Smukums/nesmukums un gudrība.

Bāc! Nu kāpēc gandrīz vienmēr ir tā, ka sieviete, ja ir smuka, tad glupa kā gumijas zābaks un ja ir gudra, tad attiecīgi nav smuka? (Vīriešiem pārsvarā ir tāpat, tomēr tur ir vairāk izņēmumu, tāpēc lai šoreiz būtu par sievietēm.) Pēc idejas vairoties desmitreiz vieglāk ir smukajiem. Gudrajiem un piedevām nepievilcīgajiem atrast partnerus ir ievērojami grūtāk (lai neteiktu mūsdienās praktiski neiespējami). Tātad sanāk, ka pasaule apriori iet tupuma virzienā (jo masveidā vairojas tikai glupākā populācijas daļa). Te "paceļas" galvenais jautājums - kas ir tie spēki, kam tas ir izdevīgi un kas no tā beigās sanāks!? (Kāda ir šo spēku pamatiecere?) Jūsu domas? :-)

Kurts69  vispār jau teorija balstās subjektīvā autora secinājumā. Nav skaistas sievietes glupas. Vienkārši stulbus abu dzimumu pārstāvjus vairāk ievēro.

Letija  Njā... Tieši tāda tēma. Atkal kļuvis par vienu skaistu un gudru latviešu vīrieti mazāk (runa ir par ziņās izlasīto). Paskatīju foto galeriju. Jā, skaisti. Bija.
Un jāsaka, ka cilvēka izskatam ir nozīme, ļoti liela nozīme.
Attiecas gan uz vīriešiem, gan sievietēm.

riks086  Tāda sakarība dzīvē ir saskatāma. Neesmu pārliecināts, vai tā ir dominējoša, bet pamanāma gan. Tikai - kāds no tā labums, ja esam to pamanījuši? Dot padomus "pelēkajām pelēm", kā piestrādāt pie vizuālā tēla? Rosināt "silikona blondīnēm" lasīt grāmatas? Ja ir uzmācīga doma, ka pasaule visiem spēkiem jāpadara labāka, var mēģināt... tikai gatavojiet sevi sen zināmajai atziņai, ka pasaules alga ir nepateicība :D :D :D

riebekle  Jā, Liliom, gads iet otrais kopš te izklaidējos. Kur mana mīlestība? Turpat vien ir, esam kopā jau 25+ gadus, arī šķirties pagaidām netaisāmies, bet kā būs nākotnē, tad jau dzīve rādīs. Un jā, tev taisnība, viņu sev pie kājas nesienu, arī saitītē neturu, viņš mani tāpat. Bērni lieli, katram savas izklaides katram savos soctīklos. Un kāpēc ne? Tā ir debila klišeja uzskatīt, ka ja jau laimīgi precējušies, tad vakaros jāčubinās vienam ap otru, viss jādara kopā, visur jāvalkājas kopā, un jāsēž tikai 4 sienās vai, labākajā gadījumā, adot zeķes un sūcot bērzu sulas, jāskatās hokeju, blenžot zilajā TV ekrānā. :D

MadamMango  Skaistajiem visur ir priekšroka ! Tas ir fakts. Pašas tēmas autora piemērs par darbu.
Par to gudrību tiek vienmēr pārspīlēts. Vīriešiem attiecībā uz sievieti tas nav tik svarīgi, galvenais ir lai sieviete ir skaista.

coldlands  Tas mol autors mani publiski par muļķi nosauca☹

SKUTERS  Proton, bet Tu pamēģini ar nesmuko. Atdeve būs lielāka.

Lovetta  klau...tava māte bija skaistule vai neglītene??? jeb ne šis, ne tas-ne zivs, ne gaļa- siļķes auss?

raina1970  Smukums/nesmukums ir tik mainīgs un subjektīvs vērtējums, ka tur pat nav ko izskatīt kā kādu atskaites punktu. Dzīvē nostrādā zināmas likumsakarības- uz proprcionāli veidotu cilvēku- vaibsti, ķermenis- ir patikamak skatīties, --- , uz košu cilvēku- skatīsies biežāk, jo viņš izceļas , bet--- tas nekādi negarantēs nedz viņa dzīvesgudrību, vai mācīto gudrību. Teiksu tā- mans darbs ir saistīts ar skaistumkopšanas jomu-un pret šo kritēriju- smukums/nesmukums- izturēties nopietni- nebūtu prāta darbs.Par pārējo-- vairojas visi, nevajag pārspīlēt kādas vienas - nez pēc kādiem parametriem ,izvelētas grupas rezultātus..

feina52  man gadās arī tā: skatos smuks a paver muti.. un bācccc nu neglīts pēc suņa. Un gluži otrādi redzu nu ne parāk simpatisks, a sāk runāt... un saprotu - skaistulis :)

rupers  Nav nesmuku sieviešu ,ir par maz alkohols ...

preilene  Es domāju, ka Tev pētījums jātaisa gaisā. Vienīgi – kā Tu tos skaistuma kritērijus nodefinēsi? Jo, kas vienam skaists, citam nē. Mums katram gaume ir atšķirīga un ļoti labi, ka tā, jo citādāk visi draudzīgi rindiņā staigātu pakaļ tikai vienam eksemplāram. Bet tagad – katram pa vienam vispievilcīgākajam tiek 😉.

SpoguliitisTM  Gudriibu jau nomainija ar sirdsgudriibu,ja? :) Nu un es veel skaistumu nomainiitu ar simpaatiskumu, atklaatiibu un smaidu :)

Geisha  Ja cilvēks ir proporcionāls tad jau viņš ir smuks.

Pasaulslavenie modes dizaineri 80% ir homoseksuāļi tāpēc modeles ir tievas, garas, nesievišķīgām formām, bet drīzāk atgādina puikas.

Kaut kur lasīju interviju ar kaut kādu fotogrāfu - portretistu. Viņa lielākās šausmas bija Holivudas autobusā, kur pasažieres bija vecas Barbijas visas ar līdzīgām sejām. Pēc raksta papētīju vecu cilvēku portretus un sapratu, ka skaistas grumbas ir sejās. Jā, tieši reti skaistas ir tās grumbainās sejas.

Ja par gudrību tad man rados ir vīrietis ar 3 augstākajām izglītībām, bet tas ir izcili stulbs eksemplārs (netici? Feisbukā katru dienu gudrus rakstus raksta par dažādām tēmām). Gudrība caur visām vīlēm lien ārā no šī gudrīša.

saulite34  Un,par kādu smukumu tiek runāts,dabisko vai mākslīgo?

cinnija  1."Nu kāpēc gandrīz vienmēr ir tā, ka sieviete, ja ir smuka, tad glupa kā gumijas zābaks un ja ir gudra, tad attiecīgi nav smuka" tra la la
2."Smukums un gudrība iet roku rokā"...bla bla bla /kāds ar tevi ir ļauni pajokojis darling, bez smiņķa tu esi neglīta./
identisks abiem iepriekšējiem ir apgalvojums, ka visi zaļie spaiņi ir ar/bez osām

nazis  Ar tādām bērnu slimībām - mazvērtības kompleksu - parasti izslimo pusaudža gados. Es arī ar to slimoju, kad viena caca pateica, ka es neesot smuks. Pāris gadus neticēju, ka varētu patikt meitenēm. Tā nebija taisnība, un tā caca pati nebija skaista, bet stulba gan, un tā domāja visi.
Šodien man ir vienalga, kāda izskatās sieviete, jo ļoti tuvā attālumā es bez brillēm tāpat viņu neredzu, un ar brillēm es nepētīšu. Svarīgākas ir citas viņas īpašības.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu