Vai sievietei ir jāstrādā?

Te diskusijās ir izskanējuši viedokļi, ka sievietei ģimenē nebūtu jāstrādā, bet par ģimenes materiālo labklājību ir atbildīgs vīrs. Cik zināt dzīvē tādas ģimenes, kur sieva nestrādā algotu darbu, bet nodarbojas ar saimniecību, bērnu audzināšanu, hobijiem un skaistumkopšanu?

MonaLiza  Man tas neder. Man būtu garlaicīgi. Patīk darboties . Mans viedoklis ir ,ka tādas sievas vīri arī visbiežāk atstāj. Jo viņas iesūno,paliek garlaicīgas,stagnē.
Vēl tā 100%atkarība no vīra naudas...kas notiek ja viņš aiziet. Nav pat bezdarbnieka pabalsts..diez vai šis maksās :)))
Par vecumdienām vispārpensija tādai grezelei nebūs. Drūmi tas viss izskatās perspektīvā.

Jurijs55  Ja, Vācijā vïrieši līdz 1950_iem gadiem uzskatīja ka nav jāstrādā - sievietēm bija jāprasa vīriem rakstiska piekrīšana ja viņas velēja säkt strādāt.

Nate  Interesanti, kā Latvijas sieviete nesakrājusi 30-40 gadu darba stāžu, aizies pensijā? Kurš viņu uzturēs. Vīrs gan jauka būs nolicis karoti/ spriežot pēc vīriešu vidējā dzīves ilguma LV/ un bērniem nav pienākums vecākus uzturēt, jo visticamāk paši knapi kulsies ar iztikšanu.

Spoguliitis  Par ko miinusi? Ash pieci gabali. Kas es kaads ljimonaars, kas tagad savu hareemu suutiishu peljnjaa un sievas buntojaas! :) :) :)
Skaidri un gaishi rakstiis - maneejai, un nevis jumsiim. Juus darbaa nesuutiishu. Kaut kur citur gan vareetu :)

Geisha  Sievai jāstrādā algots darbs, jo redz vīrietim ir grūti uzturēt sievu un bērnus. Ak nabadziņš..... Bet vai tad mājas kopšana, bērnu audzināšana nav darbs? Bet nē vajag to sievieti nodzīt darbos kā tādu kolhoza zirgu - darbs, māja, bērni un tad vēl lai ir smuka, kopta, seksīga, laipna, smaidīga. Sieviete drīkst strādāt uz 0,5 slodzi tikai sava prieka pēc nevis, lai būtu pamatpelnītāja. Normāls vīrietis nepieļaus, ka sieviete nāk no darba nogurusi. Vīrietim ir tikai veselīgi daudz strādāt un par ģimenes labklājību gādāt citādi visādas dumas domas nāk galvā. VĪRIETIS IR RADĪTS DARBAM.

Jurijs55  09:25 Ah, Arbeit macht frei !

burleska  Domāju, ka sievietei jābūt iespējai nestrādāt algotu darbu, ja viņa to vēlās. Jo tas, ko vīrietis vēlās no sievietes, varbūt tikai īpaši ģeniālām būtnēm ir savienojams ar algotu darbu, kur nu vēl, ja viņa ir galvenā pelnītāja. Savukārt, ģimenēs meitenes jāmāca gūt piepildījumu arī, darot mazos sieviešu darbiņus, gatavojot ēst, radot mājās pozitīvu vidi un tml. Grūti gan iemācīt to, ja pati esi sieviete, kas orientēta uz karjeru, bet vajadzētu.

Epifanija  nevajadzētu gan sakrāmēt šo materiālo labklājību uz sievietes pleciem, kas laika gaitā viņu tikai piebeigs, jo atšķirībā no vīriešiem, kuri pieiet šai lietai virspusēji, sievietes mēdz ieslīgt līdz pat niansēm, ja mēs par tādu īstu strādāšanu, bet ja aiziet uz darbu un pasēdēt 8 stundas, kādēļ gan ne vai nav vienalga, kur sēž mājā vai darbā un ja vēl oho pa rokai, dažus te pat mājās tad nedabūt...

coldlands  Lāpstu rokas un lai rok, nenāks dumjas domas galva.

rokons  Jāatceras, ka nekas nav mūžīgs. Arī pelnošais vīrs ne. Katram Cilvēkam jāspēj par sevi parūpēties lai izdzīvotu

Epifanija  coldlands nez vai es, ja man iedoto rokās lāpstu, kaut ko raktu, es tā "paraktu"! onkuļiem arī dažreiz ir pilna galva ar dumjībām...

runcizs  Viedokļi ir dažādi. Kādreiz personības izaugsmes trenere, ezotēriķe, teoloģe (piedodiet, ja visas kvalifikācijas un zinātniskos grādus neatceros) Anna ex. Lieckalniņa, ex. Krimele, again Lieckalniņa intervijā izpaudās, ka algots darbs esot viena no vīrieša vardarbības formām pret sievieti. Sievietes sūtība esot, kā "Ceplī" Nagaiņa meitai: daiļot dvēseli...

Spoguliitis  Mana dveesele taapat ir dailja! :)
/aiziet lasiit Nikonovu/

ketija64  Vīrietim jānodrošina SAVI bērni līdz pilngadībai, vai ja mācās, līdz 24 gadu vecumam.Sieva nav jānodrošina,bet katrs dara kā spēj un uzskata par pareizu.
Es laikā ,kad man nebija darbs strādāju mājās, rakstīju studentiem studiju darbus :) mazliet nopenīju ,kad no bezdarbnieku pabalsta maksāja maz (pēdējos 3 mēn.)
Uzskatu ,ka pašai sievietei ,lai neiedzīvotos mazvērtības kompleksos ir jāiegūst laba izglītība un tad jau arī varēs savu labklājības līmeni celt pati.

ketija64  atvainojos par kļūdu :) nopelnīju

Lovetta  hmm...vienmēr esmu strādājusi, izņemot 3 gadus dekrēta atvaļinājumu. Sievietei vajag savus ienākumus, lai nebaltā stundā nepaliek uz driķera. Kas nekaiš, ka nav nevienam nekas jāprasa un nav jāatskaitās, ko un kā ar savu naudu dari.

ieva03  Nu negribetu gan tik daudz strādāt,kā tagad,bet nu 3-4 dienas nedēļā,pa 6.st dienā,tas priekš sievietes būtu ideālais variants,jo sievietei pietiek darba arī mājās.Un cik labi ,ka pašai savi ienākumi,nav nevienam jālūdz un jāprasa,jo man patīk labāk tā---dod dieviņi otram dot,ne no otra mīļi lūgt. Tāda mana doma par šo tēmu.

Ieva_no_Kurzemes  Darbs, karjera un personīgie ienākumi dod drošības sajūtu, kas katrai sievietei svarīga. Varētu būt jautājums par algotā darba apjomu stundās. Sievietei algotu darbu vajag strādāt ne pārāk garas stundas, bet ar prieku, tad arī mājās varēs darboties saviem mīļajiem par prieku.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu