58 vai tās ir dzīves beigas?man sieva 13gadus jaunāka. Tagad nevar pārvietoties bez palīdzības.

medusbite3  Wawermednieks nesen nneemaas pa oho, nu vairs nav datu baazee.......smiekliigi, nav briinums ka jaunajai vecajai sievai insults....

kaisle___  Solvita
Mana tante, kurai jau bija miris vīrs, dabūja insultu. Mana mīļā krustmāte... Krustmāte, kura vienmēr gādāja par mani, kad man bija vajadzīga palīdzība. Es pat nevaru iedomāties, ka mēs - viņas tuvākie radi, būtu varējuši viņu aizsūtīt dzīvot pansionātā un tur sagaidīt savas beidzamās dienas. Mēs par viņu rūpējāmies līdz pēdējam un zinu, ka par mūsu mīlestību viņai šaubu nebija. Cik bieži tuvākie cilvēki savējiem gatavo ragaviņas?

Jurijs1962Augums163  2018-04-28 23:58 "Krustmāte, kura vienmēr gādāja par mani, kad man bija vajadzīga palīdzība. Es pat nevaru iedomāties, ka mēs - viņas tuvākie radi, būtu varējuši viņu aizsūtīt dzīvot pansionātā un tur sagaidīt savas beidzamās dienas."

Tomer var, var vēl pa brīžiem satīkt CILVĒKU šajā necilveciskā pasaulē, kas nemēt Savējos bēdā. Aprūpes mājas, pansionāti - padziļinātas norakstīto no bilances tuvinieku iedzīšanas zarkā līdzekļi.

coldlands  Sieviete, ir viens berns, strāda pilnu nedelu, alga, nu ka jau Latvijā. Tuvu radinieku, tādu kas varētu patstāvīgi palīdzēt, neimejet. Māte slima.
Šādus dzīves modeļus varu uzzīmēt tukstosiem.
Tad nu cilvēciskie pipli, paskaidrojiet, kā jūs pielietosiet savu cilvēciskumu šajā situācija.

Tessa  neesmu pret pansionatiem zinamos gadiijumos, tikai ir jarekjinas ar to, ka tie maksa ljoti dargi, aprupe ne tuvu tada ka arzemes un pansionatos, pa lielam, tas cilveks atri dadziivo. labi, ja ar galvu viss nav ais, tad daudz ko neuztvers. arii to, ka radi reti brauc.
ta ka šausmiinaties tiesham nevajag, bet!
nedomaju, ka sieviete, kurai ir sliima mate, vares pie mates pensijas par pansionatu piemaksat vel 200 EUR. tad ir jastrada arzemes. pie musu algam un bez citu radinieku atbalsta nav iespejams. maksa menesii apmeram 500 EUR.

coldlands  Nu tad viennozīmīgi pansionāts. Jo cilvēks nevar pamest darbu, lai cilvēciski sēdētu, un koptu mati(jāmaksā rēķini, jāskolo, jābaro berns)atliek tik meklēt papildus darbu, lai varētu nomaksāt pansionātu. Citus variantus neredzu. Jūs jau piedodiet man, cilvēciskie ļaudis.

piladzoga  coldlands
Ja grib no cilvēka tikt vaļā,tad jā -pansionāts. Ja grib cilvēkam palīdzēt ,tad kopšanas pabalsts,rehabilitācijas (par valsts naudu 21.diena,smagākos gadījumos pat līdz 45 dienām) un aprūpe mājās.

Jurijs1962Augums163  Daudzām ir 2, 3, 4 bērni, desmitiem mazbērnu, un mamma beidz vientulībā "bogoģeļņā".
Nekad nekur nebus cilvēkam labāk nekā starp (normālaiem) savējiem, līdzīgi kā bērnam ar "normāliem" vecākiem bērnunamā.
Nesen bija gadījums : viens par māti maksājis 1300 mēnesī tikko ne visslabākai bogoģeļņai, bet kad tā saluza kāju, neviens pat nepainteresējas ka tai arī slikti ar sirds, nomira. Savējie painteresētos. Normālie protams - kā komentāra autore, kuru nocitēju. Cilvēks rūpējās par Tanti !

Tessa  piladzoga, nu ko tu murkškji. cik tu sver? ar visu kopšanas pabalstu tu varetu apgriezt 150 kg viirieti ar izgulejumiem un demenci? tu vienkarshi nevari iedomaties, ka tas ir. mana mamma jau ta maza un vaja, nokritas vel vairak. es jau neesmu diži lielaka, bet viss smagakais bija uz vinjas. un patevs bija pavisam slims tikai pusgadu! nevar cilveks gaidiit majas aprupetaju, ja otram slikti, ja sap, ja caureja vai kada lekme. besij ara shitie moralizetaji, kaut gan mes vinju neatdevam nekur. bet ta runat var tikai tie, kuriem slimnieki bija pieskaitami un vairak vai mazak spejiigi pashi kko izdariit.
tagad, domajot reali, mes ar mammu runajam, ka ja, butu pareizak vismaz pedejos paris meneshus vinju noformet tur. jo tas bija ljoti smagi.

piladzoga  TESSA IR SAMARIEŠI UN CITAS ORGANIZĀCIJAS KURAS VEIC APRŪPI MĀJAS,ja neesi kompetenta aprūpes jautājumos, tad nekomentē un nemaldini publiku.

Drole  Maajas apruupes faniem tomeer nevajadzeetu ignoreet iespeeju, ka neprofesionaals gulosha slimnieka kopeejs peec nedeeljas var paarrauties un sekojoshi pats nonaakt pansionaataa, bet vinja beerni - attieciigi beernunamaa.

Tessa  tu stulba esi vai izliecies? tad aprupetajam butu jadziivo pie mums. kur? blakus patevam gulta gulet? vel lielaku kapsluku iesledz.
tiesham cilvekam nav ne mazakas nojausmas par to, ko vinjsh apspriezh. toties ir kompetenta aprupes jautajumos.

piladzoga  nu re tessa ,te "izpaužas lauki",svešs cilvēks pa māju staigās uh un ah

piladzoga  vēl piebildīšu ,varbūt kādam noder...
Ja cilvēks strādā oficiāli kādā no ES valstīm un viņam saslimst 1. pakāpes radinieks,kuram nepieciešama kopšana (ir ārsta atzinums),tad viņam dod APMAKSĀTU ATVAĻINĀJUMU līdz 6 mēn,lai viņš varētu palīdzēt slimajam radiniekam.

Drole  "Latvijā ir aptuveni 140 000 cilvēku ar aprūpes vajadzībām, un ar katru gadu viņu skaits pieaug.. Pērn aprūpi mājās saņēma kopumā vairāk nekā 11 400 cilvēku." (C) 2015

__

Ieteicams iepaziities ar komentu sadalju - izgliitojoshi.

http://jauns.lv/raksts/par-veselibu/7747-pec-mates-insulta-murga-nonak-visa-terezes-gimene-izmaksas-
teju-2000-eiro-menesi-un-valsts-nespej-palidzet

coldlands  Pīlādžoga, kas ir 45 dienas?! Es nerunāju par iesnām.
Jebkura haļavna medusmaize tiek apēsta, un par visu nākas maksāt.
Es minēju konkrētu piemēru, ludzu atbildiet, tik necenšaties man iestāstīt pasakas par jaukajiem samariesiem, kas nāks gadus divus, trīs, un pieskatīs.
Ja kādai cilvēciskajai kliedzējai ir iespēja sēdet cauru dienu blakus slimniekam, tai paša laika noplūkt no sava naudas koka nedaudz naudiņas, lai nomaksātu rēķinus, izskolotu bērnus, tad tas nenozīmē, ka katram cilvēkam ir tādas iespējas, un radinieku pūlis, kas palīdzēs.

neko  Nu jums te sava diskusija, bet esmu vairāk kā pārliecināts, ka dotās tēmas autore ir sieviete. "Vāveru medniekiem" domāšana pavisam citādi darbojas.

Edgars37  16:52
...neaptests vecis, kas cer, ka kada vel uzkersies...mesidzs vnk - 13 gadus jaunaka sieva=esmu vel sprauns, nevar parvietoties=esmu uzticams, nelaime nepametu, vai tas ir dzives beigas?=nu tak sasparojieties zosis;D, pieversieties man;D!!!
...bet autoram - Ja, prieks tevis tas ir Kaput;D.

neko  17:20: īstenam vāveru medniekam sievas nespēja patstāvīgi pārvietoties būti tikai pluss, var mierīgi medīt vāveres - kur ta viņa liksies. Sieva 13 gadus jaunāka, tātad gan jau nabags nav. Nolīgs kopēju, pats "pa vāverēm" un dzīve izdevusies:)

Epifanija  vispār jau nav gan Latvijā sakārtotas tās lietas par veciem cilvēkiem un viņu pieskatīšanu un arī ja viņi nav palikuši uz gultas, tad "lielas galvas" gan viņiem ir un jāpieskata ir kā mazi bērni, pēc astoņām darbā pavadītām stundām ir jāmet krusts, kad nāc uz mājām, jo tam ir bijusi brīvība un ir paspējis izdarīt visu, kas tik ir ienācis galvā.. un visas tās blēņas, kas ir sadarītas, it kā pieskatītāja prombūtnes laikā, vari vēl +astoņas stundas vākt!:D

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu