Kāpēc sievietes nevēlas dzīvot laukos?

Kā tas var būt? Uzjautāju jebkurai sievietei jautājumu, vai nevēlas dzīvot laukos? Atbilde jau kā tāda atnāk skaidri saprotoša - nē.
Kā to izskaidrot? Pie sevis nodomāju, labi, padomisko cilvēku bērnu, bērni te apgrozas, tur varētu saprast to zemapziņas slieksni kuru pārvarēt nevar. Bezcers..

ketija64  Viss atkarīgs no tā, kādi ir tie lauki :))) ,ja māja ar ērtībām,labs piebraucamais ceļš un centrs ne vairāk kā 5 km,tad ok.
Laukos ir sava veida romantika,vairāk plašuma utt.

uzplanaledus  Es bērnības vasaras arī pavadīju laukos, man kā rīdzEniecei govis slaukt nelika, vispār es drīkstēju atpūsties. Ar kamiņu meiteni lecām uz vistu pļekām, traki kaifīgi bija :D
Tad mani apgādāja vecāki, nekādu rūpju.
Bet tagad ko laucinieki var piedāvāt?

zaiciks  Ne vienmēr vaina ir pašos laukos. Dažreiz vaina ir saimniekā.

feina52  man gan patīk laukos :) tikai neviens neaicina pārvākties :) :) :)

dodekaedrs  Ir, ir tādas sievietes!

Draudzenes brālis ar sievu izdomāja, ka nafig to Rīgas statisko rutīnas dzīvi, un pārvācās uz pussagruvušu būdu meža vidū. Paši visu atjauno. Esot laimīgi. Tur pāris govis un trušus. Būs trešais bebis. :)

Felde  Neruna citu varda,nevertee visas vienadi... Es,piemeram,velos un dziivoju laukos.Ja lauki nav miskaste,ar brikssniem 10km radiusaa,dziive tur ir fantastiska! Renoveta,milziga maja,ar sakoptu apkartni-viss ziedoss,izplauts.,darza kamins,baseins..kas var but jaukak!? Un auto-tiesi tam ir domats,lai tiktu lidz civilizacijai,uz darbu,un kulturas baudisanai. Te nu jasaka preteeji-tiesi viriesi to nevelas,jo pie majas ir jastrada..Ak jaa,un vairums apgalvo,ka autovaditaja aplieciba nav vajadziiga... Bet-ja runa par bomzatnniku,ar skursteno uz sienaa,bijusaas fermas tuvuma,kur nereizi gada neviens nenoplauj zaaliti-taadi lauki,saprotams,nav vajadzigi!

MadamMango  Lauki mēdz būt dažādi ! Ja lopi, zeme, saimniecība tad jāmeklē tāda kura visu mūžu tā dzīvojusi. Atceries bija tāds šovs saimnieks meklē sievu- tur arī pieteicās meitenes kurām lauki, saimniecības ir ierasta vide.

feina52  nu viss... gribu uz laukiem!!!!

DanaL  Ko vēl viņa tur sadarīs, ja neskautam dzīvošanu, - kādas ir darba, neskaitot piemājas saimniecības, iespējas?

Felde  18.15 nav tiesa! Ja ir velesanas,uznemiba,dzivespriieks-sieviete tik daudzko spej! Pec sevis zinu,man ir savs bizness,jaa,braukaju,jaa-ir gari nagi,jaa-vienmer uz papeeziem...Tira,sakopusies,smaidiga! Jaa,rusinos piemajas darzinaa,pukudobes,plauju zali-un milzigu teritoriju,jaa-sniegs jatira... un paspeju gan uz sporta zaali,gan citas aktivitates,uz juru,teatri... uz arzemem...Kur probleema!? Laukos dziivo arii moderni gerbti,kopti,izglitoti cilveki! :)
Un viriesi,kuri apgalvo,ka sievietes ir izmantotajas,un maksskeree miljonus,arii maldas! -visticamak,to apgalvo tiirie varguli,kuriem nav ko pretim likt,kuri vairak par Darbs-Diivans...neko nezina! :)

Geisha  2 jaunus pārus ar maziem bērniem pazīstu kuri pārvācās no Rīgas uz Limbažu novadu. Vieniem tikko piedzima 4. bērniņš. Ir savā mājā saimniecība ar kaķiem, suni un dažām vistām. Meitas draudzene īrēja Rīgā dzīvokli, bet kad pieteicās bebis tad pārvācās uz laukiem. Īrēt dzīvokli Rīgā ir nereāli dārgi tad nu jaunās ģimenes pārvācas uz savu (vec)vecāku mājām. Protams savus mazuļus uz dārziņu un skolu vedīs uz tuvāko pilsētu tāpēc auto ir nepieciešams. Pie nosacījuma, ja tuvākā pilsēta nav 30 km attālumā, jo ļoti daudzās bijušajos ciematos vairs nav ne dārziņš, ne skola (paldies valdībai un Šadurskim). Pārvākties dzīvot uz laukiem jau var, bet ja domā par nākotni tad kur mācīsies Tavi bērni? Ja 30-50 km tuvākajā apkārtnē nav mācību iestāde tad tur var dzīvot tikai brīvmākslinieki. Un kā ir ar medicīnas pieejamību?

edding  Pakomentēšu Geišas viedokli.
Dubļi- ne katrā Rīgas mikrorajonā visas ielas asfaltētas. Par provinces pilsētām nerunājot.
Pielijušas drēbes- lietus līst arī pilsētā.
Tumšos lietainos vakaros ko dara pilsētā? Neticu ka klīst apkārt. Gan jau sēž pie TV vai OHO.
Slimnīcas tagad pat rajona centros vairs nebūs, kur nu vēl laukos.
Man lauku dzīve patīk. Protams, katram pieaugušajam vajag mašīnu, autobusi ir liels retums. Pirtiņu savu vajag, zivju dīķi, ja tuvumā nav upes vai ezera. Pārējais viss ir kā pilsētā, + svaigs gaiss, pirtiņa, putniņi, sunīši, kaķīši, kuri nav nomocīti dzīvoklī. Bērniem gan pagrūtāk, ja skola tālu. Ar maziem bērniem pārcelties uz laukiem gan diez vai vajadzētu.
Protams, svešam vīrietim apsolīt, ka pārvāksies, vienalga, uz pilsētu vai laukiem ir pārsteidzīgi. Vajag apčamdīt, iepazīt, apostīt.:)

Asenizators  Ja kolhoze žitj ņebudu, i kolhozņiku ņedam.

dardedze  Personigi es gribētu ļoti. Strādāt tā pa īstam.Bet svarīgāk jau nav, KUR, bet AR KO dzīvot! Nekad nemainītu jaunu glītu čali pret māju, (re, kā viens biedrs tā izdarījis atlikušo mūžu nolēmis veltīt īstās meitenes izsekošanai) jo pašai 2 dzīv 9-jā lielākajā LV pilsētā, un infrastruktūra pēc dažiem gadiem būs tikpat attīstīta kā vācijā, gribam mēs to sava mazā pleķīša sacaurumošanu ar tranzītu vai nē! Varēs mierīgi dzīvot mazpilsētāun strādāt Rīgā, bet ātrvilciens (jau tagad ir 1reiz dienā uz rīgu un vienreiz dienā atpakaļ) nogādā uz galvaspilsētu pusotrā stundā! Transporti parastie iet uz rīgu ik stundu. Nea, es varu atļauties precēties mīlestības dēļ, man viss cits jau ir.

noenota  Negrib laukos dzīvot, jo ir daudz mazākas darba piespējas, mazāka alga nekā pilsētā, kā arī nevēlas pirms vai pēc darba vēl otro darbu lopu kopšanu, ravēšanu. Izklaides iespējas laukos arī ļoti minimālas, kā arī ,ja pavisam dziļi lauki, tad grūtāk nokļūt pie ārstiem ,uz pastu.

AivarsN  Bērnus uz skolu un dārziņu vadā skolas autobuss tieši no mājas ceļgala. Ja nav lopu un tuvumā nav mežs,tad odu un dunduru nav vairāk kā pilsētā,bet mušas pat mazāk. Bet par prusakiem,vai tarakāniem,kā viņus tur sauc,laucinieki dzirdējuši tikai no pilsētnieku nostāstiem. Arī blusas vienlīdz labi dzīvo gan laukos,gan pilsētā,ja tās speciāli pavairo. Un kurš izdomāja tādu pasaciņu,ka pilsētā var būt lētāka dzīve kā laukos? Tikai pilsētā katram ir jāstrādā kāda parazīta labā,ja negrib pats par tādu kļūt. Laukos pastāv arī iespēja dzīvot un strādāt tikai sev. Nav jau obligāti jānodarbojas ar lauksaimniecību. Jeb kurā jomā var izkopt savu radošumu,izgatavojot skaistas lietas no jeb kura materiāla un ar jeb kuru pielietojumu. Pilsētā var nodarboties tikai ar rokdarbiem,glezniecību,bet laukos nav problēmu uzcelt kādu ražotni ģimenes biznesam,ja piemērota ēka nav saglabājusies no iepriekšējām paaudzēm. Ja pilsētnieks grib kaut ko kārtīgi nosvinēt,viņam jāiznomā viesu māja,kur ne vienmēr viss būs pa prātam. Laucinieks tādā var dzīvot visu laiku,klausoties mūziku cik skaļi grib,jeb kurā diennakts laikā un dārzā sarīkot kaut īstu diskotēku. Ja brīvdienās grib vienkārši relaksēties,nav jābraukā pa pasauli brīvu vietiņu zem saules sameklēt,bet atliek tikai iziet pār slieksni,lai izbaudītu savas radītās paradīzes atmosfēru,nebaidoties,ka kādas svešas personas jeb kurā mirklī varētu tavu atpūtu sabojāt.

dardedze  Aivar, kārtējo reizi lieku tev +100! exactly. Jāstrādā ir gan pilsētā, gan laukos,(šo vajadzēja ar lieliem burtiem DDD)
tikai laucinieki tā nešturmē Gaiļezera slimnīcu kā troksnī, gāzēs un šaurībā dzīvojošie un ar E vielām barotie parastie rīdzinieki. Laukos tu vari nebūdams bagāts, tik un tā dzīvot veselīgi.

noenota  AivarsN
Ko Tu ieteiktu sievietei veidot, darīt, lai viņai atmaksātos tas ,ko viņa dara, varētu nopelnīt pilnvērtīgu algu, kā arī varētu veidot pati uzkrājumus pensijai, ja reiz skaitīsies labākajā gadījumā kā pašnodarbinātā vai tml. ,,ja nebūs vnk nelegāls bizness, kur neko nemaksā?

Tessa  jus nopietni domajiet, ka laukos visiem ir lopi un kilometriigas bieshu vagas?

LIGLA  Esmu viena no tām ,kura teiktu paldies ,bet uz laukiem neiešu.Nu ,ja jumts galīgi nenobrauktu.Pupu pu ,ka tik kaut kas nenotiek.Es neietu uz laukiem tāpēc ,ka nav visu ekstru,bet tāpēc ka atalgojuma nav,bērniem skola,pulciņi,ziemā ceļš uz darbu ,skolu.Esmu dzīvojusi laukos,zinu ko tas prasa.Tāpēc nevajag nosodīt,katrs vēlas dzīvot tur kur vieglāk un jaukāk.Pensijā aizejot sapņoju par mazu mājiņu meža malā.Jautājums vai pensija pienāks.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu