"Ne naudā ir laime, bet gan tās daudzumā!" /tautas paruna/

Lai gan mēdz teikt, ka naudā laimes neesot,
naudas tēma ir bijusi aktuāla visos laikos un jebkuru laiku sabiedrībā dzīvojoši cilvēki pēc tās ir tiekušies.
Naudas un laimes sakarā, gribot vai negribot, bet rodas jautājums:
Kāpēc ne tik daudziem cilvēkiem (ne īpaši laimes lutinātie?) ir gan manta, gan nauda un tās ir daudz,...bet tik daudziem- vairumam (laimīgie?), lai kā viņi censtos, nav ne mantas, ne naudas vai arī tās viņiem vienmēr pietrūkst?

Manprāt, tautas parunu: "Naudā laimes nav!" cilvēki ir izdomājuši sevis mierināšanai un, lai nu kā, bet tautas paruna: "Ne naudā ir laime, bet gan tās daudzumā!" izsaka patieso sabiedriskā cilvēka būtību.

kvarts  Tikai muļķim laime ir naudā....
Nauda ir vērtība tikai tad, ja tās nav, bet ja naudas ir daudz, tad saproti, ka ar to reāli neko atrisināt nevari....

nazis  VECA_PIEPE 20:15
Es ne tik daudz zinu par laimi, bet par naudu es zinu daudz. Ķēniņš Zālamans (Salamans), kurš jau šeit tika pieminēts, atstāja mantojumā Izraēļa tautai nauda kustības un pārvaldības likumus, pēc kuriem pašlaik darbojas visas pasaules ekonomika. Viņš bija gudrs un viņa mantinieki prot naudu taisīt, bet vai viņi ir laimīgi? Viņi domā, ka ir.
Lai būtu nauda, ir jāstrādā. Tik cik strādāsi, tik pelnīsi. Tie ir tukši saukļi.
Ja gribēsi pelnīt 3 reizes vairāk, kā pašlaik, tad jāstrādā 3 reizes vairāk? Tas nav fiziski iespējams. Tie, kas pelna 3 reizes vairāk, strādā nevis vairāk, bet savādāk. Ja Tu sāksi strādāt savādāk, Tu pelnīsi vairāk, tikai vai tas vairs būs savietojams ar LAIMI Tavā izpratnē?

cinnija  "Ne naudā ir laime, bet gan tās daudzumā!" izsaka patieso sabiedriskā cilvēka būtību.
Jautā VECA_PIEPE---gada citāts, un aktrises pseidonīms jau ar ko vērts! Tā nav! Naudai ir pastarpināta, netieša sakarība ar laimes stāvokli. Tajā pašā laikā var būt laimīgs ar mazumiņu-ir jaunība, veselība, ģimene, hobiji
Jo kas ir laime? Laimes stāvoklis?-laba jušānās. Tik vien.
Vienam piepes citātam gan piekrītu==="Tie, kas pelna 3 reizes vairāk, strādā nevis vairāk, bet savādāk. Ja Tu sāksi strādāt savādāk, Tu pelnīsi vairāk"
exactly.

Asenizators  Nauda nav un bail ar nav.

nazis  21:18
Ir izkristalizējies kaut kāds viedoklis no šīs diskusijas, kuru es noformulētu tā:
Ir jāstrādā (jāpelnī nauda), lai laimīgi dzīvotu, nevis jādzīvo, lai pelnītu naudu.

riebekle  Zini, es atdoti pilnīgi visu, kas man pieder, visu, godīgi, līdz pēdējam, kustamo un nekustamo īpašumu, visu, kas man nepieder un nekad nepiederēs, vus pasaules naudu un mantu, lai atgrieztu dzīvē to, kura vairs nav. Un tad, kad saproti, ka pat visa pasaules nauda neko nespēj pret to, ko nopirkt nekad nav un nebūs iespējams, tikai tad saproti, ka nauda ir nekas, vien bleķis un papīrs.
Ko es gribēju pateikt - vienmēr pietrūks kaut kam, vienmēr vajadzēs vairāk, nekad nebūs tā, ka līdz galam pietiek. Un tieši tāpēc man ir labi tā, kā ir. Es iztieku ar to, kas ir, rēķinos ar to, kas ir. nepietiek - taupu, dabūju vairāk - priecājos un tērēju. Bet laime man ir saule sejā, vējš matos, labi vārdi no mīļajiem, smaids bērnu sejās, vakara buča pirms miega, kolēģes tizlie jociņi, interesanti cilvēki blakus, ar mieru, gandarījumu un prieku nodzīvota kārtējā diena.

Tā viš man i.

Johaidii  Naudu pelnīt ir viegli, kad saproti, kas ir nauda. Nevis pelnīt naudu, bet vairot to! Visa gudrība. Ne vairāk un ne mazāk. Pamainīt domāšanu, izslēgt no prāta vecāku gudrības, skolā mācīto. "mācies bērniņ, dabūsi labu darbu, daudz pelnīsi, labi dzīvosi". Visi to ir dzirdējuši no vecākiem, skolā. Sistēma labi strādā tikai sev, sistēmai.
Laipni lūgti privātā sarakstē, iesākumā kādu labu grāmatu ieteikšu izlasīt. Pēc izlasīšanas mums būs par ko parunāt. Gribi mainīt dzīvi, maini paradumus, ir teikts.
Welcome 😊

neko  Ir jāstrādā (jāpelnī nauda), lai laimīgi dzīvotu, nevis jādzīvo, lai pelnītu naudu
-----
Nē, laime, tas ir tad kad vari darīt darbu kas ļoti patīk, piedevām par to vēl ļoti labi maksā:)

ketija64  Laime nav naudā,laime ir sajūtā,ka naudiņas pietiek..un nav jāskaita pēdējie centi :)

uzplanaledus  Nauda ir viena no taustāmākajām lietām, ar kuru palīdzību var kaut ko izdarīt. Cilvēki savā dzīve meklē stabiltāti, drošību, harmoniju, taču nekas nav garants tam, ka tā būs. Ir vēl daudzas citas lietas, ko cilvēki dara, lai būtu laimīgi, bet tāpat, kā nauda, tās negarantē to. Nauda vienkārši ir taustāmāka, vieglāk un saprotamāk pielietojama nekā jebkas cits.

Geisha  Esmu pārdzīvojusi arī tos laikus kad nevarēju meitām atļauties nopirkt saldējumu. Baisi laiki. Un ne jau tāpēc ka biju slinka, bet tie bija tie jaukie 90 gadi, kad varēji strādāt, bet algā saņemt Auroras zeķes vai radiolu " Rīga 110". Pat atcerēties negribu.
Dzīvojam pasaulē kur ir nepieciešama nauda. Nauda ir nepieciešama, lai dzīvotu cilvēka cienīgu dzīvi varētu samaksāt visus rēķinus, iegādāties apavus un apģērbu, reizi mēnesī varētu ieturēt pusdienas restorāna, pietiktu hobijam, palīdzētu bērniem un vismaz reizi gada varētu kaut kur aizceļot vai nopirkt traktoru.
500 taukšķi bankā uz procentiem tā jau ir galvas sāpe (kur likt, lai ir droši?)

zappa  Tas gan ir Ostapa Suleimana Bender Beja teiciens, ja nemaldos no "Zelta teļa". "Счасте не в денгах, а в их количестве" ☺

Epifanija  Atsutiet man naudu, lai es to parbaudu!:D

marselis  ne nauda...
tas ir lidzeklis ka pie kaut ka nonak,fiziska aspekta papirs apdrukats
psihologiska...iegribu,velmju realizetajs
etika,morale norada ja pareizi pielieto instrumentu,tad velamo darbu var maksimali veiksmigi paveik
ne nauda ,naudas daudzums nosaka llaimes esamibu vai neesamibu
bet gan pats individs,kurs to pielieto

Pilskungs  Zappa >- jā, nez kāpēc visi tā automātiski pieņem, ka tā ir tautas paruna ?
Ja tas ir citāts no literāra darba ar noteiktu autoru, tad tā nav !

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu