Lamāšanās daudzums

Vvai intelģenti cilvēki var lamāties vairāk vaj mazāk nekā kad parastie cilvki runājas savā starpā ? Un ja gudrs lamājas rupji ikdienas valodā ar draugiem saviem vaj tas tomērt ira vai nava intelģents ?

Geisha  Feldei cepums. Es arī neatceros kad vecie viedie cilvēki lamātos. Ne viņi augstās skolās bija gājusi, ne tejāteros vai koncertos bijuši. Turpat vien kādu danci izlekuši kāda siena šķūnī un dubļus izbriduši, bet kādas sirdis dāsnas viņiem bija.

21:04
var cilvēku izvilkt no dubļiem, bet dubļus izvilkt no cilvēka nevar, lai ka arī censtos.

Chris1986  Var jau stāstīt visādas teikas par "vecajiem viedajiem cilvēkiem", tik kāda no tā visa jēga - visi tāpatās apmiruši un atpakaļ vairs nenāks. Jādzīvo ar tādiem, kā ir tagad, nav produktīvi gremdēties sentimentālās atmiņās

AivarsN  Bet kas traucē kļūt par tādiem,kā mūsu tālie,viedie senči? Parazītu uzspiestā ideoloģija,izkropļotā izglītības sistēma? Kas vien vēlas, šodien var pašmācības ceļā apgūt visu,kas viņa dzīvei nepieciešams. Arī seriālus un citas tv muļķības skatīties nav obligāti. Komunicēt var ar līdzīgi domājošiem cilvēkiem,kuri dodas attīstības virzienā un nepakļaujas vispārējai degradācijai. Nav taču obligāti akā jālec,tikai tāpēc vien, kā citi arī tā dara.

ivars1951  Lamāties ar mērķi aizvainot otru cilvēku nav gudra cilvēka cienīgi, tur var piemērot citus daudz sāpīgākus paņēmienus bez rupju vārdu lietošanas. Taču ja tev amata pienākumi prasa panākt savu un tev pretī ir cilvēks, kurš sāk domāt un ieklausīties tikai pēc kārtīgas rupju vārdu tirādes, tad nekas cits jau neatliek kā laist darbā smago artilēriju, lai būtu rezultāts, ko no tevis prasa. Tā ka prasme lamāties atsevišķos kritiskos gadījumos ir noderīga lieta, bet jācenšas pēc iespējas retāk to darīt, jo tie vārdi var ātri kļūt par ieradumu ar ko nāksies pašam ar sevi cīnīties.

kjirsis_X  Reizēm daudzstāvīgi epiteti ir neaizstājami precīzam lietas būtības raksturojumam :)

gloriana  Izlasiet jautājumu! Vai tāda tagad ir inteliģeta cilvēka rakstītprasme?
Arī šādi rakstīto uzskatu par lamāšanos. Ja mēs šādi mēģināsim rakstīt cits citam jautājumus/ savu viedokli, tad, manuprāt, mūsu valodai tiek nodarīts daudz vairāk pāri nekā reizēm sulīgi nolamāties.....ja absolūta nepieciešamība rodas.....

Minka_Runcim  inteliģenti cilvēki nelamājas. tieši tāpēc , ka ir inteliģenti un spēj izteikties adekvāti.

Ar netīrību (rupjībām, lamāšanos) neviens (normālā sabiedrībā) nelielās !

Tieši tāpēc jau ir izveidojušies sabiedrības slāņi.
Katrs izvēlas tādu sabiedrību kurā jūtas komfortabli.

neko  Minka_Runcim : un kā tad ar zinātnieku aprindās iecienītajiem izteicieniem kā piemēram "tas nav īsts ķīmiķis kas nedzer laboratorijas spirtu un nučurā izlietnē"? Un to ne jau studenti, bet profesori apgalvo:)

Minka_Runcim  neko... tas ir mīts !

neko  Tas nav mīts, bet reālā dzīve. Lekciju laikā čurāt izlietnē gan tikai divi man zināmi profesori atļāvās:)

neko  Mīts kā reiz ir apgalvojums ka inteliģenti nekad nekad nelamājas, vienmēr uzvedas pieklājīgi un ļoti rūpējas par higēnu. Ne viens vien pasaulē slavens zinātnieks ir pazīstams ar saviem atklājumiem bet arī ar izcilu netīrību. Ne visi ir tādi sivēnu kā piemēram N.Tesla kas varēja mēnešiem nemazgāties, bet daudziem šī lieta pieklibo.)

Selfconfident  Inteliģents pratīs tik smalki dir-t pasūtīt, ka otrs tur arī smaidīdams aizies, un vēl no sūtītāja tualetes papīru nopirks. Kaut gan nē, tas laikam vairāk par diplomātiju.

baalzams  Runāšana - sudrabs, klusēšana - zelts.

nakunakutekuteku  Cilvēks,kurš strīdā sāk kliegt,strīdu jau ir zaudējis.Tas pats par lamāšanos.Tā atstāj iespaidu tikai uz līdzīgi runājošiem.

Adamante  lamājos, jā....piii piii piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, kad neviens nedzird

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu