Kā tad ir ar to laimi uz svešām drupām?

Vakar ar 1 pazīstamu sievieti diskutējām par to, vai izjaucot citu attiecības, var uzbūvēt savu laimi ar vienu no izšķirtajiem? Viņa man teica, ka tagad tādi laiki, ka katram par sevi jādomā. Respektīvi, šajā gadījumā, mērķis attaisnojot līdzekļus un laimīgas attiecības izjaukt neesot iespējams. Es gan īsti viņai nepiekritu.
Bet kādas ir Jūsu domas un pieredze? Vai var uzbūvēt veiksmīgas attiecības, izjauciot tās citiem?

valmierietis333  Nedrīkst piemirst par karmu - Šodien Tu kādam atņemsi viņa partneri , rīt tas pats var notikt ar tevi - tev nocels!

Lai gan ir cilvēki ,kas sava mērķa dēļ ir gatavi pa galvām skriet ,nerēķinoties ne ar vienu ! Bet vai viņi ir laimīgi un uz cik lielu laiku - nezinu ,jājautā viņiem!

grieta_85  nu nezinu. aijai mauķelsonei piemēram, nekas prātīgs neiznāca, lai gan braši pārsolīja konkurenti un pat bravūrīgi izrēķinājās pēc uzzināšanas par tās eksistenci. laulības dzīve tai sanāca kā brauciens ar vecu žiguli apkārt zemeslodei-lej, lej degvielu, bet troksnis lielāks, kā ātrums un kaimiņi arī smejās. pat nē, pieraduši jau. ja vienā vārdā atbildēt-nē, nevar uzcelt laimi uz svešas nelaimes.

Kurts69  Labākie eksemplāri brīvi nestaigā. Var protams gaidīt kamēr būs krīze un pašķirsies, bet ne visi/visas ir tik pacietīgi. Skan ciniski, bet ja jūti ka tas otrs ir tavs īstais, tad vismaz pamēģināt ir vērts. ja nebūs, tad nu neko.

Epifanija  kā var just, ka tas īstais ir tas, kurš jau ir ģimenē, ko tur vēl mēģināt? kurts69 tas ir tā kā aicinājums, lai cīnās par precētiem vīriešiem? īstais būs tas, kurš cīnīsies par sievieti, ne otrādi, palasot šito dažu eksemplāru viedokļus, jāsāk domāt, ka viņiem ir piemetusies kāda zvaigžņu slimība, ko viņi vispār gvelž?

riebekle  Gribu jautāt tiem "gudrajiem", kuri uzskata, ka kāds kādam var kaut ko nocelt. Sakiet, lūdzu, vai pašus jūs tā vienkārši varēs "nocelt"? Man domāt, ka tomēr cilvēks, jebkurš sakarīgi domājošais, pirms spert kādu nozīmīgu soli, tomēr apdomās visas sekas un iespējamos rezultātus. Nezinu nevienu, kas tā būtu "nocelts" vai kādu "nocēlis", jo parasti ir divi pieauguši cilvēki, kas izlemj, izvērtē tikai tad rīkojas. Un tiem, kuriem tipa kaut kas ir "nocelts", es gribētu pajautāt - bet ko tu tikmēr darīji, kamēr tev kaut ko no degunpriekšas "nocēla"?

jadore  09:56
Ir vairāku veidu cilvēki:
1.vispirms domā pēc tam dara (paši uzņemās atbildību par savu dzīvi)
2.vispirms dara pēc tam domā (citi vainīgi par sekām)
3.nedomā vispār, tikai dara (vispār visa pasaule atbildīga par to, kas notiek)
4.tikai domā un nedara neko (teorētiķi PA)
vēl varianti?
:D

Ja nopietnāk, ikviens var kļūdīties. Reizēm cena ir augsta.

Kurts69  Epifanija, es saprotu ka Tev ir viedoklis par it visu, bet cik veiksmīga ir tava attiecību pieredze? Tu esi cieši pārliecināta, ka vari citus mācīt vai kritizēt? Diemžēl ir daļa cilvēku, kas uzskata, ja reiz ir izdevies kādu apgredzenot, tad viss - tas uz mūžu. Nu nav tā! Gribi otru pie sevis noturēt - strādā pie tā. Attiecībās katram ir jāspēj pilnveidoties un augt. Jāspēj saglabāt otram vēlmi būt kopā. Precēts cilvēks nav otra īpašums, tomēr ja attiecībās viss būs lieliski, tad lai kā Tu censtos, vīru sievai neatņemsi. Mūsdienās cilvēki šķiras un precas vairākkārt. Un ko? Nu nav vairs viduslaiki. Neuzticīgas sievas ar akmeņiem nenomētā.

preilene  Būvēt jau var, bet, vai veiksmīgi uzbūvēt, tas ir atkarīgs no abiem būvniekiem.

Vai var izjaukt laimīgas attiecības.. Kas vispār ir laimīgas attiecības? Visās ir cēlumi un kritumi un tieši šajos krituma brīžos jebkuras attiecības ir trauslas. Un tad parādās blakus kāds iejūtīgs kolēģis, kuram var izkratīt savu sirdi, kurš saprot un ar kuru var stundām ilgi runāt, jo viņš uz visu var paskatīties no malas, jo pats tajā nav iesaistīts. Viņš uzskata, ka vainīgs pie visa ir otrs partneris, tāpēc kolēģis šķiet tik jauks. Un tad ir kāds kopīgs vakars ar kokteļiem, kolēģis šķiet pat ļoti pievilcīgs un nemanot paslīd kāja. Tad to uzzin partneris un sākas straujš ceļš lejup. Kaut kā tā. Zinu vairākus šim līdzīgus gadījumus.

Epifanija  to, ka tu nejūties komfortabli savās esošajās attiecībās/ja, tas tā ir/, nenozīmē, ka kādai ir jānāk un jāglābj tevi no tām, tieši tā, tev pašam par tām ir jāuzņemas atbildība un jābūt godīgam pret otru, ar ko esi kopā - vai jums ir pa ceļam! Ja nav, tad jāatsakās no tām un jāveido citas, ne aizmuguriski jāslapstās un jāvazā otrs aiz deguna, un jādot cerības tai otrai, ka esi īstais!:)

Kurts69  preilene, tāda ir dzīve. Un tāpēc dzīvot ir vērts. Vispār jau kājas slīd tiem kam ir vēlme slidot, bet ne katra slidošana beidzas ar ko līdzīgu špagatai. Tas tomēr atkarīgs no vadības bloka cilvēka galvā, kas kājas vai nu tur stingri kopā, jeb tomēr palaiž eņģes vaļīgāk.

preilene  Kurts69, esmu sapratusi, ka ikvienam no mums kādreiz kāda vadības bloka skrūve var atnākt nedaudz vaļā. Tādi nu mēs esam - šad tad paši par sevi brīnāmies. Un tie, kuri skaļi apgalvo "es nekad" melo paši sev. ;)

Epifanija  uz drupām vispār neko nevajadzētu celt, tikai uz drošas pamatnes, kaut vai no nulles!:)

Kurts69  preilene, piekrītu.

Felde  10.36 jaa! attiecibas ir darbs,pie taam jastradaa,lai tas otrs veelas but blakus! 100% ! Cilvekam jabut interesantam,aizraujosam,pavedinosam,iecietiigam,miilam,,,,utt... Tas ir iespejams! un tikai tad otrs baidisies pazaudet,un,pirms spert to soli pa kreisi,domas,vai tas ir taa verts! Un-ja tomer speera-viss,atpakal cela nav,lai kaa te medz diskutet par sapratni un piedosanu... es nespetu ar to sadzivot! Taatad,pirms daram-domajam! Un,ja kads aizskrien necelos,kad tam pamaaj ar pirkstinu....-tas nu jasaprot,vaina ir sevii,ne tajaa,kurs maaj! Man vareetu maat ar zelta stieni,,ja blakus miloss cilveeks,-nu neskriesu! Atcerieties tikai vienu-vainojiet sevi visas savas nebuusanas! vai norakstiet uz likteni,ja taa vieglak! :)

scheriff  Varbūt ne gluži par tēmu. Man šķiet, ka cilvēks vismaz vienu reizi savas dzives laikā pieļauj vienu no kļūdām. Vienalga vai tas ir sānsolis, nepareiza cilvēka izvēle attiecībām, meli, nepārdomātas investīcijas uzņēmejdarbībā, uz pārāk liela uzguns cepot pankūkas, lieks vārds nevietā, vienaldzība vai tieši pretēji pārlieku liela aktivite, utt. Tā teikt - baudīt no labā un ļaunā atzīšanas augļa. Domāju ka vajag (nepieciešams) vismaz tikai vienu reizi nokrist, lai saprastu, ka nekad to vairs neatkātot un iemācīties, kā nepieļaut. Diemžēl cilvēks mācā tikai caur ciešanām, personīgajām.
Mēs sen vairs neesam mazie bērni. Mēs esam pusmūžā, daudzi precējušies, vēl vairāki ar bērniem, dažiem savi uzņēmumi. Tā teikt, nevien vienā sūrā ābolā koduši, un dzīves mācību guvuši. Ja, pat tagad nespējam būt forši, mīļi un gana viedi lai neturpinātu darīt kā līdz šim, tad neesam pelnījuši mīlestību. Vienreiz izdarījām nepareizi, tad kāpēc atkārtot, to kas nenes augļus. Godīgi, ja pēc 30desmit, satiekas divi cilvēki, kuri viens otram patīk un nespēj izveidot mūsdienu laulību - attiecības, tad vai nu abi ir idioti vai arī kādam otrs tomēr tā līdz matu galiņiem nepatika.

rikititikitai  Kā man reiz teica viena veca, gudra kundzīte: Neviens taču neiet pirkt jaunas kurpes basām kājām! Ar attiecībām arī bieži vien notiek tas pats.

Droshs_Plecs  >Nedrīkst piemirst par karmu - Šodien Tu kādam atņemsi viņa partneri , rīt tas pats var notikt ar tevi - tev nocels!

Karma ir tūdaliņu samierināšanās līdzeklis. Labas lietas bieži notiek ar sliktiem cilvēkiem un pretēji.

ViltigaLapsa  Kurts69 ar Preileni abi ir ļoti saderīgs pāris . Abiem morāle mūdienu liberālisms un amorālisms.. Varētu viens otram pēc kāju slīdēšanas filozofiskus apcerējumus lasīt , kam negadās stāstus stāstīt. Viņi ļoti labi viens otru saprastu, neko nepārmestu. :)))) Tādiem jābūt kopā. Nevis jāmeklē kāds normāls kuram ir klasiskās vērtības un tad ar savu slideno domāšanu un rīcību jāsačakarē dzīve.

zirafe  eogistisks pasakums,es pret. Atiecibas tik vienigi ar briviem cilvekim,brivs sirdi un prata.

raina1970  Attiecības, kurās abiem - dzīvesdraugiem, viss ir kārtībā, ir komfortabli, interesanti, katrs no viņiem saņem to, kas nu ir nepieciešams- neizjauks gan.Ja tikai vienam šķiet, ka viss ir okay- tad nu ir gan iespējams, ka kāds no malas varētu paātrināt to procesu- kad iet katrs savu ceļu.Un atcerēsimies jau tomēr- ja cilvēks nevēlas iet pa kreisi- viņš vienkārsi neiet, lai vai kā tur kāds/-a izpildītos..ja vēlās- tad iet, pietiek kaut garām paiet.Par jaukšanos citu attiecībās, ģimenēs- dzīve jau nav viennozīmīga- var sanākt galīgi greizi , un var sanākt tā, ka ar to it kā jaucēju- kopdzīve izveidojas gara un laimīga.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu