Vai sievietei ir jāstrādā?

Te diskusijās ir izskanējuši viedokļi, ka sievietei ģimenē nebūtu jāstrādā, bet par ģimenes materiālo labklājību ir atbildīgs vīrs. Cik zināt dzīvē tādas ģimenes, kur sieva nestrādā algotu darbu, bet nodarbojas ar saimniecību, bērnu audzināšanu, hobijiem un skaistumkopšanu?

coldlands  Epifānij, nu ko muļķības runa. Onkam galva tik ģeniālas domas, idejas nāk.
Vai daudz tantu izgudrotāju mēs zinām, ni-ni, bet onkam ohohoooo.
Es tagad shodu pat nevienu tantu nenosauktu, kas nesusi kādu labumu cilvēcei.

Ieva_no_Kurzemes  12:53
Chris1986, visiem vajag darbu, ko strādā ar prieku. Ja vīrietis tādu neprot atrast, tad lai betonē tiltu....ar prieku.

Tinga  Sievietei var strādāt, ja viņa to grib...Ja vīrietis ģimenē pelna tik, lai ģimene nodrošināta, tad sieviete var arī nestrādāt, bet nodarboties ar ģimeniskuma un mājas sajūtas nodrošināšanu-bērniem, ēst gatavošanu, dārzu, sunīšiem, kaķīšiem...Katra ģimene izlemj tā,kā tai ir pieņemami...Tas ir briesmīgi, ja sievietei jādzenas uz darbu, jo jādomā par ģimenes uzturēšanu...tad lomas ģimenē ir sajauktas...

av2  Sievai buutu jaastraadaa darbs, kurs air reizee arii hobijs, ne naudas deell.Protams ja nav 3+ vairaak beernu ggimenee, tad laika neatliktu.
Bet diemzzeel muusdienaas, arii vinnaas, sievietes , grib, un grib, un grib...vissu ko, un nopelniit vienam to ir tuvu neiespoeejamiibai, ja neesi pie siles. Ir jau eksemplaari, kas saak ssanceet 3 darbus, 24/7....lai tik izpatiktu sievietei....un aizssancejaas liidz kapam. Tolks ta kaads?
Taapeec cilveeki izveelaas dziivot arii vieni, viens no iemesliem.

anis  Līdz šim neesmu sapratis,kā bērnu audzināšanu,sadzīves soli, var neuzskatīt par darbu! Ja to dara citu mājā-tad jā,savā-nē? Vai tikai atalgojuma saņemšana to izšķir? Un ja vienlaicīgi pieskata savus un citu bērnus? Visu mūžu esmu strādājis ne mazāk kā divās oficiālajās darba vietās. Kad mīļajai bija vaļa,iespēju robežās nāca talkā... Ja visu tā strikti nodala,tad kam viens otram? Kaut kādā veidā ar visu var tikt galā arī viens. Viss taču atkarīgs no pieejas,prasību līmeņa un kvalitātes...

AivarsN  Dabiskā vidē abi var dzīvot un strādāt mājās,darbus kas katram labāk padodas,vai kopīgi. Tas ir ideālais ģimenes modelis un tāpēc arī nebija iemesla šķirties. Tajā pilsētas cietuma kamerā loģiski ka sievietei nav ko darīt,kur nu vēl vīrietim. Tur arī rodas problēmas un šķiršanās. Iepriekšējos gadsimtos vīrieši saņēma labāku atalgojumu,tāpēc sievietēm nevajadzēja iet strādāt. Tagad vairumam strādājošo atalgojums ir nepietiekams,lai viens pelnītājs varētu nodrošināt ģimeni. Arī tādas pensijas agrāk nebija un nevarīgos vecākus uzturēja bērni. Tagad tiešām sievietei bail sēdēt mājās,jo ja vīrs nomirst agrāk,viņa vecumdienās paliks bez iztikas līdzekļiem. Žīdi par visu ir padomājuši,lai paverdzinātu visus uz pilnu slodzi.

Spoguliitis  Sieviete. Peec 40. Ar beerniem nedziivo kopaa. Viena pati dziivoklii. "Vaiga sviedros" rausies ar maajas darbiem(kaadiem?)...? Lai viirietis atnaakot maajaas ar alinju rokaas, pirstu diivaanaa, skatoties hokji...? Un vinjsh par shaadu dziivi maksaatu...? Aha, tuuliit! :) :) :) Viirietis straadaa, bet sieviete skaista? DaNuNah! :)

Sara7  Vispar, ta ir liela priekshrociba, ja sieviete var but majas un audzinat bernus un cept kukas.
Un, tiesham, cepuri nost tam sievietem, kam tas patik un dara to ar godu.
Galvenais, spejigi pienjemt sapratigus lemumus, lai velak nebutu janozhelo.
Pati nepiederu pie majsaimniechu kategorijas. Jadoma par pensiju:))

coldlands  ...pirstu dīvānā.....
A kur tad interesanti būtu zināt, lai pirž, skriet katru reizi āra, vai uz tuljkeni. Tā jau par sportsmeni var palikt, un nokavēt labākos mirkļus hokji.

burleska  14:43 Bet protams. Labāk, lai sieviete atnāk no darba uz mājām, kur vīrietis dzer aliņu un skatās hoķi, un metās uz virtuvi gatavot ēst, pēc tam piekopj māju, pārģērbjas seksīgākās drēbēs un apsēžas pavedinoši blakus, cerot uz intimitāti un seksu. Cik nu tam vīrietim pēc tā aliņa potences palicis.

Spoguliitis  15:22. Ir kas maksaas par to,ka jums visa diena paies taisot to smukumu(dikti nolaists, ja?) - Luudzu! :)
P.S. Un ar saveejo, mees kaut kaa jau sarunaasim! Kaa gatavot eest un kaa kopt maaju :)

murgur  Jāskatās kāds attiecību modeli apmiera abus pārī iesaistītos. Ja vīram laba alga un var atļauties uz turēt sievu,kura nestrādā un gan viņš vēlas, lai sieva sēž mājās, gan sieva vēlas, tad lai jau. Savādāk ir, ja vīram maza alga, bet sieviete vēlas parazitēt ,bet vīrietis īsti nevar to pavilkt, vai arī varianti, ja vīrs labi pelna un vēla, lai sieviete sēž mājās, bet sievietei nav tāds modelis pieņemams, bet vīrs draud ar pamešanu, ja viņa ies strādāt, jo vēlas pakļaut sievieti, kontrolēt.
Man personīgi tāda ilgtoša sēdēšana mājās nebūtu pieņemama, liktos degradējoši.
Sievietei jāspēj sevi nodrošināt, jāiekrāj ,kaut kāda darba pieredze, darba stāžs,lai būtu pensija. Ko darīs, ja vīrietis nomirs, vai arī viņam apniks? Tāpat tādu 60gadīgu bez darba pieredzes labākā darbā par apkopēju, pārdevēju neņems un arī ar tādu algu nevarēs atļauties pastāvīgu dzīvi.

murgur  Zinu pāris tādas ģimenes..Daļa tādu ģimeņu ir ,jo vīram ir labs darbs, vīrs un sieva vēlas tādu modeli. Visam pietiek naudas. Otrs ir modelis- vīrs velk visu ģimeni uz saviem pleciem , knapi izvelk, bet sieva nevēlas īsti nekur strādāt. Pamatvajadzības ir nodrošinātas(jumts, ēdiens, drēbes no humpalām), bet neko arī vairāk nevar atļauties!

MonaLiza  kris tavs koments 12:41. atbildu !!! tā dzīvē notiek un vīŗiešiem tādas patīk. sievietes nepareizi domā ka vīr. galvenais viņu izglītība, gudrība. Vīriešiem galvenais ir sievietes izskats. ja tas ir izcils tad viņi dara visu ko viņa vēlas.

Momo  Ļoti novērtēju brīvdienas, tad ir laiks un gribēšana kaut ko foršu uzgatavot, palutināt ģimeni, tad arī mājas kārtošana bez steigas var būt patīkama. 7 dienas nedēļā un visu laiku tikai virtuve, dārzs un māja būtu par traku, apniktu un sajustos kā pelnrušķe. Darba nedēļa varētu būt trīs dienas, būtu ideāli. Varētu gan sabiedrībā iziet, gan naudu nopelnīt, gan mājās visu sadarīt, citādi brīvdienas paiet tam un, piemēram, riteņošana ar savējiem izpaliek.
Reāli zinu kādas 3-4 sievietes, kuras dzīvo pa māju, vīri uztur. Bet viņām ir sabiedriskie pienākumi, skolā vecāku padome, dejošanā grupu koordinatori. Mājās vien nesēž.
Bet mūsdienās reti tā var, ekonomika ir pārkārtota tā, lai piespiestu ģimenes no šāda modeļa atteikties. Pirmkārt, atalgojums parasto darbu sektorā nesedz ģimenes uzturēšanas izmaksas, otrkārt, pensiju un sociālās drošības sistēma ir būvēta uz katra indivīda iemaksām, nevis ģimenes.

uzplanaledus  Katrā ziņā nodrošināties finansiāli ir svarīga lieta. Ja nauda augtu kokos, un nebūtu par to jāstreso, tad attiecības visiem būtu labākas. Pietiktu laika sev un citiem. Ja sieviete ir noskrējusies pa darbu, pēc tam mājās, vislielāka vēlēšanaš ir vienkārši izgulēties.

Spoguliitis  To 18:45. Nu izcils vai nee, bet maaciits krokodils man nav vajadziigs. Varbuut jums ir? Nu taa godiigi, ko? :) Taapat arii tupa Baarbija tiek pasuutiita paaris kvartaalus taalaak.

Tessa  Spoguliitis paris triis gadus te nav radiijies. Atnaca histerisks un siekalas spljaujošs, ka oho Aģiks. ko tev sievietes pa sho laiku nodariija? nodarbinaja? atnjema naudu? tereja aliņam atliktu zanačku Libressem?
nu paklau, pie ta tak nav vainiigi citi oho PA pasazhieri, lai lasiitu tavas uberprogressivas vaimanas attieciiba uz tavas sievietes vietu tikai tapec, ka tev nodariija pari.

sanjemies un esi vecis, nevis trusis ar purduļiem bilde. riebj histeriski veči.

Spoguliitis  To 20:35. Nekas gan paardziivosiet :)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu