Cik daudzi dzīvo pie mammas?

Izlasīju rakstu, ka ASV vecāki caur tiesu mēģina izlikt no mājas savu 30gadīgo dēlu, kurš neko nedarot. Un tālāk bija apraksts par situāciju Lv un tur bija minēts, ka 28 000 sieviešu vecumā virs 30 vēl dzīvojot pie vecākiem. Un te zemāk arī ir tēma vai klausīt mammu, kad ir jau 40+. Kā to var izturēt? Es aizgāju no mājām faktiski jau 15 gadu vecumā, jo dzīvoju kojās un arī kad studēju dzīvoju kojās un ja vēl videnes laikos man senči kaut kādu naudu deva, tad studiju laikā neko, pašai bija jāstrādā.

C_hloe  23:04 nu es tā iedomājos, ka tas ir loģiski :D :D :D
ka tas, kas mammai svarku stērbelē iekāries, diez vai spēs uzsist dūri uz galda :D, nokritīs :D

coldlands  Balta skaudība man.

Nenotveramais  Viens mans exklasesbiedrs dzīvoja pie Mātes līdz pat 40..
- Tā izskatījās ja nezina stāstu.. Viņie bij kupla ģimene, 6.bērni un māte bez tēva.. viņš vien no jaunākajiem..
Vecākie aprecējās un devās prom jo 3.istabu dzīvoklis bij par mazu... Tad nu katram bij jau kāda dzīves vieta un šis palika, tanī dzīvoklī dzīvot jo māte pensionāre, dzīvoklis liels ar malkas apkuri un sauso toleti... teikšu, bij.. kārtīgi nolaists jo gimene bij trūcīga..
Džeks tāds darbīgs.. strādāja ņēmās saveda visu kārtībā, izveidoja ģimeni, bērni šim protams... Vārdu sakot viss notiek.. Gadi iet... Sāk celties īpašumiem cenas.. un radi sāk ieminēties, ka dzīvoklis jāpardod un jāperk mātei māja..!?
Mātei..!? Šis tur visu izremontēja uztur Māti uz sava rēķina.. Baro visus Radus kuri ik pārdienu sāka braukt "Ciemos" pie "Mātes" patiesībā.. visi sasēdās viņam uz kakla... Jo viņš dzīvo pie Mātes... :-)

Bet patiesībā viņš uzturējā Māti, īpašumu, savu ģimeni, un vēl radus baroja ik pārdienas... :)

Un Kā Jūs domājiet...!? Brāļi māsas pašķīrās... Un protams pāris atgriezās "Pie Mātes"...!!!

Šo no īpašuma izmeta.. jo cik tad ilgi viņš domājot uz mātes rēķina dzīvot ar visiem saviem švaļiem.. tā vini sauca viņa bērnus un sievu...

Tā lūk... Ne vienmēr vajag kādam palīdzēt... Jo to var izmantot pret jums...

peonoija85  to tu vari noskaidrot apstaigājot iedzīvotājus ar anketu

Ilita  Protams, ka var dzīvot kopā. Lielā un skaistā mājā, kāpēc, ne? Par virtuves dalīšanu- gatavo tas, kuram vairāk patīk šī nodarbe. Viss atkarīgs no savstarpējas cieņas, izglītības, inteliģences. Nekad neesmu sapratusi šo tendenci, ka obligāti jāskrien kaut kur projām.

av2  a ja liela maaja, kaapeec ne? Es lapraat savaaktu mammu pie sevis, bet viinna jau ne, un nee ;(
Pats gan es nosviidu no senccu maajam, kaa saaku studeet. Un pelniiju airi pats, pa vakariem radioruupniicaa un citos darbinnos. Tajos laikos man bija taAada energgija, uh :)

peonoija85  tam, ko te anonīmi feiki parunā, nav nekādas nozīmes, bet to jau mēs visi-laika nositēji-zinām, vai ne? Ir smieklīgi savu dzīves moduli pasniegt kā ideālu, ja pašam liktenis sakropļots personīgās alkatības un vecāku nabadzības dēļ.

adamsone  Viņi paCmit gados aizgāja no mājas, un tad visi satikās oho....
Kojas maksāja grašus. Pārtika arī maksāja grašus un pastrādājot pa vakariem šur tur, pieticīgai dzīvei nopelnīt varēja bez problēmām, ja bija apsviedīgāks vai prata ko īpašu, varēja pat labi nopelnīt. Vecais režīms nav salīdzināms ar šodienu.
Cilvēki bieži vien dzīvo kopā saimniecisku apsvērumu pēc, algas vairumam galīgi nav izcilas, lai vai kā tos savus piecus pirkstus pa gaisu plātītu un burbuļus pūstu....
Gadās, ka ģimenēs kādus izmanto (23:37), vnk vēlreiz apliecinājums, ka nabadzībā neizaug labi cilvēki, izaug badaini un savtīgi, ar retiem izņēmumiem.
Tūlīt saskries brēcējas, ka tā gan nav. :D

peonoija85  patiesībā "sakropļots" ir pārāk kategoriski teikts. varbūt tieši otrādi-kaut kādā veidā uzlabots? nevienam nav spiesta lieta ielaisties darījumos ar mefistoteli, lai cik jauki neizskatītos zelta naudas gabali, kas vēlāk, iespējams, oksidēsies zeltainās kļavu lapās, kuru kaudzē vientuļš raudās zēns tā uz gadiem 70.
Bet no uzskata, ka savu modeli par pareizāko uzspiest citiem nevajag, gan neatkāpšos! D:)
Un jā, katram tiešām ir tiesības izdarīt savas izvēles attiecībā uz paša laiku vai ģimenes stāvokli neatkarīgi no citu uzskatiem par to! Pretruna sākas, ja esi sūds, bet gribi, lai tevi iekāro tā, it kā tu būtu torte.

laukroze  nu tie, kas tagad nemaksā nodoklīšus, un pēc kādiem gadiem 20-30 būs veci, tā vai tā būs spiesti dzīvot kopā ar vecākiem, vai pārējiem ģimenes locekļiem, tā nu tas ir!

neko  "pēc kādiem gadiem 20-30 būs veci un tā vai tā būs spiesti dzīvot kopā ar [...] pārējiem ģimenes locekļiem"

Pilnīgi nobijos, dzīvot kopā ar pārējiem ģimenes locekļiem vecumdienās tak ir tik šausmīgi:) [aizeju pārbaudīt vai neesmu aizmirsis kādu nodokli nomaksāt .Lai vecumdienas var pavadīt lepnā vientulībā un valsts maizē].

Edgars37  09:54

...aha, tatad Gints vel ir pie Aijas un Kakisa tema tada erotiska😃 fantazija vien ir😃!!!
...bet tiri par tekstu...kaaaaa es fanoju par sito Apokaliptisko tekstu rakstitajiem😃😃😃!!!

Geisha  Palasīju komentus un ak šausmas kāda gan dzīve jums ir bijusi, ka padsmit gados mukāt no mājas prom. Un tagad mūkat no bērniem un mazbērniem. Tas ir briesmīgi. Bet tā jau nav jūsu vaina, jo jūs neesat pilnībā izbaudījuši vecāku mīlestību tāpēc arī pašiem nav ko iedot saviem bērniem. Tad redz kur rodas tā žults.
Man nekur mukt nevajadzēja, jo esmu dzimusi rīdziniece. Dzīvoju mājās. Kad appercējāmies tad gan gribēju prom no vecākiem. Kaut gan paldies maniem vecākiem un vīratēvam kad viņi pieskatīja bērnus. Varbūt arī man tagad nav grūti, bet drīzāk prieks pieskatīt mazos ķiparus. Un nevajag jauniešiem uzspiest savu viedokli. Viņiem ir sava saprašana, savs skatījums uz dzīvi, savas vajadzības. Cienīt vajag cilvēkus ar kuriem dzīvo kopā un viss būs labi.

C_hloe  Geisha, tas, ka jūs dzīvojat visi kopā, nenozīmē, ka dzīve atsevisķi ir mīlestības trūkums.
Man ar bērniem palīdzeja mūsu vecāki, bet būt pasam saimniekam sava majā ir viens, nevis dalīt virtuvi divam saimniecēm. Ellastība ir labi, bet privato telpu neviens nav atcēlis.
Un, ja es gribu kaila staigat sava māja, tad es to daru! Nevis pielāgoju savas vēlmes citiem...

Ellocka  Virtuvē mēdz saimniekot arī vīrieši. Ko tad?

Geisha  C_hloe vai tad mājas ir tikai kailam dreifēšana pa māju? Karstā dienā tas ir jauki, bet rudenī pirms pieslēgs siltums kaut kā neuzrunā. Katram sava privātā telpa arī ir. Un vēl ir iespēja vakarā pasēdēt pie tējas glāzes parunāties kā pagāja diena, kādi plāni brīvdienās. Visi mēs esam cilvēki un kādreiz saslimstam. Ja dzīvo ģimenē tad tomēr kāds uzvārīs tēju vai pasniegs ūdeni.
Es nesaku ka man mājās viss ir ideāli. Arī mēs kādreiz pasakam skarbāku vārdu un uzmetam lūpu. Runāt vajag savā starpā un tad jau visu var izrunāt un sarunāt.

C_hloe  Ellochka, ir cilvēki, kam patīk atrasties " barā" un ir cilveki, kam nepatīk.
Ja virtuvē saimnieko partneri uz vienlīdzības tiesībām (ka tas ir starp vīru un sievu) tad tas ir kaut kas cits.
Domaju, ka jautajums vairak attiecas uz - ja vīrietis dzīvo ar mammu, vai sieviete, kaut ap 30 gadiem, vai nav novērojams infantilisms? Noverojums rada, ka ir novērojama zinams personības bērnišķīgums.
Viensetas, komūnas un velnezkas. - protams, ka dzīve ir visadi un nav runa, ka paņem jau vecus vecākus pie sevis, lai par viņiem rūpetos.
Mana ģimene visi ir spēcīgas, neatkarīgas personības ar izteiktu Es, un manu draugu paziņu ģimenēs arī. Un tas neviena brīdī nenozīmē, ka šādi cilvēki nemīl, jo grib sakt dzīvot patstavīgi. Viņi mīl, un varbūt, pat vairak ka tie, kas ir pie " pupa pieauguši".
Tad rodas miglainās pļavas tēma 47 gadu vecumā - es gribu, bet mamma neļauj! Par to jau ir šis stāsts.

C_hloe  13:26 tak dzīvo ka gribi. Un ja es gribu kaila dreifet pa māju esot mājā jebkura gadalaika, man ir pilnīgi vienalga, ka tev salst. Sorry.
Stāsts ir par citu! Ir cilvēki, kuriem dzīves nepieciešamība ir būt kāda tuvuma nepārtraukti. un ir cilvēki, kuriem tadas nepieciešaamības nav.
Man mati ceļas stavus no domas vien, ka vīrieC ap 40 varetu dzīvot pie savas mates un saukt mani dzīvot ar šiem kopā! Bet ta esmu es, Geisha, Tev drosi vien, ka būtu baigi ok.

Edgars37  13:33

...isi pielipinoties pie si komentara😃. Es izireju savu Rigas dzivokli puisim, kas ari dzivo atseviski no vecakiem, ne tape, ka tur nebutu, kur dzivot, bet tape, ka vins ta velas...nu, saprotiet, par ko runa😃. Tad luk, kauns man ka iziretajam😃, bet es parbaudu rekinu nomaksu tik paris reizes gada un rekinus vins apmaksa pats, pa taisno...man vinu parbaudit nevajag, luk ta😃. Piebildisu, vins man nav ne rads, ne draugs, vnk irnieks😉.

Piparkuka  Tie, kas šķiras, daudzi dzīvo pie vecākiem. Vīrs vai sieva paliek ar bērniem tajā dzīvoklī un otrs aiziet pie vecākiem (atpakaļ).
Nekas traks.
Un uzskatu, ka projām un patstāvīgi var iet tie, kas atrod draugu/draudzeni un sāk kopā dzīvot, apprecas. Priekš kam ātrāk?! Jo vidusskolnieks vai students taču pats nevar iztikt un vēl dzīvokli īrēt vai nopirkt.
Kad ir lieli, strādā- tad ok.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu