Vīrietis bez ambīcijām- vai pietiekams iemesls šķirties?

Zinu, ka riskēju tikt "nomētāta ar tomātiem", bet prasās izkratīt sirdi. Esmu kopā ar vīrieti 7 gadus. Nevarētu teikt, ka dzīvojam slikti, bet pēdējā laikā aizvien biežāk kremt kāda lieta... Mans vīrietis neprot/negrib nopelnīt. Nē, viņš nav bezdarbnieks, nav dzērājs, nesēž man uz kakla, bet mani nepamet sajūta, ka viena es dzīvotu pat labāk, nekā ar viņu kopā...
Viņš gan nes mājās algu, neko nenodzer, vai nenospēlē azartspēlēs, bet viņā absolūti nav vēlmes uzlabot dzīvi, kaut ko vairāk sasniegt. Es šo gadu laikā esmu papildus mācījusies, nomainījusi darbu, šobrīd pelnu 2x vairāk nekā viņš. Viņš strādā vecajā darbā, alga tāda pati, kā pirms 7 gadiem, pielikumu neprasa, lai gan alga ir stipri mazāka, kā viņa amatā var saņemt, saka, ka vieta esot stabila, gribot tur mierīgi strādāt līdz pensijai (40 gadi!!!). Daļa viņa algas aiziet alimentos puikam no pirmajām attiecībām (par to es neko nesaku), attiecīgi, mūsu pienesums ģimenes budžetā ir 3/1 un vienalga visam nepietiek (un es nerunāju par ārzemju ceļojumiem, vai brendu šmotkām). Kad par to runāju, saku, lai vismaz pameklē kādu haltūru (viņa darbā tādas ir viegli atrast) atbilde ir viena: esmu noguris, visu naudu nenopelnīsi, es taču atdodu visu, cik varu, neko neslēpju, ko vēl Tu gribi??? Vakaros sēž un spēlē datorspēles. Bet man tiešām ir pieriebies vienai par visu uztraukties, ņemt darbā avansus, lai samaksātu visus rēķinus, kamēr cienītais uzskata, ka viss ir OK un savu pienākumu viņš ir izpildījis. Ko darīt?

borzomi  Bet tajā pašā laikā, man reāli tūkst iemesla aiziet. Pati pie sevis smejos- būtu kaut reizi piedzēries, skandālu uztaisījis, vai "pa kreisi nolaidis", būtu man vismaz legāls iemesls. (c) mēs pat brīvdienas pavadām atsevišķi(c)

Reālo iemeslu jau pati esi uzrakstījusi.

raina1970  Ja cilvēka attieksme, uzvedība, darīšana/nedarīšana reāli besī- tad nav jameklē kaut kādi a-la smukie, pareizie -iemesli, kādēļ partraukt attiecības. Tas jau norāda , ka arī autorei- nav sveša zinama manipulācija- es būšu tā labā, ja aiziešu pareiza iemesla dēļ, nevis tāpēc, ka -man nepatīk tas un tas. Negribas būt sliktai- kā tad ta, tik labs, mierīgs, pozitīvs vīriešgabals, un viņa ,redz, nevareja sadzīvot.Un nevarēs arī, ja kas, jo pārak atšķirīgi cilvēki ir. Plusā- pieņemu, ka ir milzums visādu nianšu, par ko autore šeit nesaka, jo tās ir gana personīgas.Kas tad ir sausja atlikumā- naudas nav- jo nepietiek īsti pat rēkinu nomaksai... interese par dzīvi- nav, jo cilvēks tāds kāds nu ir, kopīgu darīšanu- dajebkādu -arī nav... Un ko tad ar tādu iesākt? dzīvot kopā tikai tāpēc, ka cilvēks labs redzējies- nekaujas, nedzer, nelamajas, apkārt nevazājas? Slava un gods viņam par to, bet visticamak, viņiem katarm būtu komfortablak ar citu cilvēku blakus..

Agatem9  Ja sievietei visu laiku darbā jāņem avanss, lai rēķinus nomaksātu, tad tas nav vīrietis mājās pie datorspēlēm, bet pusaudzis puika....

Liga2  Tad es tev uzdosu jautajumu kapec tu ar vinu dzivo kopa? Un kapec tu izvelejies konkreti vinu?

alvis25  Šeit prasās otras pusītes situācijas skaidrojumam. Bet sievietēm vienmēr ir par maz .

burleska  Jāiet prom, kamēr var. Kamēr viņš kaut kā spēj sevi nodrošināt. Jo situācija var mainīties arī uz slikto pusi, un tad būs jautājums, kā tagad es viņu atstāšu, kā viņš nabags izdzīvos. Vai arī ļoti skaidri jānoformulē, kāpēc esi ar viņu kopā un jāsamierinās.

scheriff  Štrunts ar to vīrieti, bet nu viņa sievietei tiešām mīlestības pietrūkst. Vispirms maigas un izlūkojošas, tad spēcīgas, ilgas, skaļas, bez elpas un aizelsušies smiekliem. Pēctam atkal lēnas, rotaļīgas un ar iemigšanu apskavienā vai kādā citā neērtā pozā un neērtā vietā. Pēc kuras pamostas ne īsti gulējis, ne negulējis, bet ar gandarījuma sajūtu. Ko lai saka - mūlāps.

bagi  Es kādreiz pats aizgāju. Pelnīju pat vairāk,bet man mūžīgi apnika klausīties,ka man nav ambīciju. Jā, esmu savā būtībā pieticīgs. Atstāju visu kopdzīvē iekrāto, izņemot skaidro naudu manā kontā. Un tagad kā daudzi teiktu... veģetēju,un tā arī ir,bet mani tas pagaidām pilnībā apmierina. Esmu laimīgs ar to, ka es ne no viena neesmu atkarīgs, ne ar vienu man nav jārēķinās,un arī ar mani nevienam nav jārēķinās. Es tā varētu pieticīgi veģetēt līdz mūža nogalei. Dod Dievs,lai man tas izdotos.!

Drole  Varbuut viiriets ir nospriedis, ka jums ledusskapis par mazu. Ja reiz cieniitajai vienai pashai energjias pietiek, lai stieptu maajaas mamutus un pat atliek, lai tuseetu pa oho.

Kurts69  esmu laikam naivs utt., bet kad attiecībās sāk dalīt "Mana nauda, Tava nauda", kurš kuram sēž uz kakla, kurš mājās dara vairāk un kurš mazāk, tad faktiski var runāt par to, ka attiecības ir finiša taisnē.
Ja cilvēki viens otru mīl, tad katram ir savs pienesums kopdzīvei un cilvēki ir laimīgi jau no iespējas būt kopā. Mašīna, māja, nauda - nekas no tā nepadarīs attiecības spēcīgākas un laimīgākas.
Es nerunāju par patoloģiskiem gadījumiem, kad viens sēž visu laiku mājās, ēd un dzer, kamēr otrs rukā.
Autorei neko ieteikt nevaru. Varbūt vīrietis ir laimīgs tikai no iespējas būt kopā. Varbūt viņa pienesums nav materiāls, bet vairāk var runāt par stabilitāti un garīgo komfortu? Vai nebija tā, ka kamēr autore studēja viņš bija ģimenes balsts? Tāda situācija ir visai izplatīta. Vecis strādā kā zirgs, kamēr sieviete studē, taisa karjeru un aug kā profesionāle. Un sasniedzot iecerēto līmeni izrādās, ka vīrietis nu vairs neatbilst jaunajām ambīcijām, jo pavadijis savus labākos gadus balstot otro pusīti. Jebkurā gadījumā ir abiem jārunā. Ja runāt vairs negribās un neredzi jēgu, tad jāpadzīvo atsevišķi. jo sevišķi, ja nav bērnu.

Geisha  Kādam nolūkam Tu viņu turi?

Pamēģini viņu dabūt ārā no savas mājas. Smags darbs. Ļoti smags.

virietis1973  Ja kaut kas nepatīk ej prom,cilvēks varbūt vismaz atradīs citu sievieti,normālu.D

Torpedo  Klausi, ko tev te bēdu māsas ieska - šķiries! Un pati sevi būsi nosodījusi, jo nākošais, kas no tevis gribēs ne tikai sex, bet arī ikdienā būt kopā nebūs ne uz pusi tik labs, kā tavs tagadējais. Netici - pamēģini!

fargo  nesaprotu, kādā sakarā viņam ir jāatdod visa sava nauda? jucis vai?

adamsone  Kā vienmēr, info ir par maz. Ar kādām summām jūs dzīvojat; ja viņš tev atdod visu, tad skaidrs, ka pašam atliek tikai dators un svētdienas pie mammītes; kāpēc neesat precējušies; kam pieder mājoklis utt. Kā izpaužas "bezbožnā"mīlestība galu galā??
Nejauši ceļabiedri pa dzīvi, kurus nekas nesaista, viens no viņiem tā īsti nav apmierināts... Un?? Tā gadās.

InJanis  Ko tu tur njemies Tautiete !!!!

Kas ta ja tavs virins stradas Irijas senu ferma, ij par savu darbu anems 2500 eu !!!! vai ta vins paliks labaks virietis, pilsonis, tavs gulta blkus guletajs ?????
Ne jau nauda ir laime, bet attiecibas, butiba ???
Padomajies tik ja tavs virelis butu kada Norvevija, Sveice, vai Islande ?????
Kur ta paliktu tavs lkalkulatora prats, skaitot kapeikas kurs cik daudz pelna ij pienes gimenei ???

Eh tautiete......................nava vieds tavs prts, ij daudz taja via ir maldu..........

slieks  Izskatās, ka Tavs pašsaglabāšanās instinkts prasa šķirties. Nelauz sevi. Vīrieti nomainīsi, pati sevi nē. Esi pati.

InJanis  Koroce tautiesi..............

A vot ja sita sieviete-blakusguletaja ita pilji, pilji, to bibu, sito nebibu.................vai ta virelim nav tisibas to njaudoso babieti nomainit pret jaunaku, pupainaku un mzak idosu modeli.....

Nju vajag taks ari pa reizei ielukoties smalkaja, tik noslepumainaja vieriesa dveseles pasaule......

Kuram virelim ta gulta un pie galda blakus blakus ir vajadziga tada cinkstetaja.........a vot mana sita kolege bija atpusties Turcija, a vot sita mana kaiminiene nopirka kauc kadu pmeslu dzipveidigo, ij t.t.

Laujiet taks tam virelim dzivot sava pasaulite........ viena alga kada ta ira, cope,alins pie mammites...........futbols ieks TV.............

Ka sacijusas gudras sievietes...................Virelis bez savas aizrausanas, hobija...............ir tuks virelis.......

jotuns  Ne visi cilvēki ir orientēti uz "sasniegumiem". Pie tam "sasnieguma" definīcija arī atšķiras :) Datorspēļu atkarība, visticamāk pāries starp 30 un 40. Bet kas nāks tās vietā nav zināms :)
Savukārt uz savu jautājumu Tu vari atbildēt tikai pati.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu