Mēs dzīvojam lai strādātu vai strādājam lai dzīvotu?

Gan man,gan daudziem maniem paziņām kas daudz maz normāli grib nopelnīt-darbs aizņem ļoti daudz laika.Ne visiem ir tā ka nu strādā tikai 8 stundas dienā,ir kad 12 vai pat visas 15,bet kā tādā trakā ritmā var atrast laiku sev un saviem tuvajiem?Bieži nākas sacīt ka vnk NAV LAIKA!Var jau arī strādāt mazāk,bet tad arī naudas būs mazāk.bet ja padomā-Mēs dzīvojam lai strādātu vai strādājam lai dzīvotu?LV liekas ka tiešām dzīvo tam lai strādātu?

Dorecha  Jā,labāk jau būtu nomirt ēdot,nekā strādājot........
Tāda cilvēka būtība.....

Laucinieks66  Strādāt vajag ar galvu. 😉
Ja Latvijā nevar nopelnīt tad man nav ko teikt. 😳
Te iespēju ir milzīgi daudz, vajag tik darīt. Es piemēram līdz 5h dienā strādāju par ko maksā, pārējo laiku investēju vecumdienu labiekārtošanā.

mezmalis  Tiem ,kam apetīte par lielu ,tiem arī jāvergo savu iegribu realizēšanai ... tādi arī nespēj atslābināties , ja nu vienīgi sagaidot piektdienas vakaru un tad pietempjoties ,lai aizmirstu briesmīgo darba nedēļu.

Ir jāprot ne tikai laiku plānot , bet arī savas vēlmes un iegribas - ir jāprot no kaut kā arī atteikties!

Reds  Vīrietis dzīvo lai strādātu, jo tikai darbā sevi var pilnībā realizēt. Bet ir jābalansē - darbs ko tu dari priekš citiem, saņemot algu, un darbs ko tu dari priekš sevis savas un ģimenes dzīves labiekārtošanai. Strādāt 15h dienā, katru dienu ir pekstiņi, tieši tāpat kā studēt un strādāt 2 pilnas slodzes darbus reizē - vai nu tiek pilnīgas muļķības stāstītas vai kaut kas tiek darīts pa roku galam.

Ar sievietēm tas pats - vienīgais ka sieviete sevi realizē ģimenē, kur tie darbi tiek darīti priekš saviem cilvēkiem ne svešiem.

Chris1986  Reds, nu, pēc Ošo sanāk, ka ģimene ir strauji izzūdoša pagātnes palieka. Domāju, ka tuvākajos 20 gados tā izbeigsies pavisam

burleska  Chris, lai Ošo lasītu, cilvēkam vajag būt mazliet sagatavotākam :P Citādi viņš paņem tikai tās frāzes, kas atbilst viņa tā brīža noskaņojumam, bet būtību pat nespēj uztvert. Un par naudu- vajag tikai kādai naudas tēmai parādīties, lai Chris būtu klāt gan. Nē, nē, par naudu Tu nedomā. Tiešām? :)

VECA_PIEPE  Ej, nu ej, Bumbasķik,...ta kur Tu laiku ņem strādāšanai, ja Tu sevi pilnībā ziedo tikai virtuālajai pļerkšķēšanai PA, lai eksistētu, ne dzīvotu?
(dziļdomīgi kasa pakausi)

Chris1986  zin, kā ir, burleska - man ir tāds pats uzmanības deficīts, kā visiem cilvēkiem un tāpēc esmu gatavs runāt prakstiski par visām tēmām, kaut par kvantu fizikas ietekmi un Marsa ekosistēmu :D

Reds  Chris1986 tā jau arī ir - paskaties cik liela cīņa rietumu pasaulē notiek pret ģimenes institūciju - Stambulas Konvencija ģimeni pat min kā vardarbības cēloni, kas ir jāizskauž.

Presē un popkultūrā tiek popularizētas jebkādas attiecības, izņemot ģimeni, tik tālu ka sievietes 20-25 gadu vecumā liela daļa šobrīd jau vairs nezin kā ģimene funkcionē ikdienā vai to ka vīrietis ar stabiliem ienākumiem, māju un mašīnu, nemeklēs sievā vīrišķīgas īpašības.

rokons  janisqwerty nacistus citēja nepareizi

Arbeit macht frey - darbs dara brīvu

BMW bija lozungs Fahrht macht freude - braukšana rada prieku

Pēc būtības - lai saņemtu pienācīgu atalgojumu, pie tā ar ir jāpiestrādā.
Vēlākā laikā būs daudz kas no kārotā. Bet te grib visu un uzreiz

nazis  Tas laiks, kad būtu piekritis, ka cilvēks strādā, lai dzīvotu un tikai, ir sen pagājis. Pašlaik es strādāju tikai tāpēc, ka man tas patīk, un man patīk tas, ko es daru. Man ir pilnīgi vienalga, kad es par šo darbu saņemšu samaksu, pēc mēneša vai pēc gada, vai 10 gadiem, es zinu, ka man samaksās, bet tas nav galvenais. Normāls cilvēks nevar iztikt bez strādāšanas.

Piparkuka  Strādājam, lai dzīvotu. Izņemot tos, kam ir liels mantojums un viņi var nestrādāt.
Viņi dzīvo, lai strādātu- kaut ko, ja grib....

Peleks  nu es laikam esmu gudrāks apar visiem tiem kas dzīvo lai vergotu, amn pieder pašam SAVS laiks, kas ir 24 stundas diennaktī, daru to, kas aptīk, tad kad gribās!! :) un man peider viss ko man vajag :)

Maribella15  Strādāju daudz, lai izdzīvotu un dzīvotu. Bet, ja būtu vēlme iet uz randiņu - atrastu tam laiku - visu var samenedžēt, ja ir vēlme. Bet tā - strādājot - nenāk muļķības galvā!

Bellatrixa  palabos vēl: ne frey, bet frei, pa par to pašu darbu, kas dara brīvu.

uzplanaledus  Es strādāju daudz, vairāk kā 8 stundas. Viena daļa no darba ir "diemžēl nepieciešamā", otra patīkamā. Vispār jau visa strādāšana arī ir dzīve. Sev pavisam tuvajiem man laika pietiks vienmēr. Attiecību veidošanai vienkārši, lai attiecības būtu- nē. Īpašas ieinteresētības gadījumā arī laiks izbrīvēsies.

Darvins  Tāpēc jau ar´ī Mezmalis vienīgais ko sievietei var piedāvāt ir savu burkānu ! loģiski !

neko  Ne nezinu jā Jūs, bet mēs dzīvojam, lai darītu (tai skaitā strādātu). Un ja man nav laika, tas nozīmē ka vienkārši dotajā brīdi ir svarīgākas lietas. Savukārt cilvēks kam vienmēr visam ir laiks visdrīzāk ir slaists kas neko nedara.

Un jā - darbs patiešām dara brīvu :)

VenBer  Atbilde autoram, nezinu kā citi, bet es dzīvoju lai strādātu, man vienkārši patīk tā sajūta, būt vajadzīgam

Geisha  Ne velti bijušajā PSRS sievietes pensijā gāja 55 gadu vecumā, bet vīrieši 60 gados. Izrādās tam ir pamatojums. Līdz šim vecumam cilvēkā ir pietiekami augsts hormonu līmenis, kas dod gan spēku, gan enerģiju. Man tagad ir 56 gadi un godīgi teikšu, ka man vairs nemaz negribas strādāt. Vairs negribu. Bet vajag.
Ja būs vēlme tad laiku atradīs vienmēr, ja nav vēlme tad atrunas atradīs jebkādas.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu