Kāda tad ir tā dzīves jēga?

Delfos izlasīju ka DjAvicii ir izdarījis pašnāvību, tagad atkal tas tiek apstrīdēts.Bet lai nu kā, jaunajam puisim tak bija viss par ko citi var tikai sapņot-nauda, slava, jaunība, domāju ar dāmām arī nevarētu būt problēmu un tomēr viņš tajā visā nesaskatīja nekādu jēgu.
"Viņš cīnījās ar domām par dzīvi, tās jēgu un laimi. Viņš tā vairs nevarēja turpināt. Viņš vēlējās rast mieru, " C)
Ir tak cilvēki kas samierinās ar mazumiņu, cīnās kā pliki pa nātrēm, bet tomēr tai dzīvei jēgu saskata un ir kam liekas VISS IR bet jēgas nav.Tad kas ir tomēr tā dzīves jēga dēļ kā ir vērts dzīvot?!
Darbs?Nauda?Attiecības?Bērni?Vai varbūt labāk par to jēgu daudz nedomāt bet vnk DZĪVOT??!!

neko  Un replika < neko >, jēga tiem ļaudīm ir to padarītie darbi :)
---
Īsti nepiekritīšu; jebkurš izdarīts darbs un sasniegts mērķis jēgu pazaudē. Jēga ir paša procesā:) Vismaz priekš manis.
Patiesība iz savas pieredzes varu teikt, ka brīdis kad mērķi sasniegti, bet jauni kaut kā neatrodas i diezgan skarbs. Tad var arī gadīties kā tēmas pieteikumā minētajam tēlam, meklēt striķi un ziepes. Par laimi man viņi pietiks visai dzīvei un vēl pāri paliks kaut kas nepaspēts.

Torpedo  rokons, nu, tas tavs viedoklis par katras skrūvītes darba vērtību cilvēces un vispārības labā labi iederētos sociālisma sabiedrībā, kur bija "cilvēks cilvēkam biedrs, draugs un brālis", nevis pritāvīpašnieku-kapitālistiskā sabiedrībā, kur katrs cīnās pats par savu kailo dzīvību un naudas maisu un "cilvēks cilvēkam vilks"

rokons  Piekrītu, ka ir kāda finiša līnija, kad tālāk skriet nav nedz jēga nedz vajadzība, bet, dzīvojot ar paceltu galvu, var labi redzēt ko vajadzētu darīt tālāk. Vai varbūt darīt ko citu. Bezdarbība patiesi ir nomācoša.
Kas attiecas uz skrūvītēm, uzskatu, ka pilnīgi vienalga kāda ir sabiedrība apkārt. Ja esi paveicis labu darbu, un arī labu atlīdzību par to saņēmis, iegūtais morālais un materiālais gandarījums dod jēgas sajūtu tam ko esi darījis.
Varbūt nav īsti labi teoretizēt par aizgājēju, bet ja viņš DJ darbā vairs nejuta prieku, to varēja gūt daudz kur citur, darot kaut ko pavisam jaunu...... tikai, ja veselības problēmas bija, tad nekā

Rondijs  Tad kada jēga bija vienam iet "šauro celiņu", bet otram "plato"? (c)
Par šo te vēl viens svarīgs punkts. Bērni, kas visbiežāk iet vecāku pēdās, iemācās uzvedības modeli no vecākiem, arī būs "šauro celiņu" staigātāji un cietēji, bez jebkādiem rezultātiem pa dzīvi. Nevar taču būt tāds egoists, lai sačakarētu arī viņu dzīves. Nu saki, kādu argumentu tev vēl vajag?

Torpedo  Rodnijs, tās fantastiskās sajūtas rodas vnk no ķīmiskām vielām tev smadzenēs, tieši, tāpatās kā orgasma bauda. Domāju, ka nav tālu tas laiks, kad to sajūtu varēs nopirkt Maximā konfekšu nodaļā, apēst un kaifot. Labas sajūtas nerada dzīvei jēgu.
Ja atceries Bībeli, tad "šauro celiņu" staigātāji ir tie, kas apspiež savas dabiskās vēlmes, dzīvo pēc baušļiem un par to iemantos vietu paradīzē, tātad - pozitīvie varoņi. "Platā ceļa gājēji" - dzērāji, visādu pārmērību piekritēji, iegribu vergi - tobiš, grēcinieki, kam mūžīgi par to degt elles ugunīs.
Par bērniem, nu, nezinu. Viņi ir pilnīgi neatkarīgi cilvēki, lai dzīvo, kā uzskata par pareizu un meklē savu dzīves jēgu - es tur neko priekšā nezinu pateikt

Rondijs  Skaidrs, es to uztvēru kā šaurais celiņš- dīvānā gulētājs bet platais ir tas, kas dara un sasniedz. Savas zināšanas es nesmeļos bībelē, tas nav šim laikam atbilstoši. Ir informācijas laikmeta sākums, un tas ir absolūti pretrunā ar ticības izmantošanu, kopsakarību saskatīšanas un sapratnes vietā.

Rondijs  00:31 "Labas sajūtas nerada dzīvei jēgu." tavai dzīvei, protams, ka nē. Savai dzīvei jēgu mēs izvēlamies katrs pats, apzināti, jo mums kā cilvēciskām būtnēm, ir dota pilna izvēles brīvība, līdz pat iespējai pārtraukt savu dzīvi. Tavas dzīves jēga ir tas, kur pats saskati vislielāko jēgu. Elementāri. Kam nauda, kam sievietes, kam auto utt. Tavā gadījumā dzīvei jēgas nav, kā pats minēji, jo esi tā izvēlējies. Bet kaut kā man šķiet, ka tu to neuztver un centies to jēgu atrast kaut kur ārpus sevis.

rokons  Mans koments < rondijs> Nez vai iešana pa vecāku iestaigāto virzienu ir ceļš uz ciešanām, vismaz ne vienmēr.
Minēšu piemērus Henrijs Fords -bija 3 paaudzes
Harijs Vītoliņš - arī trīs paaudzes

Inkata  Dzīves jēga ir saprast savu lietošanas instrukcijau. Katram savu . 😀 Tas ir ļoti ļoti grūti. Jo rakstītā formā mums tā nav iedota. 😁 Kad tas izdodas, cilvēks jūtas laimīgs. Tad cilvēks zina ko vislabāk spēj un tas dod gandarījumu, atzinību un labsajūtu. Pareizāk, cilvēks sajūt ka rīcība ir pareiza, pat ja citi tā nedomā. Es vēl neesmu savu instrukciju sapratusi. Dažreiz cilvēka instrukcija nav pielietojuma laikposmā kurā viņš dzīvo. Tad ir bēdīgi. Piemēram kāds ir varonis kara apstākļos. Bet parastā ikdienas rutīnā slīgst depresijā. Kaut kā tā .😊

Inkata  Laikam pareizāk teikt : saprast un pieņemt, nevis tikai saprast. Jo pastāv sabiedriskie uzstādījumi par to kas ir un kas nav prestiži. U. t. t. Kas pa lielam bojā dzīves prieku. Mēdz bojāt. 😂

Kurts69  labi ja ir tā dzīvots, ka pozitīvo atmiņu daudz vairāk kā negatīvo. Ideāli ja mācamies no citu kļūdām un darām to, par ko pēc tam nav kauns

rokons  Nesen publicēja Austrāļu onkas lēmumu par eitanāziju. Viņš bija pazaudējis dzīves jēgu.

Bet ja to nemeklēt? Vai tāpēc never dzīvot katru nākošo dienu tāpat? Nemeklējot jēgu?

Anita73  Kā man šis patīk! Dzīve tev vienmēr piespēlēs citronus, bet tava izvēle ir - saskābt vai pagatavot no tiem dzērienu. Respektīvi, neviens tev nepateiks priekšā tavas dzīves jēgu. Tu pats to dzīvo un kā to dari, tā ir tava izvēle. Ja šajā dzīvē jūties draņķīgi, kaut ko dari nepareizi.

Rondijs  Jā, jēga atrodas tikai meklējot. Bet ja tās nav, tad nav pietiekami labi meklēts, ir noslinkots.

rokons  Bet var arī nemeklēt, tik vienkārši dzīvot :D

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu