Kas tas ir? Pozicionēšanās soctīklos.

Parasti man vienalga, bet pēdējās dienās sakāpa...
Kas ir tas, kas liek cilvēkiem publiskajos (pasvītroju-PUBLISKAJOS) sociālajos tīklos sevi pozicionēt? Un runa nav par slavenībām, “sabiedrības dāmām” vai zīmolu virzītājiem. Bet par cilvēkiem-vulgaris! Abi dzimumi.
Te es ar bakalaura vāciņiem, te es precos, te man sīcis atskrējis, te es Kubā, te es gudri šārēju kāda cita izspļautu domu graudu, te es savukārt ar jaunām skropstām, bet te man jauns mocītis/vāģis..utt. Un vēl tā ģīmja iebāšana pa visu bildes rāmi ar nedabīgi mākslīgu smaidu.
UDS? Tupums saita funkciju uzstādīšanā? Lielīšanās, ka es live?
Kas tas ir?

Felde  16.07 negribas ielaisties diskusijas,jo,zinot,ka cilveks izdara secinajumus,pat nenojausot realitati,tapat nav jegas! Tomer,Aivar,esmu dzimusi,augusi,un vel joprojam dzivoju laukos. :) Un nejau lauku ciemataa.... bet gan privatmaja,skaista meza ielokaa. Man ir skaidra lauku cilveka ikdiena,jo pati looti daudz stradaju,pietam-ir ideali tiira maaja,apkartne-zied,smarzo,ar burvigiem dailldarziem,un milzigam,koptam izplautam platibam! Taipassa laika-uz darbu braukaju uz pilsetu,ir privats bizness,un nekad neatllaujos iziet no majas nesakopusies,bez manikira,pedikira,nossllurkusi,vai smirdiga... -kaa vairums lauku cilveeku,kuri tik llooti aiznemti ar ikdienu! Aivar-netiiribu NEKAS neattaisno!!! (ja vienigi-slimiba,nespeja,invaliditaate) Un cilveks,pirmkart strada prieks sevis-nevis,lai izraaditos kaiminiem,cieminiem.

Tessa  Aivaram tak viss dabiski, netirumi rodas un paliek, bet darzs, ka pljava, aizaug. normali. viss nak no gimenes. ja katram kkas ir citadak, ta ir sazverestiiba.
jautajuma autorei. no skaudiibas nemirst, a zhel.

rokons  FB bildēšana jau nav nekas slikts, neinteresē - neskaties. negribi zīmēties - atturies no bilžu eksponēšanas.
Eksibicionisms kā garīga novirze sen zināma, ja netraucē - lai eksponējas.
Pat mētelīšu virinātāji nav agresīvi, lai jau dzīvo, nevienam nav kaitīgi.
Ļaudis nepadomā, ka netā ieliktais ir uz mūžu, kas var arī negatīvi kādreiz dzīvē ietekmēt.
Piemērs, Elīna Egle ar saviem bilžotajiem plikumiem sev Latvijā karjeru iznīcināja.
Sliktāk, ja publiskajos saitos uzmācīgi uzspiež kādu personu dzīves veidu.
Kivičisms ir lielisks piemērs. Laikam jau ir kāds kas par šim publikācijām maksā. Nav gan skaidrs kāpēc, un uz kādu atdevi cer.
Par savu vai sev tuvu cilvēku un notikumu bilžu saglabāšanu nekas labāks kā kvalitatīvs flešs ar dublieri laikam nav.
Ja kādam gribu parādīt, nav problēmu izņemt un aizsūtīt.

Selfconfident  Tas ir vecums, mīļie. Vecums, kad pašam gribas izrādīt, cik jauns un varošs vēl it visur. Jaunā paaudze, kam viss dzīvē kārtībā, tur nelien. Man rados un draugos ir daudz jauniešu, kam līdz pilngadībai vēl tuč tuč jāpaaugas, tad lūk, soctīklos viņi nelien, tajos lien viņu mammītes un varbūt pa kādam retam tētukam.

gertrude  jaunieši nelien soctīklos:)))) kā tad, vēl pasaki, ka viņi brīvajā laikā gana govis un gatavo strazdu būrus:)))
man gan patīk - var paskatīties ceļojumu bildes un secināt, ka, es arī uz turieni gribu, vai ieraudzīt jaunu rokdarbu un saprast, ka man arī vajag šitādu lakatu, utt.
un ja kas, nav dzirdēts, ka kādu ar varu turētu soc tīklos un ar pistoli pie galvas spiestu lasīt citu rakstīto.

Ievinjata  Ja nepatīk, ko citi ievieto savos profilos, neapstiprini par draugiem, neinteresējies par citiem. Vispār neej soctīklos. Es lieku un dalos ar glītām bildēm, jautriem teicieniem, video utt. Tā ir manas dzīves virtuālā daļa, bet tas nenozīmē, ka ne par ko ārous Facebook un Draugiem neinteresējos.

merlina200  Cilvēks ir sociāla būtne un ikvienam ir dabīga nepieciešamība dalīties ar savām domām, uzskatiem, atrast domubiedrus, diskutēt. Sociālie tīkli tam paver plašas iespējas... Pašlaik tas ir vairāk haotiski, tiek pārkāptas arī normālas komunikācijas robežas, jācer, ka ar laiku tā būs vairāk sakārtota vide.

RRAGANA  Es savukārt nesaprotu watsappa pozīciju “available”.

burleska  Sociālie portāli man ir līdzvērtīga komunikāciju vide, kā oho :) Ja gribās parunāties, relaksēties, iemetu kaut ko vai nu šeit, vai facebookā. Facebookā daudz biežāk.

AivarsN  Felde,es varu tikai apbrīnot tavu enerģiju. Es pie labākās gribas nespēju viens pats uzturēt kārtībā māju, vairāk kā 2ha teritoriju un vēl strādāt darbnīcā. Ja ir kas vairāk Sējams,stādāms,ravējams,vai jānopļauj visa teritorija,tad māja paliek novārtā,jo nav tam vairs ne laika,ne spēka. Tad atkal ar steigu jāgatavo iekavētie pasūtījumi un bieži vien strādāju līdz vēlai naktij. Ir man arī puķes,košumkrūmi,augļu dārzs,neliela siltumnīca.Lai to visu uzturētu kaut cik kārtībā, darba pietiktu vairākiem cilvēkiem. Kad šajā mājā vēl dzīvoja mani vecāki un vecvecāki, ieguvām pat godalgu par pagasta sakoptāko sētu. Taču kā ar tādu darba apjomu var tikt galā viens,ja nav vairs veselība kā jaunībā? Citās mājās dzīvo ģimenes,bet nav viņiem tur nekas daudz labāk izdarīts. Mājā varbūt tīrāks, par cik tur kāda sieviete vienmēr rosās,bet dārzs reti kuram ir ar tādu augu daudzveidību.

av2  Ir taada dallaa cilveeku, kam viss ir jaapublicee FBaa. 21 gasima dziive, vai ..kaa taa ....
Man to nesaprast, bet, uzsveru, mani tas netraucee .Katrs daraa kaa veelaas. Nepatiik - tinu taalaak.

Felde  Redzi,Aivar,kur ta problema,ir ciinitaji,un ir tadi cilveki,kam labi tapat..... (te nedomaju Tevi).Man ari apmeram tads zemes gabals,viss noplauts ar plavejtraktoriti,ar stumjamo ap maju un dobem,auglu darzs,dzivzogi,un viss parejais... Neciesu slinkus,nevizigus cilvekus. Pietam-arii sabozussos,allaz iignus! Cilveks var visu-un vel but smaidiga un laimigs! :) ....un arii galva man nekad nav saapejusi... :)

AivarsN  Man nav tik lielu brīvu laukumu,kur varētu pļaut ar pašgājēju pļāvēju. Es dabu cenšos nevis savaldīt,bet gan atbalstīt. Man savā vaļā aug tulpes un lērums retu un skaistu savvaļas augu,no kuriem daudzi ierakstīti Sarkanajā grāmatā. Laukumiņi,kur tie aug,vai pat ap atsevišķiem augiem,uzmanīgi appļauju ar trimmeri,vai izkapti. Ir savvaļas pļaviņa,kur aug savvaļas zemenes,avenes, kazenes,dažādas puķes un ārstniecības augi. Tur es izpļauju tikai celiņus, lai var aiziet līdz dīķim,zemeņu vietām. Es ļauju dabai pašai izvēlēties,kurā vietā kam labāk patīk augt. Kādreiz mēģināju iestādīt savvaļas zemenes,bet tām tur neiepatikās. Tajā vietā ātri vien iznīka,bet uzradās vairākās citās vietās, pat tālu no turienes,veidojot prāvus laukumus un veiksmīgi izkonkurējot citus augus. Līdz Jāņiem vispār labāk pļaut tikai tur,kur tiešām jāstaigā,jo zālē daudz putnu ligzdiņu un jaunie putnēni,kuri vēl neprot lidot ,vai pietiekami veikli aizbēgt. Zemgalē tikai pie mājām vēl saglabājusies savvaļas daba. Pārējo platību,līdz pat apvārsnim aizņem milzīgie muižas rapša un kviešu tīrumi. Bet tik saindētā vidē neviena dzīva radība nevar eksistēt. Un tā nu es dalu savu dzīves telpu ar neskaitāmiem putniem,pat griezi. Arī zaķi un pat trīs stirnas nāk manā dārzā vismaz pārnakšņot. Un kas tad galu galā ir patīkamāk? Vienmēr nopļauts vienmuļš mauriņš,vai tāda floras un faunas daudzveidība kā man? Ir man līdzīgi domājoši cilvēki Draugos,ar kuriem dalāmies pieredzē un zināšanās,kā saglabāt dabu,nepieļaujot tās pilnīgu iznīcināšanu.

burleska  Aivars tik dzīvi izstāstīja, ka atsauca atmiņā senās vasaras laukos... Nav vairs tā visa... Bet jauki, ka ir cilvēki, kas to uztur dzīvu.

Felde  Viss jau ir skaisti,ari man stirnas ganas,zakki,pa kadai lapsinai.... Bet runa bija par totaalo parstradasanos laukos,ka es nesaprotot lauku cilveka dziivi! :) Izraadas,ka pats neko ipasi nedari,tomer centies citiem maciit-ko darit! :) Tas,ka patik daba,ka esi tajaa,un izproti,vel neko nenoziimee! Saprastu,ja man stastiitu kaa lielsaimnieks,kam fermas....siena,graudu lauki.... bet arii tajaa esmu bijusi lidz ausiim,savaa laikaa! Zini,lai mes saglaabtu laukus,ir looti daudz darba,un ar aizlaistam vienseetam-mes tikai izputinam....jo sada videe nav ne skolu,ne citas civilizacijas,tad nu ir pilseetas,un dabas miili! Neuztver,ludzu,personigi,merkkis nav kadu aizvainot,bet gan paskaidrot,ka dziive katram-darbigam cilvekam ir vieta! Un slinkumam,netiribai,nolemtibai...kada ir laukos,nevajadzetu but! Mums jaiet laikmetam liidzi! Neskartas viensetas LV neglaabs! Sada domasana ir nepareiza!

burleska  "Aizlaistas viensētas" varētu būt burvīgi tūrisma objekti. Mēs nevienu nevaram pārsteigt ar lielražošanas izpostītu dabu, ar to visa pasaule ir pazīstama. Latvijas vērtība ir pavisam citur. Varbūt tiešām vajadzētu visu pavirzīt pretējā virzienā, ja nav jau par vēlu. Latvija kā oāze, uz kurieni brauc apzināti iekopto "neskarto" dabu baudīt...

Felde  Piekriitu,bet vai maz nojausat,cik taadu jau ir! Ap piletam ir sakroplota daba,bet,kaa jau teicu-sadi dziivot cilveki nevelas,nav ne skolu,ne kaa cita.... nez kapec tad visi muuk uz pilsetam? Gribu redzet tos,kas veelas dzivot sada videe...? burleska-esi gatava? tikai godiigi! Citiem protam macit! Un laukos dzivot ir lloti dargi! (ne saadas viensetas,bet laukos kaa tados) Tikai taads,kas nav to darijis,ir iedomajies-cik skaisti,cik klusu,cik....cik.. ir laukos! Jaa,taa ir! Bet tas ir nebeidzams darbs..... Un vel=japaspej uz pilsetu-iztiku pelniit! :) Tik talu esam nonakusi!

burleska  Felde, nu redz, Tu vienā vietā paziņo, ka šāda domāšana ir nepareiza, kad ir cilvēks, kas to dara un tā dzīvo, otrā saki, ka citiem protam mācīt, un vai vispār šādi cilvēki būs :) Esmu dzīvojusi arī laukos, kaut vispār pēc pārliecības esmu pilsētniece, lauku periodā uz Rīgu braucu atpūsties un relaksēties Rīgas mierā :D Lai kaut ko tādu globālākos mērogos panāktu, nevis te Aivars ar domubiedriem tikai mēģinātu celt, tai vajadzētu būt valsts politikai, kas šobrīd ir pilnīgi pretēja.

Felde  Tas nu ir jasaprot,ka valsts meroga-nosplauties! :) Kam interese dziive aiz Rigas robezam.. Tikai tadiem censoniem,un savas parliecibas fanatiem..... Es saprotu,ko Aivars saka....bet-taa ir nolemtiba! Un,ja vins cilveks nav nodzeries,tad parejo 50km radiusaa-vienseetas ir pardzerusi jeegu..un bauda LV faunu.... Man netalu kaiminos ir sada vienseta,viendien vinu sunuks bija sapinies manaa cerinkruumaa...ar kkedi.. Tad nu vedu to maajas... vai zini,kas uztrauca saimnieku?-45g virieti? ka vinam nebus kas kaajas nomazgaa.tulit novilka zekes(ja par tadam taas varetu saukt) ,un suns izlaizija visas pirkstu spraugas.... tad ieleca kleepi,un nolaizija taa idiota seju... Man veemiens naak no ssada dzivesveida. Del tadiem lauki izniikst-slinkums paarnemis cilveci,del tadiem jaliek iipasumaa kameras... Tada ir realitaate laukos! :)

burleska  Felde, izskatās, ka Tu vari jaunu "Sūnu ciemu" rakstīt :)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu