Cik toleranti esat?

Tolerance - iecietíba pret citu uzskatiem. It ípaši, ja citu viedoklis diametráli pretéjs júséjam. Gan dzīvē, gan internetā. Pieņemat, ka jūsu vieddoklis var nebūt vienīgais pareizais vai tieši pretēji, uzskatāt, ka visiem "jāpūš jūsu stabulē"? Vai spējat pieņemt, ka jūs kritizēs?

Torpedo  Visi tie katra viedokļi patiesībā ir ticības lieta - kam cilvēks tic. Bet objektīvi nav apgāzāms tikai tas, ka 2x2=4 un vēl pāris šāda līmeņa aksiomas. Viss pārējais ir tikai ticības jautājums - nu, gluži kā reliģijā

VECA_PIEPE  Zinies, tā pasenis te nebiju virinājusies, bet šī ir riktīgi retā reize kad gribas sacīt: ne par velti pavirināts- Marmorītim labais uznāciens! :D

Tolerantie PA ir biezā slānī, tolerance tā vien tik kūsā. Citādi takš te ar nav bijis!

riebekle  Esmu iecietīga pret citādiem viedokļiem, savu neuzspiežu, jo saprotu, ka reizēm manējais nesakrīt ar tiem uzskatiem, kāds ir lielākajai daļai. Katram sava pieredze un katram ir tiesības uz savu viedokli. Tāpat piestrādāju pie tā, lai nenosodītu kādu tikai tāpēc, ka dtas otrs domā savādāk. Mans dzīves redzējums laika gaitā ir mainījies, kādreiz domāju savādāk, pēc laika droši vien atkal būs citi uzskati, kas izrietēs no kaut kā piedzīvota, pārdzīvota un izdomāta.

C_hloe  PofiK ) kamēr neskrien man virsū ar savu taisnību )

Paula6  Dzīve daudz ko iemāca un galvenais - cik cilvēku, tik viedokļu un katram būs savs pamatojums...gan objektīvs, gan subjektīvs. Darbs ar cilvēkiem ir iemācījis uzklausīt arī cilvēku viedokļus, kuriem nepiekrītu. Ja tā ir diskusija, tad ir vajadzīgi spēcīgi argumenti, lai es mainītu savējo, tāpat kā savam viedoklim ir pamatojums, nevis pliks apgalvojums. Esmu toleranta un pieņemu cita viedokli, ja tam ir pamats. Par ne visiem jautājumiem man ir pamatojums un tas ir dabiski, tāpēc ar lielām šaubām skatos uz to cilvēku, "kurš pūš cita sabulē vai trombonā", jo katrs viedoklis vispirms ir subjektīvs un tikai pēc tam objektīvs. Kritiku pieņemu dzīvē, ja tā ir pamatota, interneta vidē maz ticamības, jo pārāk daudz liekulības, melu, izlikšanās un "plikas" ņirgāšanās. Nopietnu diskusiju ņemu vērā, ja tā notiek "aci pret aci", šiet bieži vien nav vērts kutināt savus nervus.

JurisK  Visaa visumaa es esmu pat paaraak tolerants, bet ir sarkanaas liinijas. Tur mana toleranca vienliidziiga ar nulli.

VILFORS  Esmu iecietīgs un tolerants, jo man nav sava stabule, kurā pūst. Katram cilvēkam var būt savs viedoklis. Bet līdz zināmai robežai. Pozitīvu kritiku arī uztveru pozitīvi. Nekad nebūšu tolerants pret to, kas ir kaitīgs man, manai ģimenei un manai tautai.

Rodzerina  Vispar man gruti pienemt preteju viedokli manam,bet kops vecaka paieku,meginu ieklausities un saprast,kaut ari ne vienmer pienemu.
bet par saviem uzskatiem cinos lidz pedejam jeb vnk atmetu ar roku kautko skaidrot,atlariba no situacijas...

rabinovics  ja viedoklis nav murgos redzeets vai safantazeets , tad no preteeja viedokla baidities nevajadzetu, jo vienmer pratisi savu domu pamatot...bet ja kaas saks aizvainot vai kengat, tad zini vinam argumentu nav un vins dialogu grib noverst uz oponeta p;ersoniibu nevis uz vina izteikto domu

Edgars37  19:49

bet ja kaas saks aizvainot vai kengat, tad zini vinam argumentu nav un vins dialogu grib noverst uz oponeta p;ersoniibu nevis uz vina izteikto domu(c).
Tiesi tape mani ohodiskusijas ari uzjautrina;D, ko tik par sevi nevar uzzinat;), zinu, pats a neesu bez greka, bet nu kam negadas;), tape uz visu so skatos ka uz vairak/mazak izdevusos humoru;).

borzomi  Atkarīgs no personas vai PERSONĪBAS,kura kritizē.

miers2  neesmu necik iecietīgs pret nepatīkamiem viedokļiem - ja reiz man riebjas tas cilvēks ar visiem viņa uzskatiem, tad tā viš i´..var jau sevi piebremzēt un savu attieksmi nomaskēt, bet tas nemaina būtību - negribu nekā kopīga ar jūtami citādu uzskatu cilvēkiem...ja nu tikai viņai ir lielisks augums un smuks ģīmis un kārdinošas krūtis

Luusila  Vispār jau tēma laikam gan konkrēti par vienu sievieti.
Man gribētos pateikt, ka viņa jau vēl nav mironis, lai par viņu runātu tikai labu, vai arī klusētu, tā kā būs vien jāsamierinās arī ar neatbalstošiem un pretējiem viedokļiem.

Labrador  Vīrietim ir jābūt tolerantam attiecība pret jebkuru sievietes viedokli. Savukārt sievietei ir tiesības apstrīdēt jebkuru vīriešu viedokli, arī reiz rēķinu tabulu, ja to izveidojis vīrietis. Vispār nesaprotu, kāpēc feministiska sabiedrībā skolās joprojām māca Arhimeda likumus un Pitagora teorēmu!? Viņi bija vīrieši, tātad lopi, kuriem nedrīkst būt tiesību domāt, kur nu vēl izgudrot likumus!

valmierietis333  Ja tavā priekšā stāv muļķis ,tad tev var būt tikai žēlums pret viņu , tur nav vietas iecietībai!

Maz ir tādu ,kam ir savs viedoklis un viņš uzdrošinās to paust , vairumā gadījumu ir pāris viedokļu paudēji un atlikušie pieslienas vienā no nometnēm , bet sava redzējuma trūkst !

Ja redzi ,ka cilvēkam nav viss kārtībā ar galvu un turpina spītīgi braukt auzās , tad labāk nemaisīties , citādi vēl būs jāpalīdz izstrēbt viņa sūdi !

Torpedo  nu, te daudz runāja par kritiku. Nedomāju, ka apsaukāšanās ir kritika, bet te un dzīvē pamatā tieši apsaukāšanās ir galvenais "arguments"

valmierietis333  Un par to vai spēju pieņemt ,ka mani kritizē - man nav iebildumu - visu cenšos uztvert ar smaidu , ja redzu ,ka galīgi nevietā - tad ignorēju !

Man tas vārds tolerance pats par sevi nepatīk - asociējas ar rietumu slimajām aitām !

janisb  Tolerance ir daudz, kamēr mani tas neskar, pēc tam tolerance tiecas uz nulli

Geisha  Tas, ka es klusēju vēl nenozīmē ka piekrītu. Vienkāršāk ir paklusēt. Ko nu ar muļķi strīdēsies?

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu