Vai kādu par to drīkst nosodīt vai ko pārmest?

Mēs visi, kas šeit esam, esot attiecībās vai neesot, esam meklējumos - ceļā pēc mīlestības un novērtējuma..Katram savs stāsts aiz muguras un katram skats vērsts uz priekšu ar cerību satikt, ko sev īpašu, priekš sirds, dvēseles.. Un mums katram savs krustpunkts, kad satiekamies, lai paliktu kopā vai arī atvadoties turpinām meklēt...Vai kādu par to drīkst nosodīt vai ko pārmest - mēs visi šajā esam vienādi, jo esam tikai cilvēki?

burleska  15:08 Salta sirds tai Dagnijai, saku salta sirds. :D

burleska  Vispār jau cilvēki dažādi. Virtuālā vide riktīgi norūda. Kad pārdesmit gadus atpakaļ sāku virtualizēties, sapratu, ka pārlieku jūtīgi visu uztveru. Bija periods, kad speciāli metos sāpīgās cīņās, lai rūdītos :) Tagad laikam jau reizēm kādu jūtīgāku varu aizķert, gribēdama asprātīga būt, bet speciāli ievainot necenšos. Bet atbilde uz jautājumu- diskusijas tāpēc domātas, lai diskutētu, un labi būtu, ja savādāku viedokli neizteiktu vai neuztvertu kā nosodījumu.

burleska  Ak, un jā, nosodīt un pārmest arī dzīvē nevienam īsti nav tiesību- kamēr tajās kurpēs neesam bijuši. Bet tak tāpat to darām. Ja ne savādāk, tad nosodot nosodītājus :D

Ines  Dzīvosim katrs savu dzīvi!

nazis  Viss jau ir atkarīgs no uztveres. Ja konstruktīva kritika (patiesība) tiek uztverta kā pārmetums vai nosodījums, vai Feja_Feja gadījumā kā nopēlums un niecināšana (nicināšana), tad tā jau ir paša cilvēka problēma. Reti ir tie gadījumi, kad kāds speciāli cenšas otru pazemot, lai pats uz viņa fona izceltos.

InJanis  Labdien tautiesi !!!!

Ka reizi par so temu svaigs raidijiens vakardienas, ar kadu tur ordenoto psihologijas profesoru piedalisanos ( puspamodies klausijos pa radio 1 apm 04 no rita.
Lieta laba, iesaku noklausities.

Daram sekojosi www.lsm.lv ( latvijas sabiedriskais medijs, vis TV un radio raidijumu arhivs )-latvijas radio1-gimenes studija-vakardienas raidijums, par so temu aizradijumi- piezimes-apbizosanas=skirsanas.

p.s. Sena uzbeku gudriba vesta, ja jusun privataja vecmeitas jurta sak paradities viriesu izmetatas zekes, drosa pazime, ka pie jums iemitinajies virelis ;-))))))))

fargo  mhm, iedomājos... kāds viņu aplaupa vai varo, apkārt sastājas veči, zodus viegli kasīdami un apspriež savā starpā: "nu, veči, ko nu mēs nosodīsim šito? lai tik varo to sievieti, kas mēs tādi, lai kādu nosodītu, vai ne? da nu visu šito! netiesāsim! mums nav uz to tiesību. kas mums tādas ir devis? jā, mēs bērnībā kaut ko pa ausu galam dzirdējām, ka esot jaaizstāv vājakie un vispār ir jāiestājas par taisnīgumu, bet visdrīzāk tā ir kaut kāda seno laiku drebeģeņa, mums labāk un ērtāk redzot netikumu, netaisnību un ļaunumu ir celi pacelt degunteļus gaisā un izvēlēties neko neredzēt. un galvenais vēl justies par to pagodinātiem."

un visi apgriežas un mierīgi iet prom, bet tante uzsauc no muguras: "pareizi, ejat, neviens nedrīkst nevienu nosodīt, lai viņš mani kaut sit nost! mums ir jābūt cēliem un neļaujiet vēlāk savām sirdsapziņām iestāstīt jums, ka patiesībā jūs esat ne tikai fiziski, bet arī morāli gļēvuļi un ibomatj arī ētiski konformisti(eksjūz mai frenč)"

InJanis  Tautieti Fargo !!!!!

Nebiede tiklas HOHO meitenes ar saviem briesmu stastiem ;-))))))

Jau ta vinas seit sabiedetas ta..... ka pec tekstiem vien 30 proc seit ir riktigas viriesNidejas

30 proc romantuiskas sapnjotajas...................a la ...........kadam jabut ISTAM virelim.

A parejie procenti sejienes sieviesu skiet ir no kategorijas DaEsPateNefigaNesaprotuKoEsIstiGribu.

P.S. Beidz nodarboties ar moralo onanismu tautieti !!!! nac manas pedas, klausies gudras plapas pa radio................profesori ka nje ka !!!!!!

Za pobedu tovarisci !!!!!

burleska  InJančiks atnācis no gudrām runām relaksēties :) Interesanti, kuros procentos mani ierindos :D

Luusila  Vispirms es labprāt noskaidrotu, kas Epifānijai iedvesis šādu domu (C): "Mēs visi, kas šeit esam, esot attiecībās vai neesot, esam meklējumos..."
Tu tiešām visus aptaujāji? Mani būsi izlaidusi, jo es neesmu meklējumos. Palasot atbildes, pamanīju, ka vēl ir dažs labs pīkstiens protestā.
Un jā, es atļaujos nosodīt. Tādas tiesības man neviens nav devis, bet es arī neesmu iecēlusi nevienu par kaut kādu noteicēju sev, pie kā man būtu jāiet izprasīt tiesības izteikt viedokli.
Dotajā situācijā es nosodu tādu vispārināšanu, kad savu situāciju par varītēm mēģina uzstīvēt kamiešos otram.

Chris1986  InJanis , īstam vīrietim jabūt tādam, kas izmaksā! Un arī pēc tam visu laiku maksā, jo nav tak viegli viņām kājas plest!!

Ine6e  Chris 1986 pilnīgs eksperts. Gan jau dzīve tos grūtos plešanas brīžus diktējusi...

dardedze  mēs, visi viena un tā paša autora 20 feiki, esam šeit, lai savstarpēji iepazītos,Servus

Ine6e  Man jau likās, ka mani cinismā diez vai kāds pārspēs...

HOUSE  Sāksim ar to, mēs visi šeit neesam vienādi. Ne tuvu tam. Kontingents diezgan nekāds, tādēļ līdzības man būtu bail sevī meklēt un par to nosodīšanu, man pilnīgi vienaldzīgi...

ketija64  Ir labi ,ka cilvēki var brīvi izteikties,paust savu viedokli,nevajag šeit neko uztvert personiski:),jo te tomēr ir virtuālā vide. Man patīk ,un ir interesanti palasīt šeit gan izcilus domugraudus, gan nodeldētas, vispārīgas frāzes.

jurks  Nesodi- ja negribi būt sodīts! Protams viegli pateikt! Jo šādā veidā izpaužas mana daba- kritiskā, un tā sakar arī mani pašu ar daudz spēcīgāku efektu, un attīstas ar ģeometrisko progresiju, var pienākt brīdis, kad paškritika, vienkārši, būs nepanesama! Un vēl, nosodīšana ir saistīta ar nepiedošanu! Un nespēja piedot otram ir meklējama manī pašā- es nespēju piedot pats sev, nespēju pieņemt notikušo ar pateicību, un kā mirkli! Protams, nepārāk rožaina aina rādās, jo gribas garantētu un laikā neierobežotu prieku un laimi! To var dot tikkai Tas Kungs!!!

bumpastiks  Nevajadzētu!!Bet tak nosoda un pārmet pat par daudz nenozīmīgākām lietām!!

burleska  Jurks dikti vieds :) Ja tik tas kungs visu laiku nebūtu klāt... :)

Kurts69  baigi daudz demagoģijas. nevajadzētu salīdzināt līšanu citu personīgajā dzīvē ar absolūti saprotamu, cilvēcīgu uzvedību attiecībā pret vājākajiem, slimajiem, nevarīgajiem vai nelaimē nonākušajiem.
Tenkošana, aprunāšana, augstprātība, iedomība un paštaisnums esot netikumi. Tad vēl atļaušos atgādināt par to pirmā akmens mešanu un elementāru paskatīšanos uz sevi no malas.
Te daži vēl arvien dzīvo pēc viduslaiku uzvedības modeļa un ja būtu iespējams, tad grēkojušos dedzinātu tirgus laukumā vai nomētātu ar akmeņiem.
Pieļauju ka daļa viedokļu balstās kādā negatīvā personīgā pieredzē un bez šaubām vieglāk ir nopelt otru, nekā padomāt vai pats/i nebija pie vainas attiecību pajukšanā.
Labie paliks labi, kretīni nemainīsies, gājēji aizies un uzticīgie tādi paliks, ja vien pasaule apstāsies, dzīve neritēs uz priekšu, nebūs jaunas pieredzes un neviens nekad nekļūdīsies. Cilvēkam enerģijas ir tik, cik nu ir un es patiešām nesaprotu kāda velna pēc tērēt savu spēku citu kritikā, ja tai laikā varētu pilnveidot sevi, koncentrēties uz pozitīvo. Laikam ir cilvēki, kuriem vienkārši nepieciešamas negācijas. Kāpēc, to nu lai katrs pats domā.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu