Jūs balsotu par?

Jūs balsotu par, ja portāls _manabalss_ vāktu balsis par personu sodīšanu par atrašanos uz ielas un citās sabiedriskās vietās manāmā reibumā, teiksim virs 1 promiles (līdzīgi, kā tagad autovadītājiem no 0.5 promile)? Vai jums patīk, ka neatdekvāti cilvēli uz ielas plātās rokām, uzrunā svešus garāmgājējus, aizskar tos, galu galā vnk smird stāvot veikalā rindā jums aiz muguras? A tā pieiet policists - _Iepūties trubiņā! Tā, jums sods 100 EUR par sabiedrības necienīšanu_ :)

Vilksatkal  Par šo tēmu ----- PSRS laikos bija lielāka kārtība uz ielām un sabiedrība bija labāka un lai vai kā daudzi tagad tos laikus neieredz , bet tomēr tie bija zelta laiki !!! … pa ielām vakaros gāja tautas * družiņniki * un sekoja līdzi kārtībai uz ielas , bija milicijas skolas audzēkņu patuļas pa naktīm un tāpat ar * bobikiem* braukāja un skatījās kārtību uz ielām , un bija tādas dzērāju atskurbtuves -- ( centrālā -Pūpolu iela , Centrāltirgus, tad Laicēna iela ( Nometņu tagad) un Juglā bija) , un kad kāds pārdzēra mēru un uz ielas tika savākts uz atļurbeni , tad pēc tam tika ziņots uz darba vietu tam dzērājam , un darbā bija arodbiedrības padome, partijas komitejas , un pieņēma lēmumu dzērājam -- no dzīvokļa rindas ārā, no jaunas mašīnas rindas ārā , 13 algu ( premiālā alga ) nost !!! … sakiet ko gribiet, bet bija labāk un bija kārtība !!! …. par atļurbenēm zinu ļoti labi, tāpēc ka mans krusttēvs tur strādāja par milici - šoferi , uz GAZ 51 ar slēgto būdu , tautā sauca par melno Bertu !

janisb  Sen jau sodi spēkā - Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekssc 171.pants.
Derētu likumus palasīt pirms tupus jautājumus uzdot...

DaLila  Nu man šķiet, ka tikai reibums, kamer tas neapdraud citus, nav nekas sodāms. Bet, kad tas aizskar citus, ir jau citi pamati, uz kuriem var atsaukties un sodīt.
Reibums poe stūres ir savādāk - tas jau ir bīstami citiem pēc definīcijas, tapec par to soda. Bet reibums parkā uz soliņa... nu kam negadās.

Cilvēki!!! Mums līdz policejiskai valstij jau vairs nav tālu... kapec iejūgt sevi totālā kontrolē? Tas taču ir murgs!!! Tas aizskar brīvību!!

Drole  Teeminjas autors ar savu iniciatiivu pamodies padsmit gadus par veelu.

171.pants. Alkoholisko dzērienu vai citu apreibinošo vielu lietošana sabiedriskās vietās un atrašanās sabiedriskās vietās reibuma stāvoklī

Par alkoholisko dzērienu vai citu apreibinošo vielu lietošanu sabiedriskās vietās, izņemot vietas, kur alkoholisko dzērienu lietošanu atļāvusi pašvaldība, vai par atrašanos sabiedriskās vietās tādā reibuma stāvoklī, kas aizskar cilvēka cieņu, —

izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz simt četrdesmit euro.

Par tādām pašām darbībām, ja tās izdarītas atkārtoti gada laikā pēc administratīvā soda uzlikšanas, —

uzliek naudas sodu no simt četrdesmit līdz trīssimt piecdesmit euro.

(17.04.2008. likuma redakcijā ar grozījumiem, kas izdarīti ar 08.12.2011. un 26.09.2013. likumu, kas stājas spēkā 01.01.2014.)

VenBer  Es to Manabalss, vispār neuztveru par Pilnu , līdz ar to arī nebalsotu!

ne_tik_pareizs  Tādam, kas smird ir pilnīgi vienalga vai sods ir 100 eiro vai 100 000 000 eiro.

Vizmonta  ManaBalss ir vienīgais man zināmais mehānisms, kā latvijā šodien realizēt demokrātiju, kā arī kā sākt mēģināt ierobežot valdības un tās draugu rebes. cits jautājums, vai to vajag izmantot niekiem.

av2  Es piekristu taadaiem , kautkaadiem, sodiem, ja tas tiessaam glaabtu/paaraudzinaatu hroniskos dzeeraajus no galigas nodzerssanaas savaas dziivees. Jo, diemzzeel, ssie cilveeki biezzi vien sagandee dziives ne tikai sev.Nedziivo tak vieni. Ir ggimenes, beerni......taa ir lloti smaga teema.Ne oHo te ko var atrisinaat.
Ssajaa zinnaa piipmanni ta...vieniigi ja tur nekuupiona kautkaadas smirdossas travkas , riepas, un iesviidussas pupaikas.
Bet , jaaa, atrasties sabiedriskaa vietaa, un uzvesties neadvekaati, aiskarot liidzpilsonnus, un pazemojot pats sevi ar to uzvediibu.....nu kaukaadai reakcijai no policijas puses ir jaabuut. Kautkai jaasavaas uz atskurbtuvi pilsonni, un par naktsmaajaam jaaiesleedz skaitiitaajs pamatiigi.
Par braukssanu iedzeerussam, da kau glaaziiti tikai. Nee, un neee. Gribi klluut slepkava, un tad liidz muuzza galam....kaa jutiisies, a? Saprotu, ka uz cella arii skaidraa var savaariit taadas ziepes, ka maz neizliksies, bet...ja buusi to glaaziiti iedzeeris, nedomaasi par to peec tam, kad apglabaas nobrauktos, nosistos ??? Nafig jaaakstaas ...muusdienaas, kad uz katra stuura ir taxi, nospied pogu uz telafona, un maajas esi.

Vaukskis  ..Jā, balsotu ! ..Nē, nepatīk !

krumuzagis  par godu tam ka vecis un vecene velta savu dārgo laiku alkohola tirgošanai, jāuzdāvina skrituļslidas

Jurijs55  Policija tikai reaģē uz iedz. sūdzībām, būs no tevi vai cita pilsoņa izsaukums un sūdzība ka šis vai tas pilsonis ielā atrodas reibumā un tev traucē, policisti pieņems mērus. Nekādas "balsošanas" nav nepieciešamas.

preilene  Es gan vairāk gribētu, lai, pirms iekāpšanas sabiedriskajā transportā, tiktu izmērīts potenciālā pasažiera smaciņas līmenis. Ja ir smaciņa, transportā iekšā netiek.
Uz ielas no šiem visiem ir iespējams izvairīties, bet slēgtā telpā neiespējami.

preilene  O jā.. par veikaliem piemirsu. Pie veikaliem gan vajadzētu ārā būt kādam lodziņam (kaut kur nomaļus), kurā apkalpo tos, kurus nelaiž iekšā veicī.

Kurts69  Par laimi ir likumā jau noteikts ko un par ko var sodīt. Ja tagad sāktu tvarstīt katru, kas kādam nepatīk, tad ielas visai drīz kļūtu tukšas. Ja dzērājs neuzmācās, nelien kauties vai kā citādi nepārkāpj likumu, tad manis pēc lai tak klaiņo apkārt.
Man piemēram nepatīk uz ielas smēķējoši cilvēki. Iespējams bērnišķīgi, bet cenšos tiem ātri tikt garām un aizturu elpu. Bet tā ir mana problēma...

Peleks  manis pēc kaut ar 4 promilēm lai staigā, ka tik mierīgs, tur nav promilēs vaina, bet gan audzināšanā!! visa tā fiška jau strādā

Piparkuka  Nu ja MANĀMĀ reibumā- noteikti. Un noteikti likvidēt tos, kas narkomāni! Vienkārši- likvidēt. Jo no tiem visvairāk nepatīkami, brrrr. Nu un dzērājiem arī. Taču- vēl trakāk ir bomži-dzērāji, kas ikdienā un nepārtraukti tādi ir. Un rakājas pa miskastēm!!

multi  Drīzāk jābalso par piespiedu psihiatrisko ārstēšanu, jo tiem agresīvajiem tipie ar galvu nav labi. Ne jau alkoholā problēma, normāli cilvēki izdzer litru šņabi un klumburē mājās gulēt, nevis razborkas taisa.

kosrem  Laba ideja, esmu par.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu