Tiem, kas dzīvo vieni, un jūtas vientuļi... Un ko darīt Ziemassvētkos?

Man tā ir jauna pieredze. Sākumā bija eiforija, neviens nezāģē, nepiesienās pie sīkumiem, guli cik gribi, skaties, ko gribi... Kādu laiku palīdz tas, ka daudz jāstrādā, un vakarā vienkārši atslēdzies ar mobilo internetu rokās. Saproti, ka nemanot esi pārtērējis limitu, jo mobilais ir aizstājis līdzcilvēkus. Pēc tam jāpalīdz mammai dārzā, taču sezonas darbi beidzas. Bet pēc tam iestājas besis, nav neviena ar ko parunāt par to kā dienā gājis, aprunāt kādu filmu vai politikas aktualitātes. Nav ar ko kalt plānus, kur aizbraukt, ko paskatīt. Finālā - es paliku slima un tad vispār saproti, ka ir auzas, jo nevienam tas nerūp, ka gluži vai mirsti, guli bezspēkā, nevari līdz ārstam aiziet. Pie kaimiņiem zvanīties neērti - viņi taču tā nedara, nebāžas virsū ar savām problēmām.
Jautājums, tātad, - kā jūs risināt ikdienas tukšumu un bezspēcību slimības gadījumā? Vai esat pieraduši, vai esat tik stipri, ka ar 40 grādu temperatūru spējat sevi aprūpēt? Varbūt ir kāds dienests?
Ko darat Ziemassvētkos, kas ir tipiski mājas svētki? Vai pērkat sev egli, vai jēga?
Uz tiem, kam ir bērni, mazbērni, radi, mīļakie vienmēr feisbukā - neskaitās. Šis jautājums īsteni vientuļajiem.

Tinte  Pievienojos Pomerances un Leone viedokim.

Trusis1983  Vajag obligati ar draugiem vairak kontakteties.Aizbraukt pie radiem.Ja visulaiku ir viens,var sakties depresija.Cilveks viens pats neeksiste.

Labrador  Vienatniba man galīgi nerada diskomfortu. Latvijā draugi ir tikai nosacīti. Sen neapmeklēja nekādus svinēšanas pasākumus , kā Līgo un tamlīdzīgi. Vienmēr , kā Latgales lauku kāzās - dzeršana ar tai sekojošo mordoboju.

saulite34  Depresijas parasti ir tiem ,kas gaida,ka kāds ieradīsies viņu dzīvē un darīs laimīgu.

Labrador  Respect Valmierietim. Arī man dzīvē gadījās smagi pārbaudījumi , zaudēju absolūti visu. Pēc laika un neatlaidīga , smaga darba līmeni atguvu.

Undiine  Kaut kur biju dzirdējusi tādu lietu, ka, ja Tev, cilvēks, šķiet, ka pasaule kaut ko negrib Tevv dot, tad tas var nozīmēt, ka tieši Tu, cilvēk, pats, negribi to dot pasaulei, proti, ja izjūtam kaut kā trūkumu (piem., atbalsta, sapratnes, laba, draudzīga, uzmundrinoša vārda uc. utaml.), tas nozīmē, ka cilvēks pats skopojas ar visa labā izpausmi no sevis attiecībā pret citiem.
Pasūdzēties jau var un reizēm pat vajag, jo katram mums var būt savas "labās" un ne tik "labās" dienas, bet no tā jau nekas nemainīsies.

nedolce_negabana  Svētkos cilvēks visvairāk izjūt to savu vientulību. Nest uz mājām pašai priekš sevis egli, cept sev pīrāgus... man tas liekas galīgi bezjēdzīgi. Bet droši vien, ka darīšu to, atvedīšu mammu uz savu dzīvokli, un tad jau nebūs vairs tikai priekš sevis:)

uzplanaledus  Izdomāt jau var visu ko, ko sadarīt. Kāpēc ne priekš sevis?
Pieļauju, ka vientuļie ir vairāk introverti nekā ekstraverti, līdz ar to grūtāk iegūt jaunus draugus.

nedolce_negabana  Vēl ir svarīgi, vai ir jau depresija vientulības sakarā... Es ar to cīnos, patiešām, ik dienas... Tādēļ domāju, ka mani tā vēl nav iekarojusi. Bet tā ir reāla cīņa.

uzplanaledus  Šodien pamostos izstaipos, gulta liela, un neviens mani nav traucējis. Aizeju pie spoguļa, paskatos uz sevi, forši, krunku vairāk nav, mati izspūruši, es pasmaidu, es sev patīku :D
Dodos uz virtuvi, uzleju tēju, pagatavoju brokastis, tieši to, ko vēlos, paēdu, tad dodos pie datotra, apskatos, kas jauns. Apsveru šis dienas plānus, manus, un esmu gatava ar prieku ķerties tam visam klāt.
Un tad došos šopingot, cilvēku daudz, ir ar ko parunāties veikalos. Un tad vakara TV.
Būs jauka diena, ko visiem novēlu ! Neskumstiet un mīlesim sevi!

Peleks  man Ziemassvētki ir kā parasta diena, tāpat kā jaunais gads un pārējās dienas.

Ezjule  Es noteikti z-svētkos brauktu pie mammas. Ja vien viņa vēl būtu...

Tiem kas dzīvo vieni un jūtās vientuļi varbūt jādibina vientuļo atbalsta/interešu klubiņš.

Var taču sarunāt un aiziet kopā ar kādu paziņu kaut vai uz baznīcu.

Laimnese  Priecajies par katru rītu, kad pamosties, jo Tev ir dota vēl viena diena dzīvot. Tu neesi smagi slima, lai žēlotos. Aizej uz slimnīcu un paskaties, kā cilvēki cīnās par savu dzīvību.... Zinu, ka skarbi...
Ja nav ar ko parunāt raksti...uzjautrināšu...

preilene  Tas ir – kā uz to visu apskatās. Vientulība patiesībā ir dāvana. Tā ir iespēja būt kopā ar sevi, saprast, kas ir tās lietas, kas ir vajadzīgas tikai Tev, kas ir tās vietas, kur gribi būt tikai Tu, kas ir tas, ko gribi tieši Tu. Kamēr esi viens, Tev ir iespēja visu to darīt. Un tas ir tikai kāds brīdis Tavā dzīvē, jo vientulība beidzas (nu neesam mēs izolēti) un tad vairs nebūsi tikai Tu. Tad būs arī otrs, ar kura vēlmēm jārēķinās.

Un, manuprāt, ja cilvēks ir pilnīgi viens – bez ģimenes, bez draugiem, bez radiem, bez paziņām, tas ir rādītājs par pašu cilvēku. Jo – kādi mēs esam pret citiem, tādi viņi ir pret mums.

AivarsN  Ar svētkiem problēmu nav,jo tad tuvajiem cilvēkiem ir brīvdienas. Ja gadījies saslimt darba dienā,tad ir problēma. Mans suns atļauj ienākt mājā tikai diviem maniem dēliem,kuri mācās Rīgā. Tas nozīmē,ka ātros saukt nevaru un ja ar mani kas nopietns atgadās,neviens klāt netiek un suns ārā arī netiek. Ja tā sāk domāt,diez kas nav.

HOUSE  Šī, tā pa lielam ir vientuļa planēta...pierodi un galvenais, nežēlo sevi. Es ar šo sajūtu esmu uz Tu... Darbs palīdz, īpaši daudz darba, jā arī alkohols, bet īslaicīgi...tas ir kā biksrs piečurāt, sākumā silti, bet pēc tam vēl aukstāk!

borzomi  Negaidi,rīkojies!

nakunakutekuteku  Var vienkārši doties uz kādu bērnunamu,ieskatīties kādās actiņās un,ja spēsi,gaudo tālāk par savu grūto situāciju.

Students02  Paņem suņuku! Kaut vai no patversmes!
Redzēsi, cik daudz un dažādu paziņu iegūsi, pastaigājoties kopā ar to.
Ir nopērkama lampiņa, ko var piestiprināt pie kakla siksnas un kura mirguļo dažādās krāsās! Tad Tev būs ziemīgo svētku pastaigas ... ar domubiedriem!
Ar visiem pēc kārtas gan nedraudzējies! Vadies pēc suņuka :D

uzplanaledus  Vientuļajiem vajadzētu saorganizēties un nodibināt vientuļnieku pašpalidzības klubiņu. Pa lielam vientuļie tomēr vairāk varbūt mīl vienatni, bet krīzes brīžos būtu pieejams palīdzīgs vientuļnieks.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu