Mēs dzīvojam lai strādātu vai strādājam lai dzīvotu?

Gan man,gan daudziem maniem paziņām kas daudz maz normāli grib nopelnīt-darbs aizņem ļoti daudz laika.Ne visiem ir tā ka nu strādā tikai 8 stundas dienā,ir kad 12 vai pat visas 15,bet kā tādā trakā ritmā var atrast laiku sev un saviem tuvajiem?Bieži nākas sacīt ka vnk NAV LAIKA!Var jau arī strādāt mazāk,bet tad arī naudas būs mazāk.bet ja padomā-Mēs dzīvojam lai strādātu vai strādājam lai dzīvotu?LV liekas ka tiešām dzīvo tam lai strādātu?

anis  Par tiem nepatīkami vajadzīgajiem-atrodas un ne mazums. Kā domājat-rakņāties pa sūdiem ir izprieca? Bet ja pacienta dzīvībai vai ceha funkcionēšanai tas ir nepieciešams-nekas cits neatliek. Ja aizejot no klienta,tam atausis smaids sejā-jūtu gandarījumu,pat ja atalgojuma saņemšana ir apšaubāma. Jā,baudu dzīvi-priecājos,ka izdzīvoju riskantās situācijās,ka saglābu norakstāmu situāciju.
Visumā veicies un pieturos pie tēva lietotā -labāk kā citiem! Kā var nodalīt? Gadās,ka saskrienās darāmais-nu nestreso,apzināti atliec mazsvarīgāko uz citu brīdi. Un vienkārši dzīvo.

Geisha  Ne jau visi var strādāt par burvju mākslinieku kurš visiem nes tikai prieku. Kādam arī kanalizācija jātīra, slimniekam dibens jāmazgā, autiņi jālabo, grāvji jārok, lopiņi jākopj vai ierakumos jāsēž. Iespējams, ka Aivars izgudros kādu robotu kurš ar karoti baros Parkensona slimnieku.

Vaukskis  Strādāju, lai dzīvotu; grūti atbildēt par citiem. Visādā ziņā pārstrādāties nevajag, tas pie laba gala neved-manuprāt, tad labāk knapināties.. .

coldlands  Jēziņ, kādi idetaji par pasaules valdniekiem, kas noslogo noverdzina nabaga darbarūķus!
Agrāk cilvēki strādāja no agra rīta līdz vēlam vakaram, katru dienu izņemot baznīca iešanas dienu. Atvaļinājumi tādi vispār nebij, pirmā atvaļinājuma nedēļa parādījās tik 50mitajos gados.
Man šķiet ka daži komentētāji sapņo par padomju laikiem, kad pipls visas astoņas stundas nosēdēja fabrika spēlējot domino un dzerot ljargu, bet tagad, kad lai nopelnītu ir arī jāpastrādā gan ar rociņām, gan ar galvu, tad čīkst.

Epifanija  Man gan nekas nav pret darbu, strādāju un pēc padarīta darba, redzot ko esmu paveikusi, tas man sniedz arī gandarījumu, iedvesmoju arī pārējos darba kolēģus un arī viņi jūt, ka diena nav izniekota veltīgi, kaut gan no sākuma kaut ko bubina zem deguna, bet es to ignorēju, jo primārais vienmēr ir nolikts darbs, izdari darbu un pēc tam atpūties vai ar kolēģiem uzsit klaču, vienmēr, kad esmu darbā kolēģi jūtās droši - viss būs kārtībā!

Darvins  pensija būs no 70 + tas ir droši ! viss uz to iet... tad loģiski parēķini cik maksājot. nod. saņemsi pens.?! noteikti mazāk , kā ja būtu to summu zeķē kaut vai krājis.

Peteris09  Labak seksojot

AivarsN  Geisha,tavu prātu tie vācieši tā apstrādājuši,ka dzīves atvieglošana saistās tikai ar robotiem. Saproti taču,ka roboti nevienam dzīvi neatvieglos,bet tieši otrādi, vēl kādi cilvēki paliks bez darba. Arī tā sevišķi modernā tehnika tikai iedzen cilvēkus mūža parādos un liek vēl vairāk vergot parazītu labā. Jo vienkāršāki,praktiskāki un izturīgāki darbarīki,jo ātrāk tie atmaksājas. Piemēram,ar labu izkapti sulīgu zāli var nopļaut pat vieglāk kā ar trimmeri,nepērkot degvielu un neelpojot izplūdes gāzes. Piedevām,izkapts var kalpot tur pat cilvēka mūžu. Ar speciālu lāpstu-irdinātāju,var viegli apstrādāt savu mazdārziņu,nepērkot dārgu tehniku. Sēklas nav sarežģīti ievākt pašam,bet minerālmēslu vietā daudz labāks ir komposta,vai vienkārši svaigi pļauta,zemē ierakta zāle. Tikai paša darbs,nekādu papildus izmaksu, ekoloģiski tīra pārtika,bet lielajām korporācijām aplauziens. Kas var būt labāks par šo?

Laimnese  Strādāju daudz, jo iegribas arī bija daudz....atvaļinājumā pārdomāju dzīvi un aizgāju prom no darba...tagad varu laist muļķi deviņus mēnešus...paceļoju ....bet jūtu, ka atkal gribas doties uz darbu...

Rodzerina  Stradaju fizisku darbu 12 stundas 4 naktis pec kartas,dienas gulu....brivdienas pa darisanam..veseliba ir sabeigta galigi,speka nav ne fiziski ne morali,jutos ka esmu pilnigi izdegusi,bet varinati jau nav,ja nestradasu,no ka maksasu rekinus.Un neiet runa,ka varu nez kadas ekstras atlauties.
Neirologs teica,ka sievietem butu jastrada ne vairak ka 5 stundas ta trali- vali hobijam un tikai tad bus ok gan veseliba,gan psihe,gan majas ar viru un berniem bus viss ok.
Bet ja cilveks ir viens,tad tadu ekstru atlauties nevar un sanak skriet ka vaverei riteni,kamer krit lidz galam.Skumji,bet fakts.

AivarsN  Tāpēc vien jau vieglāk būtu dzīvot ģimenē,lai katrs paveiktu savu darbu daļu un vairāk laika atliktu atpūtai. Vienam, sevišķi jau atsevišķā mājā,sanāk strādāt par diviem. Vēl viens iemesls, kāpēc parazīti tik ļoti cenšas iznīcināt ģimeniskās tradīcijas.

Tessa  Rodzerina, varianti nav tikai zarka. Bet ar tavu attieksmi un pašvertejumu ta tas arii, izskatas, bus.

uzplanaledus  Savā ziņā tas ir apburtais loks. Ja ir nauda, nav laika, ja naudas nav, jādomā, kā nopelnīt.
Tas ir tāpat kā Emīls teica Emīla nedarbos: ja man ir nauda, es nedrīkstu dzert, kad man nav naudas, es nevaru dzert...kad tad lai es dzeru?

borzomi  Autor,mēs,strādnieku tauta,strādājam un nodokļus pelnām tiem pelmeņiem,kas "vāras" Saeimā!
Skat,kādi apaļvaidži....mums pietiek ..viņiem,nekad!
No salīdzināšanas rodas alkatība!

Labrador  Lielākā daļa Latvijas darbaspējīgo iedzīvotāju nodarbināti valsts pārvaldes aparātā un pašvaldību struktūrās , kur uz darbu vispār var neierasties un algu nevis nopelna , bet saņem.

Rodzerina  tesa ar labradoru butu ideals paris...abi pasisti...saskanes

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu