Par mazu bērnu uzvedību

Esmu ievārojis, ka ārzmenieku ģimenēm (visādi zviedri, vācieši) mazi bērni sabiedriskās vietās ir klusāki, korektāki un nebļauj un neālējās, arī vecāki viņus bieži kušina - ne tā kā latviešu māmiņas, (īpaši, ja iebraukušas Latvijā brīvdienās no kāds Anglijas vai Īrijas), kas vispār par to neliekas traucētas. Kāpēc tas tā? Tas kkā saistīts ar zemu izglītības līmeni, vispār po... attieksmi pret dzīvi, vai vnk slinkumu jemties un audzināt bērnu?

baalzams  Varbūt- provocējot izklaidējas?:)

neko  nazis: "Racionālu pamatojumu bērnu radīšanai būs grūti atrast."

Bet mantinieki? Un kam tad visas tās stulbības kas paša galvā samācīsi?:)

Muizkungs  Pieturziimju lasītāja iespaarda. Dddd

Maybex  Tiem komentētājiem, kuri meklē tikai negatīvo - jūs esat to atraduši gandrīz katrā komentārā, pie tam, jebkurā tēmā.
Tiem, kuri vienkārši lasa pavirši, gribēju vien teikt, ka aizliegt bērniem lidot nakts reisos būtu viņu pašu interesēs, kā jau iepriekš rakstīju. Jo redz, bērniem naktīs tomēr būtu jāļauj gulēt.
Bet te pārsvarā ir būtiski kādam uzklupt, nevis komentēt tēmu :). Biju šo piemirsusi. :)

ne_meklejumos  Un ko darīt ja cita reisa nav kā tikai naktī? Bērnam vislabak ir būt kopā ar vecākiem, vienalga naktsreis lidmašīnā vai nakts pārgājienā. Bērnam jāpierod pie visa ko šis laikmets dod, jo ātrāk jo labāk. Kur var ko tādu izmurgot, aizliegt bērnam lidot jebkurā dienaksts laikā, tad jau jāaizliedz it vis, arī mašīnā gulēt vai teltī.

Drole  > 23:39
Ap 70% Eiropas lidostu darbojas "Night flying restrictions", iistaa rosiiba saakas ap pieciem no riita.

Geisha  Man Vācijā dzīvo 3 mazdēli - 11, 9 un 3 gadi. Nākas sastapties arī ar vācu bērniem, jo vecākie puikas mācās vācu skolās. Bērni ir tādi paši neatkarībā no tautības. Par saviem mazdēliem esmu dzirdējusi labas atsauksmes. Esot pieklājīgi un labi audzināti.
Bērni iet ciemos viens pie otra. Esmu pavērojusi kā uzvedas meitas mājā mazdēlu draugi. Kā kurš. Pēdējā reizē kad Kelvins (11 gadi) bija ciemos viņš mūsu trīsgadnieku sauca par dibencaurumu. Stipri šaubos vai Kelvinu tagad aicinās ciemos. Turpretī Markuss, Dženija un Henrijs uzvedas ļoti pieklājīgi.
Emīlija uzvedas pieklājīgi, bet viņas brālis Martins ir grūti valdāms. Latvieši. Viss atkarīgs no bērna. Viens mierīgāks, bet cits aktīvāks. Ja bērnam paskaidro ka skaļi uzvesties nedrīkst tad saprot viņi un cenšas turēties rāmjos. Nav sliktu bērnu. Tikai viņi ir jāmāca.
Vācijā gandrīz jebkurā iestādē ir bērnu stūrīši kur bērns var paspēlēties kamēr sencis kārto darījumu. Vēl vāciešiem patīk bērnus cienāt ar koņčām vai dāvāt kādu mantiņu.

av2  beerniem jaauzvedaas taa, lai svessiem netrauceetu. Punkts. Nav ko sarezzggit pasauli. Tas ir taapat, kaa uz ielas braucot pie stuures, pirmkaart, netraucee citiem, un nebuut nav jaabuut burta kalpam...lai netruaceetu, buutu laipns uz ielas.
Par piemineetajaam lidmasiinaam. Vienkaarssi atrisinaat, atkal, pannem uzliec austinnas, taadas normaalas, kas aptver ausi no aarpuses , veel ar noise cancellation.Dzirdeesi tikai filmu, muuziku utt. Buusi savaa pasaulee.
Lai gan man..man netraucee beerni ne lidmassiinaa, ne veikalaa, ne uz ielas. Tiessaam...varbuut labaak, ka vinni ir, nekaa , ka nebuutu vispaar. Tad nebuutu naakotnes utt.

Geisha  11:31 tas dibencaurums viņiem (vāciešiem) ir tāds standarts. Skaitās baigi smieklīgi. Katrai tautai savi tikumi. Nez vai tu kristu nost no smiekliem, ja tevi apsauktu par dibencaurumu.

Vaukskis  Man vēl pagaidām ir citāds priekšstats- proporcionāli vairāk saviem bērniem, piemēram, "nekušinot", aizvien ļauj darīt ārzemnieki, mūsējie šajā ziņā tikai neatlaidīgi min uz papēžiem, bet vēl ir kurp augt, lai sasniegtu līmeni ! Tev tā Latvijā uzturoties ir sagadījies.. . Manuprāt, tas ir atkarīgs no audzināšanas, no tā, kāda gaisotne ģimenē- liberāla vai konservatīva, bērnu tiesību kā likumdošanas normas apzināšanās u.c. faktoriem.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu