Komandēšanai jā vai nē?

Sēdējām vakar ar kolēģi un runājàm par pāru attiecībām, palika atmiņā viņa frāze, - “..., bet Tu jau nevarētu būt ar cilvēku, kas visu dara pats un ir patstāvīgs- Tev būtu garlaicīgi..- gribētos pakomandēt...”

Interesanti uzzināt vai daudzām/iem patīk, ja viņus cenšas komandēt attiecībās, vai pašām/iem patīk uzņemties vadības grožus attiecībās?
Un vai, tik tiešām, sabiedrībā tiek uzskatīts, ja sieviete ir vadošā attiecībās, tad vīrietis ir zem tupeles - savukārt, ja vīrietis uzņemàs vadošo lomu, tad viņš ir ALPHA male un baigais vecis utt, utj.!?

Momo  Iniciatīva no vīrieša puses, stratēģija un redzējums no manas, izpildījums viņa. Bet ne visās sfērās. Virtuvē es esmu galvenā visos jautājumos, otram vajadzētu tikai piekrist un apstiprināt, ka lieliska izvēle. Katrā ziņā dažas sfēras stipri nodalītas, bet dažās dzīva sadarbība. Bet komandēt mani nedrīkst, man var tikai palūgt, citādi būs adatas gaisā un pašu sadzels. Komunikācijā izmantoju vārdu “ lūdzu”.

neko  Laurencia: pieļauju ka pazīsti ne vienu vien vīrieti, kuru komandēt parātā nenāktu pat ja ļoti gribētos:)

Aukstums  Par komandēšanu nezinu,bet patīk ,ja vīrietis uzņemās iniciatīvu....

bika  Ideāli ir, ja rokrokā dara ikdienas darbus un pat nerunājot, ir vienādas domas un funktieris.
Un, ļoti patīkami ir, ja saimnieciskām lietām vīriets ķeras klāt, un tās perfekti izprot.
Jā, mēs sievietes esam jau tik gudras, tik praktiskas - par to ir prieks, bet pienāk brīdis, ka apriebjas būt tai "gudrai" un tad gribas lakotus nadziņus, blondus matus un būt pilnīgi nevarīgai, nezinošai būtnei.
(bāc, šodien jātiek galā ar izkritušo flīzi virtuves sienā.....:P )

fargo  vara ir resurss. pēc manām domām, autores piemērā ar bārdu ir gadījums, kurā vienam ir zināms varas resurss, bet izmantot to nemāk. tā vietā, lai resursu taupītu, tas tiek izniekots. kur varēja iztikt ar taktu, sievietes šarmu, tādejādi tikai vairojot savu resursu, viņa to lietoja bez vajazības. un ja tas biežāk atkārtosies, viņa iepazīs situāciju, kurā reālas varas groži tai nebūs, iespējams tieši tad, kad vajadzēs pa īstam.

bet ja vispārināti par jautājumu, tad jebkuras tuvākas attiecības pastāv tikai hierarhijā. un ja šī hierarhija ir neskaidra, rodas knoflikti. ja tā ir skaidra, konflikti ir reti. jo cīņa par varu ir galvenais iemesls konfliktiem. vienmēr kāds virza, bet kāds paklausa, pat ja neviens no viņiem to neapzinās. bet neapzinās, jo nenovēro, vai ļoti maz novēro un vēl retāk pāroma otra cilvēka rīcības iemeslus, tie šķiet vienaldzīgi nereti.

un par jautājumu, komandēšanai jā vai nē, tad tas ir eksistenciāls fakts, nevis izvēle. kāds iebildīs, bet tad, atgriezīsies ikdienā, pie savu pienākumu pildīšanas, kuri, apzinas cilvēks vai ne ir tiesi atkarīgi no cilvēkam piešķirtās varas un atbildības.

neratni_stasti  Ja runājam par autores piemēru ar bārdu, nez... man pēdējais atgadījums šajā sakarā bija tāds, ka pēc mana secinājuma "ass", vīrietis uz to atbildēja, lai uzgaidu un aizgāja noskūties. Pieprasīšana var izrādīties tāda kā skriešana vilcienam pa priekšu.

VAZ07  Iepatikas autores pasa apraksts , patik komandet un lai notiek pec vinas prata ! vel gribetos lai tas otrs uznemas izicativu ,pilniga pretruna ! Tiklidz tas otrts sadomas paradit raksturu ,interesanti kas pamodisies Tevi!

gggacca  Kur ir komandēšana, tur vairāk tāds ... patērētāju attiecību modelis. Visticamāk īstermiņa ...

runcizs  Protams, mūsdienu "civilizētajā" sabiedrībā alfa tēviņš ir atmirstoša suga, jo mūsdienu attiecību modeļi kultivē vīrieti, kurš ir "gatavs sadarboties", "palīgs sievietei", un visādi citādi sinonīmi "dara to, ko sieviete liek". Iniciatīvas izrādīšana, ko sievietes gaidot, šajā kontekstā ir rīkojumu izpildīšana, pirms komanda izskanējusi. Katram laikmetam un civilizācijai ir savi tikumi, mūsdienās sievietei ir jābūt stiprai, neatkarīgai, pašpietiekamai, utt. Ir tikai viens BET:
Komandēšana ir ne tikai savu iegribu un vēlmju realizēšana ar citām rokām, komandēšana ir arī ATBILDĪBA. Un līdz šim līmenim reti kura sieviete ir izaugusi: gaisu tricināt dikti gribās (viņa taču zin labāk), bet konsekvences nekādas. It kā jau noteikumu uzstādīšana un to nepārtraukta maiņa skaitoties sievišķīgi, bet, ja kaut kas vienu dienu ir atļauts, nākamajā - aizliegts, šodien tas nav jādara, rīt ir, parīt atkal nav, komandējamajos, vai tas būtu vīrs, bērni, vai darbā padotie, rada kognitīvo disonansi...

jadore  Komandēšana ir ne tikai savu iegribu un vēlmju realizēšana ar citām rokām, komandēšana ir arī ATBILDĪBA.

Tieši tapēc man to attiecībās nevajag :))

Aukstums  15:30 bišķīt, drausmīgi pārspīlēts...

DanaL  Man patīk tāda rotaļa, - mani komandē, bet es ignorēju :D. Un man nav iebildumu, ja tas notiek abpusēji. Jo ir par ko pasmieties.

Felde  Mana ilgstosa pieredze-virietis dara,riikojas,un man viss ir pienemams,saprotams.Nav jaatgadina,jakomande vai jauztraucas,ka kautkas paliks nedarits.... Savukart-es palutinu,parsteidzu,esmu sieviete-gatavoju,uzpossu...priecaajos,smaidu... un abi laimigi! Kad gadas ne tik saprotosi viiriesi(radu viduu,pat svesinieki)-skatos un briinos-kaa var nesaprast,kaa var neredzeet,kaa var tik elementaras lietas neizdarit! Kaa var but tik slinki,kuutri....niigri,iigni... Ja neattiecas uz mani,nokluseju,protams neko nesaku. Bet sev velos izdarigu viriskkigu virieti,kura klatbutne drikstu but un justies ka sieviete! neciesu komandet,kontroleet!

Apriori  Kāds no senajiem gudrajiem teicis: kas var valdīt sievu, var valdīt valsti...;

Apriori  Nuuu....grūti jau valdīt, ja sieva tāda smuka kā Tu...Kad ..khm..ciets, sirc mīksta...;

coldlands  No sievietes vēlos iniciatīvu. Ja uzdodu jautājumu, ko ēdīsim, kur aizbrauksim..., tad vēlos dzirdēt konkrētu atbildi, bet ne bubinasanu mol nezinu, ka velies..., lai nav sēne, kas sēž un gaida, kad ko pienesīs, piedāvās.
Komandējoša tantu gan nevēlos, un kad redzu pārus, kur tants komandē onku, tad paliek tā skemigi.

shining  Kamēr attiecību partneri raksturojam ar viņiem veicamajām funkcijām, lai tās apmierinātu mūs, tikmēr būs nepieciešamība pēc komandēšanas. Praktiski tas nozīmē, ka, ja mamutu mednieks pārak nododas medībām, tad pavarda kūrējai var piemesties garš laiks, vai arī otrādāk - pārāk intensīva pavarda kopšana vai nekopšana aizbiedēs mamutu mednieku prom. Veselīgās attiecībās cilvēks ir vairāk par funkciju, iekšēji spēcīgs un pašpietiekams, tādēļ komandēšana nestrādās - labi pateica siikaa16 (11:52) un fargo (13:34) - caur cieņu un sarunāšanu.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu