Kāpēc daudzi cilvēki baidās novecot?

Tagad ir izteikts jaunības kults.Cilvēki dara visu,lai izskatītos jaunāki.Labi,ja izmanto skaistumkopšanas procedūras.Bet vai mezoterapijas injekcijas un plastikās operācijas tomēr nav galējības,kuras ne vienmēr ir veiksmīgas.Vai ir vērts riskēt?

neiet  Tu par to, kāpēc anketā jau 15 gadus ir 33? Elementāri. Gribas gados jaunu uzšāvēju. Tas nekas, ka tiekoties viņu ķers kondratijs. Orgasmēs, kamēr šis ģībonī.

VECA_PIEPE  "Kāpēc daudzi cilvēki baidās novecot?" (c)

Baidies vai nebaidies,...bet novecot vien atliks. Ta varētu padomāt, ka ir dota arī cita iespēja vai izvēle. :D

Es nebūt nebaidos ne novecot, ne arī nomirt ir baile,...nu negribas gan. To noliegt būtu stulbi.

Geisha  Baidies vai nebaidies, bet tas vecums velkas līdzi neaicināts. Ja cilvēks sevi ir uzturējis labā formā kopš jaunības tad arī vecumdienās diezgan labi izskatīsies. Nu, labi, āda vairs nav tik tvirta kā pirms 20 gadiem, bet vēl jau nemaz nav tik traki. Briesmīgi ir kad 30 gadās meitenes sāk injicēt botulu.
Te Vācijā tik reti var redzēt kādu cilvēku bez tetovējumiem.

Alma  House, klau, es labprāt tikai patiktu, kā saka,vīrs strādā- sieva smuka, ne???Pēc Taviem uzstādījumiem sanāk, ka sieviete var atļauties mājās neko nedarīt, galvenais , lai miņiķi un skaista. Tā var domāt tikai aprobežots pusaudžu puika, kuram hormoni trako...

andrisz  Es baidos vairāk no sāpēm un slimībām, bet, ticīgs cilvēks būdams, no nāves nebaidos. Tomēr vecums nav nekas patīkams un labāk no tā ir izvairīties. Un izskatās, ka aizvien vairāk tas ir iespējams un pie tam - jaunības atgūšana ir dabīgs process, kuru ir tikai jāiemācas izmantot savā labā. Netaisos kādu pārliecināt, ielikšu tikai sevis pārtulkotu citātu no žurnāla "Trends in Molecular Medicine", kura 2016. gada 8. (augusta) numurs bija veltīts novecošanai un rejuvenācijai:

"Tāpēc ka epiģenētiskā dis-regulācija ir novecošanās galvenais virzītājs, tāpēc ir loģiski izvirzīt hipotēzi, ka epiģenētiskā reprogrammēšana varētu būt efektīva stratēģija, lai manipulētu novecošanās procesu. Organisma limenī seksuālā reprodukcija demonstrē novecošanās plastiskumu. Patiešām, apaugļošanās procesā divu iesaistīto dzimumšūnu hronoloģiskais vecums tiek re-seteots uz "nulli", kas rezultējas organisma ģenerācijā ar normālu dzīvesilgumu. Vecuma pulksteņa restartēšana atļauj katrai paaudzei sākt dzīvi pilnībā rejuvenētai, līdz ar to novēršot sugas izmiršanu. Līdzīgi, klonēšanas eksperimenti, kas ir bāzēit uz SCNT lietoja šūnas no vecas peles, lai radītu dzīvnieku ar normālu dzīvesilgumu, tādejādi vēlreiz demonstrējo novecošanās procesa bidirekcionalitāti."

Resp., dzimumšūnas nāk no diviem pieaugušiem, dažkārt pat samērā veciem organismiem, bet apaugļošanās procesā rodas organisms no nulles. Kā tas iespējams, ka no divām vecām šunām rodas absolūti jauna dzīvība, jauns organisms? Par to atbild reprogrammēšana, kas dabiski notiek Yamanakas u.c. faktoru ietekmē, kas apaugšļošanās brīdī sāk darboties šūnā un to rejuvenējot. Mūsdienās zinātnieki cenšas šo rejuvenāciju pārnest no apaugļošanās procesa uz jebkuru dzīves vecumu un jebkuru orgānu. Šis rejuvenācijas procesa potenciāls sēž katrā šunā iekšā, tas ir tikai jāstartē un to dara ar Yamanakis faktoru līdzdalību. Protams, ir arī citi rejuvenācijas aspekti.

2018. gada nogalē ASV star

andrisz  2018. gada nogalē ASV startēja pirmais rejuvenācijas investīciju fonds, kas finansē vairākus stārtapus, t.sk. tiek komercializeti jau pusotru demistgadi veikti pētījumu no Stenforda medicīnas skolas, kas ir viena no prestižākajām pasaulē. Viss notiek. Es netaisos mirt, es vēl būšu jauns, būs otrā iespēja un beidzot arī īsta mīlestība!

fargo  mani baida tikai bezgods.
citādi, es kļuvu pieaudzis tik ātri, kad citi vēl nesaprata neko. bet nosirmoju, kad pārējie vēl pa iedomu pļavām skraidīja pēc laimes.
es tiku pasaudzēts. es nesamaksāju cenu, ko man bija maksāt.
man ir viss, ko vēlēties - sieva un ģimene, prāts un dzīve. sīcis, kas mani mīl un mēs runāties varam stundām.
ja ienaidnieks nāks, vēlos iet mežā un būt ar saviem brāļiem, lai kas nāktu.
bet negribu dzīvot pilsētā, kad mans naidnieks skaitīs manus soļus.
nevēlos, lai man spļauj kapā kāds.
ja no manis ir pārestība, vēlos to nolīdzināt.
ja nav, bet kāds grib izaicināt, gribu to satikt, kamēr ir spēks.
aiziet ar godu, lai nespļauj man pakaļ lāstus par cūcībām un nelietībām un uzvedību no kuras man šermuļi.
to gribu.
citādi, bail nav.
lai mans Kungs stāv man klāt, jo es neesmu vērts atprikšanas. tikai Viņa žēlastības.

Chris1986  man nav saprotams tēmas priekšmets - vai tad es visu laiku būtu alojies, uzskatīdams, ka cilvēks ar katru gadu paliek arvien jaunāks? Nu, vismaz man tā ir

JurisK  No taa nu galiigi nevajadzeetu baidiities. Vismaz puse, driizaak pat vairaak, liidz vecumam nemaz nenovelk. Jo pashlaik vecums saakoties peec 80 gadiem. Var sevi shpriceet un biohakereet - tas viss muusdienu modes lietas. Taa pat tas biohakers dziivos , novecos un nomirs, lielaakoties atkariibaa no iedzimtiibas noteiktaa laika. Tas, ka vecums nav nekas patiikams - tur nav divu domu, bet neizbeegams. Un komenteejot andrisz 00:39 teikto - mees esam muuzhiigi, muusu shuunas naak no pirmajaam senokeaana buljonaa caur ameebaam un dinozauriem liidz muusdienaam. Vairosimies - muusu muuzhiiba turpinaasies!

lapukoks  Laiks "iet uz priekšu" un laiku apturēt mēs nevaram. Tā ir daļa no dzīves realitātes. Arī mēs paši jaunāki nepaliekam. Arī tā ir daļa no dzīves realitātes. Nav nekāds brīnums ka viena daļa cilvēku nespēj vai negrib uztvert to realitātes daļu, kas ir pretrunā ar viņa iekšējo (ieaudzināto) būtību. Bet tā būtība tiek ieaudzināta tāda, kāda ir izdevīga biznesa aprindām, vai pat vēl augstāk. Tiek radīts pirkšanas/pārdošanas kults, tiek iepotēta patērētāja attieksme pret visu, arī attiecībās pret partneri. Protams tāda pat attieksme kā atbildes gājiens ir sagaidāma no partnera.
Kur palikuši tie senie laiki, kad latviešu zemniekam, dzīvei ejot uz otru pusi, bēniņos jau laikus bija iegādāts zārks, un neviens par to nedz brīnījās nedz šausminājās. Manuprāt ir jāizprot dzīves ritējuma būtība, katrā dzīves posmā dodot piepildījumu savai dzīvei, tad arī nebūs bailes šķirties no jaunības. Un vēl nedrīkst uzskatīt masu informācijas līdzekļus par patiesas informācijas avotu, nedrīkst atļaut "iepotēt" ne bērniem, ne arī sev patērētāja psiholoģiju, izkropļotu skatījumu uz lietām.

AivarsN  Dīvaini ir tie centieni uzprišināt veco ķermeni, lai ilgāk to saglabātu jaunu. Kāpēc tad neviens negrib staigāt vecās drēbēs,bet regulāri pērk jaunas? Tāpat ar ķermeni. Kad vecais nolietojies un savas iespējas izsmēlis,nav jēgas pie tā tik drudžaini turēties. Dzīves apstākļi uz Zemes vairs nav tādi, lai ķermenis spētu kalpot vairākus gadsimtus. Labi ka vēl vispār pēc visām kataklizmām mūsu suga ir spējusi pielāgoties jaunajiem apstākļiem. Dinozauriem un daudzām citām sugām tas neizdevās.

Chris1986  Bailes ir cilvēka pamatemocija. Kkādu negatīvu nokrāsu tai nezināmu iemeslu dēļ piešķiris prāts. Nu, kas kas līdzīgs, kā ēdienu ievadīšana- tā ir bauda un kolektīvs process, bet izvadīšana - kauns un individuāls

HOUSE  Mairita, tici man, kā reiz bumbierenes un prastums, tā jau ir attieksme un kā reiz attieksme var nokaut jebkuru ļubestību! Runa jau nav par krunciņu sejā, tas ir mazākais.

anis  Ha! Izskatās,ka globālās sasilšanas ietekmes dēļ bumbiereņu problēma atrisināta. Nu sievietēm reproduktīvās veselības saglabāšanai nāksies vidusdaļu uzturēt vēsu...

ketija64  Drīzāk būtu jābaidās izskatīties smieklīgi, pārspīlēti apgērbties ,sakrāsoties kā papagailim utt. Vīriešiem arī jāpiedomā pie stila, tēla kopskatae uzvedības.
Novecot skaisti ir jāprot.

VecmeitaARrunci  Ne visi baidaas novecot,vismaz es nee.Es baidos no taa,lai uz vecumu nezaudeetu praatu un paarvietosanaas speejas.Plastiskaas operaacijas atbalstu sapraata robezaas.kaapeec nepacelt plakstinus,nonemt kaadu kroku utt.vienreiz tik dziivojam.vairaak par novecosanos uztraucas sabiedriibaa ppulaari cilveeki,jo vinu feisi ir arii eksistences pamatu pamats.

pa_jokam  Baidās visi. Jo pēc vecuma nākošā pietura ir nāve. Nu tad arī attālina pēc iespējas to gala staciju. Vismaz vizuāli.Tajā pat laikā - novecot taču ir dabiski. Sirmi mati, smieklu krunciņas, gaita, viedums - tas viss nāk tikai ar gadiem. Varbūt ne gluži visi kļūst viedi uz vecumu, tāpēc cenšas piemānīt laiku un sevi. Tikai - kāds rezultāts. Pacel tu tos plakstiņus vai nē - gala pietura ir tieši turpat, kur bijusi.

Chris1986  "Drīzāk būtu jābaidās izskatīties smieklīgi, pārspīlēti apgērbties ,sakrāsoties kā papagailim utt. Vīriešiem arī jāpiedomā pie stila, tēla kopskatae uzvedības.
Novecot skaisti ir jāprot."
_____________________________

Nu, šajā ketijas64 komentārā ir koncentrāts tam, ko es visvairāk nevaru ciest sievietēs - bailes izskatīties smieklīgam, tēlošana Burkā kudznes stilā, it kā kāds vispār uz viņu baigi skatītos un vispāt ievērotu. Īstenības aizstāšanu ar butaforijām, bailes riskēt, labāk nogaidīt kaut sen jau ir skaidrs, ka ceļš nekur neved utml. Bet, kas gan var viņām liegt pašam satirst savu atlikušo dzīvi - no vienas puses tas pat ir taisnīgi :D

AivarsN  Fiziskā ķermeņa nāve ir tikai pāreja uz nākamo evolūcijas pakāpienu. Līdzīgi kā skolā vienas klases beigšana,tad seko brīvlaiks un jau mācības nākamajā klasē. Tāpat pēc vecā ķermeņa zaudēšanas,kādu laiku dvēsele var atpūsties no tā sloga, līdz radīsies piemērota izdevība iemiesoties jaunā ķermenī, lai turpinātu garo evolūcijas gaitu.

VECA_PIEPE  "Novecot skaisti ir jāprot." (c)

Jā, nu protams, ka vajadzētu to prast skaisti. Bet, davai, nu būsim godīgi:

Baltais vecīšu un vecenīšu sirmums tikai pasakās ir skaistuma etalons.

Tāpēc, nevajag sevi mānīt un nevajag sevi mierināt neizbēgamā priekšā ar visādām klišejām ruporā, kas daiļskanīgās grāmatās ir sarakstīts. Realitāte ta nemelo: ieskaties spogulī un ar aci takš redzi, ka ar gadiem Tavs vaigs ir krunkaināks kļuvis un acīs mirdzums ir zudis.
Negribas takš spoguļa atspulgā to redzēt. A kur dēsies? Vai tāpēc matus ķemmējot, zobus pucējot un ar šmiņķa kārtu sejas krunkas aizšpaktelējot,...spogulī neskatīsies?
Nu negrib neviens novecot... un arī skaisti novecot neviens nav gribīgs. Un tas ir normāli to negribēt.

Nu ko atliek darīt, ja smukums kopā ar jaunību manāmi aiziet pagātnē?
Nu tad atliek dzīvot ar prātu,...ta i priecāties par to, ta kamēr tas vēl nav zudis un kamēr bezprāts kopā ar vecumu nav pieklauvējis pie gadu sliekšņa.
Un atliek vecumu izdzīvot ar sirdi,...ta velns šamo nerāvis- ta ar pilnu krūti un uz pilnu klapi,...
jo sirds ir vienīgā, kas, ja arī ar gadiem kūleņus sāks mētāt,...līdz pat zārka malai paliks jauna!

Ta johaidi ar ārā un strinķš pa bundžām,...Priekā par dzīvi!:D

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu