Beznosacījuma mīlestība?

Šī rīta atklāsme- tas, kas ir tiešām svarīgs attiecībās, ir beznosacījuma mīlestība, kad otrs vēlās būt ar Tevi kopā neatkarīgi ne no kā. Un tikai no tās izejot, tad varam meklēt optimālos risinājumus abiem, kā būt kopā. Un tad tas, ko Tu dari, ir Mīlestībai. Un nevis otram. Un abi to dara Mīlestībai un tad nav jautājumu, cik kurš kuram un kā, jo jebkas ir mīlestībai. Ja nav mīlestības kaut vai no vienas puses, tad sākas tirgus. Un tā pusīte, kas nemīl, nekad nebūs apmierināta, jo savu devumu vienmēr pārvērtēs, un otras pusītes ieguldījumu uzskatīs par pārāk mazu. Un kā domājat Jūs? :)

riebekle  Par tām bērnu sekmēm, tur jau nav runa par mīlestību, bet gan par audzināšanu un to, kā katrs motivē to bērnu mācīties/klausīt/darboties.
Kas attiecas uz DanaL minēto "mīlēšanu kaut vai par skaistām acīm", tad jāsāk jautāt - kas notiks, kad aces vairs nebūs skaistas? Varbūt ir sajaukta kaut kāda iemīlēšanās sajūta ar mīlestību. Var, protams, mīlēt kādu par kaut kādu sajūtu, ko tas otrs mūsos rada, tas varbūt ir kas līdzīgs pateicībai un pieķeršanās, bet tā nu nebūtu saucama par to Mīlestību.

DanaL  riebekle, skat. komentāru 14:27, pēdējo rindkopu, teikumu, kas sākas ar "Kad..." un beidzas ar "... beigusies" :D

merlina200  Līdz mīlestībai attiecībām ir jāizaug un jāizveidojas, tā vienmēr uz kaut ko balstās. Katrās attiecībās ir kaut kas cits, kas tās vieno un stiprina. Pemēram kopīgi mērķi, intereses, bērni, hobiji, sajūtas, sapratne u.t.t. Tāpēc plika beznosacījuma mīlestība, kurai nav nekā vienojoša neeksistē. Ar mīlestību , parasti, saprot spēcīgas jūtas, sajūtas, kuras mūsos rada cits.

AivarsN  Beznosacījuma mīlestība mūsdienās kļuvusi par lielu retumu,jo ir pilnīgā pretrunā ar patērētāju sabiedrības principiem. Kādreiz,sen,sen,kad cilvēki vēl dzīvoja ar sapratni un ticību,nevis izkropļotu vērtību skalu un uzspiestām reliģijām,beznosacījuma mīlestība bija visas eksistences pamatā. Vai dzimtā zeme,māja,vai tuvie cilvēki,viss tika uztverts ar mīlestību. Šodien cilvēki bez sirdsapziņas pārmetumiem pamet dzimto zemi,kuras aizstāvībai asinis lējuši un arī iznīcina un piesārņo dabu vienīgā dieva - naudas dēļ. Viss ir savstarpēji saistīts. No slimas sabiedrības nevar gaidīt pat cieņu pret apkārtējo pasauli un tās iemītniekiem,kur nu vēl beznosacījuma mīlestību. Gribas ticēt,ka visdziļāko degradācijas bedri jau esam sasnieguši un pēdējais laiks no tās ķepuroties ārā. Tikai mīlestība ir vienīgā īstā vērtība un virzītājspēks.

saulite34  Kādreiz,sen,sen,kad cilvēki vēl dzīvoja ar sapratni un ticību,nevis izkropļotu vērtību skalu un uzspiestām reliģijām,beznosacījuma mīlestība bija visas eksistences pamatā. [c]

Un,kas tagad liedz dzīvot ar sapratni un ticību,ja cilvēki mazāk dzīvotu fantāziju pasaulē,tad arī tagad atrastu laiku sapratnei ,ticībai un mīlestībai.

Geisha  Beznosacījuma mīlestība ir tikai un vienīgi starp bērnu un vecāku. Punkts. Ja tu savu bērnu mīli tikai dēļ viņa atzīmēm vai sasniegumiem tad tā ir perversija. Bērns tā ir Tava miesa un asinis (vismaz sievietēm tā ir).
Starp vīrieti un sievieti vai diviem vienāda dzimuma pārstāvjiem primāri ir kaisle un interese. Vēlākā laika posmā pievienojas sapratne, uzticēšanās, sadzīve, utt.

mairita1971  Beznosacījuma mīlestība nepastāv.Esmu saskārusies ar cilvēkiem,kam jākopj guļošs piederīgais.Visi viņi teica,ka bija noguruši no tā.Ir cilvēki,kas upurējas otra labā,bet vai tā ir mīlestība?

AivarsN  Tur jau tā problēma,ka mūsdienās ticība vairumam ir zudusi,jo prāts piebāzts ar visādām muļķībām un viltus mācībām. Cilvēki vairs nezina kam ticēt. Bez garīgās izglītības un sapratnes par visu notiekošo,kāda var būt ticība? Vēl ne tik sen šīs zināšanas ir bijušas,jo savādāk tautas atmiņā nebūtu saglabājušās Dainas un mūsu vecvecāki nebūtu dzīvojuši saskanīgāk,kā šī paaudze. Dažām tautām jau ir sākusies atmoda un atgriešanās pie senču tradīcijām un zināšanām,kuru vietā mums ir uzspiestas viltus zināšanas. Vai esat kādreiz aizdomājušies,kāpēc inkvizīcija nogalināja miljoniem cilvēku visā pasaulē? Varbūt tie nebija ne burvji,ne raganas,bet tieši šo vērtīgo zināšanu glabātāji un sludinātāji,tāpat kā Jēzus?

Ivars_on  Ir vēl viedoklis - tādu izjūt cilvēki klīniskās nāves gadījumā.
Protams mazs , mazs procents runā arī par šausmīgām parādībām.
Bet tas, kā saka, ticēt vai nē.

saulite34  jo prāts piebāzts ar visādām muļķībām un viltus mācībām. Cilvēki vairs nezina kam ticēt. [c]

Kurš tad tev liek to prātu piebāzt ar visādām muļķībām,pats jau arī centies visu laiku citu prātus piebāzt ar savām muļķībām.

Drole  Dazhiem galvaa taada biezputra, ka neatshkjir meera upuru skaitu (20 miljoni) no inkviziicijas ...

"the number of executions carried out during the whole of the period that the Spanish Inquisition existed, from 1483 until its abolition by Napoleon, at 31,912, with 291,450 “condemned to serve penances.” ... Most recent historians regard even this figure as far too high."

Tessa  neticu tadiem roza punjkjiem. katram no abam pusem ir ko zaudet, saejot kopa. varbut, tas bus darbs. varbut, dziivesvieta. varbut berniem paliks (logiski) mazak laika.
nevar but dziive bez nosaciijumiem. adekvati pipli vienojas un saruna, nevis raud varaviiksni un jaj uz vienradžiem.
it ka pieaugushiem vajadzetu to saprast.

cinnija  kas tur ko zaudēt! baidīties no mīlestības nozīmē baidities dzīvot! pragmatiķiem atgādinu, ka dzīvesvieta nezūd, ja ir tava, pat ja tu dzīvo amerikā, bet ja nav tava, lai iet pa pieskari! darbs (algots cita labā) vispār nav nekāda vērtība! ja tev potenciāls ir, vienmēr atradīsi!

Tessa  katram savs. katram savs krums pagalma un darbs (sava, ne citu laba, bet par prieku citiem), kuru citur nebus dariit. bailju gan nav, no ka butu jabaidas?
nevajag parbiidiit strelkas. citadi iskatas, ka iznjemot miilestiibu, citam nekam musu pieaugushaja dziive jegas vairs nav.

MadamMango  savu kaķi es mīlu ar beznosacījuma mīlestību ! ;)
viņš no manis varētu ruleti izrullēt es neiebilstu !

Letija  Bērniem - saviem,
dzīvniekiem - visiem,
ļoti labam vīram,
saviem vecākiem,
brāļiem, māsām (ja tādi ir).

Nu, neprasās man nekādus nosacījumus, lai viņus mīlētu!

juicy  Mīlestība tikai tad ir, ja tā ir abpusēja. Vienpusējas jūtas nevar saukt par mīlestību.

Asenizators  Darīt nav ko. Iet ar lietām nodarbojas.

Discreta  Lielā mērā tā ir. Tirgus var sākties arī pie mīlestības, kas nesaņem pretmīlu. Futbols vienos vārtos. Tā var mīlēt tikai savus bērnus. Starp dzimumiem tomēr pastāv tas, ka abiem jādara. Tas jāpieņem kā aksioma.

siikaa16  Beznosacījuma mīlestība, riktīga anarhija. Neiedodiet bērnam vai mājdzīvniekam ēst, redzēsiet TĀDU mīlestību.
Drīzāk beznosacījuma mīlestība - vazājas apkārt, nav nekādu pienākumu pret otru. Vispār tur nav nekādas mīlestības. Tas vārds tik tiek piekabināts visam, lai skaistāk, puķaināk izklausītos.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu