Ko saka kolorītais OHO kontingents- kā pareizāk?

Speriet ārā - kāda būtu īsteni pareizā rīcība sasodītam vīrieša gabalam, kuram esošās ilgās attiecības ir kļuvušas nekādas, bet bērna dēļ tiek uzturētas tipa nevainojamas. Kāda ir nevainojami pareizā darbību secība - vispirms mest mierā patreizējās, kļūt faktiski un juridiski brīvam (līdz ar to ātrāk nodarot traumu bērnam), jeb - vispirms atrast sievieti, bez kuras nevar, un tikai tad finišēt patreizējajās attiecībās? Sevišķa prioritāte tiks piešķirta to personu atbildēm, kuras izaudzinājušas ne tikai savus, bet arī vismaz pāri svešus bērnus.

uzplanaledus  Bērniem vecākus vajag- abus un kopā. Šķiršanās ir trauma ne pa jokam. Ar to jau sadzīvo un izaug, bet trauma paliek.

RRAGANA  “Vīrs mīl savu sievu līdz neiemīl nākamo. Sieva mīl savu vīru līdz kapam. Pēc tam mīl nākamo līdz kapam.“

Tas no oho logošanās loga... Bet jā, apmēram tā :)

Mr__Nobody  Bet uz jautājumu, ko darīt, ... nav tāda Zālamana, kam pajautāt un rēķināties ar 100% pareizu atbildi. No esošo pieredzess - arī īsti nevar vadīties, jo katram tā situācija atšķiras. Un , pie tam tas, kurš dos padomu, pats nevar zināt, kā būtu bijis, ja būtu rīkojies citādi. Varbūt būtu bijis vēl daudz labāk, ja nebūtu izlēmis to variantu, ko pats realizējis un tagad iesaka. Pats, līdzīgā situācijā izvēlējos nogaidīt, bet mums bija ok attiecības, tikpat kā nekad nestrīdējāmies, bet nebija tās dzirkstelītes. Varbūt arī biju par mazdūšīgu lai krasi rīkotos, kā arī mīlēju bērnus. Un nogaidīt nācās kādus 17 gadus! Pa to laiku bērni drošā un mierīgā vidē izauga par foršiem, sakarīgiem pašapzinīgiem jauniem cilvēkiem. Bij. sieva gan par to man nesaka paldies. Esmu sabojājis viņai visu dzīvi utt. Bet viņa NEZIN kā būtu biijis, ja mēs būtu izšķīrušies. Varbūt realtiāte būtu daudz skarbāka, kā tagad gribas iztēloties. Vārdu sakot, pat tagad man nav pilnīgas pārliecības, ka rīkojos pareizi. Un tā droši vien nebūtu bijis arī pie jebura cita lēmuma. Un vēl ko teikšu. Vīrieši bieži izdara kļūdu un lāča pakalpojumu sev un citiem, ka neņem vērā savu sirdsbalsi, sajūtas, zemapziņu. Argumentam "patīk" vai "nepatīk" kaut vai vienkāršit tāpat bez iemesla, vajadzētu būt tikpat stipram, kā "jādara" "ir pienākums" "nepietiks/pietiks naudas" utt. Cerams, domu sapratāt. Un par teicienu, ka sievietēm vīrieši nāk un iet, bet bērni paliek.... nu cik tad viBet uz jautājumu, ko darīt, ... nav tāda Zālamana, kam pajautāt un rēķināties ar 100% pareizu atbildi. No esošo pieredzess - arī īsti nevar vadīties, jo katram tā situācija atšķiras. Un , pie tam tas, kurš dos padomu, pats nevar zināt, kā būtu bijis, ja būtu rīkojies citādi. Varbūt būtu bijis vēl daudz labāk, ja nebūtu izlēmis to variantu, ko pats realizējis un tagad iesaka. Pats, līdzīgā situācijā izvēlējos nogaidīt, bet mums bija ok attiecības, tikpat kā nekad nestrīdējāmies, bet nebija

Tessa  uzplanaledus viedoklis, shkjirshanas ir daudz mazak traumatiska, neka nemilestiba, skandali un ikdienas spriedzes atmosfera majas.
un normali vecaki, shkjiroties, neliedz berniem tikties ar otru vecaku, ja vien vinjsh nav varmaka vai pedejais alkans.

Mr__Nobody  Bļins, kaut kas piekopējās 2x wtf. šitas interfeiss paredzēts tikai poster tipa paziņojumiem.

RRAGANA  Tess->kāds ir pēdējais alkāns?

RRAGANA  Mr_noubodijs->točna, pašā interesantākajā vietā, Tu sāc atkārtoties 😂
Vari atkārtot??🙄

Mr__Nobody  Vēl beigās bija pierakstīts, lai _robinsons padomā vai gribētu tādu dzīvi n gadus uz priekšu, lai mēģina iejusties sievas ādā, vai viņa gribetu tādu dzīvi n gadus uz priekšu? Un ka par upuriem neviens beigās paldies neteiks. Ja d ari to, tad dari tikai dēļ savas apziņa, ka rīkojies pareizi un nenožēlosi.

Tessa  Rragana, kas par jautajumu? tads, kas nonstopa dzer, ved majas draugeljus, kursh/kuri var nodariit pari bernam.

RRAGANA  Tess, nu ok!
A kāds ir priekšpēdējais alkāns?

Chris1986  Jā, Ragana, tāds ir! Tas esmu es!!

ketija64  Jautājuma autoram
Kā pats gribētu ,ja būtu savu bērnu vietā ?? Vecākus ,kuri viens otru klusībā neieredz,vai laimīgus vecākus,kuri nedzīvo kopā, bet pie kuriem bērns var ciemoties kad vien vēlas ???

ankoridzha  No savas pieredzes varu pateikt, ka labāk, ja vecāki ir kopā, un no bērnu viedokļa nav tik svarīgi, ka viņiem vairs nav tik labas saskaņas. Ja vecāki ir pietiekoši inteliģenti, viņi nerīkos skandālus, un bērni vēlāk novērtēs, ka viņiem ir bijuši abi vecāki. Jā, tas ir zināmā mērā upuris, bet ir jāapzinas atbildība bērnu priekšā, nevis jātraumē viņu psihe. Bērni nav lūguši ienākt šajā pasaulē un viņiem neviens arī nejautā ko viņi vēlas vai kā jūtas, kad paliek bez tēva.

ketija, un kur ir teikts, ka pēc šķiršanās abi vecāki būs laimīgi un pie viņiem bērni varēs ciemoties kad vien vēlas?

ketija64  ankoridzhai
Nekur nav teikts ,ka abi vecāki būs laimīgi..bet ja vecāki nedzīvos dubultu dzīvi ,būs mazāk iespējas nokrist ar insultu vai saslimt ar vēzi..tas bērniem varētu būt svarīgi-veseli vecāki.

rokons  Hmmm.........tātad, ja dzīvo dubultdzīvi, piemetas insults vai vēzis. Bet ne tuberkuloze, išēmiskā slimība, vai radikulīts :D

Bet ir vieglākais variants - nešķirties, bet padzīvot atsevišķi, arī uzņemoties rūpes par bērniem ( svarīgi, cik tie veci, nedrīkst viņus pirkt ar naudu un dāvanām).

Vissliktākais ir skriet no vienas pie otras - reizēm arī uz brīdi atpakaļ

Drole  Aicinaataajiem ar skubu mekleet laimi citur, ja partneris saacis garlaikot, dereetu pievienot kaadus apstiprinaajumus vinju teorijai.

https://medicalxpress.com/news/2017-05-parents-divorce-health-disorders-children.html
https://www.psychologytoday.com/us/blog/the-teenage-mind/201110/divorce-hurts-children-even-grown-on
es

riebekle  Kādu laiku strādāju bērnudārzā, redzēju, ko bērniem nodara šķiršanās un redzēju arī ko nenodara. Šķiršanās ir trauma tādā gadījumā, ja vecāki sāk plēst uz pusēm bērnu un caur bērnu mēģināt otram kaut kādas savas ambīcijas parādīt un stāstīt bērnam, ka tētis/mamma ir slikta. Ja vecāki šķiras civilizēti, abpusēji vienojoties un mierīgi, tad arī bērns to uztver mierīgi un lai arī, loģiski, pārdzīvo to, tomēr tiek labi galā, ja vecāki ar viņu runā un izskaidro visu mierīgi.

jauns_vards  Nevainojumu pareizu rīcību nav - mēs visi cilvēki, mēs visi pieļaujam kļūdas. Viena no glupākajām kļūdām, ko mēs daram, ir dzīve melos. Ja bērni vēl nav atklājuši, ka vecāki viņiem taisa ilūziju, nu, ātrāk vēlāk atklās.. Jautājums, ko viņi no tā izsecinās? Kādu mācībstudu par attiecībām ģimenē? Nu, un jūs, abi pieaugušie? Katru vakaru liekoties kopā gultā, par ko domājiet jūs?

Kā sieviete, kura grib satikt vīrieti, mans viedoklis par tādiem - "kā sapratīšu, ka bez Tevīm nevar, uzreiz finišēšu ar patreizējo sievu" - diemžēl kritisks - es aiz tā saredzu pagļēvu vīrieti.. Jo, skat, - nemīlu, bet dēļ bērniem nešķiros. Bet, sanāk, - satiktu citu, ´´īsto´, tad šķirtos? A kā tad, tā bērnu mīlestība un nešķiršanās dēļ bērniem?? Patiesība vienkārša - nemīlu, bet tā man ērtāk, drošāk, siltāk. Ja izsķiršos, kur dzīvošu, kas garantē, ka satikšu to jauno mīlu, kas garantē, ka man dzīvē būs labāk kā šobrīd? - a garantijas ta nav. Nevienam no ´kolorītās oho publikas´ ;)

Es negribētu būt sieviete, ar kuru vīrietis dzīvo, taisot ilūziju dēļ bērniem. Man gan grūti iedomāties, ka otra puse to nejūt. A ja jūt, bet baidās pacelt tēmu augšā, tad atkal jau, kā smejies - pašas izvēle..

Es sliecos piekrist viedoklim, ka ja Tu gribi, lai Tavi bērni ir laimīgi, Tev tādam jābūt pašam - lai izdodas! :)

neko  Labāk tomēr kopā, bērniem tas noteikti nāk par labu; tas norūda viņu raksturu un ja bērns uz 18 gadiem ir iemācījies tik galā ar diviem konfliktējošiem vecākiem tad arī ar pārējo dzīvē bez problēmām tiks galā:) Bez tam tas ir ļoti labs stimuls maksimāli ātri kļūt patstāvīgam.
Ar tiem šķirtajiem vecākiem ir tāda problēma, ka bērni tik vairāk izlutināti.

Nikola7  Tev tak apniks arii taa cita. Kam Tev attieciibas. Šļuukaa taapat pa kreisi, ja jau patiešaam tik ļoti ruupeejies par beernu, kaa pats saki. Tik raugi, lai par saansoļiem neviens neuzzin, jo tad beernam buus lielaaka trauma. Ieniidiis tevi, ja ne uz muužu, tad uz kaadu laiku noteikti. Patiesiiba, jau katrs pats labaak zin, ko dariit. Neviens Tavaa ğimenee nav padziivojis, kaa var dot padomus. Varbuut aizejiet pie speciaalistiem un saglaabiet esošo gimeni.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu