Ko ieteiktu juus?

Situacija tada-ir sakrajusas fotografijas,senas,ari no vecaku un vecvecaaku dziives. Melnbaltas-lauliibu un beeru bildes.... Vairums tadu,kuraas nevienu neatpazistu. Ari senas armijas biedru bildes-teeva un ari mana viriesa... Ko ar taam darit? Dedzinat?Saplest? izmest? Kaa buutu rikoties eetiskak? Varbuut ziedot labdariibai...? :)
Man kaa vesturniecei :) :) ,taas nesaista.... Un nedomaju,ka berniem,mazberniem tas varetu likties saistossi. Ko ieteiksiet? kaada pieredze?

Rouzita  Tajās foto ir pagājušo gadsimtu elpa. Es skatoties uz tām izjūtu to, no kurienes nāk manas saknes, tādu kā piederību pie tā visa caur senčiem. Atmiņas, kuras nav manis pašas.

fargo  grūti aptvert tādu attieksmi. viss, kas ir cilvēka mantojumā nonācis, to ir pienākums saglabāt, pavairot un nodot tālāk, vai tie būtu īpašumi, nauda, relikvijas, gēni...

tie "nepazīstamie" cilvēki ir tava cilts, viņi taisija attēlus, lai kaut kas paliktu. un kādam tas ļoti interesēs. par savu cilti mēs krājam un uzmanīgi glabājam visu, ko var uziet. lai arī daudz dēļ laikmeta notikumiem ir pazudis vai bojāts.

nesaprotu... kā var būt vienaldzīgas savas saknes. un pat ja pašam ir, kā var izlemt, ka pēc tevis tas arī nebūs vajadzīgs?

tāpat bēru attēli. vai dzimšanas, kāzu bildes. no aizgājušiem cilvēkiem, tas dod vienreizēju perspektīvu, paraudzīties uz savu dzīvi, to kas ir svarīgi, kas nav. kā var būt vienalga...

joens  Man darba lietās ik pa laikam nākas drebināt klientus, lai izrok kādas vecās bildes, labāk tās virs 50 gadiem. Ne cilvēku, bet tieši vides un apkārtnes dēļ.

Tā ir mana, manas ģimenes, manas dzimtas vēsture. Bērnu dienās bija ļoti interesanti skatīties omes bildes (20.gadsimta sākums), maz gan viņu bija.

dada  Ja ir vēlme saglabāt kādu no bēru bildēm, tad tās ir jāglabā atsevišķi no pārējam bildēm.

Vizmonta  bērēs tiekas visa dzimta, tāpēc šādām bildēm ir vislielākā kultūrvēsturiskā vērtība. Iesaku glabāt visu, vēl jo vairāk tāpēc, ka baltieši izmirst.

Vizmonta  un vēl ir interesanti, tie radu raksti. Kļūstot cilvēkam vecākam, vēl vairāk. Tad tu apzinies savas saknes, un tev tās liekas labas diezgan.

Virgo  19:12 Un (māte) kārtīgi dabūja pa ausi no manis :)....Zeme atveries......pacelt roku pret māmiņu !!!!!!

Zinta  Bildes sašķirot- radi, nezināmie, gadsimta liecības, notikumi. No radu bildēm mēģināt veidot dzimtas koku, albumu vai citādi. Par nezināmajiem pajautāt radiņiem. gadsimta liecības, notikumus piedāvāt muzejam, kas zin, varbūt noder.
Man zināma veca kundzīte sataisījusi ģimenes albumu , kur pie katras bildes apraksts. Tā veidots dzimtas albums, kurā ir bildes no 1890tajiem gadiem. Tādos var glabāt tikai zīmīgas bildes.

riebekle  Kādreiz bērēs bildēt bija populāri un normāli, tētis arī bieži tika lūgts bēres bildēt. Es nesaprotu, kam to vajag un ko tas labu ciltskokam var dot. Bēru bildēm ir negatīva enerģētika, ne ar ko labu tās nesaistās, neko neparāda. Es par to, lai tās sadedzinātu. Kāpēc dedzināt un ne smalcinātājā vai nodot makulatūrā? Jo bildēm tomēr ir savs stāsts, sava aura iekšā, uguns attīra, caur to var palaist tālāk. Bet tas mans personīgais viedoklis.

Letija  Man arī ir dažādi man sveši cilvēki veco laiku bildēs.
Pagaidām nededzinu. Kad retu reizi cilāju bildes, tad skatos ar interesi, bet tomēr domāju, ka reiz pienāks diena, kad sadedzināšu (svešās). Var atstāt, kur kaut kāda laikmeta liecība fonā, piemēram.
Varbūt ne kaudzēm, bet dažas bildes ar sensenajiem radiem būtu labi atstāt, uzrakstot aizmugurē vārdus, radniecību. Būtu pat noteikti jāatstāj.
Ļoti nepatīk tradīcija bērēs fotografēt. Par laimi, nav daudz, bet domāju, ka pēc kādas lielākas revīzijas, šīs bildes nesaglabāšu.
Tāda ir dzīve, un bērniem, mazbērniem utt. noteikti nevajadzēs veco bilžu kalnus, kas turpina pieaugt. Pagaidām man tāda pieredze, ka paskatās ar interesi.

saulite34  Ja ir kur dedzināt,tad labāk sadedzināt.

Letija  Jā, nu manos priekšstatos arī vienīgais dokumentu un bilžu iznīcināšanas paņēmiens ir dedzināšana.
Bet der atcerēties, ka sadedzināt var pagūt vienmēr (lai nebūtu jānožēlo).
Vel ir variants, pēc bilžu rūpīgas sakārtošanas, informēt bērnus, ka pēc mums viņi var darīt ko grib, un arī viņi taču bez pūlēm var veikt dedzināšanas procedūru visam, ko uzskatīs par nevajadzīgu.

Skarlete  Ja Tev pašai enerģija ir spēcīga, tad bilžu dedzināšana neko sliktu nevar nodarīt.

neko  Ja vien neesi no izmirstošas dzimtas ir taču arī citi cilvēki un gan jau kādam tas viss interesē.

Chris1986  un pati ar daudz nefočējies, lai taviem mazbērniem nav jādomā, ko ar tavām bildēm pēc tam darīt

Jurijs55  dedzini, ja bija podonki, nelieši, slepkavas no kuriem ne pēdas nav jāpaliek

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu