Vai dzīvnieku mīļi ir arī labāki cilvēki? Vai tiešām ir tik liela atšķirība?

burleska  Domāju, ka nē. Cik ir gadījies lasīt fanātisku dzīvniekmīļu izpausmes sostīklos, šķiet, ka cilvēkus viņi vienkārši neieredz.

fargo  "Vai dzīvnieku mīļi ir arī labāki cilvēki?"
tie, kurus es sauktu par dzīvniekmīļiem, noteikti nav ar lielāku spēju uz empātiju pret cilvēkiem, bet otrādi - izteikti mazāku.

tad ir dzīvniekmīļi, kuri domā, ka tādi ir, bet īstenībā nav. viņu dzīvniekmīlestība ir izteikti selektīva. tāds var ucināt savu papiju, mazgāt tam ādainim zobus ar to pašu birsti, ko sev. bet citus dzīvniekus ciest nevar, sevišķi ja tas nav kaut kas pūkains un defaultā ´kjūt´.

ir vēl cita grupa - sievietes, kuras zaudē robežas sajūtu attieksmē pret dzīvniekiem, parasti bezbērnu sievietes. tad tu vari novērot ka cilvēks nolaižas līdz tam, ka burtiski zīžas ar savu suni, laiza mēles. kaķi uz šito neielaižas, bet ar suņiem ir savādāk.

ir cilvēki, kuru dzīvniekiem viss ir ok - paēduši, padzēruši, neviens viņu mutes nezīž, kustoņi ir aprūpēti un dzīvo savas dzīvnieku dzīves relatīvā koNfortā. bet tie nav dzīvniekmīļi. vnk parasti pīpli.

(personiski pazinu dzīvniekmīli, kas dzīvoja tādā miskastē-dzīvoklī, kas ja nav redzēts, cilvēks neticētu - no miskastēm savilkts hlama daudzums ir tāds, ka parvietošanās notiek pa takām un takas platums 20-30cm, bet malas ir 1-1.5m augstumā sakrāti atkritumi un štrunti. vairāki kaķi, vairāki suņi. visi guļ kopā. ar suņiem zīžas. pa māju klejo peles. atklāti redzamas. tarakānu daudzums ir neaptverams. bet tas ir ekstrēms gadījums, vnk piemērs, kas neraksturo vidējo dzīvniekmīli vulgaris.)
jebkurā gadījumā, atbilde vairumā gadījumu ir nē.

Sanija013  Chiriit - Lai izdzīvotu ir jānogalina! Tas tur augšā (vai kas viņš tur bija!!) tādu šo planētu izveidoja. Lai lauva izdzīvotu, viņš medī. Arī cilvēks.
Bet nu labi, man kļūst žēl tos tomātus, gurķus, kurus jūs audzējat un pēc tam nogalinat lai ēstu!!

Piparkuka  Noteikti nē.
Jo mīlēt dzīvnieku ir kas cits, nekā mīlēt cilvēkus.
Vai kokus un puķes, putnus.

AivarsN  Bet vai tad kaut kas nav Dieva radīts? Kāpēc tāda šķirošana? Kāpēc vienus dievina,bet citus ienīst? Ja cilvēkā ir mīlestība,tad pret visu. Ja tiek šķirots pēc kaut kādiem lietderības koeficientiem un standartiem,tad tas ir tikai aprēķins. Kaitēkļi un parazīti nav patīkami,bet vai tad modernais cilvēks nav pats lielākais parazīts uz Zemes? Dažas dzīvnieku sugas parazitē,jo savādāk nespētu izdzīvot. Cilvēkam ir visas iespējas saudzēt dabu un rūpēties par to. Bet daudzi cilvēki gatavi iznīcināt milzīgas savvaļas dabas platības un nogalināt dzīvniekus tikai iedomātu ērtību un pat prieka pēc. Tāda rīcība ir pilnīgā pretrunā ar kosmosa,jeb Dieva pasaules likumiem un tai nav un nevar būt attaisnojuma.

dadzis2  Pacietīgāki

Vizmonta  Es ļoti ceru, ka Fargo nav no tiem, kura draugi postē feisbukā dzīvniekus (parasti kaķus) ar nedabiski izvalbītām acīm, kuras parasti iegūst ar elektrošoka palīdzību apakšā parakstot bildei atbilstošu nereāli asprātīgu vēstījumu.
Pret dzīvnieku jāizturās kā pret dzīvnieku un mīlinšānās ir perversija. Tomēr es ļauju mājdzīvniekam sevi sabučot no visām pusēm pēc ilgākas prombūtnes, pēc kā aši nomazgājos un viss (ceru, viņš nesaprot))-tas ir ļoti svarīgi ļaut zvēram izpausties pozitīvā plāksnē. Tad viņš naivulis domā, ka cilvēki nu gan ir kaut kas labs!)
par tēmu-dzīvniekmīļi nav labāki, kā citi sugasbrāļi pret pārējiem cilvēkiem. Labā ziņa-īsti dzīvniekmīļi nav perverti. Pieklājīgi nošaus ienaidnieku, bet neizgaršos nogalināšanas procesu.
Par gaļēšanu-nu labāk zivis un putnus. Arī veselīgāk. Daba tomēr atspēlējās par četrkājaiņu ēšanu.

Vizmonta  Te iederās ohuja Dienas teksts:
Kā gribētos būt labākam cilvēkam-cilvēkiem, ticēt, smaidīt, puķītes lasīt, tikai kur lai smadzenes liek?))
Autor, kāpēc būtu neprātā jāmīl visi cilvēki? Pret cilvēkiem jāizturas adekvāti...Domāju, ka starp PA klientiem nav neviena pārākā filantropa!

mezmalis  Ja kastrē un iečipo savus mīluļus ,tad tāds saimnieks ir metams pār kārti un kārtīgi noperams , un dzīvnieki tādam jāaizliedz turēt...

-Ar ko tad cilvēki būtu labāki par dzīvniekiem , nu pilnīgi ne ar ko , ja nu vienīgi ar savu stulbumu!

Neviens jau sunim neprasa viņa domas , varbūt viņš vēlas pēcnācējus - vēlas ģimeni ar kādu kucīti veidot un nevēlas čipoties ,nevēlas tikt vazāts pa klēpjiem un gultām ,bet vēlas peļķēs pavārtīties un ķert vēju , vai vismaz savu asti!

Es par cilvēku un dzīvnieku vienlīdzību , no tā cilvēki būs tikai ieguvēji. Mūsdienu cilvēks zaudē visglupākajam pērtiķim ,tādēļ viņam būtu no kā pamācīties...

mezmalis  Šodien lasīju to rakstu par kaijas barošanu uz palodzes , tas nav dzīvniekmīlis ,bet gan totāls idiots ,tieši tāpat kā pagalma kaķu barotājas , es vēl saprastu ziemā sniegos palīdzēt mazajiem draugiem ,bet ne vasarā ,kur barība dabā kūsāt kūsā...

Kaijas badā nedzīvo , kaķiem jāķer peles utt...
Bet cilvēks i pats īsti nedzīvo , piesārņo dabu un vēl dzīvniekiem dabisko ritmu jauc - vien vārd sakot , lien ,kur viņam neprasa...

Tādi dzīvnieki beigās arī iemācās ,ka nav vērts pašiem medīt , ka vieglāk izdiedelēt no divkājainajiem tukšpauriem... Un ,kad nebūs kas baro - dzīvnieki tiks nolemti bada nāvei ,jo dabiskie instinkti būs iedragāti...

Mr__Nobody  Pēc maniem novērojumiem daudziem dzīvniekmīļiem ir tik šerpi raksturi (domāts nejauki) , ka spēj sadzivot tikai ar dzīvniekiem.

mairita1971  Ja esi paņēmis dzīvnieku tad jānes pilna atbildība par viņu.Viņi ir mūsu mazie brāļi.Es dzīvnieku pašreiz nevēlos,jo nevaru kārtīgi par viņu rūpēties.Cilvēkiem ir jāizvērtē ,tomēr,kas labāk ir dzīvniekam.

Letija  18:05 Pirmā rindkopa par kastrēšanu un čipošanu- unikāls tumsonības šedevrs, kas skaidri parāda cilvēka - mežmaļa - absolūto negatavību kļūt par kāda jauka, mīļa četrkājainā drauga saimnieku!

Chris1986  man ir bijuši kopš bērnības daudzi lieli suņi - pamatā vilki. Bija ari dobermanpinčers, kas ir ļoti piemērots pilsētas dzīvoklim un saimniekam, kas katru dienu katīvi sporto brīvā dabā. Diemžēl vairs nejemšu, jo esmu izteikts naktsdzīvnieks un nevaru no rīta piecelties, lai izvestu viņu pačurāt. Nav ko dzīvnieku mocīt

Vizmonta  žēl divkājaino, kas neprot zvēru valodu. tas ir labs intuīcijas treniņš.

Paula6  Ja cilvēkam ir kāds dzīvnieks mājās, tad es viņu nesauktu par dzīvniekmīli, bet cilvēku, kuram pietrūkst tuva, mīļa drauga. Vai tas būtu suns vai kaķis, trusis vai kāds cits dzīvnieks, vai arī centies izglābt kāda dzīvību, tad cilvēks uzņēmas visas rūpes. Dzīvnieks ir kļuvis par draugu, ģimenes locekli, bet tāpēc ar viņu nav jāucinās, bet jānodrošina labi dzīves apstākļi. Mums bērnībā suņa vietā tēvs atnesa īstu mazītiņu vilcēnu, kuru izaudzinājām par skaistu vilku-suni Ami, kurš kļuva mums par īstu draugu. Diemžēl pēc vairākiem gadiem Ami saplosīja viņa sugas brāļi, kuri nespēja pieņemt, ka viņš kļuva cilvēkiem tuvs. Bet to šodien dara arī cilvēki, kad slimu vai nevajadzīgu dzīvnieku izmet vai kur atstāj iznīcībai..kur tad paliek dzīvniekmīlis?

Pilskungs  Vai dzīvnieku mīļi ir arī labāki cilvēki ? Nedomāju gan, Hitlers arī bija tāds.

Geisha  Man vairāk patīk bērni. Neviens suns vai kaķis neaizstās bērnu.
Vai tāpēc esmu slikts cilvēks?

Jason  Ja kāds cilvēks kaut kā īpaši stipri mīl dzīvniekus, iespējams, tas ir tāpēc, ka viņš ir nonācis pie secinājuma, ka cilvēkus mīlēt nav vērts. ;)

Kristela  ATKĀRTOJU-nevar formulēt-labāki vai sliktāki ir cilvēki,kuri mīl dzīvniekus! Cilvēkam ir problēma (zemapziņā bailes)mīlēt cilvēku, jo tas viņu var atstāt, pievilt ,nodot un tt. -dzīvnieks VIENMĒR būs UZTICĪGS(protams ar nelieliem izņēmumiem, ja dzīvnieks paliek slims un uzbrūk saimniekam)-to sauc par BEZNOSACĪJUMU MĪLESTĪBU !Tādai būtu jābūt arī mātei pret bērnu, kad viņa var atdot savu dzīvību, glābjot savu bērnu.Starp pieaugušiem cilvēkiem beznosacījuma mīlestība ir PATALOĢIJA(psihopāti pat var nogalināt to cilvēku, kuru it kā mīl un nesaņem pretmīlu)!Tas nenozīmē, ka cilvēki, kuri mīl dzīvniekus ir labāki vai sliktāki par citiem!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu