Alimenti.

Jautājums vīriešiem. Ko Jūs domājat par alimentu maksāšanu savam bērnam, vai nemaksāšanu? Cik jūs maksājat? Atbildes liecinās kas Jūs esiet un kādi.

nazis  Atvainojos, ka no citas tēmas. Bet interesanti, vai "vecāki", kuriem atņemtas vecāku tiesības, arī maksā alimentus saviem bērniem, jeb viņi uzreiz ir brīvi no visiem pienākumiem un tiesībām?
Var būt ir kāds zinošs cilvēks šeit.

AivarsN  Karkade. Ja sievietei nebūtu iespējas pēc šķiršanās saņemt lielāku summu, nekā dzīvojot kopā,tad viņa vismaz materiāli nebūtu ieinteresēta šķirties. Tas saglabātu ne vienu vien ģimeni.Piedevām,ja kopā dzīvojot,vīrietis var kontrolēt,lai viņa nopelnītā nauda tiešām tiek lietderīgi iztērēta bērna vajadzībām,tad šķiršanās gadījumā, sieviete to netraucēti var tērēt arī piegulētāju dzirdīšanai. Nepietiek ar to,ka tēvs zaudē iespēju audzināt savus bērnus,kā tas pēc taisnības pienāktos,viņam vēl jāsamierinās ar bijušās kaprīzēm, lai vispār varētu redzēt savus bērnus. Ir tiešām vajadzīgi ļoti labi advokāti,lai tiesa vispār rēķinātos ar tēva tiesībām un interesēm. Bāriņtiesai ir vienaldzīgs bērnu liktenis. Tā vislabprātāk vispār atņemtu vecākiem bērnus. Vai viņiem tad mierīgāka dzīve,vai par to kāds labi maksā, grūti spriest. Man savus bērnus izdevās nosargāt. Vēdiskajā kultūrā sieviete bija pavarda un ģimenes sargātāja,bet bērnus audzināja tēvs. Ja sieviete izdomāja pamest ģimeni,tad varēja doties pasaulē tikai ar to kas mugurā,bet bērni vienmēr palika pie tēva. Tagad viss ir apgriezts otrādi. Tāpēc veiksmīgas ģimenes ir arvien retāka parādība.

saulite34  AivarsN,ja vīrietis par trešo sievu izvēlas jaunu meiteni,kura labu neko nav redzējusi savā dzīvē,vienmēr ir jārēķinās ar sekām un savā neizdevušajā dzīvē tu vari vainot tikai pats sevi.Neviens jau nav vainīgs,ja tev ar domāšanu nav viss kārtībā,Mazāk lasi vēdas,gudrāks būsi.

DaLila  Vienmēr esmu brīnījusies, kāpēc cilvēkiem, kas to nav pelnījuši, vispār ir bērni... un kā var izlemt radīt bērnus pāris, kas viens otru pēc tam nolej ar samazgām... tas taču nenotiek nejauši, tas taču ir viens no atbildīgākajiem lēmumiem mūžā - radīt cilvēku...

Avatars30  Vecaki,kuriem ir atnjemtas vecaaku tiesiibas ,maks alimentus kaa visi citi,tikai tos piedzen un kontrole jau Uzturliidzeklu garantiju fonds un,ja saak izlociities var tikt arii aiz resteem ,par izvairishnos no uzturlidzeklju samaksas!:))

Avatars30  Ja makssaa kaa saka SvKurmjakgs tad nekadu probleemu nekad nebuus!:))

kruela  AivarsN ....Jūs izraujat atsevišķus kontekstus no visādām kultūrām kas pašam ir izdevīgs.....

meenesgaisma  107,5-129Eur jau ir liela naudas summa, lai māte varētu daudz iztērēt savām vajadzībām:D Parēķiniet paši , cik aiziet bērna pamatvajadzībām.
Ja sievietēm ir patiešām labi ar vīriešiem ,tad dēļ alimentiem nešķirsies. Ja pāris nejūtas laimīgs kopā, tad labāk šķirties un saņemt alimentus, lai varētu pilnvērtīgāk dzīvot nevis dzīvot zem viena jumta un ienīst vienam otru.

neko  He, kādi 200:) 200 tas ir patikai viena "šonpinga pastaiga" ar meitu:) Sanāk somiņa un visādas dīvainas lietas ko nozīme man tā ar nav zināma, bet bez kurām mazas jaunkundzes ikdienas dzīve nav iespējama.

AivarsN  Kam vēl tāda pieredze kā man sieviešu iepazīšanā? Tā pēdējā un jaunākā ir vissakarīgākā māte,ja vien neaizrautos ar alkoholu. Iepriekšējā bija mana vecuma,bet galvenais strīdu iemesls bija tieši par bērnu audzināšanu. Kas tā par māti,kura vecāko dēlu lutina,bet jaunāko sit un lamā vispretīgākajiem vārdiem? Aizgāja pie otra tāda paša despota un puika jau sāka no mājām bēgt. Vienreiz pat abi atbēga pie manis. Bet ko es varu darīt,ja tiesa vienmēr atstāj bērnus mātei? Neviens advokāts toreiz negribēja ķerties pie tās lietas,jo labi zināja ka zaudēs. Sākumā jau viņas visas ir saulītes. Ragana pamostās pēc tam.

Maijrozite  Tie, kas sūdzas, ka mātes alimentu naudu tērē savām vajadzībām - jums laikam nav ne jausmas, cik izmaksā bērnu uzturēšana. Tas nav tikai končas nopirkt. Minimālie alimenti nesedz pusi no bērnu uzturēšanas izdevumiem, reāli mātes no savas puses piemaksā vēl vairāk. Un ne tikai naudu, bet arī laiku, vadājot uz skolu, pulciņiem, ejot uz vecāku sapulcēm, šujot tērpus skolas ludziņām utt.

saulite34  AivarsN,vaina noteikti ir tevī,tu esi tas ,kurš viņas visas trīs pataisīja par raganām.,un,ja tu būtu vīrietis,tad tu te gadiem neraudātu par savu privāto dzīvi.

Deavids  Adbildes ko liecinās tad ja sieviete pataiks vai viņa maksā alimentus saviem bērniem, un atskaitās vīrietim par alimentu izlietojumu, tieši savam bērnam, nevis par alimentiem taisa sev manikīru vai pērk sev kleitu.

Chris1986  Vīrieši, nu ko lai saka? Secinājums ir viennozīmigs - katru reizi, kas jums slinkums uzvilkt prezi un salaižat iekšā, jūs rikējat neglābjami sabojāt savu dzīvi un visu atlikušo dzīvi maksāt alimentus. Vai tas ir tā vērts?

DaLila  Eh... lubraku pilna pasaule

mezmalis  ´´Atbildes liecinās kas Jūs esiet un kādi.´´

-Bet par ko liecina šāda jautājuma uzdošana - līšana citu personīgajās dzīvēs?
Svešā maciņā ieskatīties sadomājus´e? Vai bankas izraksts arī diskusijā jāpievieno? Tas tā ,lai izskatītos labāks cilvēks!

Vai tik nepiestrādā vidā , un tagad izskati iespējas ,kuram vēl kādu ādu novilkt...
Ar domu ,ja spējīgs maksāt alimentus ,tad var doties izkratīt...

Pēc vientuļas mātes neizklausies , pēc noslienājoša džeka gan...
Tagad vari iet cept nākamo niku! ;)

rokons  Bija laiks, kad maksāju cik likums paredz, bez blēdībām. Pēc tam turpināju līdz augstskolu pabeidz. Nenožēloju - attiecības labas. Izglītība devusi augļus, ģimene izveidojusies ļoti normāla.
Laikam drusku tas arī kādreiz maksāto alimentu nopelns

AivarsN  Maijrozīt,visur nav vienādi apstākļi. Mūsu pagastā neviens vecāks savus bērnus Nevadā ne uz skolu,ne pulciņiem. Tam domāts skolas transports. Ja dārzā viss ir izaudzis, bērni paši vasarā palīdz un vēlāk iet peļņā,rotaļlietas un gandrīz visu nepieciešamo skolai dāvina pagasts un zviedru aizbildņi,īre un komunālie nav jāmaksā,tad ar alimentiem māte var iztikt pati nestrādājot. Un ja kaut ko ievajagās,bērni katrā laikā var atskriet pie manis,jo dzīvo tikai kilometra attālumā. Varētu padomāt,ka bez alimentiem nekas vairs nebūtu jādod un jādāvina svētkos,jubilejās un reizēm tāpat vien,kad mātei beigusies nauda.
Saulīte,es esmu audzis dzimtā,kurā sievietes neviens nesita un arī nebija nekādas vajadzības to darīt. Man jau neviens nebija teicis,ka sievietes var būt stipri savādākas,kā mana mamma un vecmāmiņa. Lai tie nākamie vīri viņas klapē,es par to vairs nejūtos atbildīgs. Pēdējā vēl neko,bet iepriekšējai jaunais vīrs bija audzināts ar skarbām sibīriešu metodēm. Tādā ģimenē sieviete nedrīkst bez atļaujas muti pavērt. Droši nezinu,bet laikam dzīvo kopā vēl tagad. Uzmini nu,kura sieviete kā audzināta un kāda pieeja vajadzīga. Tagad jau vispār reti kuru audzinājuši abi vecāki. Visticamāk,tās arī turās pie saviem vīriem. Bet tās,kurām nav bijis uzskatāms piemērs,kāda ir sievietes loma ģimenē,tās arī nav gatavas ģimenes dzīvei. Kaut kā tā. Un vispār,es jau labu laiku te ganos tikai tā,laika īsināšanai. Ne man tik lieli ienākumi,ne veselība,ne pacietība, lai vēlreiz ar kādu sievieti savu dzīvi saistītu. Man tagad ir tik daudz interesanta ar ko nodarboties, ikdienas dzīve kā nebeidzams hobijs. Nu negribas to visu atkal sabojāt.

saulite34  Man tagad ir tik daudz interesanta ar ko nodarboties, ikdienas dzīve kā nebeidzams hobijs. [c]

Ja tev tā dzīve būtu tik interesanta,tu taču caurām dienām te neraudātu par savām problēmām,un,ko tad tu tām sievietēm smadzenes čakarē ar savām vēstulēm un vēlēšanos iepazīties, Tā patiešām ir interesanta dzīve,ka šeit pat laiks jāīsina.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu