Dzīves plāni

Ir teiciens: "par cilvēku plāniem Dievs pasmejas". Ir cilvēki, kad skrupulozi plāno savu turpmāko dzīvi, nemaz nerunājot par dienas plāniem, bet ir tādi, kas vienkārši laujas dzīves plūdumam. Jaunībā es piederēju drīzāk pirmajiem, bet tagad vienkārši dzīvoju un neiespringstu, kas būs nākotnē.
Bet kā ar Jums? Un tie, kuri plāno, vai dzīves plāni Jums piepildās?

Tessa  var daudz ko neplanot, bet daudz kas jaieplano ar, piemeram, arsteshanos. kopuma, laikam, neko neplanoju, bet merkjus gan izvirzu un izpildi, citadi pati sev kantes riiveshu.
kad ir panakumi, ir gandarijums. un ja kad ieplanotais paveikts, ar.
tapec nekas nav konstants. viss plust, bet ne bezmerkjiigi.

VECA_PIEPE  ""Cilvēks bez plāniem=degradācijai pakļauts indivīds" - (c) - nav tā kā par skaļu teikts, ne?? :D"
(c)

Zinies, Gunitaa,...man atliek tikai mutīti ieplest un noplātīt rokas, lai pabrīnītos:
Kāda velna pēc ir jāuzsauc publisks diskuss, ja tēmas uzsaucējs, jau iepriekš ir izplānojis ik katru publiski izteiktu viedokli uzsauktajā diskusī, uztvert kā tīri personiski aizskarošu?
Pa nopietno: vienkārši trūkst vārdu, lai rastos vēlme turpinājumā šo tēmu komentēt!

Felde  19.00 piekritiisu,ka lidz kadam noteiktam dzives posmam ir jadomaa,japlano,jaiegulda,lai butu stabilitate,bet tad pienak laiks,kad jabauda darba augli,jadzivo te-un tagad! Man ari skiet,ka pa lielam-nevis mes vadam dziivi,bet dziive muus! Protams,kautkas jau ir jadoma,bet vai taa ir plaanosana?-nu nee!

preilene  Autore jēdzienu “plānošana” attiecina tikai uz dzimšanu, miršanu, mājas celšanu un biznesa palaišanu. Vai tiešām nav vairs citu lietu, ko cilvēks varētu plānot?

VECA_PIEPE  "...ko tādu man tik ļoti vajadzētu plānot, tavuprāt?" (c)

Neesmu dzirdējusi, ka mērķtiecīgi plāni izglītībā un pašizglītošanās, ta jebkuram cilvēkam, būtu nodarījuši kādu sliktumu.

preilene  Haha!! Nu katram savs. Es, piemēram, plānoju savu laiku, plānoju lielākus pirkumus, tālākus ceļojumus, kuros gribu doties kopā ar citiem, plānoju tikšanās, ārsta vizītes un daudzas citas lietas. Iespējams, ka ir cilvēki, kas to visu neplāno, bet stipri šaubos.

Un kā gan Tev tā māja uzcēlās bez plāna? Izklausās pēc zinātniskās fantastikas.

fargo  ikviens plāno. katru dienu, n-tās reizes. simtiem reižu dienā. plāno. kad mazgā rokas pirms ēšanas. tā ir plāna - ēšana, realizācija. cilvēkam ir mērķis - paēst. tiek radīta ideja - kāds konkrēts ēdiens, cilvēks apsver, kādi produkti ir pieejami, apsver kā tos gatavos, cik ilgi, kā apstrādās.
kad cilvēks sēžas uz poda, tas novelk bikses. tā IR plānošana. bet ja bikses labi pieguļ, tad ir jāatpogā poga. tā IR plānošana. mērķis - nokārtoties, visas pārējās darbības ir plāna "nokārtoties" realizācija.
un tā ir it visā!
un jo mazāk cilvēks plāno(apzināti vai ne), jo nejēdzīgāku dzīvi cilvēks dzīvo pats un arī šī cilvēka apkārtējie.
bet autore bija domājusi ilgtermiņa plānošanu.
un tieši tie paši prinicipi darbojas arī ilgtermiņa plānošanā. ja viņa(vai kāds viņas tuvumā) nebūtu izplānojis viņas minēto māju, nekādas mājas nebūtu, bet ja būtu, tad ar lielu varbūtību tā māja būtu arhitektoniska katastrofa. ja autore, vai cilvēki viņas apkārtē, nebūtu plānojuši viņu dzīvi, tad viņai nebūtu ne biznesa, ne izglītības. nekā nebūtu. tāpat kā māja-katastrofa, būtu dzīve-katastrofa.

šā brīža situācija, acīmredzot, ir tāda, ka svarīga ilgtermiņa plānošana šai konkrētā, īsā dzīves posmā nav aktuāla. tā var būt. jo ja dzīve ir loģiski sakārtota, tad labs, ieeļļots mehānisms neprasa nepārtrauku pieskatīšanu. plānošana vienalga ir nepieciešama, bet minimāli. labi, ja tā. labi, ja ikdiena ir viegla, bez liela stresa un ir sakārtota. bet tā ir tāda tikai tāpēc, ka kādā posmā cilvēki rīkojās atbildīgi un tālredzīgi - plānoja.

ja cilvēks neko neplāno, tad viņa dzīve tiešām var tikai un vienīgi degradēt. bet ja nedegradē, tad kāds plāno šā cilvēka dzīvi viņa vietā. bet kāds to dara.

Stika  Preilene, Tā vietā, lai Tu sarkastiski lektos visu un gndr visās tēmās, varēji labāk pati kādreiz ielikt kādu tēmu, bet tam jau vajag vairāk prāta.😀 Aha.

preilene  Protams, ka sapratu Tavu domu, Gunitaa- ikviens, kurš ar dzīves plānošanu saprot kaut ko citu un to uzraksta, izsakās sarkastiski un tas viņam godu nedara. Lai tā būtu.

Vienīgi- kāpēc tad Tu uzdevi šādu jautājumu, ja esi tik jūtīga pret atšķirīgiem viedokļiem?

Stika  😀 Ja Tu nepamanīji, Gunita jau pateicās un atvadījās

Tessa  ja mes runajam par starp citu, japamekle tas baljkjis, tomer, sava acii un nav jalien par spundi, tb, advokatu pavisam vienkarsha jautajuma.

tapec jau te ir pieredzes apmainja un arii uz normalu jautajumu bus dazhadi viedoklji, ja kadam nav labi ar nervu sistemu, jaiesaka jautajumus neuzdot. vot man, piemeram, nervu sistema vispar ljoti švaka un nestabila, es kritu gar zemi, kviecu un situ kajinjas, ja kads man runa pretii, pec tam raudu kaktinja no bezspeka un naida, tapec nekadnekad PA es jautajumu neuzdoshu, vel aizieshu ar serdi.
tas Stikai par to jautajumu uzdoshanu. aga.
bernudarzs. tas pie PEES.

langstinsh  Nedaliet to,kas nav
Man netivēja un nenoticēja---visi 4 spilveni 20niekiem piebāzti...
Meitenes gaidiet balto ēzeli kafijas krūzi uz diviem...
Drīz ierakstīšu...iepazīties negribu-pusdienas un Mīla Langstiņos par samaksu...

Selfconfident  Bija tāda pasaka par sienāzi un skudru... Besī mani tie dzīves sienāži, jo, kad uzveļas viņiem ziema, pie kā viņi iet glābiņu meklēt? Protams, ka pie skudras, kura ir rāvusies melnu muti sevis un savējo dēļ. Un tad saveļas "sienāži" sociālajā dienestā - glābiet, palīdziet, ēst nav ko. Sakrīt apsalušiem stilbiem slimnīcu uzņemšanā un ārstiem teju par minimālo algu tur ar viņiem vēl jācackājas. Tpubļa! A skudra čaklā nodokļus maksā.

mezmalis  Neplāno neko tikai beidzamie muļķi un vājprātīgie - kas skrien ar galvu sienā un par to vēl atļaujas skaļi priecāties!

-Tie arī ir tie ,kas saņemot algu uzreiz dodas šopingā vai pošas ceļojumā un tikai pēc tam konstatē ,ka nav naudas ,ko par dzīvokli samaksāt , tad nākas aizņemties no citiem stulbeņiem vai arī jāpaņem kredīts ar domu ,ka no nākamās algas atdošu ,
bet realitātē būs jāpaņem vēl viens kredīts ,lai atdotu esošo...

Šis pats no ķēdes norāvies vājprātīgo bars tā arī skandina , ka dzīvojam tak vienreiz , vajag visu notestēt ,vajag visu pasauli apklejot , vajag visu apskatīt , bet realitāte tāda ,ka bez klaiņošanas - šāds cilvēks ir iekšēji tukšs , dvēsele piesārņota ar visu ko ,izņemot tiešām vajadzīgām lietām ,darbībām,procesiem - enerģija tiek iztērēta bezjēdzīgi!

Piepildītam cilvēkam nevajag skatīties kā citi dzīvo , jo viņš pats dzīvo savu dzīvi , var dažreiz pamācīties ko no citiem , bet viņš ir gana pietiekams ,lai pat nebūtu laika līst citu dzīvēs!

-Normāls cilvēks bez plānošanas nevar iztikt...
Pat iešana gulēt tiek plānota , arī celšanās , ēšana , izklaides , darbs ,hobiji , izbrīvēts laiks priekš sevis vai ģimenes ,vai draugiem , plānošana plānošanas galā...

***Par sienāzi un skudru - precīzi ,kā punkts uz i!
(Pat biju to pasaku aizmirsis, kur tas laiks...)

´´Un tie, kuri plāno, vai dzīves plāni Jums piepildās?´´
-Nevajag pārāk daudz plānot , pretējā gadījumā līdz darbiem netikt ,jo visu laiku aizpildīs tikai plānošana , jāplāno pamazītēm un ne visu pēc saraksta, tad viss piepildās!

av2  Es arii neiespringstru, jau sen dienas. NAV VEERTS. Nopietni. Man salasaas taada negatiiva dziives pieredze, ar laiku. Cilveeki aiziet no ssis pasaules...overnight. Daudzi.Paziistami, koleeggi utt Nafig plaanot , iespringt, bojaat sev, UN CITIEM nervus, a? Cik buus lemts, jaadziivo sev, un saveejiem. Godiigi, jaatskkir labo, no sliktaa...pamataa. Punkts.

Hirtella  paturpinot av2, var nezināt, ko vēlies, bet vismaz skaidri jāzin, ko nevēlies+ nedrīkst slinkot ārprātā, kaut ko darbojas savā orbītā(

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu