Kāpēc latviešu sievietes precas ar ārzemniekiem

Ilgākā laikā esmu novērojis, ka daudz vairāk ar āŗzemniekiem precas latviešu sievietes nekā vīrieši. Tātad, tas nav globalizācijas efekts. Kas ir tas dzinulis, kas jaunas sievietes mudina par dzīvesbiedriem izvēlēties ārzemniekus, par ar pasaules otrā galā dzīvojošiem, citu kultūru un reliģiju pārstāvjiem?

Chris1986  ja es nevaru savās mājās latviski runāt, bet būtu kaut krieviski jārunā - nekad ar tādu neprecētos un nepasliktinātu savu dzīves kvalitāti

Geisha  Cilvēki grib dzīvot labāk tāpēc arī brauc pelnīt naudiņu uz ārzemēm. Aizbrauc. Bet tur viss svešs. Jauki kad gadās kāds kurš var dot pajumti, palīdzību un drošību. Šajā ziņā sievietēm ir vienkāršāk, jo atradīsies kāds kungs kurs būs laimīgs ja sieviete viņa mājā sagatavos viņam ēdienu no viņa produktiem. Vīrietim ir grūtāk, jo reti kura sieviete pieņems savā mājā vīrieti kuram nav darba, nav naudas, nav dzīves telpas.

Vizmonta  specveltījums preilenei- https://www.youtube.com/watch?v=7lT48Z5n2rA
Karkadei gan piekrītu. Šitā bāleliņu vilcināšanās, neizlēmība vai daudzsievība temperamentīgākām un pieprasītākām ir kā sērkociņš pie sausu salmu kaudzes, kā katalizators, kas noliec svaru kausus par labu ārzemniekam.

ube  Te ir daudz labu skaidrojumu, žēl ka autors neieklausās un joprojām nesaprot. Ja uz svaru kausiem likta turpmākā dzīve un jāņu ugunskurs, tad tikai normāli, ka izvēle par labu savai turpmākajai dzīvei. Un bērni šādās ģimenēs izaug multikulturālo, zin daudzas kultūras, ieskaitot Jāņu ugunskuru.

ube  Un vēl, iespējams, ka meitenēm bijis slikts piemērs tēva veidolā.

Karkade  Kurt 69...... Un kā vel ir nozīme zīmogam pasē. Kautvai sievietei sabiedrības acīs ir pavisam cita nozīme, nedzīvo vairs ar piedzīvotāju, piegulētāju, bet ar vīru. Nav prostitūta, bet sieva ar kopīgu īpašumu, kur viss ir mūsu, nevis katram savs mans. Vīrietim ir pavisam cita atbildība. Ja otru cilvēku mīl, ir svarīgs, tad arī prec un kopā dzīvo. Protams, pastāv viltus laulības, bēgļi un izmantotāji.

Chris1986  "bet sieva ar kopīgu īpašumu, kur viss ir mūsu, nevis katram savs mans" - ar to arī vajadzēja sākt, bet tad viss uzreiz būtu skaidrs :D Bet kā klasiska manipulācija laba - īpaši politiski pareizā emocionālā ievaddaļa! :D

ube  Sieviete, kā jau sākumā bija teikts, vēlas drošību un stabilitāti. Ja viņu vazā aiz deguna un neprec, tātad vīrietis nespēj uzņemties atbildību. Tad tiek meklēts stabilāks partneris. Viss vienkārši.

Kurts69  Karkade, es runāju par to, ka zīmogs neko negarantēs! Es zinu divus pārus, kas apprecējās pēc vairāk kā 20 gadu kopdzīves. Vienkārši pienāca īstais brīdis. Un zinu daudz, daudz vairāk pārus, kas bija precēti un nu jau sen kā šķīrušies. daži jau vairākkārt. Ja sieviete dzīvojot kopā ar vīrieti jūtas kā piegulētāja, tad tur ir problēmas, kuras baznīca vai dzimtsarakstu nodaļa neatrisinās. Mūsdienās tai "Sabiedrībai" jau sen ir vienalga, kurš precēts un kurš dzīvo kopā bez tā zīmoga. Protams ir daļa, kuri uzskata, ka visam jānotiek kā pagājušajā gadsimtā ar seksu pēc kāzām, bērniem pēc kāzām, ar vienu vienīgo visai dzīvai,( lai kāds arī maita izrādītos) utt.

Luusila  Palasot komentārus, šis mani nolika uz pauzes: "ko nozīmē normāla ģimene? Vai tāda, kur sievietes vislaik uzstāda noteikumus? Vai tāda, kur ir tā, kā vīrietis pasaka? Kādam vienmēr jāpiekāpjas"

Bet ir taču iespējams (nu tiešām ir) situācijas pārrunāt, nekašķējoties un neko neuztiepjot, argumentēti pamatot savu viedokli un gala beigās nonākt pie risinājuma, kas apmierina abus. Un nevienam nav jājūtas apspiestam vai zem tupeles.
Sievietēm un vīriešiem ir diezgan atšķirīgs skatījums uz daudzām lietām, un vajag to izmantot virzībai uz priekšu, nevis konfrontācijai. Varbūt tāpēc ar dažu labu ārzemnieku ir vieglāk, ja viņi ir no bērnības mācīti ieklausīties arī otrā.

preilene  Vizmonta, paldies par specveltījumu :P

Snowagain  Cienījamā Laukroze!
Bet kāpēc visas sievietes skatās uz tiem materiāli nodrošinātajiem, nevis tikai tie 10% sieviešu, kurām arī ir nauda. Nu nevar sētniece mērķēt uz CEO, CTO vai augstu apmaksātu speciālista līmeņa vīrieti. Pēc tam, kad aplauzušās, tad ir lielie puņķi un asaras, un bļāvieni "Kāds viņš cūka!". Viņas līmenis - sētnieks vai krāvējs.

Kristela  Latvijā zēnus audzina pārsvarā sievietes(mājās mammas ar vecmāmiņām, bērnudārzā audzinātājas un skolā skolotājas!)Tad kur lai viņi mācās piemēru,kā jāuzvedas vīrietim?Meitenes parasti labāk mācās un sasniedz dzīvē vairāk-līdz ar to Latvijā līdz 40.g.vecumam sievietēm nav kandidāti, kuri varētu būt līdzvērtīgi viņām, lai gan skaitliski vīrieši līdz 35.g. ir vairāk! Taču daļa jau ir cietumos, pie kružu kastēm un zem zemes!!!Pāri paliek pavisam maz...! Tāpēc Latvijas sievietes skatās uz ārzemniekiem, jo sievietēm daba ir paredzējusi rūpēties par cilvēces turpināšanu un viņa vēlās ģimeni un bērnus!

Kristela  A.god. Snowagin!
Jums nav laimējies satikt tās 10% sieviešu, kuras ir situētas! Man gan tā nešķiet, ka viņu ir tik maz-drīzāk otrādi(vīrieši neizglītoti un bez darba vēlās, lai sievietes viņus uztur) Man pārsvarā pazīstamas vientuļas, izskatīgas un situētas jaunas 30-40g. vientuļas sievietes , kuras sev nevar atrast līdzvērtīgus partnerus Latvijā! Novēlu,lai Jums veicās viņas atrast!

Snowagain  Cienījamā Kristela!
Tā proporcija 1/10 (10%) nav no zila gaisa rauta, tā ir oficiāla statistika. Tas, ka Jums ir pazīstamas stipri vairāk tādas sievietes, ir tas pats, ka man ir pazīstami stipri vairāk tādu vīriešu. Mēs jau komunicējam ar līdzīgiem, tāpēc mūsu statistika stipri atšķiras no globālās.
Un vēl, kas ir nedaudz atšķirīgs. Vīrietis savos 30+ gados var izveidot attiecības ar "zemāka līmeņa" sievieti, ja vien viņa ir ar inteliģenci, izskatīga, slaida u.t.t., tad ieguldot viņā, ir iespējams izveidot līdzīga līmeņa personību. Sievietes uz tādu avantūru nekad neparakstīsies, jo momentā "izlidos" no savām aprindām, un atgriezties tur būs ļooooti grūti. Šis ir vēl viens iemesls jūsu minētajai disproporcijai.
P.S. Būsim reāli un sauksim lietas īstajos vārdos - nesauksim cilvēkus pēc 35 gadu vecuma vairs par jauniem.

laukroze  sniedziņ, nevajag visu nonivelēt, sievietes ir tikpat dažādas kā vīrieši, ir tādas un šitādas, vienai, ka tik vecis, citai vēl kaut kas, un, protams, ka lielākā daļa vēlas stabilu partneri, un nav runa te par apkopējām, bet adekvātu +/- līdzīgām zin. un pasaules uztveri, pieliekam punktu un ejam uz nākamo tēmu vienādas minimālas algas EU pie dažādiem ek. rādītājiem un attīstības tempiem- sapnis vai realitāte?

preilene  Snowagain, ja jaunietis ir ar potenciālu, tad neatkarīgi no dzimuma, viņā ieguldot, var izveidot lietaskoku. Ja jaunietis ir tups, tad vari viņā salikt botoksus, noepilēt, pieaudzēt nagus un ragus, ielikt zobus, nopirkt viņam dārgas drēbes, mašīnu, diplomus, nodrošināt viņu ar darbu, bet - kāds cirvis bija, tāds arī paliks. Un neviens, atbalstot savu mazo mīlulīti, no aprindām neizlido.
Un tjūningots cirvis blakus nepaaugstina ne vīrieša, ne sievietes vērtību - abos gadījumos tas izskatās nožēlojami un smieklīgi.

Kurts69  nu nu, nez vai tā nu īsti ir. beibes visai bieži tiek pie nodrošinātas un pat visai pārtikušas dzīves pateicoties savam izskatam un tai skaitā pieaudzēšanai utt. + vēl aizsūta uz pāris kursiem un superzaķis gatavs.
Un ir aprindas, kur meitene ar mākslīgām krūtīm, lūpām un dibenu ir vīrieša statusa apliecinājums. Var par to smieties, bet tas nemaina lietas būtību - meitene dzīvo un bēdu nezina.
Čaļiem gan šis ceļš ir tāds apšaubāms. bez prāta diez cik tālu netiksi.

preilene  Kurt, tas laiks, kad "ir aprindas, kur meitene ar mākslīgām krūtīm, lūpām un dibenu ir vīrieša statusa apliecinājums" ir beidzies. Tāpat kā laiks, kad firmelēs pieņēma jauniņās sekretāres kafijas pasniegšanai un šefa izklaidēm. Ok, iespējams, ir vēl kādi mazie kantorīši ar šiem apaļajiem kungiem ar zelta ķēdēm, speķainajiem matiem un zelta gredzeniem resnajos pirkstos, bet nu tām aprindām ir tendence izzust (dabīgā atlase - tie speķa kalni atmetīs kedas no lielās aptaukošanās).

Ir jābūt smadzenei - gan puisim, gan meitenei. Jo pamatīgāka smadzene, jo tālāk tiks. Ja nav smadzene, var nedaudz padzīvot uz kāda rēķina (būt izklaides zaķītim), bet pēc laika tāpat jāpiezemējas uz plikās pakaļas (nu, ja smadzene nav) :D

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu