjsh nevar.
mes ar mammu tam visam izgajam cauri, pedejo x mamma vnk uzstaja, lai vinjsh paliek slimniica un tiek izmeklets, jo bija ljoti lielas sapes mugura, parstaja est. Izradas, ka skriemelji bija osteoporozes noardiiti, zhultsakmenji, es jau vairs neatceros, bet diagnozes uz divam lapam un nebija tikai udens celim neesošai kajai. tada ir ta attieksme. labi, ja viirietis var sievu izcilat, kad ir smags stavoklis, bet nu mes pa abam bijam fiziski nespejiigas tikt gala. Patevs nomira no sirds mazspejas. vel viena diagnoze. nevienam vinji nav vajadziigi, lai izmekletu un paliidzetu. transports par briivu, taisni jasmejas.

Luusila  Tessa, situācija tiešām ir dramatiska. Pat, lai nokārtotu to grupu, tur vajag zvēra veselību. :( Un rezerves nervu komplektu.

Paula6, tiešām gada laikā visus tā arī var uzcelt? Jā? Tos ar tām izkaisītajām sklerozēm, mielītiem, muskuļu atrofijām? Kam sprands lauzts, un cilvēks guļošs? Uzceļ, ja? Kur pierakstīt manas bijušās kolēģes brāli, kas guļ jau 30-to gadu?

Skaidrs, ka kopējam ir grūti, bet tas ir tests, ko Cilvēks nokārto, bet vāvermedniekam, redz, dzīve ar to pašu ir galā.

DanaL  Gribētos pieslēgties šai tēmai no citas puses, - kas būtu, ja notiktu otrādi: problēma skartu 13 gadus vecāko kungu. Nekādas sirdi plosošas bļaušanas OHO nebūtu, jo ir taču tikai normāli, ka sieva kopj savu savecējušo vīru. Bet šeit tāds aplauziens! - vāvermedībās izšauts garām un 13 gadus jaunākā pati ir kopjama!

Jā gan, vāvermedībām jāpieliek punkts, un jāpievēršas baušļa "būt kopā priekos un bēdās" otrajai daļai. Un ja labi pacentīsies, varbūt tiksi arī līdz pirmajai daļai un vēl pēc dažiem gadiņiem viņa varēs stumdīt tavus invalīdratiņus.

Torpedo  Protams, ka smagas slimības, tas ir traģiski, bet vēl traģiskāk ir nodzīvot dzīvi kā pa pusei cilvēkam, pa pusei nezinu kam, kas pat nav spējīgs savu domu nogādāt līdz citiem. Kāda jēga bija, ka valsts apmaksāja izglītību, ja ieliek tēmu, kurā pat nevar saprast, kurš tad tur īsti nespēj pārvietoties - jaunā sieva vai pats? Nerunājot par citām tēmas "kvalitātēm", kad neko nevar saprast, ko autors vispār gribēja paprasīt :(

Sarkangalvite23  Ja cilvēkam ir 1. grupa, vēlams dabūt arī kopšanas pabalstu. Pašnovērtējuma anketā punktu skaits nevarēja pārsniegt 7 (pirms dažiem gadiem), tad pabalstu dod. Ja nedod, var pārsūdzēt lēmumu. Ja uzstāsiet, ka tā arī ir, pabalsts būs. Vēl ir transporta pabalsts šādos gadījumos, precīzi summas neatceros, bet tos piešķir divas institūcijas, gan pašvaldība, gan sociālais dienests, kopā sanāk 5 reizes gadā apm 70 eur.
Tad varbūt ne vienmēr pašam ir jāsēž klāt (kas neapšaubāmi ir grūti).
Ir dienesti, kur šīs pārvešanas summas ir ap 15 eur.
Cilvēki ļoti daudz nezina, kas pienākas, vislabāk ir to noskaidrot pie sakarīga sociālā darbinieka.

Tessa  pabalsts bija, nedelja vismaz 50EUR tereja pasakumam "atrie-majas", plus zales. runa bija par Jelgavas soc.dienestu, transporta pabalsts nebija, mamma tikai pati aprupeja, tb, nevienu nesauca. ljoti labs gjimenes arsts bija, liels paldies vinjai, ka nekad neatteica, vienmer paliidzeja arii ar padomu. piedavaja nodot pansionata, mamma atteicas, kaut pashai beigas slikti bija ar veseliibu, bet tad vinjsh arii nomira.

solvitas  Torpedo, nu kas tev tēmā ir nesaprotams? Tēmas autoram ir tie 58 gadi un viņš ir aplauzies, ka wāwermedībās nocopētā 13 gadus jaunākā sieviņa ir nokļuvusi kopjamā statusā. A plāns ta bija, ka viņa nokops visu aiz šitā jaunēkļa. Un viņš tagad žēli sauc, ka esot taču pārāk jauns vēl lai nodotos kopēja misijai. Un visdrīzāk jau viņš to sievu beigās iespundēs kādā aprūpes iestādē un eklēs citu, jo vīrieši parasti neupurējas. Es nezinu vai man būtu tiesības viņu nosodīt par to, jā iespējams nežēlīgi un tā, bet........paskatoties uz Ilonu Balodi-Ūdri man rodas pārdomas vai pareizāk tiešām nebūtu, ka viņš kādā aprūpes iestādē ar sev līdzīgiem, nu kā tajā ekskursijā pie kamieļiem viņš ar kaut kādu invalīdu organizāciju kopā brauca. Nu vai tiešām jaunai sievietei ir tā jānogalina sava dzīve? Varbūt tas invalīds pats arī tādā kā invalīdu grupu mājā justos labāk nekā mājās kā akmens kaklā? Tas taču būtu efektīvāk, ja būtu tāda kā grupu māja ar sociālajiem darbiniekiem, kuri saņem naudu par savu darbu un kuri var arī atpūsties pēc darba, nekā mājiniekiem nebeidzamas rūpes bez savas dzīves un brīvdienām.

adamsone  Maita tu esi, vāvermedniek. Dzīve tev reāli beigsies tad, kad noslīksi savos s***os un ceru, ka būs tieši tā. Izfunktierējis, ka vajag jaunāku, bet ak vai, kāds aplauziens.
Un te visas tik žēlīgas, tik žēlīgas. Nodos veco jauno sievu pansionātā un medīs atkal citu.

Paula6  Luusila (11:14)...jā, nezinu, kas par slimību ir pieveikusi autora sieviņu, bet ja tas ir saistīts ar pārvietošanos, t.i. kaut kas noticis ar kājām, tad gada laikā var piecelties. Protams, tas viss prasa līdzekļus, milzu pacietību, spēku un paša treniņus ar asarām. Bet jebkurā gadījumā vīrietim neklājas žēloties, īpaši virtuālā vidē, bet darīt, meklēt iespējas un līdzekļus lai mīļoto cilvēku vai nu pieceltu no slimības vai padarīt viņa dzīvi vieglāku. Runāju tikai to, ko zinu...

piladzoga  solvita,atvaino bet tavs komentārs 12:55 ir ļoti muļķīgs,es pat teiktu debils

marmorakaraliene  Kaut kā neiet kopā "jautājums" ar anketu

solvitas  Pīlādžoga, nav tur nekā debīla manā komentārā! Nu pastāsti kāpec vairot sāpes? Kāpēc viena cilvēka nelaimi pārvērst par divu cilvēku ciešanām? Kad mana vecvecome 95 gados mājās nokrita un salauza gūžu, tad viņa arī pēdējos savas dzīves mēnešus pavadīja pansionātā. Un visi bijām ļoti apmierināti ar to. Nevienam nevajadzēja upurēties un ome bija laimīga par smuko fizioterapeitu, kurš nāca ar viņu nodarboties un arī par pārējo personālu tik labu vien runāja. Un mēs bieži pie viņas ciemos braucām, pat biežāk nekā tad kad viņa viena dzīvoja savā dzīvoklī un ar visu pati tika galā. Tas bija mazs mīlīgs lauku pansionāts, tikai labas atsauksmes. Tu būtu laimīgāka, ja kāds no mūsu ģimenes būtu spuests atteikties no sava darba un braukt kopt guļošo omi? A tā vecīši aprūpēti un cilvēkiem vēl ir darba vietas pansionātā un iespēja pelnīt, kas laukos ir svarīga. Visiem labi un bevienam nav jācieš!

solvitas  Un ja jau jūs esat tā pret pansionātiem, tad jau bērnudārzus un auklītes arī vajadzētu aizliegt. Vecs cilvēks kļūst kā bērns, kuru ir jāuzrauga. Labāk taču viņus grupiņās uzraudzīt nekā kad kaimiņiem jācieš, jo tantīte ar demenci gāzi aizmirsusi izslēgt, ūdeni aizgriezt, vai vispār pilsētā apmaldās. Kur nu vēl gadījumi, kad izdomā dzīvoklī no čiekuriem uzgunskuru sakurināt, lai sasildītos. Veci cilvēki ir jāuzmana kā mazi bērni.

VECA_PIEPE  Šī tēma, viennozīmīgi, ka ir kārtējā viena tirliņa provokācija- PA grupņika dalībnieku kacināšana.
Un, ja arī ne tā, arī tad tēmas autors ir konkrēts tirliņš- saprātīgi domājošs cilvēks neiznesīs publikas priekšā savas ģimenes bēdu tik nekorekti nepiedienīgā veidā. Apbrīnojama ir tēmas autora nekaunība jebkurā variantā. Skumji, ka internets ir pārvērties par tirliņu izklaidi.

Bez komentāra!

Pillerina  Ir gan duma tauta aprejot.
Varbūt cilvēkam tikko nelaime notika ar sievu un vienkārši šeit grib parunāties.
Citādi, ja ies pie tādiem kā VR pēc garīgā padoma, tas ieteiks, ka tā tām dzemdēm vajag!
Tak saprotams, ka sievai varbūt insults bijis, un paies dzīve ratiņos varbūt. Bet vīram vēl ir šoks, kas būs, kā būs, kāpēc ar sievu un viņu tas noticis?


Tās nav dzīves beigas. Ir smagi, būs smagi, bet sevī spēks un mērķis jāatrod. Un blakus vajadzīgi labi līdzcilvēki.

coldlands  Zviedrijā uz vienu nespējnieku ir ap divdesmit soc. darbinieku, Latvijā 20 nespējnieku uz vienu soc. darbinieku.
Pilnībā piekritu Solvitai, ka ar to ir jānodarbojas cilvēkiem, kas tam ir speciāli apmācīti.

piladzoga  solvita
pansionātu var salīdzināt ar bērnunamu nevis ar BĒRNUDĀRZU..ceru ka saproti ,ja nē tad izsaku līdzjūtību
Valsts dod iespēju ņemt cilvēkam aprūpētāju mājās (kopšanas pabalsts,ko varēji nokārtot arī savai vecvecomei),mājās cilvēkam pat sienas palīdz,bet pansionātos cilvēki aiziet pusgada laikā...
Lai jaukas un pārdomu pilnas brīvdienas..ak jā apciemojiet savējos,skumju nomāktos radiniekus ,kuri mājās traucē :( un ir spiesti dzīvot pansionātos ,lai tikai neapgrūtinātu.

Torpedo  Jā, jā, Pillerina, galvenais tēmas pieteikumā kko nesaprotamu noburkšķēt zem deguna un pēc tam pašam tēmas iztirzājumā nemaz nepiedalīties, lai netraucētu tantēm, kā skatoties Maļēviča "Melno kvarētu", katrai izfantazēties no visām pusēm, kas varētu būt noticis un kura versija, kurai ticamāka. Galvenais autoram te nenākt un neko nekonkritizēt, jo tad tantēm piezemētos fantāzijas lidojums un tas ne pa visam nebūtu smuki! :D

Jurijs1962Augums163  58 viņam vai sievai ?

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu