Ko nozīmē ´´dzīvot pareizi´´?

Interesē dažādu cilvēku viedoklis. Kas katram saprotams ar vārdiem ´´dzīvot pareizi´´?

Cik reāli ir izveidot attiecības cilvēkam, kam padodas ´´IZDZĪVOT´´ nevis dzīvot... Ar cilvēku, kas ir radis ´´DZĪVOT´´ un baudīt dzīvi... ???

Jau 2 gadus cenšos DZĪVOT, bet kaut kā ne pārāk labi sanāk.. Lielu lomu tajā spēlē pagātne un veselības problēmas. Atzīšos, ka gandrīz visas problēmas ir galvā, bet tas nemaina faktu, ka fiziski sekas jūtamas un nepatīkamas.

jurks  Vārdu spēlē! Dzīvo sev par labu! Kādreiz rakstīju, bet atkārtošos, tātad, mēs līdzīgi kā aktieri tēlojam katrs savu lomu un esam iejutušies tēlos un ir trīs tēli- pirmais tēls ir tas, ko mēs gribam par sevi parādīt, pateikt, radīt iespaidu! Otrais tēls "projekcijas tēls" kā citi mūs redz un tas būs atšķirīgs no tā, ko mēs gribētu, kā likums! Un trtrešais tēls ir tāds kādus mūs redz Dievs un tas būs tas īstais, patiesais, jo Viņš mūs ir radījis, un sajūtot šo patieso tēlu un attīstot to, mēs nebūsim vīlušies, jo īstenība nepieviļ! Tikmēr, kamēr nesaskarsimies ar savu īsto es, mēs šķiedīsim savus spēkus uzturo šos iluzoros tēlus kas, kā ziepju burbulis, vienā mirklī izzūd! Un tāpēc meklēsim to kas neizzūd, bet taisni otrādi, nostiprinās aizvien stiprāk!!! Protams, atbrīvoties no šiem diviem pirmajiem tēliem ir ļoti grūti, pat, var būt, visas dzīves garumā, bet ar Viņa palīdzību viss ir iespējams!

Postremo  cilveeki vispaar muusdienaas....:( Ka tik naudas ccupu dabuut, visus pagruudiis malaa. Un pirmkaart, saveejos.Kad es vienai taadai radiniecei meegginaaju ..ielikt smadzenes vietaa, tipa. tiessaam tev nauda ir veertiigaaka, par miesiigo maasu....izdzirdeeju tadus textus, ka maz neizlikaas. Ko veel runaat par...svessiem cilveekiem.
Dziivot pareizi muusdienaas noziimee, dziivot tikai sev.

laukroze  ņav tāda jēdziena pareizi/nepareizi ,,,viss tas vairāk mazāk priekšstati kā būtu, ja būtu, pamanīju, ka saki- dzīvot otram???... jādzīvo sev .. arī bērni un mums tuvie cilvēki tiek doti, lai mes mācītos, cita lieta, ka bieži vien to nedaram, jo ieslīgstam rutīnā, neredzam izeju..
un vēl viena lieta spiežas acīs .. nabadzība, kas kaut kad agrāk peidzīvota atstājusi sekas domāšanā
vislabāk būtu, ja tu atrastu labu speciālistu(psihoterapētu), kas tev palīdzētu, lai veicas.. oho jau ar der sirdi pakratīt, bet pie speciālista tomēr labāk.

fargo  cilvēki, kuri dzīvo citu dēļ - ģimenes, tuvinieku arī tālāku cilvēku dēl, vairo kopējo labklājību. nebūt tikai materiālo. tā ir morālā drošība par rītdienu, viņu dzīves un rīcība ir nozīmīgs iemesls kāpēc pat vājākie nepaslīd un ja paslīdz, tad piecelties ir vieglāk.
tie ir pienākuma cilvēki. dzīvot sev, ar to ir vienmēr par maz. pat kad ir viss, tas viss kļūst par smedzīgu tukšumu, ja ir tikai sev. no tā nav jegas, cilvēks jūtas bez mērķa.
bet pienākums dod cilvēkam jēgu. un visbiežākais cilvēka pienākuma virziens ir bērni. un tas ir grūti pārvērtējams virziens. tā IR pareiza dzīve, ja tava dzīve, darbība, ētika palīdz uzturēt eksistēt spējīgu vidi. nevis grauj to, pamazām iznīcinot sevi, pamazām velkot vidi apkārt sev līdzi.

kad daudzi mekle dzīves jēgu, cilvēki domā par tik lielām lietām, kuras ir viņiem tā arī neaizsniedzamas. miers pasaulē un citas ilūzijas. bet tas ir arī viegli, tāpēc atraktīvi. tāpēc ir viegli padarīt par mērķi kaut ko universālu, nevis personisku.
bet ja mērķi ir no pirmā skatiena tik triviāli kā uzturēt kārtībā savu apkārtni, nebūt nevienam par problēmu, bet risinājumu, dot savu artavu, tad šī dabiskā, dziļā tieksme pēc dzīves jēgas atrisinas pati no sevis.

ir cilvēki, kas izjūt nicinājumu pret mājaismniecēm, vai strādniekiem. kaut ko, kas liekas pārāk vienkāršs apbrīnai, bet neizprot, ka nekas lielāks bez tā it kā mazā nebūtu iespējams. tā ir nespēja izprast savu un citu vietu eksistencē. "es negribu būt zobratiņš, es gribu zvaigznes" ir laba recepte finālā nebūt ne par ko.

saulite34  Tu jau pati esi tikusi skaidrībā,kā tev pareizi dzīvot un nebaidies dzīvot un viss būs labi.

Epifanija  Vispirms vajag sevi nolikt par prioritati n1 dzivot sev un neapkrauties ar pienakumiem pret citiem tai skaita ari tuvakiem jo tad sasedisies visi ka viens uz dasnajiem Terezas pleciem un tad tik skaties vel izrikos ka vajag labak cikvekam pasam ir jasaprot ko vins var vai nevar atlauties un nav ko lekt augstak par savu P tapat atradisies cilveki kas spes novertet tevi un vertiba nav dargos apgerbos bet gan taja ko tu vari dot un palidzet bez naudas kaut vai uzklausot dodot padomu bet ari tikai tad ja esi pats harmonija ar sevi ne iztuksots kad pasam ir vajadziba pabut ar sevi un uzladeties lai butu ar ko dalities neviens neko ne ar dot ha pats ir tuksa!

riebekle  talkingmetal, par fizisko runājot, manas ar VD sirgstošās draudzenes pamanās gan laivot, gan supot, gan projektus bīdīt, gan bērnu nometnes organizēt un vadīt, gan ar riteņiem apceļot Latviju, gan publiskus pasākumus vadīt. :) Viss ir iespējams, ja vien ir vēlēšanās. :)

Gizondta  Dzīvo tā, lai Tev pašai tas šķiet pareizi. Izskatās, ka no Tevis ir daudz, ko mācīties...

fargo  18:37

forši. ja ticēt anketai, tad vēl jauns cilvēks. tik daudz priekšā.
ja drīkstu. trīs noteikumi, kas izslēgs 90% no grūtībām turpmāk, kas attiecas uz lietām, kas ir cilvēka paša spēkos.

1. izglītība.
2. laulība un tikai tādas attiecības un bērni tikai tad.
3. darbs, kas tiek darīts pēc sirdsapziņas. pat ja ne kaut kas briesmīgi svarīgs. labi izdarīts darbs, pašam cilvēkam neredzamos ceļos, ved uz augstākām darba sfērām(esot pirmajam punktam).

siikaa16  Būšu riebīga kā riebekle. Atver logu un ielaid svaigu gaisu. Enerģiju var gūt, tikai kustoties. Vairāk jau izklausies, ka vēlies, lai tevi žēlo. VD vispār ārstē? Neklausies žēlotājos, smadzeņu skalotājos. Neļauj sevi žēlot. Nedomā par VD, bet ej, ja jāiet. Tev nav sapņu, neko nevēlies sasniegt. Tad nospraud sev mērķi. Daudzi hobiji nemaz neprasa lielus līdzekļus. Apgūsti kaut ko jaunu. Kaut vai sāc franču val. mācīties. Gan jau netā var atrast bezmaksas apmācību. Kaut vai līmē mājiņas no sērkociņiem. Man arī ir VD, ikdienā nejūtu. Pirms atklāja, tikai viens cilvēks zināja, kādas veselības problēmas izjūtu. Uzreiz sakārtoju savu galvu, veselību. Sāku apgūt lietas, ko iepriekš domāju, nekad nesanāks. Ir jāiegulda liels darbs ar sevi. Sevis žēlošana nepalīdzēs. Zinu vairākus ar VD, kuri grib, lai žēlo. Gaudulīgi, bezmērķīgi cilvēki no kuriem labāk izvairīties.

Drole  "veģetatīvā distonija" ir taads pats reklaamistu/BigPharma izdomaajums kaa "Erectile Dysfunction" (skat. youtube Joe Rogan JRE/#1037 W/Chris Kresser)

Izbeidz "nashkjoties" ar cukuru, saac normaali eest un galva apskaidrosies

Sinilga  Jēdziens “dzīvot pareizi” ir ļoti plašs – kurā sabiedrības vidē vai pusē atrodies. Katrai sabiedrības daļai ir savi nosacījumi “pareizai dzīvei”.
talkingmetal esi uzdevis jautājumu ar “smagu” izvēli – Tev ir radušās veselības problēmas, bet Tavs otrs cilvēks nespēj to pieņemt un, tavuprāt, egoistiski turpina baudīt dzīvi, kamēr Tu pats mēģini izdzīvot.
Smagi, bet vēl smagāk un bezjēdzīgāk turpināt izdabāt citiem un gaidīt no citiem uzupurēšanos. Pagātne jebkurā gadījumā “jālaiž vaļā”, lai kā par to domātu, nekad tajā vairs neatgriezīsies. Netērē savu laiku un enerģiju tam, ko nevari izmainīt. Dzīvo šodienai (ar pozitīvu attieksmi) un pamanīsi, ka nākotne pati Tevi jau ar nepacietību gaida.
Neesmu tas labākais dzīves piemērs, dzīvoju ar vārdiem: “katrā sūdā ir savs skaistums” – katrā problēmā vispirms mēģinu saskatīt to, par ko var paironizēt, pasmieties. Nekautrējos pastāstīt saviem draugiem un paziņām (ne jau gaudu un žēlabu tonī), bet ar pašironiju un melno humoru. Dīvaini, bet vislielākā daļa problēmu kaut kur “pazūd”, nopietnas problēmas tiek atrisinātas, jo pēc to apspriešanas vienmēr no kaut kurienes uzrodas kāds vērtīgs padoms, atbalsts, piedāvājums, atrisinājums.
Kamēr tupi un bozies par savu nelaimi, tā tikai izaug vēl lielāka. Ir sakāmvārds – “dalīta bēda - pusbēda”.
Tikai nepārproti – sava problēma ir “jāizšķīdina”, nevis “jāuzkrauj” citiem

RRAGANA  Vispārpieņemtais viedoklis-“dzīvot pareizi” ir dzīvot pēc sabiedrībā pieņemtām un reglamentētām normām. Neapgrūtinot citus, neizlecot ārpus ierastā. Principā-trafarēti.

Tomēr reizi pa reizei, pūlī, katrā sektorā gadās, ka kāds atļaujas “dzīvot nepareizi”. Pūlis sašutinās vienlīdz skarbi gan pret tiem, kas traucē eksistēt pelēkajai masai, gan pret tiem, kas neliekas ne zinis par pūļa eksistenci un arī neaizskar to nekādi. Reti kurš atļaujas dzīvot tā, kā pats vēlas. Un tie ir tie interesantākie izpētes subjekti.

Vajadzētu mēģināt dzīvot tā, lai citiem nenodarītu ļaunu. Jebkurā gadījumā-saskaņā ar savu sirdsapziņu, un tikai tad var mēģināt būt laimīgs dzīvojot arī uz izdzīvošanas robežas :)

VD ir sekas, tai vienmēr ir emocionāls pārdzīvojumu cēlonis. Atradīsi to, īsto, izanalizēsi, izpratīsi, un VD pāries.

borzomi  Liekulības tirgus!
Vai tiešām Tev,autor, šķiet,ka tā pareizā dzīve ir tur..ārā...un Tu esi tas,kas nemāki dzīvot?
Muļķības!
Visas smaidīgās un veiksmīgās maskas,ko cilvēki ikdienā nēsā ...viņi diplomātiski spēj noslēpt ikdienas rūpalu...es to vēl mācos!
Un priecājos,ka visu dzīvi var kaut ko mācīties...citādi būtu garlaicīgi.

Drole  "Ēdu normāli." Vai tik tas nenoziimee "kaa visi - lielveikalu dieeta"? :)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu