Vai labāk melot un izlikties?

Vīrietis nekad neizvēlēsies sev līdzās sievieti, kurai esot blakus sajutīs sevi kā niecību, atcerieties šo, ja jūs ar savu šarmu liksiet vīrietim zaudēt galvu un viņam nāksies sajust pazūdam pamatu zem kājām, tas ir nebūt situācijas noteicējam, jūs variet būt ar desmit diplomiem, čalis metīs plinti krūmos, jo viņš zin no savām iepriekšējām attiecībām, kā tas viss beidzās, kad bija šādas sievietes varā, nemaz jūs neesiet vainīga, ka jūs esiet iekārojama un esiet kā no modes žurnāla vāka, tā ir viņa slikta pieredze no iepriekšējām attiecībām, ko viņš nevēlas vairs piedzīvot un kas liek mukt pie tām, kuras viņš tā neuztver, bet gan kā savus čomus un ar kurām viņam nekas nebūs jāzaudē, viņš var būt tikai ieguvējs, bet jautājums, cik ilgi, vai ne?:) Skaidrs ir viens, ka sievietes ir daudz tālāk tikušas, kā vīrieši domā un kāpēc gan arī to slēpt, lai tikai tiktu pie attiecībām, pie kādām, vai labāk melot un izlikties jau pašā sākumā, kāda es trausla, neaizsargāta? Nē, man nav jātēlo, esmu tāda - stipra, gudra, un varoša, kamēr viena un pretim vēlos vīrieti, lai varētu būt atkal sieviete! Vīrieši, apārstējiet savas traumas un tad parunāsim...

riebekle  VILFORS, nepiekrītu par vājo un stipro dzimumu. Tas ir mīts. Kur viens stiprs, tur otrs vājš. Tā ir kārtējā sabiedrībā iestrādātā klišeja par tiem stiprajiem/vājajiem dzimumiem, stereotips, ne vairāk.

fargo  "Tas ir mīts. Kur viens stiprs, tur otrs vājš. Tā ir kārtējā sabiedrībā iestrādātā klišeja par tiem stiprajiem/vājajiem dzimumiem, stereotips, ne vairāk."

nosauc man vienu cilvēces darbības jomu, kurā vīrieši nedominētu. tad varēsim parunāt par mītiem, klišejām un stereotipiem.

riebekle  fargo, ja skatāmies vēsturiski, tad pati bībele jau noliek sievieti zemāku par vīrieti, un cik liels spēks (bija un joprojām ir) tai grāmatai, to jau mēs zinām. Vīrieša fizisko spēku nevar salīdzināt ar sievietes gara spēku, fiziskais vienmēr uzvarēs. Arī darbību jomās vīrieši dominē to pašu stereotipu dēļ, nu un protams, praktisku apsvērumu dēļ - vīrieši neiet dekrētā, neņem slimības lapas, ja saslimis bērns. Ja sievietei tiek dota iespēja, tad tās spēj sevi pierādīt kā gana stipras un ieņemt gan kanclera, gan prezidenta amatus, kā redzam no tā, kas notiek. Dažreiz stiprā sieviete paliek aiz tā redzamā "stiprā" vīrieša muguras jau zināmo cilvēku pieņemto stereotipu dēļ, ne velti ir teiciens - aiz katra spēcīga vīrieša stāv vēl spēcīgāka sieviete. Paskaties uz visu plašāk.

Laurencia  Stiprs- vājš?😂 Jau iepriekš komentēju, ka nepieciešams justies vajadzīgam, saprastam, mīlētam un cienītam. Personīgie novērojumi liecina, ka lielākajai daļai vīriešu tomēr patīk vieglas attiecības, lai gan sievas izvēlās tādas, kas nonstopā zāģē... fenomens.
Sajūta - justies vajadzīgam...

fargo  es uzdevu vienkāršu jautājumu. joprojām gaidu atbildi.

riebekle  fargo, es atbildēju, kāpēc dominē. Lasi.

Tessa  riebekle tachu atbildeja. plus viirieši noteikti nedomine emociju un jutu, sajutu pasaule, labi, tas ir mentali, bet tomer. sievietem arii reakcija ir atraka uz daudzam lietam. un citadaka, te nav pat runa par dominešanu.
un ko liidz dominešana darbiibas jomas, ja sievietei tik un ta jatiek gala ar visu pashai? toties, viirietis domine.

fargo  nē, tu man neatbildēji. es neprasīju, kāpēc. tas ir cits jautājums. jautājums nav atbildēts. jo tu to nevari atbildēt, tas apgāztu tavus sākotnējos apgalvojumus.
tu apgalvo, ka vildorfa minētais ir mīts. bet tas ir nevis mīts, bet fakts.

tālāk. par gara spēku. tātad, tu apgalvo, ka vīrietis ir garīgi vājāks. es pareizi saprotu? jo var aplūkot šo jautajumu arī.

Tessa  butl, nekasies. ja arii viirietis domine, tas nenoziime, ka sieviete nevar daudz ko izdariit pati. fiziski. vai vadiit uznjemumu. vai valsti.
nav tadu ramju. viss ir atkariigs no konkreta cilveka.

Mr_es  Nez pie kura ārsta šai gadījumā būtu jāpierakstās!?

Edgars37  08:40

Vah, Tessa man akal uzmanibu pieversa;), laimigs man rits;)! Ka tev sodien ar biznesu? Macins pildas labi;)?

jadore  Visdumjākais, kas ir, tā ir konkurēšana starp vīrieti un sievieti, mums abiem ir jāsadarbojas, lai būtu visvairāk prieka. Man šķiet, ka vīrieši ir ļoti jūtīgi, daudz vieglāk aizvainojami nekā sieviete. Turklāt sieviete to var ātri norunāt nost, bet vīrieši patur sevī pārsvarā.
Vai jātēlo? Nē, nevajag neko tēlot, bet nevajag arī iet vīrieša ceļu un izmantot vīrieša ´´ieročus´´/spēku, sievietes ´´ieroči´´ pavisam citi.

Laapsta_aciis  Tessa saprata. Negribu strīdēties. Jā, fargo, pēc fakta vīrieši dominē, bet ir iemesls, kāpēc. Un tas ir kompleksā - kas notiek (pēc fakta) un kāpēc notiek tā, kā notiek, tas nav atraujami viens no otra.
Pa manam abi līdzvērtīgi. Merkele nespēs veikt kāda kalnrača darbu, un otrādi. Visi savās vietās, atkarībā no iespējām un ambīcijām, un tradīcijām.

Laapsta_aciis  Jā, tā kā komentu iespējas izsmeltas, rakstu no sava papildiespēju profila. :D

nedolce_negabana  fargo: Aizdomājos par dominēšanu, nu nezinu, manā sfērā, kas saistīta ar kultūru un mākslu un daļēji ar pedagoģiju, galīgi nedominē:)) Lai neteiktu vairāk, ka vīriešus tikpat kā nemana... Protams, tehniskajās lietās būs gluži otrādi. Arī sadzīvē, paziņu, draugu lokā, neteiktu, ka dominē. Tas vārds uzreiz uzliek tādu kā pārākuma nozīmi, vai tamlīdzīgi. Neizjūtu to nekādi. Un tas ir labi, nav ko te dominēt:D

JurisK  OHO pasaulee iesaknjojies miits, ka sievietes ir gariigi augstaakaa liimenii par viirieshiem. Tas pat nav miits, tas ir, jenjkjiski izsakoties, bulla suudi! Cilveeki peec dabas un praata principaa visi ir vienaadi, ar dazhaam nelielaam novirzeem. Un, kaa jau daudzkaart esmu teicis, nu jau vairaak kaa 100 gadus sievietes arii pieskaitiitas pie cilveekiem. Muus atshkjir tikai dzimumpaziimes un kjermenju fizioligjiskaas norises. Tur jaa, viirietis nevar buut sieviete, un otraadi, protams. Sievietes galvenais uzdevums dziivee ir dzemdeet beernus un kopaa ar viirieti, kas radiijis apstaakljus, lai tas beerns tiktu ienjemts, tos izaudzinaat. Ja kaads vai kaada netiek galaa ar dziives uzdevumiem, tas, lielaakoties, tik vinja pasha vaina.

C_hloe  12:49
vēdas ir teikts, ka sieviete garīgi ir stiprāka, agstākā līmenī un tā
kristietībā, nu tur ir interesanti, par citām reliģijām nepateikšu, bet....
ikdienā vīrietis ir stiprāks n gudrāks un tas, kas ir savienības dzinējs un virzītājspēks, bet, viņam IR jāmīl sava sieviete un jāpauž tas ikdienā, tādā veidā sniedzot emocionālo spēk, jo, brīdī, kad savienību skars krīze, sieviete ar uzkrato enerģiju savienību no krīzes izved.
Tas ir ļoti sarežģīts mehānisms un tai pat laikā elementārs - ir jāmīl sava sieviete un ikdienā tas ir jāparāda - ar apskāvienu, samīļojonie utt.... un tas atgriezīsies 10 kārtīgi, 100 kartīgi
tas ir pamatu pamats :)
un sieviete ar vīrieti nav salīdzināmi, kopā tie ir viens vesels, atsevišķi, katrs veic atsķirīgas f-jas

fargo  man liekas, tas nav strīds, bet viselementārākā diskusija. kur mēs apmaināmies(vismaz mēģinam) argumentiem. temats ir jūtīgs, tāpēc no tā izvairīties?

tālāk. tātad, mēs tomēr vienojāmies, ka vīrieši dominē visās jomās. tagad seko loģiskais solis - kāpēc? uz to tu mēģināji pārlēkt. labi, tagad tam ir kārta. retoriski jautājumi:
a. vai starp dzimumiem ir atšķirības? kādas?
b. vai starp dzimumiem ir fiziskas atšķirības?
c. vai starp dzimumiem ir garīgas un emocionālas atšķirības?
d. vai starp dzimumiem ir atšķirības interesēs, nodarbības veidā, dzīves mērķos un citās prioritātēs?

tagad, es uz visiem jautājumiem varu atbildēt apstiprinoši. es arī neredzu, kāpēc lai kāds darītu citādi. ja tomēr neatbild uz kādu punktu apstiprinoši, gribētos redzēt argumentētu viedokli.
tālāk, ja kā fakts, īstenība, realitāte visas šīs atšķirības pastāv, vai nav loģiski pieņemt, ka visas šīs atšķirības spēlē lomu gala iznākumā, cilvēces darbības jomās?

kas attiecas uz kultūru un mākslu. mans priekšlikums ir atvērt wiki sadaļu latvija:kultūra un paskatīties, kas tur notiek. ja ir citi priekšlikumi kā novērtēt dominanci vai tās neesamību, esmu pati uzmanība.
kas attiecas uz izglītību, tad tā ir zinātne, vai ne? vai es kļūdos? ja nē, es gribētu redzēt, kāpēc izglītība nav zinātnes joma. ja ir, tad jautājums - vai vīriešu dominance zinātnē eksistē vai nē?

atkal, tēma ir jūtīga, lai mums ir tests, vai ir spēja šo apspriest nepārejot uz personību nicināšanu vai bļaustīšanos, kurš ir stulbāks?

JurisK  Es gan esmu lasiijis citus to pashu indieshu tekstus - sieviete ir zeme un velk uz izniiciibu, viirietis gars, muuzhiigie pretmeti! Nekas nav mainiijies jau 4000gadu un turpinaas! Tieshi taapeec jau nav bardaks un visatljautiiba, kashkjeejaas un rinjkjo viens ap otru, kameer sapluust un rada tresho. Pasaule ir gudri iekaartota. Jauniem tas netraucee, vecie taa vairs nespeej.

Edgars37  12:30

Nepardzivoju, vnk pieklajigi apjautajos un neuztver ta, ka es tev to naudas straumiti noskaust gribetu;). Tu brauc uz tas ....... koncertu;0? Fuj, man pat nevaretu tik daudz piemaksat, lai es uz tadu aizietu un bojatu savu omu, tas butu zem mana goda;(. Es sodien iesu uz restoranu, sagribejas;).

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu