Vai divu tipu cilvēki?

Vai tiešām tā ir, ka cilvēki iedalās grupās? Šoreiz par pozitīvajiem un negatīvajiem. Šķiet, ka pus pasaule ir iestrēguši savos paurīšos aiz saviem ierobežojumiem.
Vai tad dzīvē tā jau nepietiek mēslu, lai vēl visu laiku gruzītos? Meklētu ideālus pasaulē kur to nav. Vai tad vienkāršāk nav pasmaidīt papriecāties par kādu muļķīgu joku un baudīt vienam otru? (šoreiz to nedomāju seksuāli)

miers2  Protams, ka cilvēki iedalās grupās!! Kā gan citādāk? Jautājums tikai par to, kāda ir mūsu attieksme pret šādām iedalīšanām. Vieniem patīk visu iedalīt grupās, citiem tas šķiet nepatīkami. Man arī nepatiktu, ja mani iedalītu pie "sliktajiem" :) Lai gan drīzāk būtu svarīgi, kas mani iedala - ja sveši āži svešā dārzā, tad nebūtu svarīgi :) Iedalīt grupās var pēc ļoti daudzām pazīmēm - sliktie un labie ir tikai tā pa lielam un maz ko izsaka - kam slikti, kam labi

rihtigais  Riebeklei žetons

rokons  Nezinu, vai ir latviski izdota kāda mācību grāmata Normālajā psihiatrijā. Krievu un angļu mēlēs tāda neliela kaudzīte ir gan.
Krievu dažās grāmatās gan drusku politikas un tālaika ideoloģijas smaciņa jūtama, bet to var arī labi nofiltrēt.
Varbūt latviski ir kāda grāmata psihoterapeitiem, tātad psiholoģijas novirziens.

Tās palēnām izlasot, būs skaidra atbilde par klasifikāciju.
Šeit piedāvātā ir ievērojami vienkāršots skats uz homo sapiens uzvedības modeļiem

Geisha  Neviens cilvēks nav tikai balts vai tikai melns. Katrā ir savs pozitīvais un savs negatīvais lādiņš.

Piparkuka  100 pinkti!
Tik daudz ir tik (neadekvāti un nepamatoti) negatīvo, ka šausmas!
Kaut vai- atskausmes par restorāniem vai vietām (Google). Nu tik šausmīgi negatīvi cilvēki ir.
Un tad pretēji- ir jauki, mīļi, ar apbrīnu un pateicību noskaņoti cilvēki.
Tāpat teātris- viens neko nespēj uztvert, pat vispār neko nesaprot. Otrs izjūt, saredz, sajūt, izbauda!!!

Negatīvie ir nepatīkami.

Piparkuka  С "Līdz ar to sāc skatīties pasaulē dziļāk,kur pozitīvā ir gaužām maz"
Tieši otrādi!! Nevajag skatīties uz cilvēkiem, skaties uz dabu un pasauli kā tādu!!:) Un vispār- pozitīvais ir tevī, visur, visapkārt. Paskaties uz skaistām ēkām, sauli, mākoņiem vai vējiņu...
Mums ir doti tikai kādi +/- 80 gadi, lai izbaudītu šo skaistumu.

Flints  Jā, acīmredzami ir cilvēki, kas paraduši pēc iespējas visu iedalīt grupās un citādi klasificēt, un ir tādi, kas to nedara. Lūk, šī tēma un tās autors ir tam dzīvs piemērs. Jēga no tā?
”Patiesibaskalns”, vai Tu nepieļauj arī domu, ka ikvienam cilvēkam varētu būt savs individuāls interešu, uzskatu, pasaules uztveres, emociju un uzvedības stereotipu diapazons, kurā neviens nav gluži statisks? Vienkārši viens šajā diapazonā ir dinamiskāks par kādu citu. Un tas šķiet gluži normāli, ne?

Flints  "Patiesibaskalns"! Es jau piekrītu, ka visi dalās grupās. Viena grupa ir apsēsta ar klasificēšanu, bet otra - ne. :)

AivarsN  Sen senos laikos Zemi apdzīvoja tikai labie ļaudis. Bet tad uzradās sliktie un sāka inficēt pasauli ar ļaunumu. Viņi nogalināja pašus gaišākos un viedākos,ieviesa pirmās nakts tiesības,lai sabojātu dievišķās tautas genomu. Tā nu mūsdienās pasauli apdzīvo ļaunie, vēl kaut kur saglabājušies pavisam nedaudz labie,bet lielākā daļa ir gan labo, gan ļauno gēnu nēsātāji. No tā arī tās eņģelītis uz viena pleca,bet velniņš uz otra. Tā notiek iekšējā cīņa,kuri gēni ņems virsroku. Tomēr dievišķās izcelsmes gēni ir noturīgāki,bet tumšo materiāls laika gaitā izirst. Tā ka, gandrīz katram,kurš ir dievišķo gēnu nēsātājs,ir iespēja atgriezties pie gaismas spēkiem.

av2  Kaapeec pasaulee tik daudz...naida starp cilveekiem, starp raseem, ticiibaam...un vienkaarssi sseit mineetajaam ...grupaam ? Labs jautaajums.

https://www.youtube.com/watch?v=zCz5BDQJCq4

AivarsN  Tāpēc ka ir profesionāli kūdītāji. Kamēr cilvēki savā starpā naidojas, tikmēr parazīti pār tiem var netraucēti valdīt. Ja cilvēki nepakļautos provokācijām un neturētu ļaunu prātu uz saviem sugas brāļiem,tad arī būtu miers virs zemes. Uz sliktajiem nevajag dusmoties,jo viņi ir tikai garīgi atpalikuši. Pietiks ar ignorēšanu aizsardzībai.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu