Līdz cik gadiem jādzīvo pie vecākiem?

Mana māte savu dzīvokli dabūja par sertifikātiem un naudas no iepriekšējā dzīvokļa pārdošanas. Mūsdienās tas vairs nav iespējams, tādēļ es nemaz par savu mājokli nedomāju, kaut arī man ir tuvu 30. Manuprāt ir nenormāli tērēt 1/3 daļu no algas tikai dzīvokļa kredītam vai īrei.
Kā jums šķiet?

Garoznieks  Pēdējais laiks domāt par savu dzīvokli. Un nekādā gadījumā (!) to nepārdod, pat ja pārvāksies pie sievas un liksies, ka nodzīvosi ar viņu visu mūžu.
Izšķirsies, pēc gadiem 20, paliksi pie sasistas siles! Un tad gan būs grūti dabūt kādu sirdsdraudzeni, skatīsies uz Tevi ar lielām acīm.

fargo  sava mājvieta ir mūža projekts. daudziem. piem. sanfrancisko istabas(nevis dzīvokļa) īre "noēd" nevis trešdaļu, bet divas trešdaļas zemākās algu saņēmēju daļas ienākumu. oficianti, kurjeri un līdzīgu profesiju strādnieki atdod 2/3 par ŪĶI. vienu istabu. un nevis kaut kādu normālu istabu. ūķi. kaut kādas domas par dzīvokļa iegādi tad ir līdzīgā līmenī kā sapņi par lidojumu uz mēnesi.
ta kā, lai kaut ko novērtētu ir jāsalīdzina.
par lv. tēmā minētajā gadījumā tad būs jāgaida uz mantojumu, t.i. kamēr māte nomirst. un 1k šobrīd latvijā ir vidējā alga, ja nemaldos. nav skaidrs, par kādām tālejošām fantāzijām var vispār būt runa, ja 29 gados vesels vīrietis ir spējīgs nopelnīt tikai vidējo algu. nu, labi. bet tad nav ko fantazēt par dzīvokļa pirkšanu.

ube  Parazīds.

Drole  Man shkjiet, ka saldaa dziive var speeji beigties, ja memme sadomaas appreceet kaadu jaudiigaaku muzhiku, kas trollim iedos ar kaaju pa peecpusi.

DanaL  Gan jau, ka mamma tev vēl joprojām arī pamperus pērk?

Epifanija  Pec vidusskolas beigsanas ir jatin makskere citadi velak vairs nevar pacelt pakalu..

riebekle  Ja mammai nav iebildumu un pats jūties ok, tad nav problēmu - dzīvo tik ilgi, cik mamma ir ar mieru un cik ilgi pats vēlies.
Pati saviem bērniem skaidri un gaiši pateicu - uzturēšu un paturēšu, kamēr mācās, pēc tam vēlams savu dzīvi iekārtot pašiem, vai arī jāpiedalās ar savu pienesumu kopējā budžetā, palīdzot uzturēt saimniecību un sadzīvi. Lielākais bērns šobrīd pelna pats, īrē dzīvokli pats, ir spējis pat iekrāt un šad tad vēl palutina vecākus. Jaunākais mācās, tāpēc dzīvo ar mums, kabatas naudu nedodam, iztiek ar savu stipendiju un spēj pat braukšanas kursos iet par savu naudu. Man patīk, ka bērni paši savu naudu un dzīvi plāno. Mīlu viņus, bet sevi arī. :)))

Epifanija  Lai pec vidusskolas beigsanas varetu izzlidot no ligzdas un neatgriesanos nak paliga ar visiem iespejamajiem veidiem pasi vecaki bez vecaku palidzibas nevienam tas nav sanacis godam un neiekuloties nepatiksanas tai skaita atro kreditu izmantosana utt.

Cemodans  Dzīvo mierīgi, veido uzkrājumus, ja atradīsi kādu sievieti, viņa ātri izdomās ko ar jūsu naudu un dzīvi iesākt 😀

Labrador  Latvijā daudziem , izmantojot sakarus , vecāki to mājokli iekārto , kā arī nokārto atvases iefiresanu kāda amatā valsts pārvaldē , pašvaldība. Šādi cilvēki ir visai vieglpratigi un neuzticami , taču tiek uzskatīti par veiksmīgiem. Laukos savukārt pazīstami tie , kuri dzīvo ar vecākiem dēļ tā , ka jāturpina dzimtas saimniecība. Daudzu viedokļus vispār var neņemt vērā , jo cilvēki dzīvo dēļ pontiem - cenšas tēlot tādus , kādi viņi nemaz nav.

Asenizators  Noteikti - līdz pensijas vecumam.

edding  Kāpēc obligāti jāiet prom. Mēs dzīvojam kopā 8 cilvēki. Tiesa, tā ir māja, ne dzīvoklis. Toties nav ne par ko jāpārmaksā, ne par vecāku aprūpi, ne mazo pieskatīšanu, ne simtu simti katram par komunālajiem.
Autors, kā nojaušu, precēties netaisās. Kādēļ viņam būtu jāpamet māte? Kādēļ jāpērk vēl 1 dzīvokli. Ārzemnieki brīnās, kad redz, ka LV lielos autiņos brauc tikai 1 cilvēks, ka māja jābūvē uz lieliem apbūves gabaliem un vēlāk par tiem spiesti maksāt nenormālus NĪN. Mēs esam izšķērdīgi. Nevajag skatīties uz bagātajām valstīm, piemēram Zviedriju, Norvēģiju. Tur citas algas, tur cilvēks paņēmis kredītu zina, ka spēs atdot, nav kā LV, no sākuma kredītu pakaļ met, pēc tam ņēmēju izmet no īpašuma un vēl visu atlikušo mūžu liek maksāt par to, no kurienes izmests.
Tad jau daudz prātīgāk ir īrēt /protams, ja spēj pieņemt, ka par sveša īpašuma izmantošanu ir jāmaksā/. Ja kas, var pārvākties uz lētāku, vai tālāku no centra.

erixx  Līdz 60 vismaz māte uztura

olita112  ..sajuta, ka mammas navi gaida(

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu