Vai tā ir laime?

Vai tā ir laime, kad nav nekādu pienākumu un cilvēks var darīt visu, ko pats grib? Kad ir veiksmīgi izšķīries un neviens vairs ikdienā nekrīt uz nerviem? Kad bērni ir lieli un savā dzīvē?
Vai arī tā tomēr vēl nav laime? Kas tad ir tāda ilgstoša laimes sajūta? (Tādu īslaicīgu varu panākt ar autogēno treneniņu, sevi attiecīgi noskaņojot un "aizlidojot")

Kurts69  EIZHENIJA_FINKA, a es nopriecājos, ka beidzot viens interesants komentārs..., ehh

neko  Kaut gan tā sajūta šobrīd ir tāda, ka labāk mirstu no slāpēm, nekā uzkrauju kādam pienākumu to ūdens glāzi pienest.
----
Nu šobrīd jau vairs neko:) Vai nu tie bērni [vai pat mazbērni] kas viņu nesīs jau ir vai vairs jau nebūs.

Drole  " ilgstoša laimes sajūta" ir neirotransmiteru kokteilis plus ´Endocannabinoids´ (saistiiti ar maratonistu "high" fiilingu) un neattiecas uz nerviem kriitoshaam sievaam, beerniem vai biznesiem.

Saac dzert, piipeet zaali un eest kuukas un ceri, ka notureesies uz nirvaanas plato, pirms sakjersi cirozi vai Alcheimeru.


https://thriveglobal.com/stories/happiness-hormones-how-they-differ-and-why-it-is-important/

nazis  Laimes sajūta ir gandarījums no tā ko dari, ko darīji, esi izdarījis, vai arī no tā, ko neesi izdarījis. Ja šādā vecumā nav laimes sajūtas, tad laikam kaut kas nav izdarīts, varbūt vēl var pagūt.

Kurts69  nevajag te augstos plauktos to laimi meklēt! Kad baigi vajag čurāt un beidzot tiec uz tualeti, arī ir laimes sajūta! Tāda vienkārša, jauka un ar dziļu atvieglojumu...

slota  Nodzīvot līdz 100 gadiem, dabūt to ko sirds kāro, nokļūt tur kur vēlies ir veiksme..Vēlmes ir bezgalīgas. Laimes sajūta ir atkarīga no paša cilvēka, no gribas būt laimīgam, neatkarīgi no ārējiem apstākļiem.

AivarsN  Jo vairāk vari paveikt,jo ar vairākiem cilvēkiem ir brīnišķīgas attiecības,jo cilvēks laimīgāks. Tas ir,ja veic radošu darbu,kurš pašam patīk,mīļas attiecības ar ģimeni un draugiem,tad lielāku un noturīgāku laimi grūti iedomāties. Taču,ja kaut kas no tā neizdodas,tad gribas no tā atkratīties. Piemēram,ja nogurdinošs,nepatīkams darbs,tad labāk patiktu vispār nedarīt neko. Tāpat ja ar dzīvesbiedru,vai bērniem nav saskaņas. Bet,kad cilvēks jau no visa ir atkratījies,tad kaut kādu laimīti var noķert tikai iegādājoties kādu jaunu mantiņu. Kamēr tā nav apnikusi,vai salūzusi,ar dzīvi var iztikt.

DanaL  Tu nekad nebūsi laimīgs, jo esi tendēts visur saskatīt tikai slikto (te nav runa par tavām draņķīgajām urīna analīzēm).
Lai gan, kas to lai zina, varbūt tā ir tava laime visur saskatīt slikto un ieliet darvas karoti medus muciņā, kā tu to parasti dari...

gobis  laime ?
forši bērni un mazbērni...

mairita1971  Mums katram ir dots tas ,kas ir vajadzīgs.Un par to jāpasakās.Varbūt tā laime ko mēs gaidām,patiesībā mums nav vēlama.

kvarts  Ja cilvēks ir apmierināts (gandarīts) ar savu dzīvi, tad var teikt , ka viņš ir laimīgs...

JurisK  Laimei vajaga būt kā guļošam policistam - brauc un ops, gaisā! Tad to var izjust, bet tā, rēna apmierinātība, ne laime.

dardedze  Zinu, kas ir laime, bet neteikšu. So what?

av2  nu , ja viss ir bijis galiigi garaam, tad jaa, ir laimes sajuuta, ka esi ticis no visaam probleemam valla. Veelams samainiit dziives vietu, taa pataalaak...lai nereegojas pagaatne ikdienaa.

feina52  domāju - pašpietiekams cilvēks, cilvēks kurš artadis savu ceļu, cilvēks kurš dara savu sapņu darbu, cilvēks kurš mīl sevi un atdzīst sevi par labu esam, cilvēks kurš ne no viena neko negaida, cilvēks kurš uzskata ka neviens neko nevienam nav parādā - tāds varētu justies laimīgs. Tikai mēs zinam cilvēka dabu, mēs vienmēr protam atrast kaut ko par ko justies nelaimīgiem un apbižotiem.

Discreta  Tā nemēdz būt, ka nav pienākumu. Laime ir dvēseles stāvoklis, neatkarīgi no tā, kas tev ir vai nav. Būsim pieticīgi mazumā, tad arī jutīsimies laimīgi.

cinnija  Par šo vajadzētu taisīt anonīmu aptauju valstiskā līmenī! Deputāte Anda teiktu, ka laime ir tad, kad viss ir un par to nekas nav, bet bibliotekāre Sanita, ka laime ir tad, kad darbs sagādā prieku, medmāsa Ilze, ka laime ir tad, kad esi vajadzīgs citiem utt
Imho laime ir sasniegt sapņus ar cienījamiem līdzekļiem...to var tikai nedaudzi.

RRAGANA  “teiksim rūpēties par sievieti, paciest visus viņas izgājienus - tā arī varētu būt ilgstoša laime?”

Var. Pie nosacījuma, ka pašam nav nekādu tādu izgājienu, kuri būtu “jāpacieš”! :D
Kā teica mana vecmāmiņa-ģimenē abi nevar būt resni, vienam jābūt tievam.

cinnija  ...to var tikai nedaudzi.
Lieciet vēl mīnusus, lūzeri.

SpoguliitisTM  21:17. Miinuso baabas. Abu dzimumu.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu