Gaume, stils un secinājumi par cilvēku

Cik lielu nozīmi iepazīstoties ar cilvēku jūs piešķirat tam, vai sieviete/vīrietis ir gaumīgi vai varbūt dārgi apģērbts?

Sara7  Ieveeroju sakoptus un patiikams cilveekus.
Ja Tu sevi sakop, Tu sevi cieni. Ja Tu sevi cieni - Tu cieni arii citus.
Pilniigi vienalga, kaa cilveeki gjeerbjaas, galvenais, lai labi juutaas.

Spoguliitis  Sakopts cilveeks ne vienmeer ir kriteerijs. Taapat kaa gaumiigi gjeerbts.

burleska  Manuprāt, tie zābaki pāri celim tagad modē. Ja nē, varat palabot mani. Bet noteikti modē ir botu tipa apavi pie kleitām. Nesen atklāju un tagad baudu šo iespēju pie kleitām pievilkt kaut ko ērtu, pie tam, ja tas vēl ir modē. Bet uz randiņu gan izvēlēšos kaut ko konservatīvu, jo vīrieši šinī ziņā reizēm dzīvo pagājušajā gadsimtā.

Svece  Iepazīstoties ar cilvēku atkarībā kā ģērbies un sakopies var rasties vai nerasties seksuāla interese
vai arī nē. Ļoti seksīgs ir noslēpums- piemēram gari svārki ar šķēlumu ir seksīgāki par miņukiem. Var jau te liekuļot ka apģērbam nav nozīmes , bla bla bla- bet pirmā iespaida momentu ļoti nosaka arī apģērbs. To dvēseles skaistumu un visus citus labumus var pagūt arī neatklāt ja pirmais iespaids garām.

Sara7  13:05
Nee, nav.
Tikai izteicos, ko ieveeroju.

Geisha  Atceraties Laimdotu Roni, Elzu Radziņu, Viju Artmani, Lilitu Ozoliņu,.... - šarmantas sievietes. Kā viņas prata iznest savi arī ikdienā. Tagad biežāk sievieti var redzēt tirgus pufaikā, džinsenēs, īsi nogrieztiem matiem un krosenēm kājās. Aci nav kur vairs piesiet. Šāda sieviete nekad neies kā Merlina Monropa pa dzelzceļa platformu filmā "Džezā tikai meitenes".

TuvaaTaale  Mans nerealizētais jaunības dienu sapnis bija vēlme kļūt par apģērbu dizaineri / modes mākslinieci.
Nekomentēšu, jo par šo tēmu man būtu daudz sakamā. Viena vārdā sakot - neatzīstu apģērbā nevienu % sintētikas. Vēl kas. Ar apģērbu var veikmsīgi maskēt "trūkumus" (nosacitos) un izcelt (pasvītrot jeb akcentēt) stiprās puses.
Akli sekot modes tendencēm vai aktualitātēm, neievērojot vispārējo kopskatu ir... muļķīgi, lai neizteiktos spēcīgāk.
Sīkāk nekomentēšu.

Nellda  kas ir ar tām sandalēm? it kā toleranti cilvēki, bet nē melnas zeķes sandalēs nevilksiet. bet kkāds tur stilists rozā biksēs tomēr ielīdīs. bude laikam. es pats tāds apmierināts - redz kāds man stiliņš. rūpīgāk paskatieties uz ielas. tad jau jāpakarās uzreiz, jo visi nepareizi saģērbušies.

drīzāk bezstils ir resnu kuņģi pārvelt pāri bikšu malai

neko  "it kā toleranti cilvēki, bet" - tolerants cilvēks ir cilvēks kas kaut ko pacieš (ang. tolerate = paciest). Bet ja kaut ko pacieš - tas vēl galīgi nenozīmē ka patīk:)

krumuzagis  ir jau nozīme apģērbam, bet kā jau visi strādā, tur jau katram sava forma, bet kad iziet cilvēkos, jau jāskatās kas tas ir par pasākumu.

Tumsa  Apģērbam būtu jābūt tīram un bez smaciņas!
Stils katram savs - vai nu sakritīs ar manējo, vai nē- to tad piefiksēšu. Nav nozīmes īpaši censties, jābūt dabīgam.
Uzvalku gan nevajag speciāli vilkt.

never_pa  Pievēršu pat ļoti lielu. Dārgi neinteresē, bet gaumīgi gan. Un vēl 3 pamatlietas -zobi, nagi un kurpes.

fargo  "Apģērbam būtu jābūt tīram un bez smaciņas!"
un tas ir viss, gandrīz. ārējais veidols ir kulturālās saistības. cilvēki dažreiz saka - ai, man uz visiem ir nospļauties. un tomēr, tas pats cilvēks nestaigā pliku dibenu pa ielu.

tās ir sociālās normas. arī apģērbā.

tolerance. tolerance NAV laba īpašība pati par sevi. pēdējie trīs vārdi ir svarīgi teikumā.
kāpēc? jo tolerance gandrīz vienmēr ir kompromiss ar sirdsapziņu. cilvēkam var būt viena vai savādāka vērtību sistēma. bet ar toleranci ir tā, ka jo tās ir nepieciešams vairāk, jo pašas personas vērtību sistēma mimikrē līdzi citai.

tad ir jautājums - kura ir labāka, kam sekot. kādām uzvedības normām dzīvot līdzi? visām? tas nav iespējams. nevienai? arī tas nesanāks. kas tad notiek?
pakļaujas vājākie! jo mazaks ir kulturālais spiediens, jo vieglāk cilvēks noslēdz kompromisu ar savu vērtību sistēmu.

vai var tolerēt bez kompromisa? tikai noteiktos gadījumos. ja cilvēks neaizrāda kolēģim par smirdoņu, tad tā uzvedība izplatīsies. bet ko cilvēks grib? cilvēks grib sekot vērtību sistēmai, kurā cilvēki smird? ja tā, kāpēc? un otrādi. tolerance nav laba pati par sevi. un iejūtība nav viens un tas pats, kas ir tolerance.

coldlands  Redzu, bet neaizrādu. Ir apģērbi, kas šausmīgi patik, bet nepērku, nevalkāju jo zinu ka nepiestāv.

Luusila  Tēva krustmāte reiz nevarēja tikt uz kādu pasākumu. Pēc tā viņa izprašņāja manu mammu,- kas tai kundzei bijis mugurā, un kas šitai. Muterīte bija tik apjukusi, un izmisumā izgrūda, ka plikas tās kundzes nebija, bet kas tieši šīm bijis mugurā, viņa pateikt nevar. Var atstāstīt runāto, bet par drēbēm lai neprasa.

Cik man ir pretīgi cilvēki, kas satiekoties nevis skatās acīs, bet skenējoši nobrauc ar skatienu no augšas līdz lejai...brrrr. Tad runā ar manām kurpēm, sveicinies ar manu mēteli, ja tas tev svarīgāks.

TuvaaTaale  Cik man ir pretīgi cilvēki, kas satiekoties nevis skatās acīs, bet skenējoši nobrauc ar skatienu no augšas līdz lejai...brrrr. Tad runā ar manām kurpēm, sveicinies ar manu mēteli, ja tas tev svarīgāks. (c)

Luusila + 100

Felde  Man zelts,kazoki un brendu lupatas-neko neizsaka. Lai gan loti svarigi ir,lai cilveks gaumigi gerbts,tirs,ar smaidu acis! Ari letas drebes var kopa sabidiit-un radiit dargu izskatu.... Esmu to macijusies,un tas nav gruti! Sievieti svarkos un papeedisos verteju stipri paarak,ka bikses un bez papeeziem. Virietim,lai kadu stilu izveletos-galvenais pie ta gaumigi pietureties,un nejaukt dazadus stilus kopa. Un pamatzinasanas stilistika,loti palidz saposties...iesaku katram,kautvai sakumkursinu iziet-ik viens tad jutisies parliecinataks un drosaks,neatkarigi no auguma parametriem un proporcijam. Bet visa pamats ir kermena un dveseles tiriba... :)

Geisha  Kādi mums tie Lv stilisti? Vienkāršs HA! Paskatijos tos raidījumus "Ekstrēmās pārvērtības, Ievas pārvērtības". Raudiens nāk nekas vairāk. Galvenais sievietei nogriezt matus. Vai tad matus kādā mezglā sasiet nevar? Un nu tā lētā bižutērija..... Fui! Un paši diženie stilisti kādi? Tik vien kā tā gudrā runāšana. Kā var pie klasiska kostīma uzaut krosenes? Krosenes taču sporta apavi. Tad nu ko brīnaties, ja baba Klava iet pa ielu pļūtenēs un Krokšos. Saskatijās stilistu ieteikumus un lūk rezultāts.
Pati apģērbu izvēlos rūpīgi. Apavus atbilstoši apģēŗbam. Pati šuju. Gatavus apģērbus pērku reti. Ļoti skatos apģērba un apavu kvalitāti.

nakunakutekuteku  Pēc apģērba var spriest par cilvēku...jāsmejas.Vai tad reizēm negribas čībās aizšaut līdz bodei?Es tā mēdzu darīt un,ziniet,atlaides nedod:):).

coldlands  Viena tēma tantam nepatik nevīžīgi onkas, bet jau cita viņas spriež par skatīšanos acis, smieklīgi.
Laikam jau dundukiem jāpaskaidro ja jau pašiem prātiņa nepietiek, ka cilvēks tiek vērtēts gan pēc sejas, stājas un drēbēm, bet ne jau brends, zelts vai kažoki, bet gan stils, prasme saskaņot pidzacoku ar kerzaciem, lielu puķi priekskabata, rūtainu kepku, un papirosku zobos.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu