Dvēsele....

Mēs visi ,droši vien zinām ,ka mēs neesam tikai vien pliki vai apgērbti :) ķermeņi ,bet mūsos ir arī tas neredzamais ,ko sauc par dvēseli....Šī tēma laikam īsti neatbilst šai sadaļai ,bet,kāpēc gan nē...jo mums ir arī attiecības ar Dievu.Varbūt ,ka daudzi to noliegs ,bet savā iekšienē,kad nav vairs neviena,kurš varētu palīdzēt grūtā brīdī ,mēs vēršamies pie Viņa.
Jautājums ,vai Jūs mēdzat runāt ar Dievu ?

bika  Tā ir.
22:18

Nenotveramais  Katrs par to atcerās Vēdera Gripas gadījumā... arī tie kas slavina, ka tic tik saviem spēkiem... 😂

valmierietis333  22:27,
Tur jau tā lieta ,ka pārāk daudz zinu , tik izteikties neprotu tikpat skaisti kā mācītājs no kancelejas!

bika  Baznīca- kulta sistēma.
Bet ticēt visumam, fizikai- tas ir daudz reālāk.
Visi baušļi ir balstīti uz fizikas likumiem.
Pievienojos valmierietim, jo paties, to ir grūti izstāstīt īsumā .
Es tā to izprotu.
Tādēļ arī ir jāieklausās dvēselē, sirdī, sirdsapziņā!

Kurts69  Ir divas tēmas, par kurām kā zināms diskutēt nav vērts - reliģija un politika.
Man savulaik mācija, ka arī neticīgs cilvēks ir ticīgs. Tikai viņš tic tam, ka Dieva nav.
Ja par dvēseli, tad manuprāt katram no mums tā ir. Saukt to var dažādi, bet tas nemaina būtību.

rokons  Laikam ir pareizs pieņemums, ka uzskata Dvēseli par ciolvēku sugai ekskluzīvi piemītošu substanci nemateriālā formā.
Mūsu ikdienas dzīvi gan laikam parasti vada lielāko tiesu ieprogramētas( pašu, priekšnieku, ģimenes locekļu utt ) darbības.
Bet jāpatur prātā, ka eksistē NEJAUŠĪBA, kas ietekmē mūsu ieprogramēto. Pat gēnu līmenī NEJAUŠĪBA rada mutācijas, resp. novirzes no programmas.
Atbilstoši situācijai, ietekmētā programma var tikt uzskatīta kā Dieva sods vai Dieva dāvana. Par Dieva un cilvēka attiecībām ir kaudzēm pastāstu un anekdošu, bet tas neko pasaules ritumā nemaina.
Ir Dievs, vai nav viņa, nav nekāda nozime, jo nav nedz viena, nedz otra tēze pierādāma ar regulāru faktu konstatāciju.
Dvēsele arī apskatāma šādā griezumā. Ir tā vai nav - nav par ko strīdēties, jo katrs savā galvā pieturas pie kāda no viedokļiem.Un lai labi veicas, un ir saskaņa sevī

C_hloe  22:40 :) viņam nav no kanceles jārunā, ja nespēj grāmat izlasīt, tad ar svēto tēvu vienmēr ir iespēja aprunāties.
un to, ka cilvēks parastais visu pārspīlē un pasniedz pa savai saprašanai, a tu savā komentārā, to jau nu tam parastajam cilvēkam, kas sludina kristietību tikai pavirši tai garām gājis, būtu jāsaprot

janka42  Veca ateista pārdomas mūža nogalē..Ja Dieva nav, tad paldies Dievam, bet ja Viņš ir, tad nedod Dievs...

C_hloe  janka, n nevajag visus tagad biedēt ar mūža nogali :)

janka42  Hloj Es tik tā, lai ateisti zin par ko domās mūža nogalē.

Droshs_Plecs  21:12 Tavas jūtas un emocijas izraisa neironu saišu mijiedarbība un sinapses smadzenēs. Tā ir ilūzija. Pastudē neirozinātni! Es brīnos, ka 2018. vēl gadā tāds naivums spīd cauri.

Mīlestība arī ir sajūta, ko izraisa smadzenes un hormonu procesi. Tāpat arī kaifs, kad ielaid vēnā heroīnu vai paņem LSD. Tas viss ir smadzenes. Bioloģija. Tur nav nekā mistiska.

Cilvēks ir miris un tad viss beidzas. Daudziem laikam ar ego problēmas, jo nevar to pieņemt nu nekādīgi, tjipa: "Kā, tas var būt. Svarīgais ES vienkārši tā nomiršu? Nē! Ir jābūt kaut kam vairāk! Nevar būt, ka mana dzīve īstenībā ir sūds!"

Un kā vēl var būt. Welcome to reality.

Droshs_Plecs  >Man savulaik mācija, ka arī neticīgs cilvēks ir ticīgs. Tikai viņš tic tam, ka Dieva nav.

Man savulaik mācīja, ka arī neticīgs cilvēks ir ticīgs. Tikai viņš tic tam, ka neredzams rozā zilonis nelidinās pa viņa istabu.

Neredzi, cik stulbi tas izklausās?

Pierādījuma nasta guļas uz to, kas izsaka apgalvojumu. Ja apgalvo, ka fenomens X eksistē, tad tev tas arī jāpierāda ar zinātniskām metodēm.

Vineetaa  Par tām sinapsēm piekritīšu. Bet, lai to apgalvotu, tev kā minimums ir jātic, ka tās tur veidojas, jo diez vai tu kādu neironu esi dzīvē redzējis, kur nu vēl sinapsi. Un par zinātniekiem es arī nezinu, neesmu pētījusi vai tās sinapses kaut kā nanoskopiski ir redzamas, jeb tie ir tikai zinātnieku loģiskie secinājumi. Visa zinātne in general ir balstīta uz tukšu gaisu un pieņēmumiem, un nekā neatšķiras no ticības Dievam, tikai citi vārdi izdomāti.

Pienenpuka  Nu ļoti sensitīva tēma. Tad jau jāsāk runāt arī par visiem smalkajiem ķermeņiem, to nozīmi, uzbūvi....
Man ir dvēsele. Kā ar citiem? Nezinu. Nevaru, nespēju sajust otra vietā.
Ļoti patīk un ir tuva nostāja/sapratne ES ESMU TAS KAS ES ESMU. :)

rokons  Viens no zinātnes principiem ir eksperimenu atkārtojamība ar vienādu rezultātu.
Ja es ik reizi, istabā ieejot, sastopu tur neredzamu rozā ziloni, un katru reizi tas nekādi neietekmē manu dzīvi, var mierīgi pieņemt, ka tāds zilonis tur nav, vai arī ar manu sajūtu un fizisko vidi nekādi ne mijiedarbojas.
Dualitātes principi fizikā ļoti populāri mikropasaules vidē.
Ar dvēseli tas pats - vai nu tā ir, bet tā neietkmē mūsu pasaules fizikālo būtību vai arī tās nav, un tieši tāpēc tā mūs neietekmē.
Katrs var veidot savu teoriju, un uztvert atbilstoši situācijai.

fargo  jā, un arī reizi no reizes sanākam kopīgām lūgšanām.

"Jo, kur divi vai trīs ir sapulcējušies Manā Vārdā, tur Es esmu viņu vidū."

Skarlete  "Ja divi no Jums virs zemes ir vienā prātā kaut kādas lietas dēļ, ko tie grib lūgt, tad mans Debesu tēvs to tiem dos!" Mateja18:19

Skaisti...tas darbojās...un kapēc lai to neīstenotu...šie likumi piešķir dzīvei jēgu arī labajās dienās...Paldies!:)

JurisK  Zinaatnieki ar eksperimentiem jau pieraadiijushi, ka doma ir materiaala. Kaapeec tas vajadziigs, nezinu. Atmetot visas religjijas un dievus, tiiri evoluucijas deelj, kam vajadziigs katra cilveeka personiigais ES? Logjiski domaajot, tas tikai traucee populaacijai. Bet tas, ko vareetu arii nosaukt par dveeseli, ir attiistiijies, radies, pastaav, un, visdriizaak attiistaas taalaak. Aciimredzot tam ir kaut kaads, pagaidaam nezinaams, zinaatnisks izskaidrojums. Gara speeks, kas kaut ko ietekmee. Kaa jau te teica, Dieva vaards esot ES ESMU. Visuma sapraatiigo buutnju ES ietekmee Visumu, tas ir Dievs. Aciimredzot, tik pat muuzhiigs kaa Visums. Ja tas ir muuzhiigs.

Skumjudruva1950  Nāves brīdī cilvēka ķermenis kļūst vieglāks par 23 gramiem.Varbūt tikdaudz sver mūsu dvēsele?

av2  es vairaak ticu, ka cilveks nu nav ceelies no meerkakkiem , ticu NLO , citaam civilizaacijaam....citaam dimensijaam sseit pat uz muusu zemiites ...pat, ja taa padomaa, ticu filmai Matrix , nekaa kautkaadu tur neredzamu, nemanaamu , kur nu veel sarunaaties ar vinnnu.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu