Cik daudzi dzīvo pie mammas?

Izlasīju rakstu, ka ASV vecāki caur tiesu mēģina izlikt no mājas savu 30gadīgo dēlu, kurš neko nedarot. Un tālāk bija apraksts par situāciju Lv un tur bija minēts, ka 28 000 sieviešu vecumā virs 30 vēl dzīvojot pie vecākiem. Un te zemāk arī ir tēma vai klausīt mammu, kad ir jau 40+. Kā to var izturēt? Es aizgāju no mājām faktiski jau 15 gadu vecumā, jo dzīvoju kojās un arī kad studēju dzīvoju kojās un ja vēl videnes laikos man senči kaut kādu naudu deva, tad studiju laikā neko, pašai bija jāstrādā.

anis  Jā,laikam jau īstā noskaņa ir respekts-citu vajadzības un vēlmes... Vienā virtuvē nav vienkārši, bet ko gūt nevar,ko nezaudējot/neatsakoties... Un mazbērnu guvums ir drošāka sadzīve un šis,tas apgūtais ko vecākiem vienkārši nav laika/pacietības ierādīt... Saka jau,ka esmu burkšķis-nejaucos,bet domas daru zināmas. Tā īsti nesaprotu,ko sauc par atpūtu-labākā ir nodarbību/apstākļu neilga maiņa!
Ja vecāki nespēj palīdzēt-jūtu līdzi! Nav jau jāuztur,bet drošāk ja ir kur atkāpties,ja jāpārlaiž kāda nediena...

zaiciks  Tik daudz sieviešu dzīvo pie mammas,bet cik daudz vīriešu to dara? Procentuāli vairāk nekā sievietes...

DanaL  Man ļoti žēl, ka neesmu varējusi pavadīt vairāk laika ar saviem vecākiem.

Epifanija  par ko strādāji?:)

tas, ka dzīvo kopā ar vecākiem, vēl nebūtu nekas, bet tas, ka neko nedara jau ir bēdīgi!
par ko tām sievietēm pārmest, ja vecāki ir vienīgie, kas atbalsta viņas bērnu audzināšanā, arī vīriešiem, kuri audzina bērnus vieni, daudz palīdz tieši mātes, Latvijā tas ir pat normāli!

VECA_PIEPE  Mandomāt, ka nekas nevar būt jaukāks par lielu saimi kopībā- triju paaudžu ģimene, kas dzīvo vienā lielā mājā.

Bet šāda veida ģimeni par veiksmīgu uzskatīt ir iespējams tikai tad, ja pareizi tiek uzstādīta savstarpēja atbildība starp visiem saimes locekļiem, kurā vadošo līdera lomu uzņemas uz to brīdi spēcīgākais (gan fiziski, gan morāli- aktīvākais un varošākais) ģimenes pārstāvis.
Šāds ģimenes modelis tiek uzskatīts par ideālāko tuvinieku kopienā,...kas sabiedrībā ir ļoti liels retums.

vai17  :)es jau ar mammai saku-papriecājaties,bet tagad man te pašam viss:):):)

VECA_PIEPE  Geisha (#14:31 personīgā pieredze), man no tiesas ir neviltots prieks par Tavu ģimeni. Veiksmi!

VECA_PIEPE  Es dzīvoju kopā ar savu mammuci. Es neteikšu, ka tas ir viegli, bet es bez viltus varu teikt, ka neko vēl brīnišķīgāku savā dzīvē es no tiesas nespēju iedomāties.

Zem šīs saules nekas un neviens nav mūžīgs,...par to nedrīkst aizmirst ne mirkli!

Jurijs55  Uz šo lietu var paskatīties no citas puses : cik daudz sievietes 60+ neveicinā savus "bērnus" dzīvot atsevišķi, neesat audzinājušas viņus pieņēmt patstavīgus lēmumus, spēt būt neatkarīgām, tādām, kā jautājuma autore.

C_hloe  nu re, Torpēdiņš 12:45 sievietē mammu meklē, kādu kas pabaros, apkps, pakaļiņu noslaucīs un vēl kabatasnaudiņu iedos. :D

Edgars37  19:46

...nu mamma ir mamma;), bet vai es ka znots un virietis labi justos sievasmates aizveja...nuuuuu, nezzzzzzinu gannnn, ta, manuprat, ir fundamentala atskiriba;) ...bet nu, katram savs;).

AivarsN  Man bija brīnišķīga bērnība,dzīvojot lauku mājā kopā ar vecākiem, vecvecākiem un kādu laiku vēl bija pat vecvecmāmiņa. Vecāki parasti bija aizņemti darbā, tāpēc visas dzīves gudrības ieguvu no vecvecākiem. Tā agrāk no paaudzes paaudzē tika nodotas tradīcijas un pamatzināšanas. Mūsdienās jau no mazotnes bērnus zombē modernā izglītības sistēma. Tāpēc jau ir zaudētas tautas tradīcijas un zināšanas,kuras tik ļoti nepieciešamas patstāvīgas dzīves uzsākšanai un ģimenes veidošanai. Lai gan man jau 56 gadi, reizēm vēl lieti noder vecāku padoms un morāls atbalsts grūtākos dzīves brīžos. Kopā diemžēl gan nedzīvojam,jo katram savas mājas.

rezgals  Mamma ,Teetis,tas ir sveets!!!! Bet kaa nu kuram,jel kurai sanaak ar dzivošanu pie vecaakiem un vecaaku paspaarnee,tas atkal ir cits jautajums.Vai var buut individuma patstaviba dzivojot kopaa ar vecaakiem,tas droši vien buus atkariigs no daudziem apstakljiem un personibas, tas ir ,jeb cilveeks buus izaudzis ar lielo burtu Es,jel ar maziitinjo es! Personigi varu pateikt,ka Es no 14 gadu vecuma dzivoju kur nu kad,bet vienmeer gribeejaas uz maajaam,pie mammas un teeta!

Students02  Kad tētis savu laiku bij pavadījis, atgriezos pie mammas uz ´gandrīz´ laukiem. Man patika tikties ar savu bērnību un es sāku saimniekot, apkopu, gatavoju un biju pie viņas... līdz arī viņas laiks iztecēja...
Vismīļāk bij dzirdēt mammuci sakām, cik labi, ka šo laiku esmu pie viņas!

Torpedo  C_hloe, nu bet protams - priekš tad vēl sieva ir vajadzīga?

C_hloe  21:51 nu man toč nav vajadzīga :D

nopietni

Tāpēc cilvēks atstās savu tēvu un māti un pieķersies savai sievai, un tie divi būs viena miesa. Šis noslēpums ir liels; [...] tomēr arī jūs ikviens mīliet savu sievu kā sevi pašu, bet sieva lai jūt bijību pret savu vīru
Tāpēc ka tā tam ir būt :)

Edgars37  21:51

...prieks tam, lai labumi dubultotos;D, a prieks kam vel milaka? - lai triskarsotos;)...un ta aritmetiska progresija uz prieksu;D

C_hloe  21:51 22:36
lai var uzsist ar dūri uz galda un jautāt bargi - kurš mājās ir saimnieks?!
pie mammas to nevar :D

neko  "pie mammas to nevar :D"

Un kas Tev liek domāt ka nevar?:) Lai ar nav smuki tā darīt , ja tas ir vecāku mājas.

Edgars37  23:04

Lai ar nav smuki tā darīt , ja tas ir vecāku mājas.(c)

...tiesi tapec;)...marginalos gadijumus mes soreiz izsledzam;).

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu