Greizsirdība

Kā cīnīties ar/pret greizsirdību?
Vai to maz var izskaust?

AivarsN  Lapukokam taisnība. Ne jau viens otram pieder. Nevajag attiecības pielīdzināt kapitālismam. Cilvēki veido vienotu veselumu,rada pēcnācējus,kuri pārmanto abu vecāku ģenētisko informāciju. Ja šai informācijas apmaiņai pieslēdzas vēl kāds, pēcnācēji mantos arī kādu daļu no viņa ģenētiskās informācijas. Tieši tāpēc agrāk tik svarīga bija nevainība līdz kāzām. Tūlīt pēc seksa revolūcijas arī masveidā sāka dzimt slimi bērni,jo viņu māte pirms viņu ieņemšanas,bija salasījusi informāciju par iedzimtām slimībām no vairākiem partneriem. Sevišķi tiek pārmantotas psihiskās slimības. Lai gan vīrieši mazākā mērā,bet tomēr arī viņi saglabā ģenētisko informāciju no savām partnerēm. Tikai tāpēc šodien praktiski nedzimst veseli bērni. Sugas dzīvnieku audzētāji šos likumus labi zina un ievēro,bet no cilvēkiem šī informācija speciāli tiek slēpta,jo savādāk parazītiem nemaz nebūtu izdevies noorganizēt seksa revolūciju. Jo vairāk izvirtība iet plašumā,jo grūtāk cilvēkiem uzticēties savam partnerim. Tādēļ arī rodas pastiprināta greizsirdība.

korneelija1958  Greizsirdība mazās devās es domāju nekas slikts nav.Tātad nav vienalga un ja nav vienalga tad tas cilvēks tomēr ko nozīmē.Lielāku postu nodara vienaldzība.

ieva03  Tieši tā,vislielākais posts ir vienaldzība,bet greizsirdība ir visiem,kas mīl,un nav jau nekas slikts,ja tikai ar mēru.Piekrīti Chrisam un kornelijai.

puuuka  Lai nu RIEBEKLEI salikti sarkanie īkšķiši,bet es viņai pilnīgi piekrītu,un tā arī ir, greizsirdība ir bailes pazaudēt,un jo krasāk tas izpaužās,jo lielākas bailes,un vēl tie ļoti greizsirdīgie(-gās)cenšās savu otro pusīti pazemot un nonicināt(nu piemēram bez manis tu nekas nebūtu utt.),bieži to dara arī publiski.... domādami,kad ja tā rīkosies,tad jau tāpat nekur neaizies....lai gan reizēm rezultāts ir pretējs.
Mazās devās viņa nav kaitīga,bet lielā ir bīstama...

Ljekainiitis  Pareizi Riebekle pateica. Kompleksi, mazvērtības sajūta un nepārliecinātība par sevi ir pamats greizsirdībai.
Ja savam cilvēkam tici - nav vajadzīgs jebkādi pārbaudīt, kontrolēt un ko nu tur vēl tie greizsirdīgie mēdz daŗit. Jo tu UZTICIES visā. Un zini , ka esi uzticības vērts.

Felde  20.43 Redz,katram sava pieredze,Mani nekad nepazemoja,gluzi preteeji,gadijaas pat justies neerti,jo vienmer slaveeja,lielija,visiem stastija-cik vina man laba,cik miils,kada lieliska saimniece...utt. vina to,vina ssito! Bet greizsirdigs bija,pat draugiem nelaava ne dancinat,ne roku uzlikt uzpleca vai ko tamliidzigu! mani tureja pie rokas.. un nekas no taa nebija uzspeelets,mums tiesam bija idille... Un es biju lepna,ka man ir tik speecigs plecss liidzaas! un es ari biju grizsirdiiga,centos neizraadit,bet biju.... :)
20.50 Ja ir ssaubas-nav verts but kopa ar kaadu! Nevajag izniekot dziivi ar kaadu,kurs netic,vai kraapj!

Felde  Aivar,nu jau sarunaaji ko lieku.... Geneetika nekaadiga nav saistiita ar uznemtas seklas daudzuma :) un vienam bernam ir viens teevs..viena maate.... un tas,ar ko sieviete bija menesi atpakal-neuzsuucas cita viiriesa pecnaaceejaa! Ja velies apstriidet-luudzu-zinanisku peetijumu! Faktus!

rokons  21:37 izprovocēja uz manu komentu.
Greizsirdības dēļ ir daudz nelaimju pasaulē notikušas kaut tās būtība ir pavisam vienkārša.

Vispirms - īpašuma tiesības. Izplatīts ir uzskats, ka pārim izveidojoties, rodas īpašuma tiesības vienam uz otru.
Otra lieta - personas mazvērtības komplekss. Nav iekšējas pārliecības par sevi kā vislabāko no iespējamiem.
Treškārt, neuzticība partnerim. Ja kaut kas ir šaubīgs - tiek interpretēts kā attiecību apdraudošs elements.
Ceturtkārt - nespēja pieņemt domu, ka dzīvē visu laiku ir sacensība.Uzvar labākais. Un ja esi zaudētājs, nākas ar to samierināties.

av2  greizsirdiiba ir pretpols uzticiibai. Nav pat te ko apspriest.Slimi cilveeki.

Zinta  Jā! Kur zūd uzticība, tur rodas greizsirdība. Bet ir jau greizsirdības galējās- slimīgās formas. Ja vīrietis ir mazdrusciņ greizsirdīgs- sievietei tas var patikt, jo zina , ka viņš nav vienaldzīgs. Bet visam jābūt ar mēru.

mairita1971  Melo tas cilvēks kas saka,ka greizsirdību nekad nav izjutis.Vienīgi,kāda nu kuram rīcība.Cits sit traukus,cits kļūst uzmanīgs.Tas taču ir apsveicami,ja jūti ka nevēlies dalīties.Tikai katrs vērtē pēc savas vērtību skalas,un ja nespēj uzticēties,tad noteikti pieļāvis vismaz domu par izmaiņu.

fargo  "Kā cīnīties ar/pret greizsirdību?"

beigt tai dot iemeslu! elementāri.

bellasnov  To izskaust nevar, to var tikai pārdzīvot,un nevisiem tas izdodas.Esmu to pārdzīvojusi.

Turmas  Par ko tēma?
Katrs dara ko un kā vēlas. Otrs nav viņa privātīpašums. Ja ar to var sadzīvot tad OK. Ja nē tad nav ko mocīties.

sauljuks  nekad neesmu bijusi greizsirdīga! Vispār nesaprotu šo terminu! Liekas absurds!

virietis1973  Lielākus murgus laikam nebūšu lasijis,ka greizirdīgs esot par sevi nepārliecināts cilvēks.Ja teiksim manu līgavu kāds vilks uz krūmiem,sanāk man mierīgi jānoskatās,citādi skaitišos par sevi nepārliecināts cilvēks.D Tādā scenārijā vēl tik trukst līgavai no krūmiem nobļauties,nekomplekso dārgais,neviens nevienam nepieder.D

Ljekainiitis  8:27 - Ja Tev greizsirdība tikai ar krūmos vilkšanu saistās - tad Tu neesi tālu no sava senča neandertālieša. Kurš tad, kad sagribēja, no bara paķēra mātīti un tais krūmos vēlmes apmierināt ievilka. Un pēc tam barā izbļāvās - neaiztikt, šitā manējā.

AivarsN  Felde. Es taču jau rakstīju,ka šī informācija tiek slēpta. Tā ir vesela zinātne,kuru zināmu iemeslu dēļ noslepenojuši. Taču patiesībā faktu un zinātnisku pierādījumu ir vairāk nekā vajag. Pirmkārt,vēl pavisam nesen zinātnieki pierādīja,ka šūnas spēj apmainīties ar informāciju,pat neatrodoties tiešā tuvumā. Ir fiksēti simtiem faktu dzīvnieku pasaulē,kur pirmā tēviņa īpašības pat pēc vairākiem gadiem parādās mātītes pēcnācējiem,kuri ieņemti no cita tēviņa. Tāpēc jeb kura kuce,ķēve,vai pat šķirnes putnu mātīte,kura sagrēkojusi ar nepareizo tēviņu,tiek likvidēta,jo tīršķirnes pēcnācējus no viņas vairs iegūt nevarēs. Sievietes ķermenis,kā cietajā diskā,ieraksta ģenētisko informāciju no pirmā vīrieša un saglabā to visa mūža garumā, lai nodotu to kādai no olšūnām apaugļošanas brīdī ar cita vīrieša sēklas materiālu. Tāpēc,jo vairāk vīriešu iepriekš bijis,jo piesārņotāka ģenētiskā matrica ar informāciju ne tikai par svešām izskata un psihes īpašībām,bet sevišķi iedzimtām slimībām un psihiskām novirzēm. Tā ka,turpiniet vien trenēt seksa tehniku ar ko pagadās. Prezervatīvs pasargā tikai no apaugļošanas,bet ne no ģenētiskās informācijas saņemšanas.

saulite34  Tā ka,turpiniet vien trenēt seksa tehniku ar ko pagadās.[c]

Pats atrazdamies nezin cik gadus iepazīšanās portālā diez vai atsakās no seksa,,ja kāda griboša dāma piesakās un diez vai tajā mirklī viņu tad satrauc viņa paša izdomātās gudrības.

Ljekainiitis  Tā tās pasaules zināšanas iet uz leju. Tādi AivariN saskatās REN TV pseidozinātniskos raidījumus, piesummē savu pseidodomu klāt un panesas.
Visās tā muļķības pat nav vērts ar pierādījumiem nolikt pie vietas.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu