Uzvārds

Vai cilvēka uzvārds var celt vai gremdēt pašapziņu? Vai tas vispār spēj ietekmēt cilvēka būtību?

cirteejs  Raimai- man ar aritmētiku viss kārtībā, izskatās, ka citiem ne! Mani iesauca armijā 1979.gad novembrī, bet iebrukums Afganistānā notika decembrī, kad Coldlands vēl zem galda skraidīja! Iznāca ierindas priekšā osobists, ja mans oponents zina kas tas ir, un no rotas saraksta nolasīja pirmos desmit uzvārdus, kuri dosies komandējumā! Izrādās uz Afganistānu, ko uzzinājām jau pēc tam satiekot šos puišus Latvijā.
Un vēl- 1988. gadā nekāda aktīvā karadarbība nenotika, jo 1989.gada februārī jau beidzās karaspēka izvešana.

chaachaa  vairāk ietekmē vārds, nevis uzvārds. uzvārdus cilvēks maina visu dzīvi, precoties, šķiroties, bet vārdu nē. tā kā uzvārds neko īsti nevar ietekmēt, tas tikai var netieši ietekmēt to, kā cilvēks jūtas. vai nu patīk vai nē uzvārds. un viss. citas ietekmes nemēdz būt. protams, no tā vai emocijas ir pozitīvas vai nē, rodas citas sajūtas. viss atkarīgs no tā, cik emocionāls un jūtīgs cilvēks ir kā personība. no tā arī jāskatās, vai tas ietekmēs un kā.

fargo  man kādreiz nepatika mans vārds, es ciest nevarēju savu uzvārdu, man nepatika kas es esmu. īstenībā, nekas nepatika. varbūt bērnībā tā nebija man vienam, sajūta, ka neesi savā vietā.
laikam ejot, psrs sabrūkot, es uzzināju gan kas ir mana cilts, no kurienes nāk manas saknes, kapēc ir tā un ne savādāk, tas daudz ko izskaidroja un noteikti deva arī zināmu daļu pašpārliecinātības atpakaļ, kuras kādreiz nebija.
uzzināju par vecticībniekiem, daudz ko, ko padomju var pēc pirmās republikas mēģināja iznīdēt. es vairs nekad nemainītu ne uzvārdu... īstenībā neko. ja tu apzinies savu vietu telpā un laikā, no nejaušības tu kļūsti par likumsakarību.

coldlands  Visi desmit bij Tavi draugi, vai vienkārši Tu viņus nolēmi speciāli sameklēt? Nesmīdini idiot, un nevaj citus par pamuļķiem uzskatīt.
Nezinu ka 79 gada, bet mana laika, iesaucamos puišus aizveda uz Rīgu, kur lielajā abezjanika, pircēji izvēlējās sev verdzinus. Bij kas nonāca uzreiz daļas, un bij kas ucebkas, no kuram tika nosūtīti tālāk uz citam daļām.
Tāpēc atkārtošos vēlreiz cirtej, savas pasakas par alfabētu vari pie pudeles šņabja, stāstīt idiniem, vai tantam, tādejādi cenšoties pazimuleties.

cirteejs  Coldland- es neuzskatu- tu vienkārši tāds pamuļķis esi, ja nesaproti elementāras lietas!
Ja nezini kā bija 1979. gadā, tad stāvi klusu! Žēl, ka tevi tajā "obezjankā" neatstāja, tagad varētu rādīt cilvēkiem par naudu!

coldlands  Elementāras? Paziņot, ka afgānos ņēma pēc alfabēta var tik pamuļķis, vai izsakoties kulturālāk, cilvēks bez loģiskas domāšanas.
Kaut gan varbut 79 gads bij kaut kāds speciāls, kad viss notika pēc alfabēta.
Vispār baisi, cerams man pēc 60mit sita sirmitis neaizversies.

cirteejs  Izskatās gan, ka tev nav loģiskās domāšanas, ņemot vērā, ka nepieņem domu, ka var būt arī tā kā es rakstu, jo tu vienkārši nezini kā bija!! Vai arī esi cietpauris un tev pastāv tikai tava taisnība! Atkārtoju- tu 1979.gadā biji tikai nošmurgājies puišelis, kurš i neko ne zināja, ne saprata!

coldlands  Labi, labi cirtējs, 79 bij sevišķais gads, afgānos ņēma pēc alfabēta, desas rinda iesvēra, partijas līderi ar pēc alfabēta.....

cirteejs  Ja nebiji klāt, tad nevirini muti, pamuļķi!

Deisa  Nezinu kā ar pašapziņas ietekmēšanu, bet uzvārds bija viens no mana vīra lielajiem trumpjiem. Nu kā lai negrib precēties, ja vīra uzvārds piestāv manai esībai kā kulaks uz acs? Turklāt, laikam vairs nevienam, kas nav mūsu rados, tāda uzvārda nav nekur pasaulē.

coldlands  Cirtēj, tad tu biji klāt, vai sagaidīji visus no armijas, un veici aptauju, vai varbūt visi zināja, ka pēc armijas jaatzīmējas pie cirteja, lai vins var apkopot datus, un nākotne oho pastāstīt.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu