Zibens no skaidram debesim...

Jutos apmulsusi,jau vairakas dienas domaju,kaa tas var but?! Gimenes daraugi,gadiem ilgi,kolosals paaris.Fantastiska ,saimnieciska,atraktiva sieviete,un izdarigs,viriskigs,atbildigs,ruupigs virietis. Te uzzinu-sskiras.... Labi,saprotu,kam negadas,nebazu degunu citu darisanas,JA vien iemesls nebutu-fiziska vardarbiba! Gadiem ilgi pazistot so paari,nekad neesmu redzejusi kadas paliekas no kautiniem,izradas,virs regulari dauza sievu,un vina izliekas,teelo,samierinas.... Soks!-nekad negaiditu no si viriesa ko tadu! Vel lielaks soks-kaaaaapec sieviete cies,samierinas??? Un pirmo reizi dzive jutos mulsuma parnemta,jo zinu,ka sadu virieti(zibenigi-pietam) no kolosala-uzskatu par zemisku lopu.... Nekad pati neko tadu neesmu piedzivojusi,un tiesi tapec nespeju pienemt. Kas ir tas,kas sievietem liek ar to sadzivot? Parasti neietekmejos no citu viedokliem,tomer sis gadijums manii izraisa praata veertu! :(

Epifanija  varbūt es gribu, lai visi no manis mūk un man netuvojas, varbūt tā ir mana izstrādāta taktika, kaut gan šķiet, ka tā vairs nedarbojas...:D

AivarsN  Ģimenes modeļi ir ļoti dažādi. Man ģimenes draugi ir ļoti saskanīgs pāris,taču mēdz šad tad izkauties ne pa jokam. Vīrs ievērojami vieglākā svara kategorijā,kas spēkus izlīdzina un uzvarētāju nevar paredzēt. Pēc katra kautiņa abi tūlīt salīgst mieru un dzīvo kā divi balodīši. Ir pāri,kuri nepaceļ roku viens pret otru,taču dzīvo kā uz pulvera mucas un pat šķirās. Ja viens regulāri dara cūcības,tad fiziska iespaidošana var saglabāt ģimeni. Ja nekādi ierobežojumi nav iepazīti bērnībā,tad ar audzināšanu jānodarbojas laulātajam. Vai dēļ katra sīkuma šķirties? Tāpēc jau ir tik daudz vientuļu cilvēku. Mana bijusī arī bija pamatīgi izlaidusies. Manā dzimtā sievietes sist nav pieņemts. Viņai vajadzēja īstu veci un tādu atrada. Sibīrieša ģimenē augušais nākamais vīrs tūlīt ierādīja viņai vietu un iespējams vēl šodien dzīvo laimīgi. Nav nemaz tik daudz to garīgo cilvēku,kuri zina dzīves principus un spēj saglabāt mīlestību līdz mūža galam. Šajā jomā,pēc sistēmas plāna,cilvēki ir analfabēti un tāpēc dzīvo pēc savas saprašanas un uzskatiem. Ko brīnīties par citu dīvaino ģimenes modeli? Viņiem vismaz ir ģimene.

fargo  "11.51 es netiesaju!" tu pati sevi vispār dzirdi? pēc šī tava teikuma atkal seko vesela rinda ar vīrieti tiesājošiem spriedumiem. kas tad tas ir ja ne tiesāšana bez tiesas? viņa teica, viņš teica. tomēr, tu jau izdari spriedumu un nospried tiesu. varbūt sita, varbūt viss ir izdomāts. kā tu vari zināt?

Letija  Man kaut kā liekas, ka tā fantastiski atraktīvā sieviete varētu būt reāli kaitinoša būtne.
Tas, protams, nedod nekādas tiesības viņu sist.
Ja tas noticis gadiem, tad tas ir viņas dzīves modelis, ko pati akceptējusi.
Bet, kā vīrietis, kurš sitis sievietei, var pats sevi cienīt - nesaprotu.

rokons  Ne vienmēr visu var atrisināt runājot, bet neko nevar atrisināt ar spēku.
Sens latīņu teiciens
Nihilos et docet et docet aspera - neko nevar iemācīt( pierādīt) ar spēku ( grūtībām utt).

riebekle  Jau sen esmu pārstājusi ticēt tam, kas izskatās pārāk skaists, pārāk jauks un pārāk ideāls. Neticu. Zinu dažas ģimenes, kuras sabiedrībā ideālas paraugģimenes, bet realitātē tās attiecības nemaz tik skaistas nav, lai neteiktu skarbāk.
Par vardarbibu varu teikt tikai vienu - ar dūri problēmas risina tie, kuri ar galvu tās risināt nav spējīgi.

Drole  Varbuut sievu piemekleejusi paradigmas mainja. 25 gadus vinja eerti jutusies ierastajaa zila-acs-kam-seko-medusmeenesis ciklaa, bet tagad modee ir #metoo un vinja noleemusi izmantot taas sniegtaas iespeejas.

Katraa zinjaa nokaapt no labi iestaigaataas trases var buut ljoti problemaatiski - pat ja izdodas distanceeties no viena siteeja, parasti tas tiek aizstaats ar citu liidziigu.

https://en.wikipedia.org/wiki/Cycle_of_abuse

amelija  (c) AivarsN - "Ja viens regulāri dara cūcības,tad fiziska iespaidošana var saglabāt ģimeni. Ja nekādi ierobežojumi nav iepazīti bērnībā,tad ar audzināšanu jānodarbojas laulātajam."

Ārprātā, kas par murgu. Fiziska iespaidošana var saglabāt ģimeni - kādu ģimeni?! Iebiedējot cilvēku nekādu mīlestību un cieņu nepanāksi. Pareizi te viena sieviete minēja, ja sieviete vīrieti sāk kaitināt tiktāl, ka vienīgais veigs kā panākt lai viņa viņu sadzirdētu ir kulaks....lai viņš iet prom.

Ar audzināšanu jānodarbojas laulātajam - vēl lielāks murgs. Kas spiež precēties ar cilvēku kur zini, ka būs jānodarbojas ar auzināšanas darbiem. Šāda tendence parasti ir pamanāna sievietēm, tjip precamies... es vīru biku paaudzināšanu un būs ok, man derēs. Pipec tas ir, galvenais nepazaudēt precinieku, tas nekas, ka visa dzīve būs zudusi - audzinot.

MadamMango  Jau sen esmu pārstājusi ticēt tam, kas izskatās pārāk skaists, pārāk jauks un pārāk ideāls.

Es arī !
Man nesen viens vīrietis atrakstīja , ka zin vienu pāri kurš ir super ideāls un laimīgs , kā 2 balodīši. Bet viņi dzīvo jau 12 gadus katrs savā valstī ! :)
Atliek tikai pabrīnīties kam tik cilvēki netic !
Daudzas " laimīgas laulības" ir tikai fasāde , nekas vairāk.

JurisK  Ja to visu njem taa nopietni, tad ne tikai Anglijas, bet arii nopietni zinaatnieki - sociaalantropologi ir izpeetiijushi, ka vismaz 80% no vardarbiibu gadiijumiem gjimenee ir sievu paveikti. Kaapeec viirieshi par to nezinjo ? Ne jau taapeec, ka vaaji, bet tieshi otraadi - tas vinjus uzjautrina. Ir, protams, truli lopi, kam duure ir vieniigais arguments attieciibaas ar sievu, bet taadu ir ljjoti maz. Deelj tiem dazhiem probleema ir pamatiigi uzpuusta sakaraa ar pieaugosho sievieshu daliibu sabiedriibas paarvaldee. Sievietes nav labas vadones, jo vairaak aizraujaas, ne analizee iemeslus. Paveerojiet kaadreiz dziivnieku attieciibas! Tur tieshi tas pats - kakjene iekaustiis runci, bet otraadi gandriiz nekad:)

Tessa  tiem, kuri uzskata, ka provoce un tiem, kuri netic, iesaku paskatiities filmu Gultā ar ienaidnieku.
ljoti saprotami viss paradiits, varmakam iemeslus nevajag.
nekadi attaisnojumi neiztur kritiku, ka ir pacelta roka. Nepatiik, besii riciiba, pasaki, izruna. Ja nemainas, škjiries. Tas pats attiecas uz krapshanu. Morales shiem cilvekiem nekadas un nemainas vinji arii nekad, sitiis un kraps.
Un tie, kuri attaisno riciibu, ir tadi pashi. varbut, ne reali, bet emocionali nomochiis otru.

Vispar gjimenes ir ka atvari. Nekad nezini, ka tur ir iisteniiba. Viena gjimene (shkjietami laba, liidziiga ka autore aprakstiija), sieva dabuja sesku tikai ja bija laba. Nedod dies kads kosjaks, sals zupa par daudz, puteklis, tonis viiram nepatika, bez seksa bija pusgadu, jo iemesli un kosjaki krajas. Neesi pelniijusi.
No malas-paraugģimene. bernjuki zakjiishi. pashi smuki da gudri.
tadi, luk, raushi. arii vardarbiiba, tik emocionala.

AivarsN  Kā jau rakstīju,cilvēki ir ļoti dažādi. Katrs savādāku ģimenes modeli piedzīvojis bērnībā un veido savu ģimeni,vai nu ņemot to par piemēru,vai eksperimentē pēc savas saprašanas,ja vecāku piemērs nav paticis. Kur tad vēl visi tie,kurus audzinājis tikai viens no vecākiem,vai vispār nav redzējuši ģimeni. Atliek skola un masu informācijas līdzekļi. Bet tur ģimeniskās vērtības tiek izkropļotas līdz vājprātam. Varbūt jau tikko iepazīstoties,pirmkārt vajadzētu salīdzināt abu ģimenes,vai tajās ir līdzīgi attiecību modeļi,ne tik daudz pievēršot uzmanību bankas kontam.
Man visa bērnība pagāja pie vecvecākiem,kamēr vecāki bija darbā. Tāpēc man bija vislabākais piemērs,no kā mācīties attiecības un attieksmi pret pasauli kopumā. Ja vien es to būtu zinājis,ka man sieva jāmeklē no līdzīgas ģimenes,nevis tāda,kurai vispār nav ne jausmas,ko tajā ģimenē dara. Ne jau velti,kādreiz obligāti bija vajadzīga vecāku svētība jaunās ģimenes dibināšanai.

Feja_Feja  tie, kuri attaisno riciibu, ir tadi pashi. !

tĀ ARĪ IR . Tā var lieliski uzzināt par veci ko viņš domā par krāpšanu ,meliem u.c. Ja izsakās saprotoši,toleranti tad skaidrs , ka pats krāps. Jo uzskata tādu uzvedību par pieņemamu - attaisnojamu.
Un vēl varmākas, laulības pārkāpēji vienmēr vainos sievieti- viņa pati vainīga ! Diemžēl postpadomju valstīs arī sabiedrība vaino abos gadījumos upuri (sievieti).

anis  Neticu ne vienam! Ne reizi vien esmu iekritis,ņemot par pilnu sacīto! Pat paša acīm redzēto- izrādās ka tā tikai izskaņa! Sens notikums ar bērniem pilnīgi nostiprināja šo pārliecību...
Izgāzos -piesolot puišelim noraut rokas,kājas un iesēdināt skudru pūznī..,jo viņš solījās skuķus uzspridzināt. Sievas smejas pilnā balsī-meitēni jau visu rītu šo kaitinājušas gražodamās.

Tessa  butl, viss notiek liidz tiesai.
pag.gada notikums Krievija: jauns, skaists paris, divi mazie. viirs vardarbiigs. sieva ir nogurusi, shkjirsies. viirs ar kko piedraudeja, lai vinja iekapj mashiina. izved mezha un nozagje sievai rokas.
lai neiedomajas, ka vares turpmak apskaut bernus. nogada sievu slimniica pats. vienu roku pieshuva, otru glabt neizdevas.
tiesa neko nenozhelo. spriedums 13 gadi. ja iznaks ara, mekles sievu atkal, nemaz neslepa.
psihiatriska ekspertiiza atzina viirieti par pieskaitamu. kas tas ir? tik talu. netiesat vinjus? vinju tagad cietuma tiesas, visus 13 gadus.
https://meduza.io/feature/2018/03/22/margarite-grachevoy-kotoroy-muzh-otrubil-kisti-ruk-sdelali-bion
icheskiy-protez-ona-smozhet-rabotat-za-kompyuterom
sheit ir links, tie linki ir daudz, pirmo nokopeju.
tas tiem, kuriem shkjiet, ka provoce, ka daveda liidz vardarbiibai. nu iesledziet galvas reiz!!

Kurts69  tik jauki pačalot un paklačoties. Un kas gan var būt vēl "Jaukāks" par draudzenes vai paziņas neveiksmi personīgajā dzīvē. Var pašausmināties un pafantazēt. Jo ir gan svecīte pie gultas turēta, gan puds sāls kopā apēsts.
30 gadus dzīvo kopā ar varmāku, gan jau arī bērnus izaudzināja. Ak vai, ak vai.

valmierietis333  Nu ko tur daudz brīnīties , viena daļa sieviešu ir mazohistes , kuras turas pie visādiem agresīviem dīvaiņiem , jo uzskata ,ka tāda sabiedrībā var justies droši - ka tas spēcīgākais tēviņš - aizsargās no ikviena , un piever acis ,kad tas nepārliecinātais ēzelītis izvingrina kulakus pret pašu!

Protams , ir arī starp tām, tās saucamās neaizsargātās , vīrs vienīgais pelnītājs , pašai iet nav kur utt... Nākas pieciest , varbūt pat bērnu dēļ ,lai tiem pilnvērtīga ģimene! Un ne visas arī laidīs kāds prom ,ja tēviņš psiholoģiski pārāks ,sadzīs rokā un izrēķināsies ar viņu ,kur vien viņa neatrastos!
Ne visas piedzimst par izlutinātām feministēm ,kurām ieborētas viņu tiesības!

Lai arī kā viņas negribētu to atzīt , daļa ir vienkārši naivas muļķes , viņai iekrāmē , pēc tam n-tās reizes atvainojas , zvēr - dievojas ,ka vairs tā nedarīs - un viņa svēti tic ,ka tas vairs neatkārtosies , un tā tas turpinās bezgalīgi , kamēr viens netiek nosists vai sakropļots!

Protams arī tās ,kas vienkārši stipri otru mīl neskatoties ne uz ko ,kas tiešām ir kopā ar izvēlēto cilvēku gan priekos un bēdās ,gan slimībā un veselībā - paciešot visas neērtības, šajās dienās pārsvarā katrs rūpējas tikai par savu ādu un savu labsajūtu ,tādēļ arī attiecības jūk un brūk ,jaunas neveidojas!

Sievietes jau pašas uz tādiem ķeras , bieži vien zem skaistulīša maskas slēpjas nepārliecināti tipāži - narcisi ,iedomīgie,egoisti, ja neglaudīsi tam galvu un visam nepiekritīsi ,būsi tā sliktā ,uz kuras to savu vājumu nodemonstrēt (bet apkārtējie tikai ārējo čaulu saskata - redz - skaists ,gudrs,veiksmīgs , bet pazemes akmeņus neredz ,tos viņš rāda tikai ģimenē , kur nenoslēpsi īsto dabu)!

--Nedaudz aizstāvot tās upures , cik esmu sapratis , tad tās ir tie cilvēki ,kas attiecībās ir gatavi atdot sevi visu , neko pretī neprasot!

Lai būtu ilgtspējīgas attiecības , tad abiem jāprot tās būvēt ,atdodot tajās sevi visu , nekas neizveidosies ,ja viens būvēs ,b

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu