Līdz cik gadiem jādzīvo pie vecākiem?

Mana māte savu dzīvokli dabūja par sertifikātiem un naudas no iepriekšējā dzīvokļa pārdošanas. Mūsdienās tas vairs nav iespējams, tādēļ es nemaz par savu mājokli nedomāju, kaut arī man ir tuvu 30. Manuprāt ir nenormāli tērēt 1/3 daļu no algas tikai dzīvokļa kredītam vai īrei.
Kā jums šķiet?

Reds  Nu re - te tev ir feminisma rezultāts. Vīrietis iepriekšejā tēmā raksta ka pelna pusotru tūkstoti(50% virs vidējā), bet izaudzināts tā ka baidās nopirkt mašīnu vai noīrēt kaut vienistabnieku mikrorajonā.

Vienīgais jautājums kā var pelnīt vairāk par minimālo cilvēks, kurš nespēj uzņemties nekādu atbildību?

etc  1. Dzīvokli īrēt tiešām nav īsti pareizi. Ja var atļauties, tad ieteiktu jau tagad pārdot mātes dzīvokli, paņemt kredītu nelielai mājai, un abiem uz turieni pārcelties. Kādu trešdaļu algas ieguldot hipotekārajā maksājumā, pēc 25-30 gadiem Tev šī māja būs 100% īpašumā. Kurā Tu varēsi dzīvot ar savu potenciāli iespējamo ģimeni vai bez tās.
2. Uzkrājumi - dīvaini, kam tad Tu krāj? Sadzīves tehniku tagad met pakaļ uz bezprocentu kredītiem; skaties, pusgads - un Tev veļas mašīna vai TV jau nomaksāts. Telefons - jebkurš operators par 30-40 EUR/mēnesī iedos labu labo viedtālruni ar nomaksu 2 gados.
3. Māte reiz kļūs veca un slima - kā tad Tu domā iztikt bez auto?
P.S. Nenosodu tēmas autoru. Kamēr biju jauns un dzīvoju viens, arī daudzas lietas nelikās vajadzīgas. Apprecējos - tad gan... Bet tas jau cits stāsts.

janisb  Ja vienīgais bērns, tad mierīgi vari turpināt šādā veidā, ja vieniīgais neesi tad nāksies māti kārtīgi uzturēt, lai nesanāk kā urļikam kādā no iepriekšējām tēmām. Principā jau tas ir stāst par ambīcijām, jo tās zemākas, jo lielāks iespējas pavadī vecumdienas kā bomzim...

edding  etc-es īsti nesaprotu, kādēļ kundzei gados un vientuļam vīrietim vajag māju. Tu laikam nezini, cik darba, ieguldījumu prasa māja. Par kredītverdzību nestabilajā Latvijā, nemaz nerunāsim.
Pēc 25-30 gadiem autors būs vecs, vientuļš večuks, kuram līdz finišam/ es atvainojos, bet ņemot vērā statistiku par vid. vīriešu mūžu pie mumsīm/ vairs daudz nebūs palicis. Kam to māju vajag? Radu bērniem- mantiniekiem par ko tiesāties savā starpā?
Bet autiņu gan jau ar laiku nopirks, jo naudiš būs, kredītu par nesaprātīgiem % ņemt nepieciešamība nebūs.

Labrador  Edding - viss dēļ pontiem. Latvijā cilvēkam par pašsajūtu svarīgāks ir apkārtējo viedoklis. Piemēram auto iegāde vai tā ņemšana kredītā. Cilvēkam Latvijā nevajag piemērotu pārvietošanās līdzekli , jo baidās , kā viņu izsmies. Tāpēc cilvēks ieliņām parādu jūgā , lai radītu attiecīgo iespaidu.

Cemodans  Varjaubūt esi incesta upuris kā Psiho, Hičkoka filmā.

volmarietis  ja mate dod pupu tad var dzīvot

JurisK  Īsti nesaprotu - kas vainas, ja dzīvo ar vecākiem? Un ar vidējo algu, ap 1000eu, principā ir neiespējami nopirkt dzīvokli vai sākt būvēt māju, kas vēl neiespējamāk. Pirmajai iemaksai jabūt ap 15000, pluss-mīnuss. Ieķīlāt vai pārdot mātei piederošu īpašumu - vispār stulbums. Tādu cilvēku ir ļoti daudz, ne sliktu cilvēku un ne stulbu. Hemingvejs viņus nosauktu par zudušo paaudzi, tas gan viņam bija citā sakarā. Meitas vēl var cerēt uz bagātu precinieku, kamēr jaunas, dēliem sarežģītāk, jo diez vai līdzīga līmeņa daiļava samierināsies ar tādu precinieku. Bet diviem jau būtu daudz labākas izdevības nokārtot sadzīvi.

LoveLove  Piekrītu edding viedoklim ! Agrāk visas paaudzes kopā dzīvoja. omes mazbērnus skatīja. Viens otru apčubināja. Un vecam cilvēkam nav labi vienam dzīvot...
Komentāri vnk pretīgi. Bet tas ir šo komentētāju stils . Neiedziļinoties vienkārši nodirst !

Ja labas attiecības ar mammu var dzīvot kopā līdz izlem veidot ģimeni. Tikmēr iekrāj , ja gribēsi savu mājokli būs 1 iemaksai un vēl kam.

liedags1  Kārtējo reizi sastopams nu jau nesaprotams post ..kāda ..laikmeta produkts: atmosties..draugs!! Ko tu gaidi...dzīvo savu dzīvi..bail? Tu , nekad, piedod, skarbi, vīrietis vai sieviete...nespēsi veidot savu dzīvi vadoties vai balstoties uz šiem postuātiem..

langstinsh  Jurisk...ko darīt...
Mātei māja-man māja bērniem mājas...

Geisha  Ja ir liels dzīvoklis tad mierīgi var sadzīvot māte ar dēlu vai meitu. Kurš ir ieguvējs ja paaudzes pašķiras? Ja māte dēla/meitas istabā nelien kad pie viņa/s ir viešņa/viesis tad kur probļema? Kad ir mazi bērni jaunie var aizskriet kaut vai uz veikalu bez bērna. Galvenais ir prast sadzīvot. Es ar jaunāko meitu un znotu sadzīvojām 10 gadus. Izrādās es jauniešiem nekad neesmu traucējusi. Tagad apmetos pie vecākās meitas un arī šeit mani pieņem. Ja māte ciena savus bērnus tad arī jaunieši izturas ar cieņu. Vienīgā "probļema" ir ka māte nevar (bet vai vajag) pa nakti vest visādus tēvaiņus. Bet vai vajag izguldīt "nakts draugus"?

langstinsh  Geiša-cienu!
Šobrīd tu esi visdziļākā problēmā...
Tev ir darns un mājas...
Nebrūc virsū...gāju cauri-Vīrietim vieglāk.

Postremo  liidz kaadiem 25 it kaa vareetu paraziteet , tad jaasak domaat ar to galvu, kura uz pleciem.

rokons  50% no neto ienākuma dzīvesvietai - ieskaitot komunālos maksājumus ir normāla ASV prakse. Tas ir par pamatu mājokļa izvēlei. Tiesa, tur hipotēku dod uz pat 40 gadiem, un kad tā ir iznmaksāta foršu baļļuku uzrīko.
Budžeta plānošana - OK, loti saprātīgi, tikai nevajag rūpēties par lieliem izdevumiem, bet par maziem ienākumiem.
Atsevišķā dzīvošana zināmā vecumā ir laba lieta, vari iemācīties pats sevi aprūpēt un dažādas jaunkundzes noprovēt......ari tas noder.
Tikai - ne jau obligāti jādzīvo Rīgā, pierīgā īres cenas, vai pat īre ar izpirkumu ir ļoti sakarīgs risinājums

Undiine  Tak vācies prom savos ta gados no mātes dzīvokļa. Sen bija laiks aizvākties.
Ņem un īrē dzīvesvietu no svešiem cilvēkiem, ja jau baigi patstāvīgs sevi esi iedomājies.
Vairāk šķiet, ka Tēmas autors slims ar to pumpu, kas virs viņam pleciem ( citiem tur ir galva).

ube  Ja privātmājas saimniecību pamazām dēls pārņem, un maksā komunālos, tad tā var dzīvot. Geišai taisnība, vienīgais mīnus par "nakts draugiem". :) Bet kopumā tas var būt labs risinājums.

daugava19  Nevajadzīgii daudz padomu-līdz sešddesmit!

AivarsN  Ja precēties nav plānots,tad kāda velna pēc atstāt māti vienu un uzturēt katram atsevišķi savu pajumti? Turpini krāt. Kopā dzīvojot to var vieglāk izdarīt. To jau sistēma grib panākt,lai visi cilvēki strādātu banku un citu augļotāju labā. Kad satiksi liktenīgo sievieti,tad kopīgi domāsiet,kur vīt ģimenes ligzdiņu. Liktenis ir nežēlīgs. Ar lielām grūtībām būsi ticis pie sava mājokļa,bet pie sievas ne. Tikmēr māte būs kļuvusi veca,bet nevarēsi viņai regulāri no veikala pārtiku atnest,vai zāles no aptiekas. Man ir sava māja un mātei sava kaimiņu novadā. Cik tad bieži var izbraukāt tos vairāk kā 70km? Māte savu māju taupa mazdēlam un viņai ģimenes ārste dzīvo kaimiņos. Man šī ir dzimtā māja un tikko celta darbnīca. Ja viens otram netraucējiet,dzīvo pie mātes cik liktenis būs lēmis. Aiziet paspēsi vienmēr.

cirteejs  Ne no savas pieredzes, bet, Ja zināšanas neviļ, vai tad R-Eiropā nav modē īrēt dzīvokļus nevis pirkt? Ja nopērc, esi par to atbildīgs un visu laiku maksā kredītu vai ko līdzīgu!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu