Klausīt mammu vai neklausīt, kad ir jau 40+?

Tieši šāds jautājums ir radies tieši tagad, nevis ektrēmajā jaunībā, kad mierīgi varēju pasūtīt mammu dillēs. Kaut arī par nepaklausību mani sūtīja uz psiheni, sauca policiju, tiklīdz ar kādu džēku biju iesēgusies istabā, neļāva iet pat uz izlaidumu, kad gribēju precēties ar zemākas kārtas vīrieti (datoriķi) pateica "tikai pār manu līķi" "tad tu mantojumu nekādu nedabūsi"... Jaunībā (20+) tas vēl viss ir pieciešams.
Ilgu laiku mums sakrita domas pa lielam, taču tagad radušies pilnīgi pretēji uzskati, kā man būtu jādzīvo. Viņa uzskata, ka man būtu jānodarbojas ar lauksaimniecību viņas dārzā, kaut arī vairākkārt esmu teikusi, ka mani tas neinteresē.
Bet kad ieminos par savām interesēm - saku, ka gribētu mazu sunīti, gribētu izremontēt un izīrēt dzīvokļus, kas stāv tukši un par kuriem es maksāju, brīvdienās atpūsties (paceļot, pie jūras) nevis rukāt dārzā - tā uzreiz kategorisks nē.
Nesaprotu, ko darīt?

VECA_PIEPE  Jautājums par mammas klausīšanu Tev nu ir radies?

"...nevis ektrēmajā jaunībā, kad mierīgi varēju pasūtīt mammu dillēs.(c)"
To pret saviem vecākiem var atļauties tikai izlutināts, nepieklājīgs un necieņā pret savu ģimeni audzināts skuķis.
" Kaut arī par nepaklausību mani sūtīja uz psiheni, sauca policiju,...(c)"
Acīmredzot, savstarpēji izrādīta necieņa pret visiem ģimenes locekļiem- bērni/pieaugušie ir bijusi ierasta parādība, kas norāda par morālu aprobežotību ģimenē. Nožēlojami.
"... tiklīdz ar kādu džēku biju iesēgusies istabā, neļāva iet pat uz izlaidumu,...(c)"
Šādi apstākļi liecina par nelabvēlīgas ģimenes statusu, par kuru atbildību parasti uzņemas bāreņu un nepilngadīgu personu uzraudzības dienests.
"... kad gribēju precēties ar zemākas kārtas vīrieti (datoriķi) pateica "tikai pār manu līķi" "tad tu mantojumu nekādu nedabūsi"...(c)"
Manipulācija, kas, acīmredzot bija vienīgais audzināšanas pasākums- abpusēji bērni/vecāki pielietojamais, kas ir ideāli iedarbīgs līdzeklis arī starp visiem, jau pilngadīgajiem ģimenes locekļiem. Nožēlojami.
" Jaunībā (20+) tas vēl viss ir pieciešams.(c)"
Tas nav *pieciešams* normālā, psiholoģiski nosvērtu cilvēku, savstarpēji cienošu ģimenes locekļu sadzīvē.

"Ilgu laiku mums sakrita domas pa lielam, taču tagad radušies pilnīgi pretēji uzskati, kā man būtu jādzīvo. Viņa uzskata, ka man būtu jānodarbojas ar lauksaimniecību viņas dārzā, kaut arī vairākkārt esmu teikusi, ka mani tas neinteresē.
Bet kad ieminos par savām interesēm - saku, ka gribētu mazu sunīti, gribētu izremontēt un izīrēt dzīvokļus, kas stāv tukši un par kuriem es maksāju, brīvdienās atpūsties (paceļot, pie jūras) nevis rukāt dārzā - tā uzreiz kategorisks nē.
Nesaprotu, ko darīt?(c)"

Ir jāsāk dzīvot savu, personisku- pieauguša cilvēka dzīvi.
Pilngadīgs, pieaudzis cilvēks pats uzņemas atbildību un pieņem lēmumus savām darbībām, kas atbilst viņa ieskatiem un, ja tie sabiedrībā netiek uzskatīti

VECA_PIEPE  turpinājums #20:24

Ir jāsāk dzīvot savu, personisku- pieauguša cilvēka dzīvi.
Pilngadīgs, pieaudzis cilvēks pats uzņemas atbildību un pieņem lēmumus savām darbībām, kas atbilst viņa ieskatiem un, ja tie sabiedrībā netiek uzskatīti par amorālām un tiesiski sodāmām rīcībām,...tad nevienai citai personai nav tiesību ierobežot un regulēt Tavu dzīvi,...arī Tavai mātei tādu tiesību nav!

Bet, lai to saprastu, Tev ir nepieciešama nopietna ārstnieciska palīdzība, ko Tev var sniegt tikai profesionāls psihologs/psihoterapeits.
Par to liecina ne tikai šīs Tevis uzsauktās tēmas saturs, bet par to liecina pilnīgi visu, jau iepriekš, Tevis publiski uzsaukto tēmu saturs PA. Uztver to nopietni, saudzē sevi!

neratni_stasti  Neticu stāstam. Taču, ja tā ir taisnība, domāju, ka jau ir stadijā "neārstējams".

Jurijs55  Ko jūs visas vienu un to pašu : dzīvo savu dzīvi, dzīvo savu dzīvi...
nedzīvos - baidas no mātes, kā baidījās kadreiz no priekšnieces kad redzēja kā tā nepamatoti terorizēja divas citas kolēģes, kuras viņai bija žēl.
Tas ir, es palasīju autores senas tēmas.
Taču, daži cilvēki, laikam ejot, medz mainīties...

fargo  autorei pietiek drosmes rakstīt par šitām lietām. psiholoģiskais portrets nav ļoti pretrunīgs. es varu ticēt rakstītajam vismaz kā tēmai. pat brīvi. bet runājot par nespēju atbildēt par savu rīcību. bet neuzdrīkstešanās riskēt jau par to neliecina. drīzāk pat otrādi. ir cilvēki, kuri ir ļoti uzmanīgi. un viņu rīcība, lai nu kāda, bet nav infantīla vai bezatbildīga. bet cilvēki, kas lec ar galvu pa priekšu ūdenī, nezinot pat kas ir zem ūdens, gan IR 1.infantīli, vismaz daļēji, un noteikti, uz visiem 100% ir bezatbildīgi.
zini, turēties kāda cita cilvēka "akvatorijā" nav tas tizlākais, ko dzīvē darīt. ja tas neder, var mainīt, bet kā es te lasīju izsaukumus, ka cilvēks nedrīkst klausīt nevienam? ot tas man liekas ir garām pēc pilnas programmas. sociopāti, psihopāti, aptaurēti noziedznieki varbūt tā arī rīkojas, bet kaut cik normālu cilvēku dzīves ir ierobežotas. vienmēr!
sākot no darba līgumiem, pienakumu aprakstiem, bedzot ar morālām normām. kuras kāds var dēvēt savā glupsībā par kompleksiem. bet mēs visu mūžu balansējam uz citu cilvēku prasībām pret mums, zināmām ekspektācijām un to, ko vēlamies. es pat nespēju iztēloties dzīves lomu, kurā tā nav. laulība, attiecības, būt par vēcāku, braukt pa ielu ar auto, mācīties, strādāt... viss! ir saistīts ar atbildību citu priekšā.

peonoija85  neklausīt, bet mīlēt! un turēties kopā. tas, ka kāds ir zem tupeles, ir paša vaina.tāds vnm būs apakšā. labāk tad jau zem radinieces, ne oho uzmetēja tupeles, va ne?

Edg  Mēs katrs vecumdienās sajuksim prātā, un katrs "po svojemu". Tāpēc sāc gatavoties laikus un ej ravēt dilles, mož vecumdienās noderēs.

pavadonis1971  Nesaprotat?tas ir gaajiens ar zirgu..taa saucas..lai miglainai plavai uzrastos pieluudzeeji..aciimredzot tas peedeejais glaabinsh lai tiktu pie viirjesha..tipiska sheema..es bagaata..naac pieciet mani😁

Drole  Autore mineeja, ka plantaacijas, kuraas vinja viikendos norok savus ietaupiijumus, pieder bargajai kundzei, bet nepateica, kam pieder dziivoklji, kurus taa sapnjo remonteet.

Liekas, ka saimnieciskaak buutu iegaadaaties nevis suniiti, bet shkjeeres, ar ko paargriezt nabassaiti.

Dekoltee  Zeme atveries.... pārgriez nabass saiti!
Kàp lidmašinā un lido prom..

rinkulis  :)

Zemnieku kārta... augstie intelektuāļi :)

Nopērc to suni, vismaz mazāk laika aizies muļķības dzejojot

minkalove  teikšu kā ir..... lasot par to mazo sunīti u.c. man radās sajūta ka lasu mazas meitenītes vēlmes. kuras cenšas izdiņģēt no vecākiem. Jūs esat( psiholoģiski) maza meitenīte- nevis pieaugusi sieviete. Tāpēc arī tāda attieksme no mātes puses. Tāpēc arī nav laulība un savas persōniskās dzīves. Iesaku Jums konsultēties ar kādu labu psihologu. Tam jautāt padomu kā tikt no tā slimā modeļa ārā.
Vispirms jau jums ir jādzīvo atsevišķi. (ja dzīvojat kopā)

raina1970  Sākšu mazliet no otras puses-- ja par dzīvokļiem maksā tēmas autore- vai viņa ir arī īpašniece? Ja ir- tad nav jāseko mammuča norādījumiem, ko un kā darīt ar īpašumu. Ja nav īpašniece- tad vai vajag maksāt ?- lai maksā īpašnieks.. pieņemu , ka runa var būt tāda- meit, Tu maksā, kad manis nebūs, tie būs tavējie.. Par dārzu- tāpat ir pašai jāpieņem lēmums- vajag tur rušināties, vai nē. Vai var atrast kādu nekādu līdzsvaru- gan atpūsties tā ka pati vēlas, gan mammai -palīdzēt, jā, jā, palīdzēt, nevis strādāt viņas vīzījā- kā tam vajadzētu būt, kā mammai ir ērti. To visu var dabūt gatavu- ar cieņu, pašcieņu, neapvainojot vārdiski mammu, bet stingri pastāvot uz to, ka -- katram ir sava dzīve un darāmais. Viegli nebūs, pieņemu, ka tiks piesaukts mantojums, audzināšana, problēmas, ķerts pie sirds, saukta ātra palīdzība- ekšenam... taču pēc laika jau nomierināsies, un varbūt pat sanāks mierīga līdzāspastāvēšana.

Karmensita  Par dzīvokļiem maksā, bet kam tie pieder??

Smalki gan...

Rondijs  "ka gribētu mazu sunīti," laikam tiešām fantāzijas. Bet vismaz izklaidējoši :))

Piparkuka  Nu bet PROTAMS, ka jādara tas, ko gribi TU!!!
Dažas (labi, ka ne visas) mātes ir teroristes un visu mūžu uzspiež bērniem savus viedokļus, terorizē. Un bērnam, jo viņš vienmēr ir viņu bērns, šķiet, ka it kā jāklausa. NĒ!! Tikko par to bija raksts žurnālā. Kaut kādā, "100 padomi", laikam:)
Tā ka- nekāda paklausīšana!
Nu it sevišķi šādā loģiskā izvēlē. Izīrē dzīvokļus un atpūties!

Sarkangalvite23  Itāļi mamma klausa pat ja ir jau precējušies, ir bērni un pat tad, kad ir jau cienījamā vecumā. Nu mammai ir labi katrā ziņā, nav garlaicīgi un vara rokās.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu