Vīrietis bez ambīcijām- vai pietiekams iemesls šķirties?

Zinu, ka riskēju tikt "nomētāta ar tomātiem", bet prasās izkratīt sirdi. Esmu kopā ar vīrieti 7 gadus. Nevarētu teikt, ka dzīvojam slikti, bet pēdējā laikā aizvien biežāk kremt kāda lieta... Mans vīrietis neprot/negrib nopelnīt. Nē, viņš nav bezdarbnieks, nav dzērājs, nesēž man uz kakla, bet mani nepamet sajūta, ka viena es dzīvotu pat labāk, nekā ar viņu kopā...
Viņš gan nes mājās algu, neko nenodzer, vai nenospēlē azartspēlēs, bet viņā absolūti nav vēlmes uzlabot dzīvi, kaut ko vairāk sasniegt. Es šo gadu laikā esmu papildus mācījusies, nomainījusi darbu, šobrīd pelnu 2x vairāk nekā viņš. Viņš strādā vecajā darbā, alga tāda pati, kā pirms 7 gadiem, pielikumu neprasa, lai gan alga ir stipri mazāka, kā viņa amatā var saņemt, saka, ka vieta esot stabila, gribot tur mierīgi strādāt līdz pensijai (40 gadi!!!). Daļa viņa algas aiziet alimentos puikam no pirmajām attiecībām (par to es neko nesaku), attiecīgi, mūsu pienesums ģimenes budžetā ir 3/1 un vienalga visam nepietiek (un es nerunāju par ārzemju ceļojumiem, vai brendu šmotkām). Kad par to runāju, saku, lai vismaz pameklē kādu haltūru (viņa darbā tādas ir viegli atrast) atbilde ir viena: esmu noguris, visu naudu nenopelnīsi, es taču atdodu visu, cik varu, neko neslēpju, ko vēl Tu gribi??? Vakaros sēž un spēlē datorspēles. Bet man tiešām ir pieriebies vienai par visu uztraukties, ņemt darbā avansus, lai samaksātu visus rēķinus, kamēr cienītais uzskata, ka viss ir OK un savu pienākumu viņš ir izpildījis. Ko darīt?

gertrude  vispirms par to mierīgi izrunāties, izteikt visu, kas sakrājies, bet mierīgi, tikai konkrētus faktus. sarakstīt uz lapas katra pienesumu un izdevumus. kārtīgi izdomāt, vai spēsi justies konfortabli, ja pēc 7 kopdzīves gadiem paliksi viena. no personīgās pieredzes varu teikt, ka paliekot vienai, līdzekļi uzrodās vairāk, pietiek gan ceļojumiem, gan citām izklaidēm.

riebekle  Piekrītu preilenes viedoklim, ka ir jāizrunājas. Un jātiek skaidrībā, kāpēc vienam ir labi tā kā ir, bet otram nav labi. Varbūt jāmaina kaut kas tomēr ir tam, kuram nav labi? Un vēl gribu pateikt vienu - nekad nebūs pietiekoši. Pat ja būs vairāk, vienmēr kaut kam nepietiks, vienmēr kaut kā pietrūks.

jadore  ... Sieviete nav spējusi motivēt savu veci,...

nop- motivācija ir iekšēja lieta, vai nu ir iekšēja motivācija augt/attīstīties, vai nav un tad tikai veģetē, bez dzīves garšas. Nav iespējams likt cilvēkam attīstīties, ja viņš to negrib. Pieņemt tādu var, mīlēt var, tas ir kas cits. Bet vai vajag?

skudrina_tipa  Sen noklausījos tādu sarunu. Divas draudzenes kafejnīcā. Viena otrai jautā- kā Tu motivē savu vīru? Viss jums ir, gan māja, gan mašīna, bērni labās skolās mācās... Manējam gan nesanāk tā "izgrozīties".
Otra atbild: Zini mīļā, neapvainojies, bet cilvēks, kas valkā bikses, vēl nenozīmē vīrieti, ĪSTAM vīrietim nekāda motivācija nav nepieciešama, viņš saprot, ka vīrieša pienākums ir nodrošināt ģimeni...
Viela pārdomām.

Liga2  Es tagad ta sezu un domaju. Pec tava apraksta cilveks atbildigs Jo turpina palidzet savam bernam, naudu nenodzer, nenospele aparatos. Ir apmierinats ar savu darbu un stabilitati . secinajums : atbildigs, necies parmainas, pieticigs. Kapec tu mekle problemas kur tas nav. Apsedies un uzraksti uz lapas visus vina plusus un minusus. Un izdari secinajumu.

nedolce_negabana  Parastais stāsts, kādēļ izjūk daudzas laulības un attiecības- viens no pāra attīstās, mainās, otrs ne. Tas rada atsvešināšanos. Man bija stipri līdzīgi.

av2  ssitaa ir vienas puses "taisniiba" tikai.
Jo ir daudzas, lloti daudzas sievietes, kam 40 gados naturaali saakass pusmuuzza kriize/panika. Ja nav "oblegaataas " izkalides h8j vinn sazin kaadas pasaules valstis, tad cilveeks , redz , nekam neder. Es , taada super duper naakotni gribossaa, at tu, kkeems, datorspeeliites speelee, atpuuties. Paskatiissos kur buusi, kad Tev buus 60...ja nodziivosi tik ilgi, savos neapmierinaatajos stresos.
Ko es saku, paziistu pietiekossi cilvekus daudz, kas bija ssitaadi, un nemaz nesagaidiija to penziju, jo muuzziigi bija neapmierinaati , vai paarstraadaajussi jeegu deell naudas , materialaiem labumiem.

Tinte  Naža kungs, sievietei nekas nav jāmotivē. Vīrietim pašam jābūt ar savu motivāciju. Ja nav, tad nekā. Tāpĕc te tādi sēž gadu desmitiem, jo normālām sievietēm nevajag pieaugušus bērnus.

Mario1967  Vīrietis un datorspēles - nevienam tas neliekas smieklīgi? Noguris cilvēks atpūšas pie datora Lai atpūstos? vai lai nogurtu vēl vairāk? Infantils kā vairums vīriešu, kuri atrodas mūžīgos, kārtējās mammas meklējumos! Un Jūs kā mamma lēkājat apkārt un ... neizteikšos! Un meklējat risinājumu ārpusē! kur? Šeit? Kaut gan kur lai vēl meklē? Psihologiem tās pašas problēmas! Kur izpaliek izdaudzinātā sievietes intuīcija jeb vai tas ir tikai mīts? Jums taču sākumā patika rūpēties par šo "dēliņu"? Ko sēsi, to pļausi!
Meklējat atbildi sevī! Kāpēc sievietes ar līdera potenciālu, visas kā viens, izvēlas sev par vīriem infantilus radījumus? Biedē vientulība? Lai justos "drošībā" vajadzīgs kāds, kuru var kontrolēt? Jo īstu vīrieti nevar kontrolēt - ja gribēsi noturēties attiecībās ar tādu, būs jāmainās! Pastāvīgi un patstāvīgi!
Jo ātrāk pieliksiet šim stāstam punktu, kamēr tas nav pārvērties par drāmu, vai traģēdiju, jo labāk! Labāk gan Jums, gan viņam - ja vien jūs abi pēc tam neatradīsiet līdzīgus partnerus - varbūtība liela, kamēr netradīsies kāds, kas pa īstam "paņems priekšā"... Jūsu pārliecības, kompleksus un stereotipus!

Knaukjis  12:45

Kāda Varbūt iekšējā Motivācija vecim... Ja šim sieva trallinātāja...?

Nu atnesīs viņš viņai 3000 tā starā... Kažoks .. 😀
Atnesīs vēl 5000 oo super briljnts, auskari... 😂
Atnesīs 100000 shai droši vajadzēs jaunu džipu... 😁


Bet vecis varbūt grib tos 108000 biznesā iegūldīt, lai pašam jastrādā mazāk... 😋

Jautāsi kāpēc neiegūlda... Tāpēc, ka sapratis, ka to nenovērtēs ...

Droši autores ģimenē... Mātei vecis bij zem papēža... Tā to dzina uz papildu darbiem, haltūrām piepelnīties līdz nodzina līdz kapam... Tagad meita cenšas to ģimenes modeli rekonstruēt...

jadore  12:58
mēs to nezinam, tās ir tikai fantāzijas. Ne visas sievietes ir alkatīgas, tuvu ne visas, tāpat vīrieši. Pēc tēmas spriežot sieviete iegulda laiku attīstībā, bet vrietis ne, tad viegli secināt, ka vienam ir iekšēja nepieciešamība augt/ otram ne. Pēc būtības nesaderīgi cilvēki.

Sara7  Varbut problema nav alga. Varbut vajag pa dirsu iespert, lai nesezh pie datora. Katra gadijuma, kaut kas ir jadara. Esat iestregushi garlaiciga rutina.

nedolce_negabana  Atšķirīgas intereses,dzīves redzējums ir ļoti nopietns nesaderības iemesls. Lai vai kādu naudu viņš pelnītu, tik un tā būtu problēmas, jo nebūtu līdzīga skatījuma, ko ar to iesākt!

nazis  Ja jūsu ieņēmumu attiecība ir 3:1, tad tas ir jūsu ģimenes krahs. Tā veča pašapziņa ir iedzīta zem grīdas dēļiem, un ārā no turienes vairs to neizvilkt. Viņš saprot, ka nekad nespēs pelnīt tik pat, cik Tu, tāpēc pat censties nav jēgas, un arī vēlēšanās nav. Vai nu samierinies, vai arī meklē citu, ko atkal varēsi sagraut ar savām ambīcijām.

Tinte  13.00
Es nu gan nebūtu tik pārliecināta, ka brauc pe mammītes uz vasarnīcu. Padomā par to. Varētu te vairākus piemērus ar līdzīgu scenāriju ierakstīt, bet nav vērts.
Bet fakts bija tăds, ka visi apkārt zināja tāda "pie mammītes braucēja" patiesās brīvdienu pavadīšanas vietas, tikai pati sieva/draudzene to uzzināja pēdējā. :)

Knaukjis  Pēc pēdēja komenta...

Laižat viens otru vaļā un dzīve rādīs.. varbūt pat paliksiet, kā labi Draugi...! 😋

solvitas  Tici sev un savām sajūtām! Ja Tevi jau tagad tracina viņa neizdarības, tad ar laiku neapmierinātība augs tikai augumā un var novest pie tādas spriedzes, ka nespēsiet atrasties vairs vienā telpā, jau tagad faktiski esat šķirti. Nu atrodi sev kādu mīļāko, uzlādēties. Tas var kalpot kā iemesls pārtraukt šīs attiecības vai arī apdedzi nāksies tā ar to kaislīgi mīļāko, ka pateiksies Dievam, ka mājās tāds miera Mika, kurš nekrāpj un naudu nes mājās. Ja jau oho esi, tad domā par citu ir!

Liga2  Ups , bilde sak mainities. Tad ka tur ir ar to dzersanu. Jo viena teikuma tu saki ka nedzer otrs seko brivdienas nekas vairak par alinu un sasliku neinterese. Mani mil bet brivo laiku nepavadam kopa.

Skarlete  Vienmēr jāsāk ir ar sevi...kamēr nesapratīsi kapēc Tev ir šādas attiecības...tas turpināsies ar nākamo un nākamo...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu