Mēs dzīvojam lai strādātu vai strādājam lai dzīvotu?

Gan man,gan daudziem maniem paziņām kas daudz maz normāli grib nopelnīt-darbs aizņem ļoti daudz laika.Ne visiem ir tā ka nu strādā tikai 8 stundas dienā,ir kad 12 vai pat visas 15,bet kā tādā trakā ritmā var atrast laiku sev un saviem tuvajiem?Bieži nākas sacīt ka vnk NAV LAIKA!Var jau arī strādāt mazāk,bet tad arī naudas būs mazāk.bet ja padomā-Mēs dzīvojam lai strādātu vai strādājam lai dzīvotu?LV liekas ka tiešām dzīvo tam lai strādātu?

VenBer  Geisha 18:23
Tu vēl aizmirsi pieminēt , ka bijušajā PSRS, 200ML glāze gāzēta ūdens ar sīrupu maksāja 3 kapeikas, bet Litrs AI 76 benzīna 4 kapeikas. Vai Tev liekas pa tajā "labajā" PSRS, Viss bija kārtībā ar vērtību sistēmu ?

uzplanaledus  Strādāt tāpēc, ka vajag, patiesībā nevienā vecumā nav aizraujoši, bet darbs, kas patīk, pacels jebkuru hormonu līmeni.

uzplanaledus  Chris 1986, nelasi Ošo, viņš taču jau sen kā miris. Tagad ir jaunas enerģijas :)

andrisz  Mēs dzīvojam, lai JĒGPILNI strādātu un radītu. Darbam ir jābūt jēgpilnam, radošam, izaugsmi veicinošam, ētiskam un tam ir jādod pilnīga materiāla nodrošinātība un pietiekoši daudz brīvā laika atpūtai, izaugsmei, kultūrai. Bet vēl joprojām mūsdienās sociāla iekārta veicina primitīvas darbavietas, lai gan tik daudz var automatizēt jau šeit un tagad un vēl vairāk var automatizēt, ja ieguldītu papildus naudu (kuru gāž virsū bagātniekiem un bankām) zinātnē un tehnoloģijās. Cik daudz tas viss varētu atvieglot cilvēku dzīvi un dod viņiem brīvību un rīcības telpu, lai viņi patiešām atrastu sevi, patiešām realizētu sevi un beidzot sāktu jēgpilni mācīties, strādāt un radīt.

Bet diemžēl (sevišķi Latvijā) cilvēki balso par labējām partijām un visu atdot bagātnieku rokās. Balso arī par primitīviem biznesiem. Citās valstīs ir demokrātisko sociālistu partijas, transhumānistu partijas, cilvēkiem ir iespējas veidot politiku labākas dzīves vārdā. Bet Latvijā visi ir tik apātiski un aprobežoti, domā tikai par bagātnieku un viņu nopirku žurnālistu idejām.

Patiesi, patiesi - ir iespējama pārpilnības sabiedrība jau šeit un tagad, ir iespējama arī nemirstība (paskatieties kaut vai turn.bio), bet cilvēki ir tik aprobežoti un nespēj ieraudzīt visus to, ko var piedāvāt zinātne un tehnoloģijas, ja vien sociālā iekārta būtu taisnīgāka.

Jau antīkajā pasaulē bija visas zināšanas lai radītu iekšdedzes dzinēju un integrāl-diferenciālrēķinus, kas ir inženierzinātņu pamatā. Tomēr tas viss netika pielietots, jo sabiedrība balsītjās uz vergu darbu. Mūsdienās ir tas pats. Cilvēki gatavi ar rokām šķirot atkritumus vai sēdēt pie konvejera, bet nav gatavi balsot par universālo pamatienākumu vai Varoufakis universālo dividendi. Skumji par cilvēkiem, nekā nevar viņiem palīdzēt! :((

janisb  Darbs ir hobijs un hobijs ir darbs, nav problēmt tam veltīt arī 12 vai vairāk stundas, ja nepieciešams. Ja ir nauda, tad ir iepējams arī "piepirkt laiku" piemēram braucot ar auto uz darbu iegūstu 1h, salīdzinājumā, ja brauktu ar sabiedrisko, pasūtot vakariņas no kāda "restorāna", vēl kādas 30..60 min, lūk jau var darbam veltīt 2h vairāk...

lapukoks  ...pēc idejas vajadzētu būt tā, ka cilvēks strādā lai dzīvotu. Dzīvē kārtējo reizi viss notiek otrādi...ar nelieliem izņēmumiem...

...interesanti, kas nosaka banku politiku, kas veido nodokļu sistēmu, iztikas minimumu, minimālo mēnešalgu utt. ...

VenBer  lapukoks - gan jau ka neesi vairs maziņš, gan jau saproti, ka banku politiku nosaka Bagātais bankas īpašnieks

mezmalis  17:47,

-Un cik ilgu laiku tev prasīja tā fakta konstatēšana!?
Laikam jau vienam skauž ,ka man ir burkāns ko piedāvāt!

Reāli ir tā , kamēr tev ir burkāns - vari piedāvāt burkānu ,bet kad tā tev vairs nebūs ,tad varēsi izlīdzēties ar mantiskiem krāmiem un saldiem tekstiem!

Burkāns ir vīrieša otrā sirds , tādēļ neuzskatu to par problēmu - piedāvāt sievietei savu sirdi!

Asenizators  Darbs ir laime un laime ir darbā.

Paula6  Nevaru iedomāties savu dzīvi bez darba, vai tie bija padomjlaiki, vai arī tagad, tāpēc strādāju, lai varētu pilnvērtīgi dzīvot. Jā, bija laiki kad ļoti daudz strādāju, mācījos, sportoju, muzicēju un dejoju, bet to darīju kopā ar ģimeni un tas bija fantastiski skaists un piepildīts laiks un arī tagad turpinu tāpat, pat ienākot šeit uz kādu brīdi virtuālā vidē un naudas tam visam pietika. Nekad nav bijis mērķis strādāt un tikai strādāt lai sapelnītu kaudzi naudas. Šodien strādāju, jo man tas patīk un sniedz gandarījumu, hobiju pārveidoju par savu darbu un dzīvoju saskaņā ar sevi.
Bet visos laikos, īpaši šodien, pats svarīgākais ir sakārtot savu darbu tā, lai atliktu laiks visam. Diemžēl nākas konstatēt ka šodien cilvēki ne tikai neprot, bet bieži pat negrib iemācīties darbu, atpūtu, naudu organizēt...tā ir lielākā problēma! Jo cilvēkam ir vairāk ideju, darba, jo vairāk izdodas un visu var paspēt izdarīt. Tāpēc nav jāvaino valsts vai valdība, ja neproti organizēt sevi un savu dzīvi.

Geisha  18.36 un vēl tajā laikā biju jauna un smuka...... tagad tikai smuka.
18.41 nu, nu ja cilvēkam ir kādi 80 gadi tad darbs hormonu līmeni pacels?

Strādāt var ne vairāk ka 4 stundas dienā. Pietiek. Savā laikā esmu nostrādājusi gan 7 gadus bez atvaļinājuma, gan pa 10 - 12 stundām. Tagad pietiek. Veselība jau sabeigta. Baterija "Dura cel" nosēdās. Neatteiktos no pensijas. Bet diemžēl nedod. Saka ka esmu pārāk jauna, lai saņemtu pensiju.

andrisz  Geisha - tieši par to es runāju. Atjaunoties uz jaunāku bioloģisko vecumu un pārvarēt nāvi. Tas pats turn.bio (tas ir links) un tāpat SENS research. Mūsdienās tas beidzot pamazām kļūst iespējams, tāpat kā kļūst iespējas ārstēt visas vēža formas, iegūt kodolsintēzes enerģiju, atšifrēt smadzeņu kodu (un visas tās iespējas, kas paveras, lai talantus piešķritu visiem), utt. Tas viss ir iespējams un tur visur ir vajadzīgs cilvēku darbs, lai tās lietas kustētu uz priekšu. Bet ja primitīvie biznesi nospiež cilvēku kalpot lauksaimniecībā, kalpot pie konveijera, kalpot bezjēdzīgā darbā ar citiem cilvēkiem, tad visas šīs jēgpilnās lietas kustas uz priekšu daudz lēnāk. Kāds bagātnieks uzvāras no sava primitīvā biznesa, bet cilvēce atpaliek, cilvēki mirst, cieš. Tieši tāpēc ir vajadzīgas sociālās pārmaiņās, lai attīstībai pavērtu ceļu un primitīvismu nokautu pašā saknē (lai tas nesūc spēkus citiem). Un tad darbam ir īstā jēga.

Chris1986  Jā, tas ir forši, ka ir visādi alkaholiņi, darbaholiķi un visādi citādi -holiķi, uz kā fona var patīkami izcelties un uzsist sev uz pleciņa, ka citiem viss tomēr ir vēl pulka tūdīgāk! :D

AivarsN  Tā nu tā Pasaules valdība ir iekārtojusi,lai vergi būtu maksimāli noslogoti darbā un tiem neatliktu laika izglītoties,vērpt sazvērestības teorijas un galvenais,vairoties. Kā savādāk to populāciju samazināt līdz vienam miljardam? Lielāks apkalpojošā personāla skaits pasaules elitei nav vajadzīgs. Un tos pašus vēl centīsies aizstāt ar robotiem. Ja tā rūpīgi izvērtē Google tuvākās nākotnes prognozes,tad cilvēkiem tur nemaz nav paredzēta vieta. Ja arī būs,tad tie būs stipri modificēti,daļēji roboti un pilnīgi kontrolējami. Kā jums tāda nākotne? Kamēr vēl tāda iespēja tiek dota, tikmēr dzīvosim kā īstas,radošas būtnes,strādājot tikai tik,cik pašiem nepieciešams,nevis lai nopirktu pēc iespējas vairāk nekam nederīgu krāmu un bezjēdzīgu izklaižu,kā parazītu reklāmas aicina. Es pašlaik strādāju pie interesanta projekta,kā atvieglot ikdienas dzīvi daudziem lauku cilvēkiem. Naudas izteiksmē tur liela peļņa nav gaidāma,bet gandarījums par labu darbu un laimīgi cilvēki. Tā jau ir reāla laime.

RSQuattro  Strādā darbā, kurš patīk un Tev nekad nebūs jāstrādā.

neko  "visādi citādi -holiķi"
---
Nu, ja lai būtu "normāls cilvēks" nekas tā īsti nedrīkst ne patikt un ne aizraut, ne darbs ne citas lietas (jo tad tas ir -holisms), tad es labāk izvēlos būt slimnieks, kas dara to kas viņam patīk un gūst no tā prieku.

av2  Lai nesajustos, ka dziivojam , lai straadatu....taapeec, pirmkaart , atmetiet domu , ka nopelniisies vienreiz tik, lai pietiek visaam savaam idejaam , un ka bus saulainas vecumdienas nodrossinaatas . Nepietiks, un nebuus :)
Es ssito sapratu kaadus gadus 10 atpakll. Dziivot ir vieglaak, ir laika sev, saveejiem utt.
Muusdienaas cilveki vienkaarssi...nezina, kas ir patiessam ssvaki dziivot, gruuti , neiespoeejami. Parunaajiet ar vec, vecaakiem, kas veel ir dziivi. Kaa bija kara laikaa, peec kara, Sibiirija. Punkts.

ube  Andrisz aizsapņojies....par tām visām vēža formām, ko var izārstēt.:) Varbūt kādreiz, bet ne tagad. Ja visi strādās tikai savus sapņu darbus, nez kas darīs tos citus? Tos nepatīkami vajadzīgos? Strādāju, lai dzīvotu un nejūtos nemaz slikti. Jā, pensija drusku pa tālu atstumta...lai ir mazāk, kas to saņem.

Kurts69  vajag vaļasprieku. tad darbs ātrāk paies un dzīve būs piepildītāka.

preilene  Patiesībā jau mēs dzīvojam, lai baudītu. Katrs cilvēks pats izvēlas, kas viņam baudu sagādā - vienam ciešanas, citam prieks ;).

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu