Par mazu bērnu uzvedību

Esmu ievārojis, ka ārzmenieku ģimenēm (visādi zviedri, vācieši) mazi bērni sabiedriskās vietās ir klusāki, korektāki un nebļauj un neālējās, arī vecāki viņus bieži kušina - ne tā kā latviešu māmiņas, (īpaši, ja iebraukušas Latvijā brīvdienās no kāds Anglijas vai Īrijas), kas vispār par to neliekas traucētas. Kāpēc tas tā? Tas kkā saistīts ar zemu izglītības līmeni, vispār po... attieksmi pret dzīvi, vai vnk slinkumu jemties un audzināt bērnu?

anis  Te jau sākas audzināšana-pastaigā,visas blakus. Un tu vari pa ielu viņām apkārt iet! Ir audzināti bērni/cilvēki un ir audzēti... Bērni lieliski ielāgo vecāku ļautās robežas un paraugu. Audzētie eksemplāri iet pāri visam un visiem. Vai "stingrās rokas" ilgas neattiecas arī uz šo aspektu?

Ievinjata  Bet man ir bērni kuru tev nav"´ - tas nav attaisnojums.

nazis  nazis netaisa jokus ar nopietnu ģīmi. Tā ir mana pārliecība un man patīk bērnu čalas, man ir bērni un maniem bērniem ir bērni, tāpēc tāds es esmu.
Tā neiecietība ir tikai pret citu bērniem. Savējie tiek auklēti un lutināti. Nedusmojāmies mēs uz saviem raudošajiem bērniem, caurām naktīm viņus uz rokām auklējām, kad zobiņi nāca. Tas nebija šausmīgi, tas bija tikai normāli. Arī bērnu draiskošanās ir gluži normāla bērnu uzvedība. Bērni ir skaļi, bērni klaigā, bērni raud, un bērns nevar izvēlēties, kad viņam zobiņi šķilsies, kad gāzes vēderā sakrāsies, viņš nav vainīgs, ka raud, vecāki nav vainīgi, ka bērns raud, niķojas, vai arī viņam no garlaicības lielā jautrība uznākusi. Nav taču grūti pieciest bērnu izdarības dažas stundas. Jums taču nav tas svešais bērns uz rokām jānēsā vairākas naktis no vietas.

Rouzita  Ai,autor, Tu ko niekojies... padzīvo ķīniešu sabiedrībā, tad redzēsi, kas ir kas.. Paši pieaugušie arī uzvedas kā nekaunības kalngals un bērni arī tiek audzināti tā, lai tie dzīvē daudz ko sasniegtu un būtu citiem priekšā.

AivarsN  Vispār jau ir liela atšķirība,vai bērns spiedz aiz sajūsmas,izbrīna,vai tie ir izlutināta bērna centieni kārtējo reizi panākt savu,vai gauža raudāšana aiz sāpēm,vai pāridarījuma. Bērni savas emocijas vēl neprot tā apspiest,kā to iemanījušies pieaugušie.Var jau būt,ka cilvēki, kuriem pašiem nav bērnu,šo atšķirību nejūt un viņiem tas ir tikai traucējošs troksnis. Nedomāju,ka latviešu bērni ar ko būtiski atšķiras no ārzemniekiem. Katrā ģimenē ir atšķirīgas audzināšanas metodes un kaut kādu vidējo izvilkt diez vai būs iespējams. Jo ilgāku laiku cilvēks pavadījis bērnudārzā,vai skolas solā,jo vairāk apslāpēta viņa personība un radošums. Tāpēc arī savus bērnus jau no mazotnes cenšas stingri ielikt sistēmas noteiktajos rāmjos. Jo ilgāk bērns audzināts ģimenē un pat apguvis tur izglītību,jo spēcīgāka individualitāte,radošums un arī nestandarta uzvedība. Tiesa gan, mūsdienu paklausīgam ganāmpulkam līdzīgajā sabiedrībā,jeb kuras individuālisma izpausmes tiek uztvertas kā apdraudējums. Balto vārnu visi grib noknābt.

Dvinsky  @Ievinjata - attaisnojums tas protams nav, bet zinot akūto demogrāfijas problēmu Latvijā, man tomēr ir viedoklis par sievietēm - karjeristēm, kas nav gatavas uzņemties atbildību un dzemdēt bērnus. Protams, ne vienmēr tā ir sievietes izvēle, to loģiski ka saprotu.

fargo  latviešu bērni ir mierīgi. tas sākas jau ar gēniem - temperamentu. no manas pieredzes, visneaudzinātākie bērni bija turkiem, čigāniem, grieķiem, arābiem. no manu paziņu pieredzes nekas un neviens nespēj līdzināties lielpilsētu nēģeru bērniem. tā ir mentāla apokalipse un visautļautība pristīnā izpildījumā. tas ir vāks.

saulite34  Nevajag nevienu nosodīt, katrs ir kads ir - galvenais likums - netraucēt apkārtējiem[c]

Tēmas autoram derētu pašam sevi pamainīt,tad arī apkārtējie netraucēs.

Maybex  Bērnu uzvedība ir vecāku darbības/bezdarbības rezultāts. UN šai sakarā (varat mani saukt par cilvēknīdēju), man gribētos aizliegt lidmašīnās lidot ar bērniem līdz 5 gadu vecumam. Vismaz nakts reisos noteikti. Jāguļ bērnam savā gultiņā naktī, nevis jāklīst pa lidostu. Protams, ka bērns raud, pamodināts jau nez kuro reizi....
Ne cik sen, lidojot garāku gaisa gabaliņu, novēroju sekojošu ainiņu - mammīte mierīgi guļ, jo ir ļoti agrs rīts, tikmēr viņas 2 zeperi /apmēram 3 un 5 gadus veci/ jārējās uz nebēdu. Ak, laimīgie pārējie lidmašīnas pasažieri, vai ne? Ne uz otru ielas pusi pāriet, ne izkāpt un gaidīt nākamo..... UN šādu stāstu ir gana daudz ne tikai par lidmašīnām vien. Tautībai te nav nozīmes. Vecāku attieksmei un audzināšanai gan.

Ievinjata  Dvinsky - pēdējais!

SvKurmjakgs  a tēmas autors ir bijis tālāk par saviem mazpisāniem????
Kaut vai pieminētajā Vācijā???

2 gadus tur nodzīvoju un to visatļautību esmu atskatījies!

druskupagrozishos  Precīzi nepateikšu kur tieši, bet Vācijā bija tiesas process, kur neapmierināti kaimiņi sūdzējās par bērnu čalām pagalmā. Tiesas nolēmums bija, ka bērnu radītais troksnis nav pārkāpums, neatkarīgi no tā, cik skaļi raud bērns.
Maybex, lietojiet ausu aizbāžņus - lidmašīnās tos izsniedz par baltu velti! Bērni ir tādi paši pasažieri kā Jūs, tikai vieglāki, bet par biļeti maksā tikpat.

nazis  Chris1986 16:21; Maybex 16:46
Racionālu pamatojumu bērnu radīšanai būs grūti atrast. Tas ir stress, rūpes, nenormāli materiālie izdevumi, laika ziedošana audzināšanai, neērtības, līdzcilvēku attieksme utt.
Var paskatīties arī no citas puses. Šie klaigājošie, skaļie bērni veikalos, autobusos, vilcienos un nakts reisos lidmašīnās būs tie, kas pelnīs pensiju lielākajai pasažieru daļai, ārstēs viņu bezstresa apstākļos "saglabāto" veselību, aprūpēs viņus pansionātos, bez iebildumiem uzklausīs viņu vaimanas un žēlošanos par bezjēdzīgi nodzīvoto dzīvi, maksās nodokļus, lai vispār tas būtu iespējams utt. Un šis brīdis pienāks daudz ātrāk, nekā mēs sagaidām.

Maybex  Cris1986,druskupagrozishos - man ir cits risinājums. Ceļojot ņemu līdzi austiņas, kas nosedz ausi. Tādējādi es klausos to, ko tajā brīdī vēlos, neliekot to klausīties blakussēdētājiem. UN jā, bērni ir tādi paši pasažieri kā es. Tātad arī uzvesties viņiem vajadzētu korekti, tāpat kā pārējiem. Par to gan atbildība jāuzņemās vecākiem, nevis bērniem. Tiesa, par biļešu cenām info nav īsti korekta :).
Skaidrības labad - jā, man ir bērni. Jā, jau pieauguši. Un jā, mēs ceļojām kopā. Nē, es neļāvu traucēt citiem pasažieriem - biju laicīgi izdomājusi, kā nodarbināt junioru ceļā. NU kaut kā tā. :)

ne_meklejumos  Lidoju bieži, vienmēr reisos ir bērni un bieži viņi raud. Mani tas nebūt netraucē, saprotu to, ka maziem grūti nosēdēt uz vietas un to pieņemu kā likumu. Tas pats ar daudzīvokļu māju tantēm, bēri skrien, spēlējas un protams skaļi sabļaustās, kāds pakrīt un raud, tad nu sēž un vecākus aprunā, depešas domei raksta. Ja bērns ir klus, staigā pa taku un nav aktīvs, tad viņš ir slims. Vācijā nevienam izbrīnu neizraisa, veikalā uz zemes vārtoties bļaujošs bērns, paniķosies un piecelsies. Cilvēki labvēlīgāki un saprotoši.

vedjma_  Maybex kundze, varbūt kādam gribētos aizliegt lidot pasažieriem ar paaugstinātu ķermeņa masu? Traucē, jo spiežas virsū ārpus savas sēdvietas. Un ne tikai nakts reisos.

Pat tematu runājot, savdabīgi ir gribēt no maza bērna savaldību un izpratni par uzvedības robežām, ja viņš vecuma īpatnību dēļ vēl ceļā uz to. Jo autors runā par maziem bērniem, nevis vecāku posmu vai pusaudžiem, kur var jau piedēvēt izlutināšanu un kaprīzes. Kaut gan pusauga vecumā citas īpatnības. Vai tomēr autors vaicā provokācijas un izklaides dēļ?

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu