Kāda tad ir tā dzīves jēga?

Delfos izlasīju ka DjAvicii ir izdarījis pašnāvību, tagad atkal tas tiek apstrīdēts.Bet lai nu kā, jaunajam puisim tak bija viss par ko citi var tikai sapņot-nauda, slava, jaunība, domāju ar dāmām arī nevarētu būt problēmu un tomēr viņš tajā visā nesaskatīja nekādu jēgu.
"Viņš cīnījās ar domām par dzīvi, tās jēgu un laimi. Viņš tā vairs nevarēja turpināt. Viņš vēlējās rast mieru, " C)
Ir tak cilvēki kas samierinās ar mazumiņu, cīnās kā pliki pa nātrēm, bet tomēr tai dzīvei jēgu saskata un ir kam liekas VISS IR bet jēgas nav.Tad kas ir tomēr tā dzīves jēga dēļ kā ir vērts dzīvot?!
Darbs?Nauda?Attiecības?Bērni?Vai varbūt labāk par to jēgu daudz nedomāt bet vnk DZĪVOT??!!

Forsha_Rupucene  Būt laimīgam! Iemācīties to! Būt apmierinātam ar sevi, darīt to, kas patīk. Par jēgu vajag domāt. Un mērķi un mērķīšus vajag. Bet nevajag pārāk aizrauties ar domāšanu par jēgu.

Epifanija  nē, tieši to tev tur uzprasīs un ja būsi laiku novilcis velti, atsutīs tevi atpakaļ, kamēr tev pieleks..

Torpedo  Epifanija, un kas tad tavā uztverē ir "laika nevelta novilkšana"? Mantas krāšana? Iespējami daudz bērnu saražošana?

Piparkuka  Ir jau teikt- jēga ir pats ceļš, dzīve, ko ejam. Un noteikti bērni, jo tie ieiet nākotnē un tā paaudžu paaudzēm. Vai arī- jābūt lielam māksliniekam, kura darbus skatīs gadsimtiem ilgi.
Pati dzīve ir tā jēga. Mūsu dzīvei ir tikpat daudz jēgas, kā visam Visumam- kosmosam, enerģijai.
Vēl, domāju, jēga ir saskatīt to, ka Zeme ir, bija, būs- bija pirms mums un būs pēc mums. Saskatīt un mīlēt to varenību!

fargo  cilvēka dzīves jēga ir iegūstama caur attiecībām ar Dievu. kādam tas var nenozīmēt neko, vēl kādam likties patētiski. vai izdomati. bet tā.
gandrīz ikviens darbs ko cilvēks veic, savā būtībā, ir bezjēdzīgs. ja kaut kam ir jēga, tad to vienmēr piešķir kaut kas, kas ir ārpus paša pasākuma - pat ja par pasākumu sauc dzīvi, dzimšanu, nāvi, darbu.
tas nav tik sarežīgti, bet arī vienlaicīgi ir vārdu sējumu plaša tēma. kādam neaizsniedzama, lai arī rokas stiepiena attālumā, kā šim dīdžejam. citam neaptverama, lai arī tās izpratnei nav jābūt filosofam. citam durvis uz to ir ciet, jo atslēga dedzina pirkstus.
centrālais eksistenciālais jautājums. tik būtisks, ja cilvēks atklāj savu Es.

av2  respect , taa ir katra cilveka briiva izveele. Bet...neko nepieradiija aizejot, tas arii ir fakts.Vieglaakais cellss....:(

studentka  fargo-ja cilvēks atklāj savu Es, viņš jēgu vairs nemeklē un attiecības ar Dievu nemeklē, vienk. tāpēc, ka Es un Dievs ir vienā vietā, kā teica Jēzus-Es esmu Tēvā un Tēvs ir manī. Un tu atklāj, ka tā ir bijis vienmēr, Jēzus vārdiem-"Es esmu no pasaules iesākuma" un būs vienmēr-"līdz pasaules galam". Jēga darīt vai nedarīt ir tad, ja vajadzīgs kaut kāds rezultāts,bet ja tu zini, ka dari vai nedari-rezultāts viens un tas pats, jēga zūd un vienīgais vadmotīvs paliek interese

Torpedo  nu ja, institutka, dara vai nedari - rezultāts būs viens - kaps. Ja vēl vismaz mūža galā Vējiņš kādu ordeni iedotu, ka esi tik ilgi un daudz bezjēdzīgi mocījies, bet nā-nī! Un visas tās reliģijas, vai tā kristietība, vai budisms vai kas cits, ir tikai tāds trankvilizators, kas nomierina satraukto nervu sistēmu un liedz kā tam aprakstītam zviedram nelaikā "izkāpt pa logu", lai visu šo bezjēdzību izbeigtu ātrāk

Rondijs  Torpedo, muļķibas runā, rezultāts jau nav tas, kas no ķermeņa paliek pāri, un ko kapā liek. Rezultāts tavai dzīvei ir tas, ko tu radi, kādu pienesumu tu atstāj pasaulei. Ar savu darbu, ar savu nelielo ieguldījumu, ko tu izdarīji, lai pavirzītu uz priekšu šis pasaules attīstību, ceļā no neandertālieša līdz augsti attīstītai būtnei. Vai arī otra galējība, izvēlējies ka tavai dzīvei nebūs nekādas jēgas un tādu dzīvi arī nodzīvsi. Bet rezultāts šajā gadījumā tomēr būs - tu kalposi par dzīvu paraugu citiem, kā nevajag dzīvot.

fargo  06:26

nē, tas ir tikai sākums. līdz pestīšanai vēl ir ceļš ejams.

10:48

netraucē tam, kas ir nolēmis sevi pazušanai. vārdi un dabi ir vajadzīgi citiem. spēku nav bez mēra, izšķiest tos nevajag.

Torpedo  Jā, Rodnij, klausi fargo, nesaldē lieki nagus - laid lai grimst dibinā! :D
Es īsti neuztvēru tavu domu par to jēdzīgi vai bezjēdzīgi nodzīvoto dzīvi. Nu, pieņemsim, ka pirms katra no mums ir bijušas 1000 paaudzes. Vai kāds vairs atceras, kā kurš no senčiem 300. vai 700. paaudzē dzīvojis - vai bijis baigais čaklītis un sirds cilvēks, vai vnk alkoholiķis un slepkavnieks? Tad kada jēga bija vienam iet "šauro celiņu", bet otram "plato"? Pilnīgi bezjēdzīga laika un spēku šķērdēšana

Jurijs55  2 aspekti :
1. Priekš kā esam (visi) radīti ?
2. Preikš kā dzīvoju (katrs) Es ?
Ne cilvēku pasaulē acimredzams :
1. lai ēst un būt apēstiem,
2. laikam neviens, tikai cilvēks sev šo jautājumu uzdod, tomēr galvenais mērķis katrā dzīvē : izdzīvot.
Taču esam cilvēki, dzīves jēga - atrast savas dzīves jēgu, dzīvojot un atļaujot dzīvot. Avicci neatrādā, un pat vairāk - atņēma dzīvi.

Epifanija  manuprāt dzīves jēga ir sevis apzināšanās, stājoties pretim dzīves piešķirtajiem pārbaudījumiem un izaicinājumiem, attīstot sevī gribu, spēku un ticību, kas arī ir šīs pasaules ciešanas un grūtības, kuras ir tik ļoti vajadzīgas, lai trenētu un apgūtu, iepriekš nosauktas rakstura iezīmes, tai skaitā ari spēju stāties pretim laicīgas pasaules kārdinājumiem, kuri ir maldu ceļi virzībai pa vertikāli, tiecoties tuvināties pasaules radītājam un izprast pasaules uzbūvi, būtību kopumā, jo, ja nebūtu sliktā, nebūtu labā un otrādi, mums nebūtu izvēles iespējas, tajā, lai mēs atrastos nemitīgā procesā, izzinot, izdzīvojot visas pasaules sniegtās iespējas, kuras ir iekļautas laikā, kamēr mēs šeit esam, kā kurš to izmanto un pa kuru ceļu iet, ir katra paša ziņā, katrs pats par sevi atbildīgs un sev soģis...

Rondijs  Torpedo, "Pilnīgi bezjēdzīga laika un spēku šķērdēšana" nekā tamlīdzīga. Tu, es un pārējie, mēs esam zobratiņi lielā mehānismā, kas saucas sabiedrība. Katrs mēs pildam, vai nepildam savu lomu. Kāpēc darīt, ja var neko nedarīt? Tāpēc ka pasaule ir gudri uzbūvēta- ja tu nepildi savu lomu, savu darbiņu, tu izjūti ciešanas, jūties nožēlojams, nevarīgs, pārmetumi sev, sākas slimības utt. Savukārt, ja tu dzīvo kas dod prieku tev un labumu citiem, pasaule tevi atalgo, ar naudu, slavu, ar fantastiskām sajūtām un iespaidiem, kurus nekad neiegūsi gulēdams uz dīvāna. Tāpēc izvēle tavās rokās.

rokons  Dekarta teiciens - izzināt var tikai no pieredzes.
Ja cilvēks visu mūžu ir darījis kas viņam padodas, reizēm arī to kas patīk, tad kāda jēga ir prasīt no viņa dzīves jēgu.
Ja jūties apmierināts, tev apkārtējā vide ir patīkama, vai nav vienalga kas būs, kad miris būsi?
Saskaņa visupirms ar sevi ir vislielākā jēga :)

AivarsN  Katrs paveiktais darbiņš,vai tikai pateikts vārds, nāk par labu,vai sliktu pasaulei. Ja cilvēks kaut vai nedaudz spējis padarīt apkārtējo pasauli labāku,skaistāku,cilvēkus laimīgākus,tad viņa dzīvei jau ir jēga. Ja rezultāts ir vairāk negatīvs un vēl skāris daudz cilvēku,tad ar jēgu ir problēmas un ne katrs spējīgs tās pārvarēt. Ar vislabākajiem nodomiem,ceļš mēdz būt bruģēts uz elli.

neko  "Ja cilvēks visu mūžu ir darījis kas viņam padodas, reizēm arī to kas patīk, tad kāda jēga ir prasīt no viņa dzīves jēgu."

Tieši tādam arī ir jēga prasīt. Drīzāk nesaprotu kāda jēga būtu iedziļināties to viedoklī, kam nesanāk.

MrJones  Mani noveerojumi par to, kaa Pasaulee viss iekaartots un komerciaali veiksmiigu, populaaru cilveeku paaragras aizieshanas sakaaraa ari izveidojushies savi secinaajumi,,...un t.i., pamataa, ne nejaushi,,...jebkurshs komerciaali veiksmiigs un populaars maakslinieks ir SPIESTS darboties peec noteikumiem, shis finansiaali itkaa apskauzhamais dziivesstils nenaak taapat vien,,..jeb vnk., par talantu,,....ne tikai muuzikas industrijaa, bet ari sportisti,,..praktiski, visaas jomaas, kur atstaaj ieveerojamaaku iespaidu uz sabiedriibu,,....tas ir FAKTS,,...neapgaazhams Fakts!
Es domaaju, ja mees kaut mazlietinj cienam shos talantiigos cilveekus par to ko vinji radiijushi,,....tad labaak, nerunaasim vispaar par to,,.. ko mees nezinam,,...jums tak neinteresee visas nianses, kaa ir Patiesiibaa,,.???!

Drole  Btw, ljoti iespeejams, ka citaatinjsh ir domaats nevis Dekarta "Toute science est une connaissance certaine et évidente", bet gan Einshteina "The Only Source of Knowledge is Experience", kas ceelies no novienkaarshotas Einshteina fraazes “Pure logical thinking cannot yield us any knowledge of the empirical world; all knowledge of reality starts from experience and ends in it.”.

rokons  Tomēr - Dekarts, kaut drusku pārfrazēts, piekrītu.
Einšteinam ko tādu neesmu lasījis,...... nu ko, visu jau nevar zināt

Un replika < neko >, jēga tiem ļaudīm ir to padarītie darbi :) Tie var būt vairākos virzienos, un nebūt ne fanātiska pašuzupurēšanās (piem. māte Tereza ), bet cilvēki, kas spējuši veikt kaut ko drusku apkārtējo dzīves kvalitātes uzlabošanā, kaut nedaudz, bet tomēr

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu