Ko ieteiktu juus?

Situacija tada-ir sakrajusas fotografijas,senas,ari no vecaku un vecvecaaku dziives. Melnbaltas-lauliibu un beeru bildes.... Vairums tadu,kuraas nevienu neatpazistu. Ari senas armijas biedru bildes-teeva un ari mana viriesa... Ko ar taam darit? Dedzinat?Saplest? izmest? Kaa buutu rikoties eetiskak? Varbuut ziedot labdariibai...? :)
Man kaa vesturniecei :) :) ,taas nesaista.... Un nedomaju,ka berniem,mazberniem tas varetu likties saistossi. Ko ieteiksiet? kaada pieredze?

kaisle___  Tās fotogrāfijas taču atspoguļo vēsturi un ir unikālas. Ja pašai nevajag, aiznes uz bibliotēku, lai paņem vai ieskenē projektam "Zudusī Latvija".

merlina200  Var uz antikvariātu aiznest, ir cilvēki, kuriem vecas bildes, kā laikmeta liecība ļoti noder.

rihtigais  Man līdzīga problēma un vēl jo sarežģītāka, jo bērni - mantinieki gājuši bojā, nav pat kam atstāt, bet bildes vēsturiskas un interesantas. Domāju, ka ir kāds risinājums, kurš šeit pat nav piedāvāts.

av2  nu....man maajas beeninnos , kartona kastee ir tonna ar bildeem. Kaadreiz daudz pats focceeju, taisiiju bildes utt. Uznaaak iedvesma, varu paskatiities.Visu laiku ir plaans, "vajadZIigaas" ieskaneet utt, bet veel neesmu realizeejis.

Pilskungs  Nevajadzīgās jāsadedzina, bet ne jāsagriež (arī ne smalcinātājā) !
Tur ir liela atšķirība.

Jurijs55  Esmu ļoti novīlies Feldē :(

nazis  Man varbūt ir cita vērtību sistēma, cita audzināšana. Man vēl atmiņā ir mammas stāstītais, kā viņi 1949. gada 25. marta rītā plēsuši no albumiem fotogrāfijas, lai varētu paņemt līdzi. Kuras nav varējuši izplēst, izgriezuši kopā no albuma lapas. Tādas man viņas glabājas kopā ar visu kartonu.
Fotogrāfijas neaizņem tik daudz rūmes, lai tām nevarētu atrast vietu - viena kurpju kaste, nav taču izstādes formāta bildes.
Un dembeļu albumi vispār ir kultūras vērtība pati par sevi. Līdz šim to varbūt neapzināmies, bet arvien mazāk cilvēku paliek, kas zina, kas tas vispār ir.
Un vēl no nesenās pagātnes, kad fotomuzejam tika atdoti Strenču fotogrāfu sakrājušies negatīvi, kad vienkārša provinces fotogrāfa ikdienas darbam pēkšņi parādījās nenovērtējama vēsturiska vērtība.

Kurts69  Es ārā nemestu. Fočenes ir vēstures liecinieces. Šodien šķiet nevērtīgas, bet pēc gadiem ļaus sajust seno dienu noskaņas. Un nav svarīgi, ka kādu tur nepazīsti. Vismaz man ir interesanti aplūkot kādus senus foto no laikiem, kad pats vēl nebiju piedzimis.

Drole  Vivian Maier: a Photographer´s Life and Afterlife

https://en.wikipedia.org/wiki/Vivian_Maier

ISA  Bērnībā dievināju uzlīst laukos bēniņos, tur tādās koka grāmatu kastēs nīka arī izbalējušas fotogrāfijas ar knapi atpazīstamām sejām. Grumbainā ome ar sastrādātam rokam pēkšņi izrādījās lielacainā princese balti izšūtā kleitā! Man patika meklēt līdzības aizsaulē aizgājušo senču sejaspantos ar, pa sētu dripelējošo, brālēnu un māsīcu sejām. Ļoti patīk vecas fotogrāfijas. Es nemestu ārā.

Pillerina  Vietējam muzejam vai kādam novada muzejam nevat atdot?
Kas zin, kādas nianses attēlos atrodamas.
Toties varbūt kādai personai, kas bildēs ir nezināmas, tādas ir piem. sadegušas, un nav neviena piemiņai palikušas. Varbūt caur muzeju tā atrod kādu.

Skarlete  Skaidrs ka Onkām Pad. armijas laiks ir svēts, atmiņās spilgti iesēdies dzīves periods, bet man jau pilnīgi pietiek ar nostāstiem...nu labi - pāris bildes emociju krāšņumam lai būtu! Ir atšķirība vai foto ir ar kādu personīgu stāstu, emocionālu vai māksliniecisku vērtību...vai to ir fočējis autors "ar Vārdu"...tādu var pat palielināt un kā gleznu pie sienas piekārt, vai tā ir vnk. bezpersoniska bilde. Vai tāpēc ka mans vecaistēvs ir fočējis K. Ulmani, es esmu ar kko vērtīgāka?? Tas tikai vēl vairāk maldina mani no mana patiesā ceļa!:))

Piparkuka  Nu gan!... Fotogrāfijas taču ir vēsture, radi- Tavi radi, senie laiki.
Tas ir tik interesanti- skatīt senās fotogrāfijas, sevišķi Latvijas laika un senākas.
Izskatīt, uzrakstīt cilvēkus, kas zināmi, sašķirot.
Lai glabājas.
Visdrausmīgākais ir, kad cilvēkam kaut kas ir bijis tuvs un svēts, bet pēc viņa aiziešanas kāds cits to izmet/saplēš/neciena.
OK, ja tās ir bojātas vai ieplēstas. Taču- foto ir vērtība vienmēr.
P.S. Noteikti, ka var dot muzejos. Tik forši ir muzejā rezēt lietas, piem., no savas bērnības!!

Jurijs55  Galu galā Rīgā uzcēlta tāda milzīga valsts bibliotēka, tur pietiktu vietas puspasaules bildēm, tikai pie mums visiem viss pofig :(

Pillerina  11:30
Feisbuka neesi? Grupas Dzimtas detektīvs, Ciltskoki un vēl kādas.
Tur tādas bildes ieliek, noskaidro un meklē vietas, cilvēkus, paziņas. Un noskaidro, un atrod.
No pieredzes savas: senāk pie vienas tālas draudzenes biju. Un viņas mammas bilžu krājumos atradu savu tēti jaunībā!!! Tādas bildes manos arhīvos nav! Un viņa maita, atvainojos, man to bildi nedeva, solīja skenēt un arī to neizdarīja.

Jurijs55  13:49 spilgts piemērs tam ka vecas bildes nedrikst izmēst ! Kas maita - draudzene vai viņas māte ? Ja neatdēva draudzene, tad tiešam maita, jā māte, tad nē - visātrākais jaunībā viņai bija bijuši siltas attiecības ar tavu tēti :)

uzplanaledus  Daudzi aizraujas ar ciltskoka izzināšanu, arhīvos, kas piejami internetā, ir atrodamas dokumentu kopijas (pasu kopijas), var aizrakties līdz ļoti tāliem radiem, tas ir interesanti. Tāpēc labāk neizmest.

enia  Tie daži albumi sterilajā dzīvoklī aizņem kāda megaplatību, ka jāmet ārā? Lai stāv. Kā zini, ka bērnus, mazbērnus neinteresēs? Man žēl, ka vecāki izmeta visus manu senču foto.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu